tion.ro Web analytics

Zece firme vor lucra pe Calea Bogdăneștilor mai bine de doi ani. Șantierul de 24 mil. euro poate începe în curând

De Roxana Deaconescu

Zece firme vor lucra pe Calea Bogdăneștilor mai bine de doi ani. Șantierul de 24 mil. euro poate începe în curând

foto: tion
Reactualizat la:
Sylc Con Trans și alte nouă firme din Arad, Timișoara și București vor lucra pe șantierul de pe Calea Bogdăneștilor, timp de mai bine de doi ani. Primăria Timișoara a putut semna vineri, 5 iunie, contractul de 24 de milioane de euro cu asocierea care a câștigat licitația. Majoritatea banilor vin de la UE.
Scris de Roxana Deaconescu - Sylc Con Trans și alte nouă firme din Arad, Timișoara și București vor lucra pe șantierul de pe Calea Bogdăneștilor, timp de mai bine de doi ani. Primăria Timișoara a putut semna vineri, 5 iunie, contractul de 24 de milioane de euro cu asocierea care a câștigat licitația. Majoritatea banilor vin de la UE.

Primăria Timișoara a lansat la sfârșitul lunii ianuarie licitația pentru proiectarea și execuția obiectivului Calea Bogdăneștilor. Au fost depuse două oferte, ambele asocieri, cu liderii Sylc Con Trans și Super Construct.

Cea mai bună ofertă a fost considerată cea depusă de asocierea formată din firmele Sylc Con Trans și Longhersin, cu 4 milioane de euro mai mică decât estimarea. Cele două societăți vor lucra cu alți opt subcontractanți: Matrix Computers, Lile Service General Construction, Optotel Com, Electric Rail Project, Instal Group, Cons Electrificarea Instal, Madi FHVAC și Swarco Traffic România.

Firmele câștigătoare sunt din Arad, Timișoara și București: Sylc Con Trans, Matrix Computers, Lile Service General Construction, Optotel Com, Instal Group și Madi FHVAC din Arad, Longhersin și Cons Electrificarea Instal din Timișoara, iar Electric Rail și Swarco din București. Unele dintre aceste societăți au mai avut contracte cu primăria: Sylc Con Trans pentru lărgirea Pasajului Popa Șapcă, Cons Electrificarea Instal pentru modernizarea mai multor străzi din oraș, iar Swarco pentru implementarea proiectului de management al traficului.

Perioada de depunere a contestațiilor a expirat joi, astfel că primăria a putut semna chiar vineri contractul cu asocierea câștigătoare. Urmează predarea amplasamentului și emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Potrivit oficialilor municipalității, valoarea lucrărilor este de 116,8 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 24,1 milioane de euro, cu 4 milioane de euro mai puțin decât estimarea de la licitație, care era de 132,7 milioane de lei. Majoritatea banilor sunt fonduri nerambursabile: 89,5 milioane de lei vin de la Uniunea Europeană, pe POR – Axa Prioritară 4, contractul de finanțare fiind semnat încă din toamna anului trecut. Primăria ar trebui să pună diferența.

Linii de tramvai înierbate, pe mijlocul bulevardului

Practic, se vor reabilita linia de tramvai pe o lungime de 5 kilometri și carosabilul de pe Calea Bogdăneștilor, iar tramvaiul va reveni la un moment dat pe linia dezafectată de STPT în urmă cu mai mulți ani. Durata contractului este de 31 de luni, deci mai bine de doi ani va fi șantier acolo.

Se va lucra de la intersecția cu Cetății până la bucla STPT, proiectul însemnând și revenirea liniei 5 pe traseu. Vom avea linii de tramvai înierbate pentru „reducerea zgomotului și vibrațiilor”, pe mijlocul șoselei, pe o lungime de aproximativ 5 kilometri. Vor fi șapte stații de tramvai.

„În baza contractului vor fi realizate următoarele activități: reabilitarea liniei cale de tramvai care va fi dublă şi se va amplasa în axul străzii, în platformă proprie, lărgirea la două benzi pe sens a carosabilului, amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete și de zone verzi (…) aducându-se o contribuție substanțială la reducerea emisiilor de poluanți în atmosferă, reducerea prafului, a nivelului de zgomot și implicit la creșterea confortului şi siguranţei circulaţiei”, au transmis cei din primărie.

Șoferii vor circula pe câte două benzi pe sens, iar pe ambele părți ale viitorului bulevard urmează să fie amenajate trotuare de 1 metru și piste de biciclete cu o lățime de 1,5 metri fiecare, pe o lungime de 4 kilometri.

Studiul de fezabilitate actualizat a fost adoptat în toamna lui 2018. Fusese pregătit încă din 2009, de fosta administrație, condusă de Gheorghe Ciuhandu. La acea vreme, valoarea estimată a proiectului era de 94,6 milioane de lei cu tot cu TVA.

Articole pe aceeași temă:

Linia 5 revine prin 2024. Primăria caută proiectant și constructor pentru Calea Bogdăneștilor

14 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Shakal says:

  10 firme….2 ani…..penibil

  • Matei says:

   Si mai se zice: “Macar asta face ceva…..”
   Vin alegerile locale…. hai la vot sa scapam de el!

   • Marius says:

    Cainii latra caravana trece.

    Eu o sa votez cu Robu in continuare.

   • Alin says:

    matei si pe cine alegem????asta e intrebarpea.la fel a fost si la alegerile trecute ….ar trebui introdusa varianta :fara primar .suntem vai de noi

  • Realism says:

   Citeste articolul nu doar titlul…de fapt este vorba de 31 de luni. Daca luam in considrare “vremea care nu a tinut cu noi”, “lucrari suplimentare pe care nimeni nu le-a prevazut”, poate chiar aparitia unui sit arheologic, litigii…deci realist vorbind primavara anului 2024 reprezeinta the best case scenario ca lucrarea sa fie finalizata.

 2. tibi says:

  mare talhar esti, robulake. zece firme. fenomenal tun tragi, dar tot nu scapi nepedepsit intr-un fel sau altul

 3. DoarTimisoara says:

  Deci firma: https://www.listafirme.ro/longhersin-srl-7008680/ in 2018 are doar 7 angajati si castiga cea mai mare parte din bani! Sa imi explice si mie DNA’ul de ce dracu nu intervine in firmele astea ? Cum se poate o firma cu 7 angajati sa castige o licitatie ?! Sunt curios in 2019 cati angajati avea sau daca au depus actele pentru 2019 la ANAF

 4. Schimbare says:

  Iar Swarco? Adica firma aia care primit o tona de bani si a instalat toate semafoarele cu senzori in asfalt, cu camere, cu soft inteligent, dar care nu a fost in stare sa gaseasca un specialist printre ei ca sa le regleze conform softului? Le-au setat pe toate doar prin metoda clasica (x secunde pt verde, y pentru rosu, chiar daca esti singura masina din intersectie, la ora 3 noaptea)… In cel mai bun caz, au sincronizat 2 bulevarde pt “unda verde”, si atat. Nimic inteligent, senzori nefolositi, camere instalate degeaba…

 5. XG says:

  5 km, doi ani?
  WOW!
  La mai mare!

 6. mamalicki says:

  Si pasajul Solventul va incepe ,peste 4 ani?

 7. Anca says:

  Stiti cat a durat ultima reabilitare a Caii Bogdanestilor, fara mutarea linii de tramvai? 5 ani! Nu ma poate contrazice nimeni, eram in anul 1 la facultate cand s-au apucat si la absolvire, au terminat si aia drumul. Oare cat va dura acum, cand se stie ca se lucreaza mai in lehamite decat imediat dupa ’89. Cum bine zicea cineva, firma cu 7 angajati! Oare cate Acte aditionale se vor face? Cat va costa in final? Ce se intampla cu orasul asta?

 8. gevisto says:

  Lucrarea trebuia inceputa in 2012 si pana astazi era finalizata dar domnul Robu a avut alte prioritati Cosmetizarea. In 8 ani nu s-a facut nimic in zona cu toate ca foarte multi cetateni si specialisti au cerut expres sa inceapa lucrarile.Acum o sa vedem ce se intampla , e clar vin alegerile.

 9. Emil says:

  Banii vin de la UE….Multumim frumos UE! Daca ati pune în pachetel si un primar nou ar fi perfect!

 10. Ciuhandu Robului says:

  multi da’prosti …

 11. Sănătate

  Prefectul de Timiș: „Este probabil doar o chestiune de ore ca Timișoara să intre în scenariul roșu”. Urmează restricții!
  În acestă dimineață, joi, 22 octombrie, indicele de infectare cu Covid-19 este de 2,92 la 1000 locuitori, în Timișoara. Prefectul de Timiș Liliana Oneț transmite că este probabil doar o chestiune de ore ca municipiul Timișoara să intre în scenariul roșu, când școlile, restaurantele și alte obiective se închid și vor fi luate măsuri mai stricte de protecție.

  Eveniment

  Amenzi pentru cei care nu au purtat mască în zonele aglomerate, în județul Timiș
  Continuă controalele autorităților în zonele aglomerate și mijloacele de transport în comun din județul Timiș. Aproape 200 de polițiști și jandarmi au verificat, miercuri, dacă sunt respectate normele de protecție împotriva SARS-CoV2 în județ. Au dat din nou amenzi de zeci de mii de lei celor care nu au purtat mască.

  Ştirile judeţului Timiş

  Au fost stabiliți componenții Biroului Permanent Local PNL Timișoara
  Biroul Permanent Județean interimar al PNL Timiș a votat, joi seară, 21 octombrie, componența Biroului Permanent Local interimar al PNL Timișoara.

  România

  VIDEO. Iohannis: Alegerile parlamentare trebuie să aibă loc la termen, chiar dacă se va ajunge și la 7.000 de cazuri pe zi
  Președintele României Klaus Iohannis a susținut miercuri, 21 octombrie, o conferință de presă, în cadrul căreia a subliniat că alegerile parlamentare trebuie să aibă loc la termen, adică în data de 6 decembrie. Chiar dacă se va ajunge și la 7.000 de cazuri de coronavirus pe zi. 10

  Ştirile judeţului Timiş

  Ceremonia de învestire a noului președinte al CJ Timiș se amână cu o zi. Premierul Orban dorește să participe la eveniment
  Deși inițial a anunțat învestirea sa în funcție pentru ziua de vineri, 23 octombrie, liberalul Alin Nica, președintele ales al Consiliului Județean Timiș, anunță că ceremonia se amână. Motivul? Premierul Ludovic Orban, președintele PNL la nivel național, vrea să participe la eveniment. 3

  Sănătate

  Scenarii schimbate pentru unele școli și grădinițe din Timiș, din cauza Covid-19. Hotărârea CJSU
  După cum TION v-a anunțat deja, sunt 47 de școli și grădinițe din Timiș în scenariul roșu (46 din cuza SARS-Cov2), adică elevii învață online, de acasă. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis miercuri, 21 octombrie, trecerea oficială a ultimelor opt școli și grădinițe, din totalul de 47, în scenariul roșu. S-a schimbat scenariul și pentru alte școli din județ. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Mihail Neamțu a preluat conducerea PMP Timiș și anunță că începe revoluția conservatorilor de la Timișoara
  Proaspăt numit în funcția de președinte al PMP Timiș, Mihail Neamțu a venit, miercuri, cu noua sa echipă la Biroul Electoral Județean pentru depunerea candidaturilor pentru alegerile parlamentare. Cu această ocazie, el a anunțat că din Timișoara va reîncepe renașterea creștin-democraților și conservatorilor. 3

  Mapamond

  O țară din Europa, în lockdown. Oamenii pot ieși din casă doar dacă au motive întemeiate
  Evoluția îngrijorătoare a pademiei de coronavirus face ca unele țări europene să intre în lockdown. Cei aproximativ 5 milioane de irlandezi au voie să iasă din casă doar cu un motiv întemeiat.

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.