tion.ro Web analytics

Transformarea uneia dintre cele mai cautate scoli din Timisoara trece prin containere

Reactualizat la:

Transformarea uneia dintre cele mai cautate scoli din Timisoara trece prin containere

Reactualizat la:
Școala Generală 30 va trece în următorii ani printr-o transformare serioasă. Reprezentanții primăriei se pregătesc de extinderea unității de învățământ. Până atunci însă, vor cumpăra „containere”, pentru că sălile de clasă sunt insuficiente. Nu vorbim despre containere de muncitori, ci despre construcții modulare amenajate la standarde europene, care costă bani frumoși.
Scris de Roxana Deaconescu - Școala Generală 30 va trece în următorii ani printr-o transformare serioasă. Reprezentanții primăriei se pregătesc de extinderea unității de învățământ. Până atunci însă, vor cumpăra „containere”, pentru că sălile de clasă sunt insuficiente. Nu vorbim despre containere de muncitori, ci despre construcții modulare amenajate la standarde europene, care costă bani frumoși.

Școala Generală nr. 30 din Soarelui va beneficia, practic, de o extindere în două etape. Potrivit oficialilor Primăriei Timișoara, primul proiect este aproape gata și presupune extinderea corpului D, cel cu bazinul de înot. Apoi ar urma construcția unor clădiri noi.

„Prima etapă se află în faza de finalizare a proiectării, urmând să fie supus proiectul aprobării Comisiei Tehnico Economice, respectiv consiliului local. Se referă la extinderea corpului D, la nivelul de P+2E, cu o creștere a suprafeței cu 1.610 mp, respectiv construcția unui nou corp, pe latura dinspre strada Martir Eugen Nagy, de asemenea cu regimul de înălțime D+P+2E, cu o suprafață de 1.623 mp. În etapa a doua, în spațiul dinspre strada Orion va fi proiectat și construit un nou corp de clădire care să cuprindă o sală de sport și săli de clasă”, ne-a explicat viceprimarul Dan Diaconu.

scoala-generala-30-2

130.000 de euro pentru zece săli de clasă temporare

Până când aceste proiecte vor deveni realitate, municipalitatea cumpără construcții modulare pentru Școala Generală nr. 30. Conform estimărilor, „containerele” vor cuprinde zece săli de clasă și costă 610.000 de lei, adică peste 130.000 de euro.

„Fenomenul de supraaglomerare a unităților de învățământ de prestigiu, aflate în zone cheie ale orașului, accentuat de caracterul permisiv al legislației, a dus la situații care trebuie să-și găsească rezolvarea imediată. Pentru astfel de cazuri, una din soluțiile identificate și propuse de conducerile unora dintre școli este aceea a achiziției de construcții modulare pentru amenajarea de săli de clasă. Construcțiile ar permite desfășurarea procesului educațional până la finalizarea extinderilor în cazul acestor școli. O primă utilizare a acestor construcții va fi în cazul Școlii Generale 30, cu acordul părinților, până la construcția celor două noi corpuri de școală suplimentare, urmând ca ulterior să fie folosite în situații similare în cadrul altor școli”, ne-a mai spus Diaconu.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, ideea de achiziționare a unor construcții modulare a aparținut conducerii școlii, care încearcă să rezolve astfel problema spațiilor pentru învățământ.

Aceste „containere” vor fi amplasate chiar lângă școală și vor cuprinde zece săli de clasă, dar și alte facilități suplimentare necesare funcționării acestora. Elevii nu pot fi obligați să învețe în astfel de construcții, așa că cei care se ocupă de școală au obținut acordul părinților.

„Solicitarea a fost însoțită de acordul expres și individual al părinților cu privire la această soluție tehnică temporară. Din estimările realizate de compartimentele de specialitate, suma maximă necesară pentru achiziția unor astfel de construcții modulare, în condițiile tehnice stabilite, este de 610.000 de lei cu TVA inclus”, ne-au declarat oficialii municipalității.

Banii necesari au fost cuprinși deja în bugetul Timișoarei pe anul 2017, aflat în lucru pe mesele celor din primărie, care ar urma să intre în atenția consiliului local în această lună.

După aprobarea bugetului urmează procedura de achiziție publică a construcțiilor modulare.

„Containerele” vor fi folosite și de alte școli din Timișoara

Potrivit reprezentanților primăriei, Școala Generală nr. 30 este una dintre cele mai solicitate școli din Timișoara, capacitatea acesteia pentru funcționarea într-un singur schimb fiind depășită de mult timp. Iar cum numărul de elevi crește de la an la an, este nevoie de spații noi pentru învățământ.

„Am pornit în cursul anului 2016 serviciile de proiectare aferente extinderii și modernizării acestei școli, cu corpuri de clădire suplimentare. Până la construcția efectivă a acestor corpuri, soluția construcțiilor modulare, adoptată uneori de școli de prestigiu din România și străinătate, este una care să asigure funcționarea normală a acestei școli. Am optat pentru achiziția acestor produse, în locul închirierii, pentru a putea refolosi construcțiile în cazul altor școli ce vor intra în reabilitare, extindere sau modernizare”, a conchis viceprimarul Timișoarei.

scoala-generala-30-1

Și alți elevi din Timiș învață în astfel de „containere”, însă calitatea construcțiilor este mult sub ceea ce se dorește pentru Școala Generală 30. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, la școala din Peciu elevii învață în câteva „containere” care au fost închiriate de primărie.

 

Material apărut în săptămânalul Agenda.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Protecția Consumatorilor, sfaturi pentru cumpărăturile de Paște

  Eveniment

  Prinși când spărgeau „de plăcere” geamurile unui imobil din Piața Unirii

  Eveniment

  Zeci de migranți afgani luați de poliție după crima de la Gara de Nord

  Imobiliare Vanzari - 3 camere

  Proprietar vand apartament 3 camere, confort 1, decomandat, etaj 1/ 4 74 mp, model mare, in zona Steaua, 73000 euro, 0256215015

  Imobiliare Vanzari - Terenuri

  VAND TEREN SAT GIARMATA MARE 700 MP, CU TOATE FACILITATILE SI CER 24000 E, 0738250900

  Prestari Servicii

  Tamplar autorizat execut reparatii reconditionari, vopsit lacuit si la client acasa, confectionez usi geamuri mobilier pal melaminat, montez usi geamuri yale usa, 0723615128

  Prestari Servicii

  EXECUTAM ACOPERISURI, IZOLATII, POLISTIREN, ZIDARIE FAIANTA, GRESIE, CASE LA ROSU, DEMOLARI, ETC, 0771679929

  Eveniment

  Accident mortal în Timiș. Un bărbat a murit după ce s-a răsturnat cu mașina

  Auto

  Vând Ford Focus tdci 1,6 l motorină 168000 km stare excelentă, suplimentar roți pentru iarnă, unic proprietar 3500 euro negociabil, 0733914729

  Auto

  Vând utilitară Dacia Double cab 2005, 4 x4 5, locuri, 1,9 108000 km, reali, 1500 euro negociabil, 0745239737s

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici