tion.ro Web analytics

Un an de British International School în Timișoara. Cum arată școala după primul an de funcționare și unde mai sunt locuri disponibile

De T. Ex.
Reactualizat la:

Un an de British International School în Timișoara. Cum arată școala după primul an de funcționare și unde mai sunt locuri disponibile

Reactualizat la:
British International School of Timișoara a încheiat cu succes un prim an marcat de provocări. Deschisă în septembrie 2019, scoala a demonstrat într-un timp scurt că viziunea și obiectivele propuse devin realitate. Impactul a fost deosebit incă din primele săptămâni de funcționare, dovadă fiind listele de așteptare pentru toți anii de studiu, dar și acreditările internaționale obținute în timp record. Cererea ridicată pentru noi inscrieri, după începerea cursurilor, a determinat creșterea capacității de școlarizare.
Scris de T. Ex. - British International School of Timișoara a încheiat cu succes un prim an marcat de provocări. Deschisă în septembrie 2019, scoala a demonstrat într-un timp scurt că viziunea și obiectivele propuse devin realitate. Impactul a fost deosebit incă din primele săptămâni de funcționare, dovadă fiind listele de așteptare pentru toți anii de studiu, dar și acreditările internaționale obținute în timp record. Cererea ridicată pentru noi inscrieri, după începerea cursurilor, a determinat creșterea capacității de școlarizare.

O experiență multiculturală – 330 de elevi din 20 de țări

Am început cursurile în septembrie 2019 cu puțin peste 200 de copii, pentru ca, în primele luni de funcționare, să ajungem la peste 270 de elevi. Am fost plăcut surprinși să constatăm atașamentul părinților și al copiilor, astfel încât, în ciuda perioadei atipice prin care trecem, aceștia nu doar că ne-au rămas alături, dar recomandă activ școala noastră, acest lucru continuand să atraga numeroase familii în proiectul nostru. În acest moment, avem peste 330 de elevi înscriși din 20 de țări și ne îndreptăm spre capacitatea maximă. Mai avem doar 25 de locuri disponibile împărțite pe anii de studiu pentru anul școlar următor. Acest lucru este extraordinar, ne dă încredere, dar ne și responsabilizează. Dorim să mulțumim pe această cale tuturor parinților care ne-au fost alături. În același timp, vrem să-i asigurăm că vom continua ceea ce am început și ca avem capacitatea de a adapta modalitățile de predare și interacțiune cu elevii la realitatea de azi“, subliniază Ciprian Țiplea, directorul British International School of Timișoara.

O prezentare video a școlii este disponibilă aici.

Reperele primului an școlar la British International School of Timișoara

British International School of Timișoara și-a început activitatea în 2019, într-un campus situat în nordul orașului, pe strada Aurora, construit în jurul unei clădiri istorice complet renovate, clădire ce datează din 1910.

Pe lângă implementarea programei academice și a programelor specifice, scoala a derulat cu succes o serie de evenimente: sărbătorirea zilei Națiunilor Unite, spectacolul de iarnă a școlii primare, primul concert de colinde și o serie de alte proiecte și evenimente care se regăsesc în prima revista a scolii – BIST Phoenix Magazine, care se regaseste si in format digital pe site-ul scolii. „Va invitam sa o rasfoiti, pentru ca prezinta prin cuvinte, imagini si culoare, o calatorie fantastica prin acest prim an școlar”, subliniaza Ciprian Tiplea.

Un alt punct de referință îl reprezintă acreditările obținute – scoala a obținut acreditările internaționale, Cambridge și COBIS, în timp record, fapt subliniat și de inspectorii din Marea Britanie. În prezent, scoala se află în proces de introducere prin ARACIP în Registrul Special al organizațiilor furnizoare de educație care organizează și furnizează activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară”.

Pandemia a fost și rămâne o provocare pentru noi toți. British International School of Timisoara a adoptat rapid primele măsuri și a implementat gradual școala online, punând la dispozitia elevilor și părinților instrumente și platforme dintre cele mai potrivite pentru acest gen de școlarizare. Școala online, în viziunea British International School of Timișoara, este un program dinamic, care se adaptează pe măsura ce învățăm împreuna cu profesorii, copiii și părinții, program ce funcționeaza și ce trebuie ajustat.

Astfel, a fost continuat într-un mod eficient programul educațional, luând însă în calcul echilibrul emotional al copiilor și timpul de expunere la ecrane. Din acest motiv programul a fost flexibil, a conținut o serie de strategii și componente specifice și a fost adaptat vârstei copiilor.

Ca răspuns la situația actuală, BIST a implementat și un program de tipul “summer school” pentru 4 săptămâni pe perioada verii. Programul este foarte apreciat, astfel încât, printr-un sistem de prezență alternativă, ținând cont de toate normele de siguranță și sănătate, toți copiii au avut ocazia să participe în campus-ul școlii – cu precădere în aer liber – la o serie de activități distractive și educative. Copiii s-au bucurat să se reîntâlnească, să socializeze și să se joace împreună într-un cadru placut și sigur.

Pregătiri pentru noul an școlar

Uitându-ne spre viitor, ne pregătim pentru noul an școlar si lucram intens la noile norme de siguranță și o serie de proceduri menite să sprijine copiii și profesorii să se adapteze la situatia actuala. Avem in vedere câteva scenarii posibile pentru a facilita derularea procesului educațional”, arată Ciprian Țiplea.

British International School of Timișoara propune clase cu un colectiv restrâns de elevi – maximum 20 de elevi in fiecare clasă, respectiv un cadru didactic la fiecare 10 elevi în ciclul primar. Școala beneficiază de facilități si tehnologie digitala moderne, resurse educationale de calitate precum si laboratoare special destinate orelor de informatică, artă, muzică, drama, științe. De asemenea, scoala pune la dispoziția elevilor un spațiu generos pentru educația în afara sălii de clasă, îmbinând armonios activitățile didactice cu cele de recreere. Pe tot parcursul școlarizării, elevii beneficiază de consiliere academică cu scopul de a-i ghida înspre un program educațional adecvat și adaptat pasiunilor și abilitățillor acestora.

Predarea este în limba engleză, dar limba română este parte din curriculum. Personalul didactic este format majoritar din profesori internaționali din Marea Britanie, dar și alte țări, cu experiență de predare în școli similare din întreaga lume. Școlarizarea începe de la vârsta de 4 ani pentru clasa pregătitoare și continuă până la 18 ani (ultimul an de liceu), când elevii vor absolvi cu Bacalaureatul Internațional.

Informații privind procedura detaliată de admitere în anul școlar 2020-2021 pot fi obținute prin email la admissions@britishschool-timisoara.ro sau prin telefon la 0799 408 341 în intervalul luni-vineri, orele 9.00-17.00.

(123)

0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Ştirile judeţului Timiş

  Cine este Alin Nica, noul președinte al Consiliului Județean Timiș
  Se declară pasionat de administrație și de muzică și a devenit celebru odată cu participarea la Eurovision și când a fost ales primar la doar 23 de ani. Alin Nica are 39 de ani, este căsătorit și are doi băieți. El este noul președinte al Consiliului Județean Timiș. 2

  Ştirile judeţului Timiş

  Fritz la București: Mă aștept la o susținere puternică din partea Capitalei
  Primarul ales al Timișoarei, Dominic Fritz, se află miercuri la București, la o întâlnire cu conducerea centrală a partidului. După această întâlnire, edilul neamț al Timișoarei a declarat că se așteaptă la o susținere puternică din partea Capitalei cel puțin pentru două proiecte majore pentru municipiu: centura și Capitala Culturală. 29

  Ştirile judeţului Timiş

  Începe toamna cu un outfit nou! Descoperă colecțiile de sezon în magazinele din Iulius Town Timișoara
  ADVERTORIAL. Noile colecții de toamnă/iarnă 2020-2021 anunță un sezon în care predomină pragmatismul și confortul, componentele cheie fiind volumul și piesele supradimensionate. Astfel, brandurile din Iulius Town Timișoara propun un melanj între stilul boho și cel romantic, croiuri care urmează linia corpului mixate cu piesele oversized sau integrarea accentelor sporty în ținutele de zi cu zi. Alege-ți outfit-ul care să-ți definească stilul și exprimă-ți personalitatea în cel mai original mod! 1

  Ştirile judeţului Timiş

  La Timișoara va începe Festivalul Micilor
  La început de octombrie când sezonul grătarelor se apropie de final, Compania Nora Carmangerie și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și-au propus să celebreze printr-un eveniment în stil specific românesc tradiționalii mici, nelipsiți de pe grătarele românilor, acompaniați în general de-o bere rece. Evenimentul se va desfășura la Centrul Regional de Afaceri Timișoara. 7

  Sănătate

  Timiș: 12 focare de Covid-19. Un nou caz la Spitalul de Copii Timișoara
  În Timiș, miercuri, 30 septembrie, sunt 12 focare active de Covid-19, conform Direcției de Sănătate Publică. A apărut un caz în plus în focarul de la Spitalul de Copii Louis Țurcanu Timișoara. A fost depistat un cadru medical infectat, pe lângă cele șase cadre medicale confirmate deja cu Covid-19 încă de marți, 29 septembrie. 1

  Sănătate

  Localitățile din Timiș unde au apărut cazuri noi de Covid-19
  În Timiș au apărut, de marți până miercuri (30 septembrie), 70 de noi cazuri de Covid-19, cele mai multe în Timișoara: 38.

  TION Cele mai tari party-uri

  Kings Are Overrated, The Different Class și Melting Dice fac parte dintr-un proiect comun care promovează muzicienii locali
  Concerte înregistrate în spații alternative a unor trupe locale îndrăgite vor putea fi văzute pe diferite platforme online datorită unui proiect care își propune promovarea și susținerea unor trupe de muzică rock alternative.

  Sănătate

  A explodat numărul infectărilor cu Covid-19 în România! Un nou record negativ: peste 2.100 de cazuri noi într-o zi!
  Numărul infectărilor cu Covid-19 a explodat în România! În 24 de ore au fost depistate peste 2.100 de cazuri noi. Este un nou record negativ! 43

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.