tion.ro Web analytics

USR începe competiția internă pentru candidați și îl respinge pe Marian Vasile în vreo funcție: Nu vrem să construim acel PNL 2

Reactualizat la:

USR începe competiția internă pentru candidați și îl respinge pe Marian Vasile în vreo funcție: Nu vrem să construim acel PNL 2

<p>Tion: USR începe competiția internă pentru candidați și îl respinge Marian Vasile în vreo funcție</p>
Reactualizat la:
Au trecut alegerile prezidențiale, iar USR a început deja pregătirile pentru alegerile locale. La nivelul județului Timiș începe în curând competiția pentru consiliul județean, iar pentru unele primării au fost stabiliți deja candidații din partea alianței. Înscrierea fostului liberal Marian Constantin Vasile în PLUS nu reprezintă o amenințare, spun liderii USR, care țin să ne asigure că fostul alesul județean a avut timp să demonstreze ce poate și că nu va candida pe nicio funcție din partea alianței.
Scris de Roxana Deaconescu - Au trecut alegerile prezidențiale, iar USR a început deja pregătirile pentru alegerile locale. La nivelul județului Timiș începe în curând competiția pentru consiliul județean, iar pentru unele primării au fost stabiliți deja candidații din partea alianței. Înscrierea fostului liberal Marian Constantin Vasile în PLUS nu reprezintă o amenințare, spun liderii USR, care țin să ne asigure că fostul alesul județean a avut timp să demonstreze ce poate și că nu va candida pe nicio funcție din partea alianței.

Liderii USR Timiș au stabilit deja un calendar pentru alegeri. În 2 decembrie începe competiția internă pentru consiliul județean, iar candidații pentru unele primării au fost stabiliți deja, inclusiv pe Timișoara.

„În alegerile candidaților baza partidului spune cuvântul, niciun candidat nu este desemnat într-un birou. Am votat calendarul pentru candidaturile la consiliul județean și președintele consiliului județean. Vor începe înscrierile în interiorul partidului începând cu 2 decembrie, vom avea o perioadă de înscrieri unde orice membru se poate înscrie pentru candidatura la consiliul județean sau președinte, vom avea o perioadă de campanie internă. Fiecare membru înscris va putea spune viziunea lui despre județ și în 15 februarie vom avea conferința județeană unde vom alege candidatul și consilierii județeni. Avem deja în unele dintre filiale desemnați candidați la primărie, vor urma adunări generale unde filialele își vor desemna candidații la consiliile locale”, a explicat Cristian Moș, președintele USR Timiș.

Potrivit liderului USR în județ, pe liste nu vor ajunge candidați care au avut deja funcții publice. Moș candidează pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș.

„Ce pot să specific, din partea USR și a Alianței USR-PLUS, nu vom avea candidați care au fost vicepreședinți, consilieri județeni, viceprimari, primari, consilieri locali, nu vor fi candidați din partea alianței, vom avea doar oameni noi, care au demonstrat pe plan profesional. Nu vom avea foști vicepreședinți, consilieri, primari, pentru că acești oameni au avut șansa să arate că pot să facă ceva pentru județ, ceea ce în clipa de față se vede clar că nu au făcut sau nu au vrut să facă. Și nu vrem ca USR sau Alianța USR-PLUS să fie acel partid vehicul politic pentru vechea clasă politică. Suntem toți oameni noi și așa vom merge mai departe, cum am început așa vom merge mai departe. Îmi anunț candidatura internă în interiorul USR pentru președinția consiliului județean, sper să se înscrie și alți colegi. Consider că prin experiența mea de management și experiența mea din spate pot să schimb fața județului, pot să fac un altfel de județ, ceea ce domnul Dobra sau domnul Bojin nu au reușit, Timișul nu este capăt de lance al județelor, Clujul este înaintea noastră. Cred că Timișul poate să fie acel județ care este purtătorul de steag în România, să fie dat ca exemplu în toată România”, a declarat Cristian Moș.

USR va organiza cursuri de administrație publică pentru candidați.

Marian Vasile, exclus din start de pe listă

După ce săptămâna trecută și-a dat demisia din PNL și implicit din funcția de consilier județean în Timiș, Marian Constantin Vasile a devenit membru PLUS. Fostul liberal și-a anunțat noua apartenență politică miercuri dimineață. Numai că statutul alianței nu-i va permite să candideze pe vreo funcție publică, ne asigură cei din USR.

Detalii, AICI!

„Competiția va fi internă USR, după care vom discuta în interiorul alianței. Din câte știu și PLUS va începe o competiție internă. În calitatea mea de membru în comisia națională a alianței, ca membru în biroul național, ca membru în comisia de negociere a protocolului alianței, ca membru în biroul județean, pot să confirm că domnul Marian Vasile nu va fi candidat din partea alianței USR-PLUS la nicio funcție publică. Pentru că respectăm aceleași principii cu care am pornit, plecăm cu criteriile noastre de integritate, este prevăzut în statutul USR, în protocolul alianței, el nu va putea candida. Domnul Marian Vasile putea să demonstreze, nu ascund faptul că a încercat inclusiv să vină la USR în perioada parlamentarelor, a încercat să vină cu jumătate din filialele PNL, să obțină un loc pe listele parlamentare. Spun sigur: nu va candida din partea alianței”, a explicat Cristian Moș.

Inclusiv senatorul Nicu Fălcoi spune că Marian Constantin Vasile poate candida în interiorul PLUS pentru ce funcție dorește, dar când se va discuta despre un candidat comun al alianței, el nu va putea trece peste criteriile deja stabilite.

„Nu avem nimic cu persoana Marian Vasile, avem un principiu la care ținem, pentru că așa ținem noi la principii de când am intrat în politică. Conform acestuia, domnul Marian Vasile nu va putea fi candidat al alianței”, a explicat Fălcoi.

Potrivit liderului USR Timiș, alianța „nu vrea construirea acelui PNL 2”.

UPDATE. Președinte PLUS Timiș: „Domnul Vasile va putea să candideze în măsura în care o fac și ceilalți membri”

Reprezentanții PLUS transmit că alianța USR-PLUS va avea candidați comuni la alegeri. Până la sfârșitul acestei săptămâni, membri PLUS pot depune candidaturile pe o platformă online, apoi urmează pașii de validare. Cătălin Șipoș – președintele PLUS Timiș, spune că Marian Constantin Vasile este membru în partidul a cărei filială județeană o conduce și că poate candida la orice funcție, conform statutului PLUS.

„Vreau să-i liniștesc pe colegii noștri de la USR – venirea domnului Vasile alături de noi nu este o amenințare pentru USR, dorim să construim împreună, pe termen lung. Am acceptat această adeziune pentru că domnul Marian Vasile este un un om competent, orientat spre soluții. A fost o decizie și o analiză destul de dificilă și din partea noastră. Am avut câteva întâlniri cu dumnealui și am analizat toate aspectele posibile. Toate discuțiile pe care le-am avut cu oamenii din mediul civic și din partid nu au scos la iveală niciun fel de știre negativă la adresa dumnealui. Am consultat membri PLUS și o serie de oameni din societatea civilă care l-au recomandat ca un bun membru PLUS. Domnul Vasile va putea să candideze în măsura în care o fac și ceilalți membri. În cadrul PLUS nu i se interzice să candideze la vreo funcție, iar protocolul dintre PLUS și USR menționează că toți candidații vor urma statutul și regulamentele interne proprii ale fiecărui partid în parte”, a spus Cătălin Șipoș – președintele PLUS Timiș.

Decizia în ceea ce privește o posibilă candidatură din partea PLUS  o vor avea membrii PLUS din respectiva localitate – în procent de 70 la sută.

„Va fi un vot intern. După ce va avea loc o campanie internă va fi un vot intern, care va dura trei zile și se va desfășura pe o platformă online. Dacă domnul Vasile va candida la Timișoara vor vota toți membri PLUS din Timiș. Până când dânsul își depune candidatura este prematur să ne exprimăm. Are toată expertiza să-și depună candidatura – experiență în administrație, doctorat în Smart City”, a spus Bianca Luca – membru în conducerea PLUS Timiș.

Articole pe aceeași temă:

http://www.tion.ro/marian-constantin-vasile-a-trecut-la-plus-dupa-plecarea-din-pnl-aleg-o-constructie-noua-sub-garantia-onestitatii/2363265


35 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Florin says:

  Ușor ușor, sperantele de schimbare a clase politice se năruie. Cum ajung in politica partidele noi preiau din metehnele vechilor partide și devin la fel.

 2. Liviu says:

  Tremura izmenele pe ei.

 3. Alin says:

  Vasile are competentă in administrație in timp ce Frit e un măscărici care manipulează oamenii, profesional e 0.

 4. Cami says:

  Bravoooo plus!

 5. Cosmin says:

  Baaaa… Moș e ratardat rau, ce competentă are in management cand el nu e in stare sa vorbească liber ci citește ascuns de pe foaie.

 6. Orhei says:

  Esti penibil.

 7. Doris says:

  Pe bune? Tu la ce esti bun? Ala macar are proiecte

 8. Casi says:

  Nimeni Nu a auzit de tine domnule Mos.

 9. Ovidiu says:

  Marian Vasile a fost consilierul lui Robu si vicepresedinte la Consiliul Judetean. Si cu asta am zis tot.

 10. ionut says:

  VA rog sa va mentineti principiile, ceea ce am votat este integritate si nu traseism.

  Hai USR, Bravo echipei

 11. Ok says:

  Halal partid sunteti. Fratilor ati votat Iohanis, acum dati in Vasile. :))))) cine credeti ca va voteaza?!

 12. Alin says:

  Oameni noi, asta promovati.
  Ne-am saturat de PSD, PNL sau orice alta bomba politica

  Bravo USR.

 13. Florian says:

  Sustin USR PLUS daca vă păstrați principiile.

  Bafta domnului Moș.

 14. Anca says:

  Cartitele va dau tarcoale. Fiti tari.

  Va votam.

  USRPLUS

  Succes Mos si Fritz

 15. Adnan says:

  PLUS va manjiti singuri. Rusine.

  USR ar trebuii sa mearga fara voi. Sa mearga curati.

  Votez USR

 16. Aurora says:

  PLUS nu fa gresala sa te schimbi.
  Veti fi preluati si o sa intrati in istorie ca un partid mic ce a fost preluat si nu a facut nimic.

  USR mergeti mai departe cu ceea ce ati cladit. Oricum PLUS nu exista.
  PLUS sa mearga la PNL sau sa ramana singuri.

 17. Victor Coman says:

  Hai cu traseismul! Dl Marian a plecat pentru ca nu mai pupa vreo funcție pe la PNL. E oportunism pur si simplu. Restul e gargara ieftina. I a prostit pe prostii de la Plus si e gata de lansat la vârf.

 18. Dada says:

  USR aceeasi MIZERIE

 19. Oti Susti says:

  Marian are competentă in administrație, e un profesionist, fost manager la Continental si un doctorat beton armat in Smart city, inclusiv a fost acceptat in clasterul Smart city din România. Puteți sa il numiți traseist sau cum vreți, e doxa iar voi nu veți ajunge la nivelul lui nici in 10 vieți. Daca nu va era teama de el nu l-ați fi atacat boilor, daca era un ciuri buri de prin oraș nu săreați de fund in sus. Cu Frit aveți pierdere garantata. Ce sa ceri de la un biet dirijor care nu își găsește locul in țara lui. Nu uitați, banatenii sunt patrioți!

 20. Rubén says:

  Cei din plus sunt directori de diverse firme. Voi ce sunteți mai? Niște mahalagioi si atât.

 21. Bibi says:

  Stima si respect pentru Cătălin si Bianca. Doi oameni responsabili si decenti! Lumea de oameni ca voi are nevoie. Bravo!

 22. Mihai says:

  Chiar nu se uita nimeni la fetele celor din pozele de mai sus? Astia sunt oameni competenti cu care se lauda usr? Chiar sunt curios, care dintre ei are un cv care sa impresioneze. Doar niste tarani cu gura mare. PLUS e cu 5 capete peste USR!

 23. Mihai says:

  Iar Mos e un golan pus in functie de Bucuresti, dar care o sa primeasca un mare sut in partea dorsala cand va dori sa candideze impotriva lui Drula.

 24. Romi says:

  Daca nu le era teama de competenta domnului Vasile nu se scandau in presa atata timp cat el nu a iesit sa spuna ca va candida pt ceva. Nu inteleg cum puteti da cu noroi intr-un om care nu a scos un cuvant, va place Sa va balacariti. Lumea stie de alianta usr plus datorita domnului Ciolos nu datorita lui Barna care a facut-o de oaie. A furat si se vedea presedinte Dar nu i-a iesit. El a venit repede cu capul in fata fara proiecte credibile pt tara. Asa si voi cei din usr, vorba multa saracia omului. Vreau Sa vad un proiect credibil de-al vostru! Inafara de faptul ca sunteti rautaciosi si cu Frit un manipulator, nimic altceva. Ce stie acest om Sa faca in administratie? Va spun eu ca nimic, daca era asa bun statea in tara lui nu ochea un oras de unde Ar putea suge niste bani.

 25. Mir says:

  Apropo…de caracterul unui om, sa povesteasca dl Frit cu isi inseala prietena prin Timisoara.

 26. ionel says:

  PLUS devine un sclav PNL. Asta e politica din Romania

 27. MirceaB says:

  Oamenii au construit ceva frumos. A venit PLUS si murdareste acum cu traseisti. Marginalizat in PNL, sigur ca nu prinde functii si cauta locuri.

  USR ramai curat. Plus dispare sau il inghite PNL.

 28. ClauD says:

  O data la 4 ani Pnl si Psd se pun la masa si fac un blat ordinar prin care Robu e lasat sa castige primaria Timisoarei,iar Pnl sapa in interior candidati din judet ( primarii periurbarne, unde le castiga Psd ).Mai mari toti multumiti,iar restul victime colaterale.Sa nu uitam ca PSD+PNL l-a facut primar pe Robu…
  Ma intreb de atatia ani Psd de ce nu isi numeste candidatul cu cel putin 1 an inainte sa poata sa inceapa o lupta pentru primaria Timisoara?
  De ce in 2016 nu s-a facut majoritate la Consiliul Judetean cu partidele de dreapta?
  Acum sunt bune partidele de dreapta?
  Ma intreb daca vor urma 2 tururi la alegerile locale? Primarii psd in numar de peste 1800 de comune si orase si primarii pnl in numar de peste 1000 vor fi afectati de aceasta decizie si cei incompetenti vor zbura la 2 tururi…
  Usr face o greseala dpmdv sa huleasca oameni competenti pentru ca in mai toate comunele si orasele nu au oameni cu notorietate si nu vor putea spune nimic despre ei ca oameni la alegerile locale

 29. FloM says:

  Ideea de fara traseisti si oameni din vechea clasa politica este ceea ce ma determinat sa imi pun speranta in USR si in alianta USR PLUS.

  Acum sincer, nu as vrea sa stau iar acasa si sa nu ies la vot.

  Sper ca USR-ul sa fie suficient de matur sa tina piept traseistilor sau oportunistilor.

  PLUS te rog trezirea.
  Va rog nu ne dezamagiti.

  Separat o sa fiti mult mai slabi, dar sper ca PLUS sa vada acest lucru.
  Si daca PLUS continua sa ia oameni ca si MV sau alti oportunisti …. imi pare rau dar nu mai sunteti directia buna.

  Nu imi doresc destramarea Aliantei. Dar decat o alianta cu oameni vechi … prefer USR singur.

  USR daca isi mentine linia are inca votul meu.

 30. Cele mai noi știri

  Mapamond

  Noua Zeelandă a vaccinat 2,5% din întreaga populație într-o singură zi

  România

  VIDEO. Boncănitul cerbilor, surprins de camerele de monitorizare din pădurile Parcului Național Piatra Craiului

  Mapamond

  Recompensă de la SUA pentru familiile a 10 afgani uciși din greșeală într-un atac cu drona

  Ştiri din Timiș

  A murit Coleta de Sabata, singura femeie rector al Universității Politehnica Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Peste 900 de locuri de muncă vacante prin AJOFM Timiș. Anunțurile din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Ana Munteanu, dată exemplu de RoVaccinare. Copilul ei de 8 săptămâni are anticorpi, s-a vaccinat când era însărcinată

  Economic

  La patru luni de la incendiul devastator, Frigoglass a reluat producția la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  O comisie tehnică a Primăriei Timișoara „va analiza holistic” viitoarele investiții din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Sanctuarul de la Parța devine punct muzeal până în 2022, cu peste 400.000 de euro

  Ştiri din Timiș

  Alfred Simonis, despre scandalul cu Dan Dinu: Oamenii de afaceri din Timișoara nu au un partener, ci un adversar în primarul orașului

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici