tion.ro Web analytics

Triplu eveniment la Casa Artelor: Lecții pentru cei care vor sa devina manageri, critici sau jurnaliști culturali

Triplu eveniment la Casa Artelor: Lecții pentru cei care vor sa devina manageri, critici sau jurnaliști culturali

<p>foto: Asociatia Contrasens</p>
Reactualizat la:
Timișorenii sunt invitați la „triplul eveniment” de bune practici în managementul cultural care vine sub formă de compendiu, material video și lansarea de înscrieri pentru școlile de toamnă TMcult: Critică și Jurnalism Cultural și Management Cultural!
Scris de A. M. A. - Timișorenii sunt invitați la „triplul eveniment” de bune practici în managementul cultural care vine sub formă de compendiu, material video și lansarea de înscrieri pentru școlile de toamnă TMcult: Critică și Jurnalism Cultural și Management Cultural!

Asociația Culturală Contrasens invită pe toți cei interesați luni, 15 aprilie, de la 18.00, la Casa Artelor din Timișoara pentru lansarea Compendiului de bune practici în Management Cultural, proiecție de film și lansarea apelului de înscrieri pentru școlile de toamnă TMcult: Critică și Jurnalism Cultural și Management Cultural.

Compendiului de bune practici în Management Cultural, produs în urma celei de-a doua ediții a școlii de vară de Management Cultural – Artă’n Casă prezintă „o colecție de texte, notițe și schițe care documentează interacțiunea dintre participanții Artă’n Casă 2018, dialogul dintre ei și cunoașterea generată de rezidenți împreună cu oamenii de cultură, managerii culturali, artiștii și profesioniștii participanți, printre care Lia Perjovschi, Mircea Vasilescu, Diana Marincu, Corina Răceanu, alături de mulți alții”, ne spun cei de la Asociația Culturală Contrasens.

Dana Sarmeș, director executiv al Asociației Culturale Contrasens ne mai spune că „și anul acesta vom forma tineri manageri pregătiți să intervină, să dezvolte spațiul cultural și tipuri de public divers, dar și o echipă tânără de critici și jurnaliști culturali capabili să înțeleagă și să reprezinte profesionist și inovativ fenomene și evenimente culturale din regiunea de vest a țării. Rămânem convinși de puterea de regenerare a culturii și extindem intervenția culturală în Timișoara și prin Programul Artă n Casa Junior, cu finanțare prin programul Profi, acces și participare la cultură pentru educație, incluziune și civism.”

În a doua parte a serii va avea loc proiecția filmului în care se regăsesc dialogurile culturale și experiențele de învățare prilejuite de Școala de vară, care a avut loc la Socolari, în vara anului trecut.

Evenimentul constituie prilejul de lansare a celor două programe de formare profesională, pentru spațiul cultural, adresate tinerilor între 18-35 de ani, în formatul a două școli de toamnă: TMcult – Critică și Jurnalism Cultural și TMcult – Management Cultural.

Accesul la eveniment este gratuit, iar Compendiul de bune practici în Management Cultural poate fi achiziționat la prețul de 25 de lei.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Ştirile judeţului Timiş

  Sirieni și călăuzele lor prinși de polițiștii de frontieră timișeni, în zona Vămii Moravița
  Acțiune a polițiștilor de frontieră timișeni pentru combaterea migrației ilegale, în zona Sectorului Poliției de Frontieră Moravița. Oamenii legii au depistat 16 sirieni care numai ce trecuseră ilegal granița din Serbia în România. Migranții erau împărțiți în două grupuri, fiecare cu câte o călăuză.

  Ştirile judeţului Timiş

  Nici Bruce Lee nu ar fi putut fi polițist local în Timișoara. Consilierii au schimbat criteriul de înălțime la admitere
  Nici marii maeștri ai artelor marțiale de pe marele ecran, precum Bruce Lee, Jackie Chan sau Jet Li nu ar fi trecut condițiile draconice impuse la examenul de admitere în rândul polițiștilor locali din Timișoara. ANFP a cerut Poliției Locale să schimbe criteriul de înălțime cu unul mai permisiv, iar acum cei care vor să fie polițiști locali vor trebui să aibă detentă.

  România

  CCR: vânzarea cartelelor prepay numai în baza buletinului este neconstituțională
  Curtea Constituțională Română a decis, în unanimitate de voturi, că Ordonanța de Urgență privind vânzarea cartelelor telefonice de tip prepay numai în baza buletinului este neconstituțională.

  Ştirile judeţului Timiş

  Un secol de la înființarea Universității Politehnica din Timișoara. „Nu zidurile fac o școală, ci spiritul care domnește într-însa”
  „Nu zidurile fac o școală, ci spiritul care domnește într-însa”, au fost cuvintele rostite de Ferdinand I, cel care a semnat decretul de înființare a Școlii Politehnice din Timișoara și care, mai apoi, au devenit motto-ul acestei instituții, care, marți, a serbat un secol de activitate și inovare.

  Ştirile judeţului Timiş

  Harababura Vintage Fair 2020 invită timișorenii la trei zile de design românesc și modă vintage
  Puteți vedea piese vestimentare specifice anilor ’70, ’80 și ’90, colecții de muzică pe vinil și CD, dar și produse de design la Harababura Vintage Fair.

  TION Cele mai tari party-uri

  Back to the Roots: motto-ul ediției din acest an a festivalului Embargo Fest
  Kal (SRB), ROA, Pero Defformero (SRB), Hiroko Yamamura (SUA), Sokol Orchestra (PL), Țapinarii, Drvo Truo (SRB) sunt printre artiștii ce vor urca pe cele 5 scene Embargo Fest 2020.

  Ştirile judeţului Timiş

  Fonduri europene de milioane de lei pentru zece firme din Timiș. Au fost semnate contractele
  La Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest au fost semnate marți primele contracte din țară pentru finanțarea microîntreprinderilor, în cadrul apelului 2 de proiecte prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Valoarea totală a celor zece proiecte finanțate din bani europeni este de 11,88 milioane lei, bani pentru noi utilaje și echipamente moderne și crearea de noi locuri de muncă.

  Ştirile judeţului Timiş

  Camion răsturnat în intersecție, la Timișoara
  Circulație dată peste cap, marți, la intersecția străzilor Avroam Imbroane și Gheorghe Adam din Timișoara. Totul după ce un camion plin cu fier vechi s-a răsturnat. 2

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.