tion.ro Web analytics

Trafic de vis în prima zi de școală prin Timișoara, spune Robu: „Mașinile n-au mai stat bară la bară”

Trafic de vis în prima zi de școală prin Timișoara, spune Robu: „Mașinile n-au mai stat bară la bară”

<p>Tion: Trafic de vis în prima zi de școală prin Timișoara, spune Robu</p>
Prima zi de școală a fost excelentă pentru șoferii care au stat în trafic, anunță primarul Nicolae Robu. Edilul-șef s-a lăudat că a fost felicitat de mai multe persoane pentru lucrările din centru și spune că mașinile nu au mai stat bară la bară. Mai mult, el spune că s-a făcut aproape tot ce se putea face la nivel de infrastructură.
Scris de Roxana Deaconescu - Prima zi de școală a fost excelentă pentru șoferii care au stat în trafic, anunță primarul Nicolae Robu. Edilul-șef s-a lăudat că a fost felicitat de mai multe persoane pentru lucrările din centru și spune că mașinile nu au mai stat bară la bară. Mai mult, el spune că s-a făcut aproape tot ce se putea face la nivel de infrastructură.

Primarul ne dă asigurări că nu se mai stă bară la bară în trafic prin centrul Timișoarei. Șantierele deschise de primărie au creat minuni pe străzi. De altfel, aproape în fiecare an înainte de începerea școlii s-a lucrat pe diverse artere, iar la momentul mult-așteptat al finalizării lucrărilor parcă n-a mai fost haos prin trafic.

Cum șantierele de vara aceasta i-au exasperat pe șoferi, luni, 9 septembrie, s-a părut că se circulă de vis prin Timișoara. Edilul-șef spune că a primit diverse telefoane și garanții de la conducătorii auto.

„Totul arată foarte frumos, foarte modern și este superfuncțional. Prima zi de școală s-a întâmplat fără să avem aglomerație. Am primit telefoane, sigur, așa mai în glumă, mai în serios, să mi se spună ce se întâmplă în oraș: «mi-am planificat timpul într-un fel și nu ne iese, am ajuns mult mai devreme unde ne-am propus să ajungem». Chiar așa a fost, nu era niciun pic de aglomerație”, a precizat Robu. El n-a vrut să spună cine l-a felicitat pentru performanță.

„N-o să vă spun cine îmi dă telefoane. Sunt telefoane private, sunt persoane foarte importante ca funcție și ca poziție și, de asemenea, oameni simpli”, a completat edilul. Ca să demonstreze că se circulă excelent prin oraș, primarul va prezenta câteva date concrete. Probabil pe Facebook.

„Voi prezenta niște grafice din trafic index. Să vedeți cum a fost traficul în Timișoara, zi de zi, în urma acestor lucrări, comparativ cu alte orașe mari. De fapt, trebuie să luăm Bucureștiul și Clujul. Zona centrală, s-a confirmat ce am spus eu mereu, a fost decongestionată. Mereu primeam reproșuri că prin modernizările pe care le facem înghesuim mașinile în zona centrală. Nu, oricine poate vedea că zona centrală acum a fost mai descărcată decât oricând. Mașinile au circulat fluent, n-au mai stat bară la bară”, a explicat Nicolae Robu.

De altfel, el a ținut să povestească că orașul nu se poluează atunci când mașinile stau pe loc, ci când accelerează.

„Am spus și altă dată: poluarea se produce atunci când accelerezi. Uzura mașinilor, zgomotul mai mare, se produc atunci când ba te oprești, ba pornești, scoți din viteză, apeși pedala de accelerație. Atunci se întâmplă aceste fenomene negative. Or, prin finisarea traficului, pe care noi o organizăm prin infrastructură și, pe de altă parte, prin semaforizarea care creează unda verde, se merge cu viteză constantă. Mergându-se cu viteză constantă, poluarea este minimizată. Timpii de deplasare au scăzut considerabil”, a completat primarul.

Urmează însă alte șantiere. Potrivit edilului-șef, drumarii SDM se grăbesc să finalizeze șantierul de pe str. 20 Decembrie 1989, pe lângă primărie. Apoi vor trece pe Bd. Regele Ferdinand, prin fața primăriei și de la Podu Mihai Viteazu spre catedrală. Cam asta ar mai fi făcut, ne asigură edilul, pentru că s-a lărgit tot ce era de lărgit.

„Vom continua pe această linie. Nu mai sunt multe lucruri care pot fi făcute în orașul nostru în această direcție. Aproape tot ce era de făcut am făcut. Am lărgit cam toate străzile care puteau fi lărgite, am modernizat cam toate intersecțiile”, a conchis Robu.

62 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. AlinTM says:

  asa este,BRAVO ROBU ! Ai votul meu garantat ! BRAVO !

 2. Dumitru says:

  Poate se gandeste cineva sa reglementeze si virarea la stanga de la intersectia Gh. Lazar cu Circumvalatiunii. Cand e verde trebuie sa le dai prioritate celor care vin din fata si apoi ramai blocat in intersectie pe rosu. Nu pot trece pe verde spre stanga mai mult de 3 masini. Asta nu a remarcat nimeni din preajma primarului ? Cine se ocupa de functionarea sistemului inteligent de semaforizare ? E chiar asa de greu sa se regleze culoarea verde doar spre stanga in intreaga intersectie si apoi inainte si la dreapta ? Il invit pe d-l Robu ca in perioada traficului intens sa incerce un viraj stanga de pe Gh Lazar spre Circumvalatiunii. CITESTE CINEVA DE LA PRIMARIE ? ALO D-L ROBU ….

 3. Mihai says:

  Noaptea la ora unu nu se sta bara la bara!
  Ziua stai bara la bara si ca stai la semafoarele lu Robulica!
  I-au murit laudatorii?
  La pomul laudat sa nu te duci cu sacul!
  Daca se lauda cineva singur, este dubioasa treaba!Ce ascunde de fapt?

 4. Adrian says:

  Stati nu va bucurati, sa vedem dupa o sapt doua daca e bine sau nu. Stati sa vina si studentii.

 5. Cristina says:

  Intr-adevar s-au facut multe imbunatatiri in centrul orasului. Sper sa se gandeasca totusi cineva si la intersectiile de la marginea orasului, ca exemplu Calea Torontalului- Bl. Cetatii, aici inca se sta mult la coada in trafic, atat dimineata cat si dupamasa, poate ar ajuta macar o reglare mai buna a semafoarelor.

 6. Anonim says:

  Adevarul e ca s-a circulat ok ieri! 🙂

 7. alin says:

  in centru probabil nuh nu am circulat.
  Dar in Sagului sa stai de la Brancoveanu pana spre Sagului la STOP sa cedezi trecerea la cei care vin si pleaca spre centru si mall a fost “super” semafoare pauza!

 8. Soferu says:

  Nu stiu cum e la ora 8 sau la ora 18.00 in trafic ca tot timpul am evitat orele astea. In restul orelor nu am stat la cozi mari niciodata. Deci ce a facut robu nici nu ma ajuta nici nu ma incurca!
  In schimb cu semafoarele….. aia e altceva! Cu semafoarele ma incurca oricate benzi are bulevardul. Inainte de semaforisoara, zi sau noapte ajungeam mai repede oriunde! Inainte de semaforisoara seara faceam aradului-girocului intre 5-10 min. Acuma si noaptea, singur pe drum fac 20 min.
  Asa ca jos semafoarele, jos robu!

 9. 12345 says:

  multe s-au facut pe vremea ta Robule – dar s-au facut prost !

 10. bubahuba says:

  nici nu prea se face scoala zilele astea, unii inca n-au venit din concediu. mai vorbim peste 2 saptamani

 11. Morpheu says:

  Si cosmarul e un vis.
  🙂

 12. k999 says:

  Despre ce ora vorbim? Pe care strazi? Sa stiu sa circul si eu pe acolo….

 13. cineva says:

  Serios? S-a facut tot ce se putea face? Inseamna ca cineva e limitat. Ce se intampla cu pasajul de la Solventul, sau alte poduri noi peste Bega promise in campanie? Ce se intampla cu centura, cine face presiuni la autoritatile abilitate sa o construiasca?! Transportul in comun, ramane asa? Asta e maximul ce se poate face? Era si un metrou pe undeva prin viziunea din campanie, sau ulterior (nu zic ca ar fi util un metro, ci doar sunt curios daca s-a renuntat definitiv la idee, sau ce s-a intamplat cu ea?)

 14. spasm says:

  Depinde de unde vii si unde te duci, exemplu: Circumvalatiunii. Apropo, dupa reconfigurarea semafoarelor din Piata Consiliul Europei nu se mai uita nimeni de curiozitate pe Google Maps? Traficul dinspre Circumvalatiunii e dezastru! Iar din restul directiilor totul e verde. Trebuie clar marit timpul de verde pentru masinile care vin dinspre Circumvalatiunii.

 15. Realism says:

  Ieri 16:30 pe Rebreanu coada intre Brancoveanu si Sagului.
  Astazi 8 dimineata coada 5 km Mosnita Noua – AEM
  Astazi la 8:45 masinile care veneau dinspre Gara de Nord nu mai puteau vira stanga pe sub Pasajul Jiul, coada intre Bogdanestilor PE Republicii…nici dinspre Centu nu puteai intra sub Pasaj

  Cu pasajul Jiul s-a rezolvat fix un kkt…la orele de varf se circula mult mai prost ca inainte, asta in conditiile in care INAINTE de renovare era plin de camioane si nu era voie sa se circule pe linia de tramvai intre 700 si Circumvalatiunii, cum se intampla acum.
  Daca s-ar permite din nou circulatia camioanelor prin pasaj si s-ar interzice circulatia pe linia de tramvai dinspre 700 spre Circum,,,s-a face niste blocaje uriase.

  Prostul si turma de incompetenti nu au inteles si nici nu vor intelege ca toate carpelile lor reprezinta solutii temporare care in cel mai bun caz imbnatatesc circulatia un an…dupa care din cauza valului de vinituri numarul masinilor creste vertiginos an de an.

 16. Cristian says:

  Am făcut jumătate de oră după ce am ieșit din vatra veche a Moșniței, până în sensul de la AEM.
  Ai dreptate, doar jumătate din drum l-am făcut pe teritoriul orașului al cărui primar, in curând, nu vei mai fi…

 17. Matache Măcelarul says:

  Lagerfelde… de-asta ai întârziat ieri când ai început campania electorala prin scoli. Cat de penibil ai fost ieri la Moisil…. De fapt, asa ești tu mereu. Un narcisist demagog preocupat doar de familia ta, de interlopi, de pupincuriștii tăi, de firmele de partid. Aștept votul mai rău decât pe Moș Crăciun!!!

 18. Radu says:

  Și asta în contextul, că pentru jumătate din elevi școala incepe 16 septembrie ! Apropo, primarului îi place linguşeala la sau demagogia ?

 19. robert says:

  Lasati povestile. De cum a inceput scoala traficul e cosmar, nu mai sint locuri de parcare in anumite zone, diferenta se simte

 20. ROfl says:

  Unde mai exact, ca pe unde am trecut nu functiona nici un semafor iar in Sagului era horror!

 21. John doe says:

  La liceul pedagogic inca se circula groaznic !Puneti odata sens unic pe strada Traian Grozavescu intre Loga si casa casatoriilor( intr-un sens sau altul).

 22. Anonim70B says:

  “Am spus și altă dată: poluarea se produce atunci când accelerezi.”(n. robu)
  propun soferilor sa nu mai accelereze

 23. ardelean says:

  Ne te lauda domnule primar,mai sunt foarte multe lucruri de făcut,te lauda lungii.

 24. Veronica says:

  Nu este adevarat! Din soarelui si pana la bastion cu expresul 2 am facut 30 de minute!

 25. finish says:

  s-a părut că se circulă de vis prin Timișoara.Doar s-a parut in visele primarului. Tot el se lauda singur , cand nu il lauda persoanele importante bineinteles, adica lingusitorii lui.,,Aproape tot ce era de făcut am făcut.,, Deci daca recunoaste ca nu mai are multe de facut, inseamna ca nu o sa fie surprins la alegerile care vin, daca nu va fi ales.

 26. Robu cel mare says:

  Epoca autoooo ba săracilor . Robu

 27. Gelu1 says:

  Asta a tras ceva pe nas???????? De pe Iuliu Maniu a fost coada pana la catedrala !!!!!!!!!

  Asta vorbea de Bocsig? DU-TE ACOLO, !!!!

 28. Ada says:

  Demagogie si praf in ochi! In prima zi de scoala nu s-a inceput la ora 8 dimineata peste tot! Azi da! Azi a fost un cosmar! Cand aduci toata circulatia din zona de sud a orasului pe o singura strada, si aia cu benzi inguste, nelegale, cand visezi un “experiment” iar acela devine definitiv, clar ca se nasc ambuteiaje. Pe Ripensia plin de masini, pe Cluj pe 4 benzi 2 masini.Totul e pe invers. Oamenii se grabesc dimineata la serviciu, la scoala, la intoarcere nu au nevoie de 4 benzi. Ati lungit timpii in care pasagerii transp.public mutat de pe Cluj pe Ripensia ajung la destinatie. La fel si ambulantele! Incredibil! Reveniti la normal cu acest experiment. Tranp.in comun si ambulantele au banda dedicata pe Cluj! Asa e normal!

 29. Diogene says:

  Ati scos din context ce a spus dansul! Contextul era cu largirea la 3 benzi de pe Bratianu, Martin Luther etc. Dar o faceti intentionat ca sa manipulati! Trist. Asta nu e presa!

 30. Radu says:

  Nu ați înțeles un lucru esențial.
  Primarul merge la birou la ora 11 și pleacă la ora 14.
  E normal că la aceste ore traficul este “de vis”!

 31. verde says:

  Uica Lae se crede mare specialist in dinamica si poluare:)) Cu semafoarele plantate din suta in suta de metri mai are tupeul sa vorbeasca de unda verde cand sistemul de management este static adica de dimineata pana seara , zi lucratoare sau duminica sistemul functioneaza doar pentru o singura viteza de deplasare. Buclele inductive care numara masinile si ar trebui sa modifice timpii de semaforizare sunt ANULATE DIN ORDINUL vopsitului

 32. Anonim says:

  Ce fumeaza asta ?

 33. Steff says:

  Nu mi se pare ca e mai bine in trafic decat in alti ani. Asta e orasul, atat poate duce! Daca s-ar face drumuri supraetajate, tot aglomerat ar fi, deoarece parintii refuza sa inteleaga ca dusul copilului la scoala cu masina e daunator pentru ei, pentru copil si pentru ceilalti cetateni ai orasului. daca chiar locuiti departe de scoala unde invata copilul, il puteti trimite cu microbuzul scolar RATT. Dar cum fiecare caertier are cel putin o scoala, distanta dintre locuinta si scoala n-ar trebui sa fie mai mare de 2 km (adica 15min de mers pe jos pt copil). Aaa… voi v-ati facut flotant ca plodul sa invete la scoala X, ca e mai de fite, ori v-ati mutat la sat, dar nu vreti sa il dati acolo la scoala? Pai asta ar trebui sa fie doar problema voastra, pe care v-ati creat-o singuri!

 34. perpessicius says:

  Il rugam si pe aceasta cale pe onoratul domn primar si pe toti cei implicati sa LASE DRACULUI SEMAFOARELE DIN IOSEFIN PE GALBEN INTERMITENT ca sa putem cumva circula. Cat au fost pe intremitent nu erau cozi nici la Maria, nici la Odoebescu, nici la Dragalina!!! Odata cu inceperea anului scolar semafoarele “s-au trezit” iar noi nu putem circula! Domnilor, OPRITI, DEMOLATI sau si mai simpu DECETI ACASA semafoarele din Iosefin. Cel care sustine ca sunt utile este ori prost, ori prost!!!!

 35. Coco says:

  Niciodata nu mi-a pasat ca e aglomerat sau nu.Am motocicleta si scot cam acelasi timp in orice zona,la orice ora.Sunt primul la semafor si plec tot primul.Ma bucur cand vad soferi care isi rod unghiile asteptand verdele.

 36. Nick says:

  Haideți și a doua zi, mr. Primare, sa vezi ce ai rezolvat, ai rezolvat nimic.

 37. hunulbaba says:

  Oare iarasi o sa ma cenzurati? Repet de 1000 de ori: administratia asta e expirtata, datatata, ramasa in urma, retrograda, oricum vreti, numai de secol 21 NU. Toate orasele mari din Europa investesc sa limiteze traficul auto in orase si sa faciliteze accesul cu transport in comun de calitate si cu mijloace alternative (bicicleta etc). In TM iti ia cel putin 1 ora sa strabati orasul cu transportul in comun, trotuarele sunt sparte sau impracticabile pe timp de vreme rea. IN schimb, la noi sa baga bani aiurea in infrastructura auto. E total gresit. Oamenii sunt la fel ca peste tot in lume: daca le pui la dispozitie transport in comun de calitate, nu mai scot masinile si toata lumea are de castigat. Ceea ce facem noi acuma, s-a facut in vest prin anii 60-70. Iar acuma, de prin 2000 incoace, se reconfigureaza totul. Si toate astea sunt publicate, sunt carti pe tema asta, numai sa pui mana sa te documentezi. Dar e mai fain sa traiesti cu impresia ca ai descoperit tu gaura de la macaroana.

 38. Adrian says:

  ROBU va fii ales primar si daca comm-ul meu aduna 4564575467567856874 dislike,fac pariu,soarecilor ! :))))))

 39. Gheghe says:

  Cu sensul giratoriu de la AEM cum ramane??!!!

 40. asdfghjkl says:

  Și coșmarul este tot un vis.

 41. Ramirez says:

  dovada absoluta ca Robu e in alta realitate – azi dimineata erau blocate toate intersectiile de la judetean pana la AEM, cozi interminabile la Heaven si pe Bv Sudului

 42. tontu says:

  Robule aia care te lauda is lingaii tai din PNL!
  1

 43. Vis_urat says:

  Un vis urât poate!
  Sau cineva inca viseaza cai verzi pe pereti si trafic fluent in Timisoara!

 44. mark says:

  Poate se circula bine pe ruta Primaria Timisoara cartierul Soarelui unde sta edilul nostru ( pe vremuri in zona strazii Bucuresti unde statea primarul MOT, era caldura si apa calda, ca am fost vecin cu dansul). Eu azi pe la ora 8.30, de la Turist pana la Iulius Mall am facut 45 min, bara la bara si 3 sau 4 ori am stat la fiecare semafor.
  Concluzia: Pleaca ai nostrii vin ai nostrii!! Nu se schimba nimic!

 45. Violeta says:

  Singura lui grija sunt masinile din trafic, masinile sa aibe parcari, strazi largite pentru masini. USR in legislativul viitor ar trebui sa oblige prin lege, sau fisa postului, ca primarii sa vina cu transportul in comun la servici sau cu bicicleta sau pieton, ca sa se bucure de metrul de pista pe care trebuie sa incapa 2 biciclete, sa se bucure de semaforizare, in tramvai sau ca pieton cand trebuie sa fugi ca sa treci strada, si de toate facilitatile pe care le-au facut primarii pentru cei ce nu circula cu masina.

 46. Cele mai noi știri

  Sănătate

  Infecția cu clostridium la nivelul intestinului subțire, cea mai frecventă din spitale. Cauze și manifestări

  Ştiri din Timiș

  FOTO. BiciMoto – de la vis la realitate

  Eveniment

  Accident cu opt victime la ieșire din Periam spre județul Arad. Răniții sunt străini și nu au documente asupra lor

  Azi în Timișoara

  Ce facem astăzi în Timișoara?

  Utile

  Aquatim anunță întreruperea apei și presiune scăzută pentru unii abonați

  Ştiri din Timiș

  Se împart pachete cu produse alimentare pentru persoane defavorizate, în Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Se strâng alimente pentru zece familii cu venituri minime din Calacea și Vinga

  România

  Încă trei cazuri de variola maimuței în România

  Ştiri din Timiș

  Zece medalii obținute de rutierii CSUVT la Campionatele Naționale de Ciclism și Paraciclism 2022

  Ştiri din Timiș

  Lucrările abandonate la rețeaua de apă-canal din Plopi Sud, reluate de Primăria Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici