tion.ro Web analytics

Transclean reia colectarea deșeurilor vegetale. Primăria Timișoara a semnat al doilea contract subsecvent

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:

Transclean reia colectarea deșeurilor vegetale. Primăria Timișoara a semnat al doilea contract subsecvent

foto: arhivă
Reactualizat la:
După ce au anunțat că Retim se va ocupa temporar de colectarea deșeurilor vegetale de pe străzile Timișoarei, reprezentanții primăriei au reușit totuși să semneze contractul subsecvent cu Transclean. Aveau neclarități cu privire la autorizația de mediu, pornite de la unii consilieri locali.
Scris de Roxana Deaconescu - După ce au anunțat că Retim se va ocupa temporar de colectarea deșeurilor vegetale de pe străzile Timișoarei, reprezentanții primăriei au reușit totuși să semneze contractul subsecvent cu Transclean. Aveau neclarități cu privire la autorizația de mediu, pornite de la unii consilieri locali.

Contractul-cadru cu firma Transclean a fost semnat în luna martie a anului 2020. Primăria Timișoara ar trebui să plătească cel mult 27,6 milioane de lei cu TVA pe patru ani, urmând să semneze, an de an, patru contracte subsecvente. Primul a fost semnat în 11 martie 2020, la valoarea de 6,9 milioane de lei cu tot cu TVA. A expirat în aceeași perioadă, iar Primăria Timișoara a refuzat să semneze noul contract subsecvent.

„Nu suntem încă în situația de a avea o decizie finală dacă încheiem sau nu contractul, pentru că suntem în procesul de a clarifica anumite obiecții venite din partea Consiliului Local Timișoara cu privire la autorizația de mediu a Transclean. Va exista o perioadă în care vom clarifica această temă cu juriștii primăriei și cu Agenția de Mediu. Acest serviciu va fi compensat prin Retim, în baza contractului (semnat cu ADID – n.r.)”, spunea, zilele trecute, city managerul Matei Creiveanu.

Se pare că au dispărut între timp neclaritățile, pentru că municipalitatea a reușit să semneze, joi, noul contract subsecvent, valabil un an. Valoarea acestuia este tot 6,9 milioane de lei cu TVA.

De altfel, în acordul-cadru semnat anul trecut scrie că municipalitatea „se obligă să nu inițieze, pe durata prezentului acord-cadru, o nouă procedură de atribuire, atunci când intenționează să achiziționeze servicii care fac obiectul prezentului acord-cadru, cu excepția cazului în care Promitentul-Achizitor transmite Promitentului-Prestator o solicitare pentru încheierea unui acord subsecvent și acesta refuză semnarea contractului subsecvent sau declară că nu are capacitatea de a răspunde solicitării din propria sa culpă sau întrerupe prestarea acestora pe o perioadă mai mare de 30 de zile”.

Reprezentanții primăriei și cei ai Transclean au anunțat încă din noiembrie 2020 un program de colectare a deșeurilor vegetale, care rămâne valabil. Oamenii sunt îndemnați să pună frunzele uscate în saci care să fie legați la gură, iar crengile să le lege în snopi și să le scoată în fața caselor, urmând ca frunzele și crengile să fie ridicate de mașinile societății.

Articole pe aceeași temă:

[relatedArticles]

UPDATE. Primăvară cu saci cu frunze pe străzi, la Timișoara. Nu se ridică deșeurile vegetale, primăria nu a semnat contractul

2 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Roro says:

  Sa vina si saptamana viitoare sa anunte ca se ocupa Bratner, ca sa incurce de tot pe cetetateanul de rand care are dreptul să beneficieze de serviciile astea

 2. craul says:

  Gata ? S-a dat pliculetzu si la cei noi?😂

 3. Cele mai noi știri

  Capitală Culturală

  Timișorenii, invitați să facă parte dintr-un cor comunitar, în anul în care orașul va fi Capitală Culturală Europeană

  Ştiri din Timiș

  Șase oferte pentru proiectarea lotului 2 din autostrada Lugoj - Deva

  Capitală Culturală

  Reprezentații de excepție la Filarmonica Banatul în 2023, anul Capitalei Culturale Europene

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Avansează lucrările la Centrul de legume-fructe din Tomnatic. Vicepreședintele CJT, în vizită pe șantier

  Utile

  FOTO. O mai mare vizibilitate în câteva intersecții din Timișoara. Arborii au fost toaletați

  Ştiri din Timiș

  Bulină neagră de la CNAIR pentru firmele care se ocupă de Centura Timișoara Sud și descărcarea de pe A1 la Sânandrei

  Ştiri din Timiș

  Programul de lansare a Capitalei Culturale, încă „secret”. E cert că PMT și CJT fac evenimente separate

  România

  Paul al României, prințul fugar, a fost prins și arestat la Paris

  Ştiri din Timiș

  Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea, după rezultatele la BAC: „Revenim la un scenariu optimist pentru admiterea 2022"

  Ştiri din Timiș

  Muzică pentru toate gusturile la Zilele comunei Lovrin

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici