tion.ro Web analytics

Vom avea piste de biciclete pe malurile canalului Bega, pana la sarbi

O pistă de biciclete de aproape 40 de kilometri va fi construită în următorul an şi jumătate de-a lungul canalului Bega, pornind de la Timişoara şi ajungând până la graniţa cu Serbia. Proiectul este în valoare de 2,3 milioane de euro, banii fiind furnizaţi de Uniunea Europeană.
Scris de B.A.M - O pistă de biciclete de aproape 40 de kilometri va fi construită în următorul an şi jumătate de-a lungul canalului Bega, pornind de la Timişoara şi ajungând până la graniţa cu Serbia. Proiectul este în valoare de 2,3 milioane de euro, banii fiind furnizaţi de Uniunea Europeană.

Administrația Bazinală de Apă Banat, în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș și cu municipalitatea Zrenjanin din Republica Serbia va implementa un proiect de construcţie a unor piste de cicloturism, pe malurile canalului Bega.

Bugetul total al acestui proiect este de 2.346.495 de euro din care suma de 1.994.520,75 de euro (85%) reprezintă fonduri IPA, iar suma de 273.026 de euro reprezintă cofinanțarea nerambursabilă de la bugetul de stat al României. Diferența este constituită din contribuția proprie a partenerilor români – 42.004 de euro și a partenerului sârb – 36.944,25 de euro.

Proiectul are o durată de 18 luni, finalizarea construcţiei urmând să aibă loc la sfârşitul anului 2014.

“Obiectivul urmărit este de a stimula activitatea turistică din zona transfrontalieră româno-sârbă, prin oferirea unei alternative de transport ecologic, sportive și recreative, care va facilita în același timp cooperarea economică și socială dintre membrii comunității române și sârbe din regiunea de graniță”, susţin reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş.

Finanţarea va asigura construirea unei piste de biciclete cu lungimea de 37 kilometri, de-a lungul râului Bega, pornind din Timişoara (Podul Modoş) până la graniţa comună cu Republica Serbia, pe traseul Sânmihaiu Român, Uivar, Otelec. Partenerul sârb (municipalitatea Zrenjanin) va elabora Studiul de fezabilitate pentru continuarea pistei pe teritoriul vecin, de-a lungul râului Bega, cu începere din localitatea Klek, situată lângă Zrenjanin, și până la frontiera cu România.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Senatorul Raoul Trifan, dezamăgit de președintele României în contextul pandemiei: „atât de cinic și lipsit de bun-simț”

  Eveniment

  Polițist prins la Lugoj în timp ce primea mită pentru a scoate ilegal din țară un bărbat condamnat la închisoare

  Ştiri din Timiș

  Bicicliștii vor avea voie prin centrul Timișoarei, la șapte luni de când USR a anunțat că elimină amenzile

  Ştiri din Timiș

  Dominic Fritz se mută la curte. „Soția mea și-a dorit să crească copilul nostru într-o casă a ei. La Timișoara”

  Ştiri din Timiș

  Colterm deschide o casiere nouă în centrul Timișoarei

  Ştiri din Timiș

  Proiectul Mic dejun la Margina, pe locul 3 la concursul european „Destinația 2021 pentru Turismul Cultural Sustenabil”

  Ştiri din Timiș

  CJ Timiș „plusează” pentru a găsi servicii IT pentru platforma digitală. Prima licitație a eșuat

  Ştiri din Timiș

  Concursul de director la Filarmonica Banatul, anulat de Tribunalul Timiș. Ioan Gârboni câștigă iar în instanță

  Ştiri din Timiș

  Iulius Town îți prezintă expoziția ce îmbină arta, tehnologia și natura, și te premiază!

  Ştiri din Timiș

  Mitropolitul Banatului: Să ascultăm sfaturile medicilor privind evitarea îmbolnăvirii noastre și să ne rugăm împreună

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici