Proiectul de hotărâre privind aprobarea „Studiului de Fezabilitate și a indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiție „C30. Radiala Nouă de Vest (Centura – Solventul)” a primit, luni după-amiază, aprobare din partea consilierilor municipali. Aceștia s-au întâlnit în cadrul unei ședințe extraordinare care a avut loc în format online.
„Acesta este un proiect foarte important al municipiului prin care dorim să construim un drum nou cu profil de drum expres, care să prelungească strada Gării până în Centura de Vest cu un pasaj denivelat peste calea ferată. Foarte probabil acest proiect va beneficia de finanțare europeană”, le-a spus viceprimarul Ruben Lațcău consilierilor locali în timp ce aceștia își exprimau votul, care a fost în unanimitate.
Potrivit proiectului votat luni, prin realizarea radialei noi de vest, sectorul cuprins între strada Gării – pasajul Solventul și intersecția cu strada Carpenului, se urmărește degrevarea Căii Șagului.
În același timp, noul drum va asigura legătura și transferul dintre limita inelului IV și Varianta de ocolire Timișoara Vest pentru evitarea deplasărilor care nu sunt necesare în interiorul inelului IV.
Viitorul drum expres va avea aproximativ un kilometru cu două benzi pe sens și separator median. Va fi dotat cu piste pentru biciclete și trotuare, precum și cu rețele de apă, canalizare pluvială și iluminat public.
Principalii indicatori tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții, votați de consilierii locali, arată că drumul expres care va prelungi strada Gării până în Centura de Vest va costa 138,8 milioane de lei, inclusiv TVA adică 27,8 milioane de euro cu tot cu TVA.
Durata estimată de execuţie a obiectivului de investiţii este de 24 de luni.
Pe aceeași temă:
Noua Radială Vest, partea care ține de Primăria Timișoara, are proiectant – Tion
Trimite articolul
XMi se pare mult prea tarziu ce au anuntat. Si mult prea incet cum s-au miscat. Doar un pas pe teren le arata starea jalnica a drumului de pe Str. Garii pana la viitorul Pasaj Solventul doar. Dincolo de Solventul mai e vegetatie salbatica doar. Nu era nicio filozofie. Si mai ales, daca ai anticipat cu mare probabilitate ca proiectul va fi finantat din bani europeni, care au fost atunci piedicile?
Au estimat ca durata executiei este de 24 luni. Puteau in urma cu 2 ani sau mai bine, sa faca cate aproximari si studii vor si sa dea de atunci, “unda verde”. Si mai ales in afara de piedici si cladicile scuze pentru lentoare, care sunt solutiile pe viitor, ca la un asemenea proiect important sa nu se mai bata atata timp pasul pe loc?
-
Dacă ai citit articolul, poate ai aflat că e vorba de un nou drum către CENTURA DE VEST, centură care în urmă cu doi ani era doar o poveste frumoasă. Te apuci să faci documentația pentru un drum care să se termine în câmp, pe undeva? Cine crezi că îți dă bani așa ceva? Mai și gândiți înainte de a scrie.
-
Numai deștepți care sigur nu au mari realizări știu să i judece pe alții care gândesc pentru binele orădenilor și care în ultimii 10 ani în care eu vin săptămânal la Oradea au făcut ce nu au făcut alții în 20 de ani înaintea lor .ar trebui să fiți mândri de cei care vă conduc orașul și județul , dacă ar fi măcar în 5 județe importante oameni ca ei țara ar arăta altfel .
-
Am vizitat si eu Oradea, doar o singura data recent, si intr-adevar am ramas foarte placut surprins de aspectul tuturor cladirilor istorice din centrul orasului. Nu am apucat sa il observ in intregime, dar s-a vazut ca a fost totusi refacut si s-au facilitat dezvoltari ample, in dif zone. Centrul Oradei, imi pare rau dar asta e adevarul, arata mai bine decat cel al Timisoarei.
As vrea ca astfel de dezvoltari, benefice si care vin destul de repede, ca, cetatenii sa le simta, sa fie peste tot in Romania. Dar nu prea am inteles legatura facuta acum, cu Oradea, la un articol despre un proiect din Timisoara? Ii apreciez pe cei din administratia noastra care au dus totusi proiectele la bun sfarsit si continua dezvoltarea, indif de partid, dar stagnarile puerile sunt inutile si enervante. In special cand ai asezari, cu potential.
-
-
Ma refeream la toata portiunea acelui drum, adica de la Gara de Nord si pana la pasaj, cu mentiunea urmatoare ca, ce era dincolo de el e doar un camp salbatic ca aspect. Cred ca ar trebui sa citeasca si altii mai atent, in loc sa spuna ca nu gandesc.
Faptul ca nici aceea portiune de care am vorbit, nu a fost lucrata in concomitenta cu alte lucrari spune ceva totusi. Pana la viitorul pasaj era un punct important : adica toata situatia strazii Garii deo parte si de alta a carosabilului + terenurile (cu paragina, mizerie, ambrozie din plin). Au stat in aceasta stare inca de pe vremea fostilor primari.
Revenind si la partea de dincolo de pasaj, pt viitoarea centura, nu era neaparat treaba actualei conduceri ci a conducerii in general ma refer : sa isi dea seama logic, ca in punctul de Vest extrem al orasului drumul se infunda si sudul si nordul raman deconectate la sol. Tocmai fiind o problema veche, nu o pun in carca cuiva specific, dar e o surprindere ca nimeni nu a sesizat mai devreme aceste nevoi de conectare si refacere? Imi doresc doar ca astfel de proiecte, sa fie mai rapid puse in miscare.
-