tion.ro Web analytics

Universitatea de Vest Timisoara a intrat in anul academic 2018 - 2019

Universitatea de Vest Timisoara a intrat in anul academic 2018 - 2019

<p>Tion: Universitatea de Vest Timisoara a intrat in anul academic 2018 - 2019</p>
Noul an academic a început luni la Universitatea de Vest cu o ceremonie „la obiect”, cu medalii și diplome pentru olimpici și un invitat surpriză, un robot, care a dialogat cu cei de pe scena Aula Magna.
Scris de Marcel Hoster - Noul an academic a început luni la Universitatea de Vest cu o ceremonie „la obiect”, cu medalii și diplome pentru olimpici și un invitat surpriză, un robot, care a dialogat cu cei de pe scena Aula Magna.

Sute de noi studenți, invitați, părinți, cu toții au fost prezenți luni dimineața la ceremonia de deschidere a noului an la Universitatea de Vest Timișoara. Cuvântul de deschidere al ceremoniei din Aula Magna a aparținut IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului. El a vorbit despre calitatea procesului educațional de la UVT și i-a sfătuit pe studenți să meargă la cursuri, chiar dacă vor avea și un loc de muncă part-time.

„Mă bucur că suntem într-un climat de liniște și pace în țară, în care voi astăzi veți putea să vă începeți activitatea de student. Credeți-mă pe cuvânt că ați intrat într-o universitate de tradiție, vă veți bucura de un corp profesoral bine pregătit care vă va permite să mergeți mai departe în tărâmul cercetării științifice. Știu că mulți dintre voi veți dori și veți avea și un job part-time, care să vă ajute. Dar nu evitați să mergeți la cursuri. Faceți un bun echilibru între catedră, cursuri și ceea ce faceți. Înarmați-vă de pe acum cu teorie, cu noțiuni teoretice pentru a vă asigura o bună bază pentru activitatea viitoare, toată viața”, a declarat IPS Ioan Selejan.

Rectorul UVT le-a mulțumit părinților pentru că au „încredințat” universității copiii și a promis că va avea grijă de ei și că îi va face oameni de calitate. De asemenea, a vorbit celor prezenți despre faptul că meseriile existente acum vor dispărea și că UVT încearcă să se adapteze permanent la schimbările care vor apărea.

„Știu neliniștea și dorința de a începe cât mai repede anul universitar și viața de studenți. În această primă săptămână, de introducere, am încercat să vă arătăm aici că suntem altfel. Mă bucur că ați ales UVT, nu știu care sunt substraturile acestei decizii, dar ați făcut bine. Pe site-urile multor universități acestea anunță că își propun să facă învățământ de calitate, cercetare, să aibă studenți bine pregătiți. Pe lângă acestea, noi mai propunem și altele, suntem o universitate care își propune să fie în vârf. Iar aceasta e demonstrată de topurile în care instituția apare tot mai mult. Aici sunt profesori, oameni care oferă pe lângă învățătură și altele, vă ajută să deveniți oameni. Pentru ce meserii ne pregătim la UVT? Până în 2030, 80% dintre meserii vor dispărea și de aia ne preocupăm să oferim alternative. Dragi părinți, vă mulțumim că ne-ați încredințat copiii voștri și vă garantăm că cel puțin trei ani vom avea grijă de ei”, a spus Marilen Pirtea.

La deschiderea anului universitar a fost prezent și reprezentantul CJ Timiș, Adrian Negoiță, dar și primarul Timișoarei, Nicolae Robu, care a vorbit despre oportunitățile oferite de oraș.

Invitatul surpriză al zilei a fost un robot, care a dialogat cu unul dintre reprezentanții UVT, spre deliciul publicului. Robotul a spus că a venit la UVT să devină cel mai bun, parafrazând logo-ul care conduce activitatea instituției.

Tot în cadrul ceremoniei, mai mulți liceeni au fost premiați pentru activitatea acestora în cadrul unor olimpiade.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Azi în Timișoara

  Ce facem astăzi în Timișoara?

  România

  Mai multe orașe italiene populare în rândul turiștilor români, lovite de un val de căldură

  Ştiri din Timiș

  „Inovare accesibilă tuturor”, deviza Strategiei Smart City care va atrage fonduri și va moderniza serviciile publice din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  JAZZx 2022: trei zile în care marii artiști ai jazzului vin în Piața Victoriei din Timișoara

  Eveniment

  VIDEO. Percheziții în casele unor suspecți de trafic de minori, în Timiș. Au forțat două fete să se prostitueze

  Ştiri din Timiș

  Târg caritabil în Parcul Copiilor pentru Matteo, un băiețel cu boli grave care are nevoie de bani pentru terapii

  Ştiri din Timiș

  Au început în sfârșit reparațiile pe DJ691, drumul care duce din Dumbrăvița spre Lipova

  Ştiri din Timiș

  Iluminatul public stradal, modernizat și extins pe zeci de străzi din Timișoara

  Eveniment

  Un șofer beat și cu permisul suspendat a intrat cu mașina într-un autobuz, în Timiș

  Eveniment

  Tinerele implicate în accidentul cu migranți, de la Periam, arestate preventiv. Încercau să-i treacă ilegal granița

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici