tion.ro Web analytics

Unii consilieri judeteni considera ca suma data de CJ Timis Asociatiei de Dezvoltare a Turismului creste prea repede

Unii consilieri judeteni considera ca suma data de CJ Timis Asociatiei de Dezvoltare a Turismului creste prea repede

Consiliul Județean Timiș a crescut cotizația pe care o plătește către Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș (APDT) de la 200.000 de lei în anul 2016 la 350.000 de lei, în 2017. Creșterea acestei cotizații a provocat nemulțumirea unor consilieri județeni din Timiș. Unii s-au și abținut de la vot, dar proiectul de hotărâre care prevede creșterea cotizației a trecut.
Scris de Adrian Panduru - Consiliul Județean Timiș a crescut cotizația pe care o plătește către Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș (APDT) de la 200.000 de lei în anul 2016 la 350.000 de lei, în 2017. Creșterea acestei cotizații a provocat nemulțumirea unor consilieri județeni din Timiș. Unii s-au și abținut de la vot, dar proiectul de hotărâre care prevede creșterea cotizației a trecut.

Unii consilieri județeni au spus că aceste cotizații cresc prea repede și au reclamat interacțiunea cu directorul asociației, Delia Barbu.

„Sper ca anul viitor să vedem câțiva indicatori de performanță care pot să fie calculați după organizarea evenimentelor. Eu mă bucur că APDT este parte a dintr-un proiect transfrontalier, dar, pe mine, raportul de activitate nu m-a satisfăcut. Cred că, totuși, creștem prea repede cotizațiile pentru anumite asociații”, a spus consilierul județean PNL Marian Constantin Vasile, care s-a abținut la vot.

Consilierul județean PNL Adrian Pășcuță a spus că s-ar bucura să știe care este numărul de turiști pe care-l vizează această asociație și să existe o comunicare mai bună cu directorul asociației.

„Vom transmite doamnei directoare (Delia Barbu – n.r.) să se aplece mai mult asupra solicitărilor consilierilor județeni”, a spus președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Directorul asociației spune că întotdeauna a existat comunicare, iar reprezentanții APDT au venit în întâmpinarea consilierilor județeni, pentru a interacționa cu ei.

„Nu a existat acțiune la care consilierii județeni să nu fie invitați. M-aș fi bucurat să vină. Suntem nu numai deschiși, ci doritori ca toți consilierii județeni să fie alături de noi, să ne susțină și să vadă ceea ce facem în asociație. Pentru tot ceea ce cheltuim, din trei în trei luni trimitem actele Consiliului Județean Timiș”, a spus Delia Barbu, directorul APDT.

CJ Timiș a înființat în anul 2014 Asociaţia pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș, organism care are ca scop „promovarea potenţialului turistic, cultural, a punctelor de atracţie turistică existente în judeţul Timiș și zona Banatului, atât în ţară, cât și în străinătate”. La înființare, asociația avea 33 de membri, iar CJ Timiș s-a angajat să plătească o cotizație anuală în valoare de 10.000 de lei. În 2015, cotizația a ajuns la 50.000 de lei, iar în 2016, la 200.000 lei. Acum, APDT a ajuns la 41 de membri. ONG-urile plătesc anual 1.000 de lei, IMM-urile dau câte 2.000 de lei, iar firmele mari câte 3.000 de lei. Primăriile plătesc 50 de bani pe locuitor.

Cotizația a crescut de la un an la altul ca urmare a unui proiect european (Eco-Timiș) și pentru realizarea stretagiei turistice a celui mai vestic județ al țării. Proiectul Eco Timiș, câștigat alături de Centrul de voluntari Pancevo, Camera de Comerț Pancevo și Asociația Miltonia, durează 18 luni și referă la activități de dezvoltare și promovare a turismului pe malurile Timișului, în România și Serbia. Pe anumite porțiuni vor fi amenajate locuri pentru turiști și activități de agrement, se vor cumpăra biciclete, canoe, se vor amenaja locuri de pescuit și foișoare pentru cei care iubesc fauna și doresc să observe natura și păsările. APDT și-a propus ca în 2017 să creeze un „brand turistic al destinației Timiș/Banat”, în contextul „desemnării Timișoarei drept Capitală Culturală Europeană a anului 2021 și necesitatea corelării acțiunilor de pregătire și promovare a destinației turistice Timiș/Banat”.

Mihai Ritivoiu, președintele APDT, a spus că creșterea finanțării reprezintă, printre altele, suma de bani necesară dezvoltării unui brand turistic al județului Timiș.

„Creșterea finanțării reprezintă suma de bani pentru finalizarea studiului privind brandul turistic al județului Timiș, o chestiune de mare importanță. Participarea la acest proiect transfrontalier, aici este vorba de 304.000 euro obținuți pe fonduri europene. Contribuția CJ Timiș este de 6.000 de euro, primim peste 280.000 de euro din partea Uniunii Europene și restul din partea Guvernului României”, a spus Ritivoiu.

APDT Timiș va organiza și o nouă ediție a Zilelor Lacului Surduc în 2017, dar și o tură de cicloturism, iar asociația va susține reluarea festivalului Rock la Mureș, de la Periam. APDT vrea, de asemenea, să realizeze o broșură care să prezinte obiceiurile și tradițiile etniilor din Timiș și Banat, prin intermediul unor rețete culinare.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  A început Bega Bulevard! Parada ambarcațiunilor, teatru, spectacole și Cursa Rățuștelor

  Ştiri din Timiș

  6 sfaturi esențiale privind siguranța la volan pe timpul iernii

  Eveniment

  Proprietari de câini periculoși chemați la poliție după o acțiune a Protecției Animalelor

  Ştiri din Timiș

  15 asociații sportive primesc finanțare de la Centrul de Proiecte, pe Apelul 4

  Ştiri din Timiș

  Trafic închis pe unele străzi din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  CJSU: Masca obligatorie până la 50 de metri de unitățile de învățământ. Carantină de noapte pentru localități din Timiș

  Sănătate

  Coronavirus, 17 septembrie: Peste 4.000 de infectări în România. 316 cazuri în Timiș, dintre care 53 de minori

  Eveniment

  Restricții de trafic, sâmbătă, în zona lacului Surduc, între Surducul Mic și Fârdea

  Ştiri din Timiș

  Sistemul de emitere a rovinietelor s-ar putea întrerupe. Alte modalități de plată

  Ştiri din Timiș

  Caravana medicală ATI și Caravana cinematografică ROD, din nou în Timișoara, pe strada Polonă

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici