tion.ro Web analytics

Vom avea piste de biciclete pe malurile canalului Bega, pana la sarbi

O pistă de biciclete de aproape 40 de kilometri va fi construită în următorul an şi jumătate de-a lungul canalului Bega, pornind de la Timişoara şi ajungând până la graniţa cu Serbia. Proiectul este în valoare de 2,3 milioane de euro, banii fiind furnizaţi de Uniunea Europeană.
Scris de B.A.M - O pistă de biciclete de aproape 40 de kilometri va fi construită în următorul an şi jumătate de-a lungul canalului Bega, pornind de la Timişoara şi ajungând până la graniţa cu Serbia. Proiectul este în valoare de 2,3 milioane de euro, banii fiind furnizaţi de Uniunea Europeană.

Administrația Bazinală de Apă Banat, în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș și cu municipalitatea Zrenjanin din Republica Serbia va implementa un proiect de construcţie a unor piste de cicloturism, pe malurile canalului Bega.

Bugetul total al acestui proiect este de 2.346.495 de euro din care suma de 1.994.520,75 de euro (85%) reprezintă fonduri IPA, iar suma de 273.026 de euro reprezintă cofinanțarea nerambursabilă de la bugetul de stat al României. Diferența este constituită din contribuția proprie a partenerilor români – 42.004 de euro și a partenerului sârb – 36.944,25 de euro.

Proiectul are o durată de 18 luni, finalizarea construcţiei urmând să aibă loc la sfârşitul anului 2014.

“Obiectivul urmărit este de a stimula activitatea turistică din zona transfrontalieră româno-sârbă, prin oferirea unei alternative de transport ecologic, sportive și recreative, care va facilita în același timp cooperarea economică și socială dintre membrii comunității române și sârbe din regiunea de graniță”, susţin reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş.

Finanţarea va asigura construirea unei piste de biciclete cu lungimea de 37 kilometri, de-a lungul râului Bega, pornind din Timişoara (Podul Modoş) până la graniţa comună cu Republica Serbia, pe traseul Sânmihaiu Român, Uivar, Otelec. Partenerul sârb (municipalitatea Zrenjanin) va elabora Studiul de fezabilitate pentru continuarea pistei pe teritoriul vecin, de-a lungul râului Bega, cu începere din localitatea Klek, situată lângă Zrenjanin, și până la frontiera cu România.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  A început Bega Bulevard! Parada ambarcațiunilor, teatru, spectacole și Cursa Rățuștelor

  Ştiri din Timiș

  6 sfaturi esențiale privind siguranța la volan pe timpul iernii

  Eveniment

  Proprietari de câini periculoși chemați la poliție după o acțiune a Protecției Animalelor

  Ştiri din Timiș

  15 asociații sportive primesc finanțare de la Centrul de Proiecte, pe Apelul 4

  Ştiri din Timiș

  Trafic închis pe unele străzi din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  CJSU: Masca obligatorie până la 50 de metri de unitățile de învățământ. Carantină de noapte pentru localități din Timiș

  Sănătate

  Coronavirus, 17 septembrie: Peste 4.000 de infectări în România. 316 cazuri în Timiș, dintre care 53 de minori

  Eveniment

  Restricții de trafic, sâmbătă, în zona lacului Surduc, între Surducul Mic și Fârdea

  Ştiri din Timiș

  Sistemul de emitere a rovinietelor s-ar putea întrerupe. Alte modalități de plată

  Ştiri din Timiș

  Caravana medicală ATI și Caravana cinematografică ROD, din nou în Timișoara, pe strada Polonă

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici