tion.ro Web analytics

Undă verde pentru campusul Lenau de 13 mil. de euro și noile străzi din zona Oituz. Se caută constructori

Undă verde pentru campusul Lenau de 13 mil. de euro și noile străzi din zona Oituz. Se caută constructori

<p>Tion: Undă verde pentru campusul Lenau</p>
Patru ani mai târziu de la finalizarea proiectului tehnic pentru campusul școlar Lenau, oficialii Primăriei Timișoara au reușit să lanseze și licitația pentru execuție. Valoarea investiției este de 13 milioane de euro, sumă care va fi luată din bugetul local. Totodată, PMT caută executant și pentru noile străzi din zona Oituz, promise tot în 2014.
Scris de Roxana Deaconescu - Patru ani mai târziu de la finalizarea proiectului tehnic pentru campusul școlar Lenau, oficialii Primăriei Timișoara au reușit să lanseze și licitația pentru execuție. Valoarea investiției este de 13 milioane de euro, sumă care va fi luată din bugetul local. Totodată, PMT caută executant și pentru noile străzi din zona Oituz, promise tot în 2014.

Reprezentanții Primăriei Timișoara au lansat două licitații importante și, deși primarul Nicolae Robu se plânge de probleme cu bugetul, sumele puse la bătaie sunt destul de mari. PMT vrea să dea drumul construcției noului campus al Liceului Lenau, promis de ani buni, dar și lucrărilor la cele două străzi promise încă din 2014.

PMT caută o firmă care să realizeze lucrările aferente obiectivului de investiție „Construire corp 2 al Liceului Teoretic Nikolaus Lenau din Timișoara str. Popa Șapcă nr. 5”, care constau în realizarea a patru corpuri de construcție. Suma pusă la bătaie de PMT este uriașă: 60,5 milioane de lei cu TVA, echivalentul a aproape 13 milioane de euro.

Proiectul a fost pregătit la standarde europene pentru fonduri europene, spun oficialii PMT,însă UE nu pune la dispoziție pe axa specifică sume atât de mari, astfel că reprezentanții primăriei s-au decis să facă investiția din bugetul local. Ofertele pot fi depuse până în 25 martie, la ora 15.

Firma care va câștiga licitația primăriei va trebui să realizeze absolut tot: structura de rezistență, alimentarea cu energie electrică, alimentarea cu fibră optică, racordarea la rețeaua de canalizare, alimentarea cu gaze naturale, racordurile rutiere, instalațiile electrice, instalațiile sanitare și PSI, dar și alte lucrări de acest tip. Vorbim în total despre patru corpuri de clădire.

Despre proiectul prezentat încă din 2014 reprezentanții primăriei spuneau că noul campus Oituz va fi amenajat pe o suprafață de 4.000 de metri pătrați. Inițial era vorba despre două corpuri noi, dar numărul lor a crescut la patru și, totodată, a crescut și valoarea investiției, estimată în 2015 la peste 65 de milioane de lei.

Se propun patru noi clădiri – Corpul A (D+P+3E+4E retras), Corpul B (D+P+3E), Corpul C (P+3E) și Corpul D (D+P. înalt), o suprafață construită desfășurată de 11.931,10 mp. Practic, aproape că a fost dublată capacitatea, ajungându-se la 50 de săli de clasă și alte spații complementare. Durata de realizare a lucrărilor a rămas aceeași – 24 de luni, potrivit SF-ului.

Primăria Timişoara are drept de superficie pe un teren de 4.505 mp, proprietate a Universităţii de Vest, în campusul din zona Oituz.

Străzi noi în centru, fără piste de biciclete, cu 800.000 de euro

În aceeași perioadă, PMT a lansat în sfârșit licitația și pentru cele două străzi noi promise în zona Oituz, zonă în care se va ridica și noul campus Lenau. Se caută firma care să realizeze drumurile de legătură și utilitățile aferente între Popa Șapcă, Calea Aradului și str. Oituz. Ambele artere vor avea o bandă pe sens, trotuare și zone verzi, în anunț nefiind menționate piste de biciclete.

Conform anunțului de participare trimis către SEAP, primăria este dispusă să plătească 3,8 milioane de lei cu tot cu TVA pentru amenajarea de la zero a celor două străzi, adică puțin peste 800.000 de euro.

„Sectorul studiat este situat în zona centrală, în interiorul careului format din străzile Oituz și Popa Șapcă, respectiv Penitenciar și zona de blocuri de pe Calea Aradului. Obiectivul principal al investiției îl constituie realizarea a două străzi, inclusiv utilitățile aferente acestora, care vor deservi clădirile existente și viitoare de pe platforma noului Campus Universitar Oituz. O stradă parcurge terenul pe direcția est-vest, racordându-se pe partea estică la Popa Șapcă, iar la partea vestică la str. Intrarea Doinei (Strada 1) cu o lungime de 276 m. A doua stradă este amplasată pe direcția nord-sud, racordându-se la sud la strada Oituz, iar la nord la Strada 1 (Strada 2), cu o lungime de 169 m. Cele două străzi vor fi de categoria a 3-a. pentru circulația pietonală vor fi prevăzute trotuare. Pe ambele străzi sunt prevăzute lucrări hidroedilitare (alimentare cu apă potabilă și tehnologică, canalizare menajeră și pluvială) și rețele electrice”, se arată în documentație.

Ofertele pot fi depuse până în 19 martie, la ora 15.

Studiul de fezabilitate pentru cele două artere a fost adoptat de consilierii locali încă din luna septembrie a anului 2014, iar în primăvara lui 2016 au fost finalizate și proiectul tehnic și documentația pentru execuție. Tot atunci, reprezentanții primăriei anunțau că pornesc și licitația pentru desemnarea unei firme constructoare. La doi ani distanță, au găsit diriginții de șantier. Iată că în cele din urmă s-a reușit lansarea licitației de execuție. Lucrările ar trebui să dureze doar șase luni.

Articole pe aceeași temă:

[related-post post_id=”1966050″]
[related-post post_id=”1383676″]

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Azi în Timișoara

  Ce facem astăzi în Timișoara?

  România

  Mai multe orașe italiene populare în rândul turiștilor români, lovite de un val de căldură

  Ştiri din Timiș

  „Inovare accesibilă tuturor”, deviza Strategiei Smart City care va atrage fonduri și va moderniza serviciile publice din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  JAZZx 2022: trei zile în care marii artiști ai jazzului vin în Piața Victoriei din Timișoara

  Eveniment

  VIDEO. Percheziții în casele unor suspecți de trafic de minori, în Timiș. Au forțat două fete să se prostitueze

  Ştiri din Timiș

  Târg caritabil în Parcul Copiilor pentru Matteo, un băiețel cu boli grave care are nevoie de bani pentru terapii

  Ştiri din Timiș

  Au început în sfârșit reparațiile pe DJ691, drumul care duce din Dumbrăvița spre Lipova

  Ştiri din Timiș

  Iluminatul public stradal, modernizat și extins pe zeci de străzi din Timișoara

  Eveniment

  Un șofer beat și cu permisul suspendat a intrat cu mașina într-un autobuz, în Timiș

  Eveniment

  Tinerele implicate în accidentul cu migranți, de la Periam, arestate preventiv. Încercau să-i treacă ilegal granița

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici