Transformarea uneia dintre cele mai cautate scoli din Timisoara trece prin containere

Reactualizat la:

Transformarea uneia dintre cele mai cautate scoli din Timisoara trece prin containere

Reactualizat la:
Școala Generală 30 va trece în următorii ani printr-o transformare serioasă. Reprezentanții primăriei se pregătesc de extinderea unității de învățământ. Până atunci însă, vor cumpăra „containere”, pentru că sălile de clasă sunt insuficiente. Nu vorbim despre containere de muncitori, ci despre construcții modulare amenajate la standarde europene, care costă bani frumoși.
Scris de Roxana Deaconescu - Școala Generală 30 va trece în următorii ani printr-o transformare serioasă. Reprezentanții primăriei se pregătesc de extinderea unității de învățământ. Până atunci însă, vor cumpăra „containere”, pentru că sălile de clasă sunt insuficiente. Nu vorbim despre containere de muncitori, ci despre construcții modulare amenajate la standarde europene, care costă bani frumoși.

Școala Generală nr. 30 din Soarelui va beneficia, practic, de o extindere în două etape. Potrivit oficialilor Primăriei Timișoara, primul proiect este aproape gata și presupune extinderea corpului D, cel cu bazinul de înot. Apoi ar urma construcția unor clădiri noi.

„Prima etapă se află în faza de finalizare a proiectării, urmând să fie supus proiectul aprobării Comisiei Tehnico Economice, respectiv consiliului local. Se referă la extinderea corpului D, la nivelul de P+2E, cu o creștere a suprafeței cu 1.610 mp, respectiv construcția unui nou corp, pe latura dinspre strada Martir Eugen Nagy, de asemenea cu regimul de înălțime D+P+2E, cu o suprafață de 1.623 mp. În etapa a doua, în spațiul dinspre strada Orion va fi proiectat și construit un nou corp de clădire care să cuprindă o sală de sport și săli de clasă”, ne-a explicat viceprimarul Dan Diaconu.

scoala-generala-30-2

130.000 de euro pentru zece săli de clasă temporare

Până când aceste proiecte vor deveni realitate, municipalitatea cumpără construcții modulare pentru Școala Generală nr. 30. Conform estimărilor, „containerele” vor cuprinde zece săli de clasă și costă 610.000 de lei, adică peste 130.000 de euro.

„Fenomenul de supraaglomerare a unităților de învățământ de prestigiu, aflate în zone cheie ale orașului, accentuat de caracterul permisiv al legislației, a dus la situații care trebuie să-și găsească rezolvarea imediată. Pentru astfel de cazuri, una din soluțiile identificate și propuse de conducerile unora dintre școli este aceea a achiziției de construcții modulare pentru amenajarea de săli de clasă. Construcțiile ar permite desfășurarea procesului educațional până la finalizarea extinderilor în cazul acestor școli. O primă utilizare a acestor construcții va fi în cazul Școlii Generale 30, cu acordul părinților, până la construcția celor două noi corpuri de școală suplimentare, urmând ca ulterior să fie folosite în situații similare în cadrul altor școli”, ne-a mai spus Diaconu.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, ideea de achiziționare a unor construcții modulare a aparținut conducerii școlii, care încearcă să rezolve astfel problema spațiilor pentru învățământ.

Aceste „containere” vor fi amplasate chiar lângă școală și vor cuprinde zece săli de clasă, dar și alte facilități suplimentare necesare funcționării acestora. Elevii nu pot fi obligați să învețe în astfel de construcții, așa că cei care se ocupă de școală au obținut acordul părinților.

„Solicitarea a fost însoțită de acordul expres și individual al părinților cu privire la această soluție tehnică temporară. Din estimările realizate de compartimentele de specialitate, suma maximă necesară pentru achiziția unor astfel de construcții modulare, în condițiile tehnice stabilite, este de 610.000 de lei cu TVA inclus”, ne-au declarat oficialii municipalității.

Banii necesari au fost cuprinși deja în bugetul Timișoarei pe anul 2017, aflat în lucru pe mesele celor din primărie, care ar urma să intre în atenția consiliului local în această lună.

După aprobarea bugetului urmează procedura de achiziție publică a construcțiilor modulare.

„Containerele” vor fi folosite și de alte școli din Timișoara

Potrivit reprezentanților primăriei, Școala Generală nr. 30 este una dintre cele mai solicitate școli din Timișoara, capacitatea acesteia pentru funcționarea într-un singur schimb fiind depășită de mult timp. Iar cum numărul de elevi crește de la an la an, este nevoie de spații noi pentru învățământ.

„Am pornit în cursul anului 2016 serviciile de proiectare aferente extinderii și modernizării acestei școli, cu corpuri de clădire suplimentare. Până la construcția efectivă a acestor corpuri, soluția construcțiilor modulare, adoptată uneori de școli de prestigiu din România și străinătate, este una care să asigure funcționarea normală a acestei școli. Am optat pentru achiziția acestor produse, în locul închirierii, pentru a putea refolosi construcțiile în cazul altor școli ce vor intra în reabilitare, extindere sau modernizare”, a conchis viceprimarul Timișoarei.

scoala-generala-30-1

Și alți elevi din Timiș învață în astfel de „containere”, însă calitatea construcțiilor este mult sub ceea ce se dorește pentru Școala Generală 30. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, la școala din Peciu elevii învață în câteva „containere” care au fost închiriate de primărie.

 

Material apărut în săptămânalul Agenda.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Eveniment

  Un bărbat s-a oprit cu mașina într-un zid, la Lovrin. A ajuns la spital
  Accident rutier, joi seară, în apropiere de Lovrin. Un șofer a pierdut controlul volanului, a ieșit de pe carosabil și s-a oprit într-un zid. În urma impactului bărbatul a fost rănit și transportat la spital.

  Ştirile judeţului Timiş

  Reabilitarea Cinematografului Freidorf, selectată pentru finanțare. Proiectul ajunge la ADR Vest
  Proiectul de reabilitare a cinematografului din Freidorf a fost selectat de GAL Freidorf pentru finanțare. Ajunge în curând la ADR Vest, după care primăria va putea porni licitația pentru execuție. Urmează să fie transformat în centru educațional de cartier.

  Ştirile judeţului Timiş

  SDM cumpără peste 200 de tone de vopsea, 60 de tone de microbile reflectorizante și alte materiale cu peste 800.000 de euro
  Societatea primăriei se pregătește serios de întreținerea marcajelor rutiere din Timișoara, pentru care are monopol încă de acum câțiva ani. Cumpără peste 200 de tone de vopsea, 60 de tone de microbile reflectorizante și alte materiale auxiliare. Pune la bătaie peste 800.000 de euro. Primește peste 1 milion de euro de la primărie, cam în fiecare an, pentru marcajele rutiere. 3

  Ştirile judeţului Timiş

  Contract nou pentru deszăpezire, până în 15 ianuarie 2022. Brantner poate primi peste 300.000 de euro
  Primăria Timișoara a încheiat un nou contract subsecvent pentru deszăpezire, cu societatea de salubritate Brantner din Cluj-Napoca, cu o valabilitate de un an. Este al treilea contract subsecvent, mai ieftin decât cel semnat în aceeași perioadă a anului trecut, când suma era mai mult decât dublă. 1

  Eveniment

  Bărbat dat în urmărire națională pentru furt, prins de jandarmi în Timiș
  Un bărbat care era dat în urmărire națională a fost prins de jandarmi, în Timiș. Tânărul era căutat pentru furt, iar acum va trebui să-și ispășească pedeapsa.

  Eveniment

  Un migrant din Afganistan a murit într-o pensiune din Timișoara, după ce ar fi luat o supradoză
  Un migrant a fost găsit decedat într-o pensiune din Timișoara. Bărbatul a murit după ce ar fi luat o supradoză, conform unor surse. Autoritățile nu au putut confirma informația, însă a fost deschis un dosar penal pentru moarte suspectă. 5

  Eveniment

  VIDEO. Cinci bărbați mascați și înarmați cu cuțit au tâlhărit doi timișoreni, în propria locuință
  Cinci tâlhari, care au intrat în toiul nopții cu cagule pe cap și înarmați cu cuțit, în locuința a doi timișoreni, au fost prinși de polițiști. Bărbații sunt reținuți, iar prejudiciul a fost recuperat, însă nu în totalitate. 11

  Ştirile judeţului Timiş

  Pachete de îngrijire pentru persoanele defavorizate din Timișoara. Cine beneficiază și cum vor fi împărțite
  Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Timișoara începe de mâine, 22 ianuarie și până în 5 martie, distribuirea pachetelor de igienă pentru persoanele defavorizate. Beneficiarii vor fi nevoiți să vină să ridice pachetele cu actul de identitate.

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici