tion.ro Web analytics

Timișul are buget: 100.000 de lei merg către Catedrala Mântuirii Neamului, care se construiește la București

De Adrian Panduru
Reactualizat la:

Timișul are buget: 100.000 de lei merg către Catedrala Mântuirii Neamului, care se construiește la București

www.catedralaneamului.ro
Reactualizat la:
Bugetul Timișului a fost votat de consilierii județeni, miercuri, 12 februarie, fără prea multe discuții. Un amendament a fost cel în care se cerea mutarea unei sume de la capitolul „Transporturi” la „Culte”, pentru Biserica Mântuirii Neamului. Și a fost aprobat.
Scris de Adrian Panduru - Bugetul Timișului a fost votat de consilierii județeni, miercuri, 12 februarie, fără prea multe discuții. Un amendament a fost cel în care se cerea mutarea unei sume de la capitolul „Transporturi” la „Culte”, pentru Biserica Mântuirii Neamului. Și a fost aprobat.

Bugetul pe anul 2020 al Timișului este de 657 milioane de lei, cu aproximativ 25 de milioane mai puțin decât în anul 2019. Pentru funcționare este prevăzută suma de 369 de milioane de lei, iar pentru dezvoltare și investiții 287 milioane de lei. Pentru drumuri sunt alocate 141,7 milioane de lei, din care 108,7 milioane provin din Programul Național de Dezvoltare Locală.

La buget a fost făcut un amendament de consilierul județean Titu Bojin (UNPR), care a cerut ca 100.000 lei să fie direcționați spre Catedrala Mântuirii Neamului, lucru cu care consilierii județeni din Timiș au fost de acord. Chiar dacă Titu Bojin nu a participat la ședință, amendamentul său a fost „rostit” de colegul de partid, consilierul județean Viorel Matei.

„A fost o propunere din partea domnului consilier județean Bojin, de a transfera suma de 100.000 de lei de la Transporturi, de la secțiunea funcționare, la sumele acordate cultelor religioase, pentru sprijinirea Catedralei Mântuirii Neamului. Amendamentul a fost aprobat”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Conform bugetului, în 2020, în ceea ce privește investițiile (dezvoltarea), Consiliul Județean Timiș alocă bani, în acest an, printre altele, pentru lucrări la drumul de la Centură la Aeroport, centrul de legume-fructe de la Tomnatic, documentația de demolare a stadionului „Dan Păltinișanu” și extinderea la patru benzi a drumului spre Moșnița. Pentru Sănătate se vor face investiți în acest an la viitoarea maternitate de lângă Spitalul Județean, se vor aloca bani pentru dotarea secției Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara și reabilitarea Secției Urologie – Transplant Renal.

„La proiectul de buget lucrăm de câteva luni, din 2019. Discutăm de prioritizarea investițiilor, de sumele acordate pentru ceea ce înseamnă funcționarea consiliului județean, a instituțiilor din subordinea consiliului județean. Este o muncă care a fost aprobată printr-un vot în unanimitate al tuturor consilierilor prezenți la plen”, a declarat Dobra.

La „drumuri”, în ceea ce privește „investițiile în continuare”, pentru modernizare DJ 593 sunt alocați 26,8 milioane de lei, din care 25,8 milioane bani UE, iar pentru modernizarea DJ 591, lărgire la patru benzi – 6 milioane, din care 5 milioane bani UE. Pentru centrul de legume și fructe de la Tomnatic, proiectare + execuție – 1 milion de lei, pentru bazinul de înot de la Jimbolia, proiectare și execuție – 1 milion de lei, întocmire documentație dezafectare stadion „Dan Păltinișanu” – 500.000 lei. Sunt alocați bani și pentru locuințe ANL la Giroc (utilități, SF, PT) – 522.000 lei și reabilitarea Conacul Mocioni (proiectare) – 500.000 lei

Aici aflați mai multe amănunte despre stadiul construcției Catedralei Mântuirii Neamului.

[relatedArticles]

74 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. gabi says:

  clar … pentru ce drumuri, scoli si spitale?!

  • eMiLutz says:

   Spitalele nu se pot face după cum vrea fiecare. Există un regulament al UE pentru așa ceva.
   Foarte multe școli se închid din cauza lipsei de elevi și a cadrelor didactice, dar lumea vrea școli. Dovadă că propaganda își face efectul.
   Iar pentru drumuri se plătesc anual taxe de te doare capul. Ce se întâmplă cu banii respectivi ? Nu-l ia nimeni la întrebări pe Orban cu autostrăzile promise ?

   • Andrew says:

    Avem spitale infecte si catedrale perfecte ?? Mai bine faceati ceva cu spitalu’ ala de pe Torontal.dumnezeu ne iubeste dar are nevoie ee cash ?? Neam prost treziti-va!!!

 2. Bugetar says:

  Numai 100.000 de lei?? Vaslui da 100.000 de euro! De aia nu ne merge bine, ca nu avem grija de cele sfinte! 🙁

 3. Poli 21 says:

  Dobra , bojin, matei , citiva dintre comunistii convertiti in crestini practicanti.

 4. Oarecare says:

  Dar acuma pentru cadedrala aia a neamului nu se puteau folosi si ceva fonduri europene? Dar cred ca nu au aia interes sa faca asa ceva, ca atunci ar trebui evidenta stricta cu ce s-a bagat acolo. Si Doamne fereste ca cineva sa controleze acolo, ca nu iese de Mertzane la toata popimea. Ca de cand o tot construieste, de cad tot auzi ca a primit x milioane de la Guvern si x milioane de la Primaria capitalei, si x milioane de la judete, si ex milioane de la enoriasi, si alte milioane si milioane din donatii si catdrala tot inca in constructie este. Vor mai tce inca zeci de ani pana va fi gata. Dupa aia vin bani iar pentru intretinere, pentru mentenanta, pentru apa de la robinet, penru lumanari, curent electric, matura, covoare, reparatii….. Un sac fara fund-

 5. fotbal1 says:

  Ar trebuii sa se sesizeze cei de la DNA.
  Cum sa dai bani de la bugetul pentru Timisoara la Bucuresti. Clar o ilegalitate.
  Daca este stipulat clar unde ajung banii.

 6. Danex says:

  Interesant faptul ca nimeni nu are nimic de comentat la aceasta monstruozitate. Deci ne permitem sa aruncam cu banii, avem destui iar judetul este impecabil din toate punctele de vedere, nu mai are nimic de reparat, corectat, construit. Fie si o statie de autobuz noua.

 7. yca says:

  sa muriti in chinuri

  • dr.Love says:

   Amin fiule !!!

  • Iosif says:

   Dar ca se fac operații de schimbare de sex din bani decontati de casa de sanatate si altii mor cu zile,nu va mai lăsați manipulați,UE a spus clar ca avem destule spitale si de aceea nu se construiesc,pentru autostrăzi întrebați la min transporturilor unde sunt banii,va doare ca Biserica e singura instituție care stie sa investească frumos fiecare banut si nu e in pierdere,vedeti datele cat cheltuie anual biserica pentru cazuri sociale,ajutoare,etc si cat da statul,ca se fac donații pentru cazuri sociale cand presedintele nici constituția nu o respecta. Mai documentați-va,problema voastră, dar ar trebui să nu va mai botezați,cununat sau înmormântăti,faceti asta singuri,o sa plângeti cand isi pun corectitudinea politică în aplicare.

   • Abel says:

    Daca stie sa investeasca banii atat de bine, de ce mai are nevoie de donatii si nu functioneaza din profit? Iar in legatura cu botezul, cununia si inmormantarea, clar nu voi apela la biserica.

 8. cepefeu says:

  Porcul ala de Bojin ar trbui sa fie la puscarie da el baga bani in fund la patriarh. Si noi stam si acceptam ca oile. Ne meritam soarta si conducatorii pe care ii avem

 9. Papa Francisc says:

  Aleluia !!!

 10. Marcel says:

  Doamne ajuta !!!!

 11. BUBAHUBA says:

  nu mai da banii pe rahaturi, fosila comunista!

 12. sandu says:

  Foarte bine avem prea multe autostrazi si sosele de mare viteza si prea putine catedrale si biserici.
  Mai bine donau tot bugetul.

 13. manu says:

  bine ca au taiat de la drumuri, arata f bine! mai bine taiau de la pensiile lor speciale!

 14. Adi says:

  De niste prime pt. sclavii ce va slugaresc n-ati avut, borfasilor…

 15. Gika says:

  Catedrala mantuirii neamului PROST!
  Asta ne trebuie noua… catedrale! Nu un sistem medical sau un invatamant mai performant.
  Criminalilor! La gunoi cu voi!

 16. Cetățean says:

  Adică ne fură pe față! Eu nu sunt ortodox și consider că banii mei (prin taxele încasate) nu au ce căuta la biserica ortodoxă!

 17. ... says:

  Iată cum, bugetele județelor, taie sume considerabile și le dirijează la Bucuresti, pt. o grandomanie, ambiție …

 18. pieton says:

  Si mantuirea se face pe bani? Ori numai lucrarile de mantuiala din oras!

 19. Dr. Yo says:

  Ce rahat urât mirositor. Nu am nimic împotriva catedralei. Aș fi un nemernic să nu mă bucur pentru realizarea unui asemenea proiect. Ce mă deranjează, ba chiar îmi provoacă o silă de nedescris, este atitudinea de slugă a politicienilor care în timpuri relativ grele, pentru a da bine la votanți, trimit bani din propriul buget, și așa relativ auster, pentru ceva mai puțin important. Dar ce este revoltător, este ipocrizia și mitomania manipulatoare a clericilor. Aduceți-vă aminte că în momentul inițierii proiectului existau deja discuții despre bugetul necesar. Atunci ” preasfințiții” se dădeau cu țigla în piept că întreg bugetul va fi acoperit din surse private, nefiind nevoie de ajutor de la vreun buget. Nu au trecut nici 6 luni de la începerea lucrărilor și unii purtători de sutane au și început să miorlăie pe la politicieni, inclusiv prin mass-media, în speranța că vor primii ceva ceva din banii publici. Eu din întreaga situație deduc două posibilități. Ori sunt irefutabil toți cei implicați incompetenți, ori niște manipulatori, mincinoși și ipocriți ce nu dau doi bani pe contribuabili și enoriași. S-ar putea să greșesc și să fie amândouă posibilitățile viabile.

 20. emiLutz says:

  Și acum să vedeți cum sar #rezistenții și “tinerii frumoși și liberi” cu comentarii specifice USR: “vrem spitale, nu catedrale!” !

  Să meargă la Orban să le dea bani pentru spitale!

  • Oarecare says:

   Vrem spitale de nebuni sa te bagam pe tine acolo!

   Acuma sa inteleg ca tu, bolnavul mintal WEMIlit este pentru catedrala?
   Cred ca tu singur nu stii ce esti si ce vrei si ce nu vrei. Esti un frustat care vrea sa fie bagat in seama si care la toate articolele scrie ceva despre tinerii rezistenti de la USR. Cine stie, poate ai avut de-a face cu unul si ala te-a fericit / nefericit intr-un mod, candva.

 21. Maxim says:

  Spui Emilut si tragi apa… Timisul inseamna CJT, adica PSD, penibilule.

 22. Cristi says:

  Incă nu scăpăm de evul mediu timpuriu. Așa cum n-am scăpat de mentalități de comunism până nu a murit o generație spălată pe creier, nu vom scapa nici de pupătorii de moaște și cărămizi încă una-două generații. Noi nu vom mai fi. Sper ca măcar copiii noștri să privească bisericile, de orice religie ar fi ele, ca pe niște monumente interesante stilistic, arhitectural. Dar cam atât. Cred că El(dacă vrei Ea, de ce nu), e în noi și în faptele bune pe care le facem, nu în betoanele și cărămizile bisericilor.
  Ceea ce s-a pierdut în timp – texte, reinterpretări ale Bibliei, a fost faptul că “bisericile” nu sunt clădirile acelea. Bisericile sunt oamenii!!
  100 de oameni care salvează o viață sau un copac sunt mai “Biserică” decât 100 de oameni care pupă tablouri sau spun “Amin” din reflex într-o clădire de 1 mld de euro.
  Spune Tu, câte lucruri bune făceam cu toate sutele de milioane pompate în structura aia!
  Las’ ca-mi zici mai târziu..

 23. gheorghe says:

  Ciuhandu si Cojocari au primit condamnari pentru bani dati la Poli. Bojin si Dobra, va simtiti bine?

 24. Micutzu says:

  iara o ardem in meleuri sub acoperire ….

 25. dana says:

  NU MAI DATI BANI LA BISERICI !!!! ATI INEBUNIT CU CATEDRALA NEAMULUI ! MAI BINE CONSTRUITI DULAPURI IN SCOLI PENTRU CARTILE COPIILOR CA LE RUPE SPATELE GHIOZDANUL !! DAR CUI II PASA ???? CU BANII CARE I-A INGHITIT CATEDRALA ASTA FACEA SCOLI SI SPITALE. BURSELE LA COPII AU FOST TAIATE CA NU SUNT BANI, DAR SA VA SPALATI VOI PACATELE ATI AVUT. DE CE NU DATI DIN BUZUNAR BANII ASTIA, POATE AR TREBUI SA SE FACA UN SONDAJ PE FACEBOK SI PENTRU ASTA, CA NE PRICEPEM CUM SA ARUNCAM BANII…..

 26. GhostRider says:

  Intreb si eu pentru un “prieten”…banii aia sunt din banii contribuabililor??daca da…eu NU VREAU ca nici 1 ban sa fie dat din banii mei dati pe taxe…cred ca mai bine numai platesc nici o taxa daca din banii mei se duc la o…PORCARIEEEEEEEEEEEEEEEEEE

 27. ZORRO says:

  O tara de incompetenti!!Imbecili etc……….!!!!

 28. nervos says:

  sunt extrem de curios de ce este nevoie de 70 milioane de euro pentru “functionarea ” primariei ?????

  • Gargara says:

   Nu e vorba aici de functionarea Primariei Timisoara.
   Asta este bugetul judetului Timis si “functionarea” este deci functionarea Consiliului Judetean. Ala la care este PSD-ul cu Bojin sef, Nu e al timisoarei.
   Timisoara are alt bufget (era sa scriu bufet in loc de buget). E adevarat ca si acolo sunt bani “cheltuiti”, dar in cazul de fata este functionarea Consiliului Judetean.

 29. guru says:

  Va bateti joc de banii nostri, nesimtitilor. V-ati prea obisnuit de hotii, spagi si afaceri murdare!

 30. Gabi says:

  Iar eu felicit. Nu stiu cate primării din țară au facut acest gest, in afară de cea din București care este direct interesată, dar sincer cred dăm un exemplu de spiritualitate inaltă și cultură. Tot respectul.

  • Berty says:

   gabita @ daca tu ai chef de aruncat banii hai fuguta la patriarh si arunca cu bani tai doar ca sa faci pe nebunul. In tot acest timp pe sosele tarii mor oameni pentru ca sunt gropi, nu exista elemente de siguranta pe sectoarele periculoase iar de autostrazi sa nu mai vorbim, construim pe an mai putini kilometri chiar decat Albania, Macedonia sau Bulgaria!

  • Doru says:

   Da dovada de la tine, din munca ta, nu din munca mea. Mergi si cara cu roaba, da-i la lopata, fa ce vrei tu cu munca ta si cu banii tai.

 31. marius_1 says:

  Noi avem de toate. Drumuri, spitale, scoli, salarii mari…si a mai ramas doar aceasta catedrala de terminat. In rest suntem bine. Doamne ajuta !

 32. Doru says:

  Biserica are avere de MILIARDE de euro si tot cere ca nesimtita. Nu platesc taxe in timp ce din munca noastra statul ia aproape jumate numai la prima strigare. SI daca se gaseste cineva “crestin” sa comenteze ceva iii spun sa dea din banii lui munciti de el nu din banii mei.

 33. Alexandru4 says:

  Sa va cacati in ea de catedrala, cretinilor!
  Sa mergeti acolo cand va sunt copii bolnavi sau au nevoie de ceva educatie. Cretinilor. Muriti dracu odata, ca nu se mai poate cu voi. Cu drag, Alexandru

 34. Gargara says:

  La cataolici, la Roma prin anii 1500 a fost negotul ala cu “Indulgente”, unde cumparai o hartie care iti garanta iertarea pacatelor in viata de apoi. Asa s-a construit Domul Sf.Petru din Roma, cu banii pe indulgente.
  Vad ca romanasii sunt acuma la acelasi nivel. Ca aceste “donatii” sunt tot un fel de “indulgente”, ca sa le ierte pacatele cineva pentru ce au furat aici pe pamant. Fura 100 de milioane, doneaza 10 la constructia “Catedralei neamului” si ramane cu 90 milioane aici pe pamant si cu pacatul iertat in viata de apoi!

  Categerala asta a neamului seamna cu Domul din Roma. Vad ca si la Bucuresti se are in fata o Colonada, asemanatoare ca la Roma!

  PS. Deci noi suntem in Romania acuma la nivelul anului 1500 din Occident! Mai avem 500 de ani sa-i ajungem

 35. simbad says:

  Doar niste tampiti pot arunca bani pe catedrala Neamului si pe deasupra luati de la transporturi. Romania este varza la infrastructura si mijloace de transport dar se arunca milioane pe catedrale. Ce poti pretinde de la Bojin care a tocat milioane de euro pe palatul Apelor din piata Maria dar digurile de pe Timis si Bega sunt varza iar la urmatoarea inundatie precum cea din 2005 vom avea Delta Banatului reload

 36. carla says:

  Bojin impreuna cu toata adunatura de spagari si mafioti din politica sa scoata din propriul buzunat bani daca vor catedrala Mantuirii de pacatele lor personale. Oricine cu ceva neuroni inca functionali ii trebuie sosele, spitale si institutii care sa lucreze corect si transparent

 37. lordiz says:

  Asta mai lipsea,si asa avem foarte multii banii la buget.

 38. Olive says:

  Pe contribuabili ii intreaba cineva daca sunt de acord ca impozitele si taxele platite de ei, sa fie folosite in acest scop ????
  Eu, personal, nu sunt de acord !!!!
  Cine vrea biserici in loc de spitale, scoli, drumuri nu are decat sa depuna, benevol, in conturile bisericii, in cutia milei …….cat vrea !!!
  Nu avem destule biserici ?! Cati timiseni se vor duce la ….Mantuirea Neamului ?!
  Ne taram sanatatea prin spitale vechi si insalubre , copiii invata in scoli darapanate, cu wc in curte……..,
  dar construim biserici hi-tech…..opulente, sfidatoare la adresa enoriasului amarat.
  Nu poti face nicio miscare in viata fara sa cotizezi la biserica……ca te nasti, ca mori, …..asa ca bisericile au bani. N-au decat sa-si plateasca singure luxul unui astfel de “monument”. Era vorba, initial, ca se va construi numai din donatii ………dar s-au gasit destepti sa contribuie……..nu din banii lor, ci din banii publici.
  Pana cand mai permitem aceasta talharie ?!!!!

 39. mueDaniel says:

  Pisa m as pe daniel si pe catedrala lui

 40. ortodoxTM says:

  Pentru centrul de legume și fructe de la Tomnatic, proiectare + execuție – 1 milion de lei, pentru bazinul de înot de la Jimbolia, proiectare și execuție – 1 milion de lei, întocmire documentație dezafectare stadion „Dan Păltinișanu” – 500.000 lei.

  Vai de capu vostru.bine că de sumele astea absurde nu comentati nimic va deranjeaza 100 000 de lei dati pentru Catedrala.Felicitari Tion, v-ati indeplinit din nou scopul sa atrageti comentarii si trafic ..din pacate prin ura asupra Bisericii si a crestinilor.
  Si voi cei ce sunteti contra ar trebui sa nu mai va casatoriti/inmormantati in Biserica daca sunteti asa inversunati si va asumati pana la capat viata de “atei”.

  • cepefeu says:

   Opriti finantarea cultelor religioase de la bugetul statului.

  • lordiz says:

   Ne casatorim la starea civila,si ne inmormantam la cimitir,nu in biserica…fara actele de la starea civila nu esti casatorit legal…actul religios pe care il faci in fata lumii vazute si nevazute si in fata Lui Dumnezeu,il faci doar sa fii casatorit in fata Lui,dar asta poti sa o faci oriunde…deorece oricum platesti..la fel ca si inmormantarea..inainte daca iti puneai capat zilelor conform sinodurilor ecumenice,preotul nu iti facea slujba de inmormantare,in prezent dai banul,isi da jos patrafirul si inmormanteaza orice …
   Problema e ca acesti bani puteau sa ramana in zona,se putea investii in infrastructura sau daca chiar voiau sa isi mai “spele pacatele” sunt manastiri si in Timis destule care au nevoie de reparatii si investitii..

  • Doru says:

   NU e nimeni impotriva bisericii si mai ales impotriva crestinilor, dar sa dea fiecare bani din buzunarul lui nu din buzunarul tuturor.
   E la fel ca in cazul Coltermului, doar abonatii sunt de acord sa se arunce milioane de euro anual de la primarie pentru plata datoriilor si pentru subventionarea gigacaloriei.
   Asa ca nu mai exagerati cu facutul pe victimele. Platiti VOI din munca VOASTRA.

  • Doru says:

   p.s. Ortodoxule vezi ca mai exista si alti oameni, nu numai atei, mai exista si alte culte care nu primesc pomana asta din banul public.

   • ortodoxTM says:

    Toate cultele religioase primesc bani de la buget.Cititi si cum s-a ajuns ca Biserica sa primeasca bani de la buget..reforma lui Cuza..cam greu cu istoria?Ce si-a asumat statul roman atunci?Fiecare sa plateasca bani din buzunarul lui?Pe mine m-a intrebat cineva daca sunt de acord sa platesc din buzunarul meu demolarea stadionului Dan Paltinisanu cu 500 000 de lei? Deschideti ochii bine si vedeti cum sunteti manipulati sa loviti in BOR.

    • Doru says:

     Cand o sa ingeleti voi, astia spalati pe cerebel, ca BOR nu are nici o legatura cu Dumnezeu? BOR e doar o institutie pentru condus oile. Pe Dumnezeu ilgasesc unde vreau eu, nu unde vrea Daniel. BOR reprezinta doar birocratii care s-au pus intermediari intre oameni si Dumnezeu.
     BOR este un samsar gen.
     p.s. nu te puncteaza Dumnezeu daca dai bani la biserica.

  • Constatare says:

   Ortodoxule, lucrarile ce le enumeri tu, alea sint pentru folosul public si alea detin un deviz si au contabilitate pentru ce s-a facut si cat a costat asta si asta. Ca umfla preturile pe ici pe colo, este alta poveste. Dar catedrala aia a neamului poate sa ne prezinte cumva un deviz, sa vedem si noi cat va costa toata lucrarea si sa ne arate ca atata s-a platit (cu facturile de rigoare) si atata s-a incasat. Atat mai avem de facut, turnul A mai e de facut, costa xx lei, clopotul FF mai de cumparat , costa xx, zugraveala e de facut, costa xx. Si sa ne spuna ca pana acuma s-a cheltuit atata si atata pe urmatoarele lucrari: a…, B …., etc, etc.
   Sa stim si noi cat s-a dat si cat s-a cheltuit. Aveti vre-o contabilitate facuta? Sa stim ca mai este nevoie de xx lei, din care partea bisericii este yy.
   Aveti asa ceva? Ca nici Sfantul Patru din rai nu va mai descurca afacerile ce le faceti.
   Si Cuza cand v-a luat averea, a facut-o ca asa se facea peste tot. Ca prea v-ati luat nasul pe sus. Si v-a promis ca popa va fi cu salariul platit de stat si nu v-a promis nici Cuza , nici regele, nici Ceasca ca va face catedrala de 1 sau 2 miliarde Euroi. Ca catedrala aveti deja, dar nu va place ca nu e destul de haurita.
   Daca va place luxul si palate , faceti-l cu munca voastra si cu acte in regula. Ce faceti acuma este sac fara fund, adica spalare de bani. Cand voi capata chitanta de la popa ca l-a inmormanta pe tata sau ca a facut pomana, atunci voi zice ca ce faceti este legal. Acuma ce faceti este delapidare de fonduri. Ceva de genul Doamne Miluieste, Popa prinde Euroii.
   Pacat ca DNA-ul nu se poate baga in voi, ca ramanem fara popi. Toti la bulau veti fi. Nici nu mi-ar parea rau, ca de fapt acolo meritati sa povestiti povesti cu adam si eva si arca lui noe si ca pamantul e plat.
   Credsinta este una si biserica ca institutie este cu totul altceva. Nu au nimica comun.

   • ortodoxTM says:

    Ai cerut tu cumva catre Patriarhie vreo explicație/chitanța pentru sumele donate de catre tine si nu ai primit?Sau te-ai interesat cu adevarat cat costa constructia aia?Asa e usor sa fii tentendiot si da zici 1-2 miliarde de euro..sa fim seriosi.

    “Credsinta este una si biserica ca institutie este cu totul altceva” – asta-i ceva ce iti spui singur sa iti linistesti constiinta dar tocmai ce ai spus in propozitia dinainte demonstreaza ce tendetios esti..de parca Biseri invata ca Pamantul e plat.Nu te mai du la Biserica nici la inmormantare.DE CE ai nevoie de preoti daca esti asa împotriva lor?Asta denota ipocrizie..sau mai bije fa-te tu preot si da-ne un exemplu de corectitudine..aa stau,mai usor e sa comentezi pe tion

    • Constatare says:

     Nu trebuie sa cer eu chitanta. BOR-ul trebuie sa ofere aceste informatii. Atata timp cat cereti si primiti bani, inseamna ca va trebuie si trebuie sa documentati ce si cat si pentzru ce i-ati folosit! Si eu daca ma duc la cumparaturi aia imi scaneaza, deci evalueaza ce si cat am cum,parat si atata platesc. Nu ca vanzatoarea se uita la cos si zice: da si tu un 100 lei si suntem chit.
     Si ca credinta in Cristos este una si biserica voastra este alte este adevarat. Nu sunteti singurii, voi ortodoxii, care sunteti crestini, dar suntetio singurii care va credeti mai deasupra legilor.
     Si daca se declara 88% ca sunt de confesiune ortodoxi, nu inseamna ca toti cer o noua catedrala a neamului. O cereti voi, popimea, ca nu mai stiti cum sa huzuriti mai mult! Si la inmormantare eu sau mortul nu are nevoie de voi! Cei ramasi in viata se tem de voi popimea ca vor avea greutati si vor fi descriminati. Tot voi, popimea cereti pomeni si parastasuri si toate dracovenile, de püarca mortul ar avea ceva din asta. Si n-am vazut popa care sa dea chitanta la ce si cat a primit. E obligatia voastra sa dati chitanta, si nu a mea sa ma cert cu voi ca ma inselati.
     Si Cuza v-a asigurat salariul, atat. Si ca pamantul este plat, asta afirmati si acuma si ca lumea e doar de 6500 de ani, tot voi afirmati. N-am auzit nicvi un popa sa zica ca el se trage din maimuta! Sau tu nu din maimuta te tragi? Te tragi din Adam si Eva? Credinta ce a propagat-o Cristos nu este ceea pe care o propavaduiti voi.
     Voi, popimea sunteti niste sarlatani, care mai mare decat altul. Cunosc destui popi care sunt mai pacatori ca multa lume. Nu te fa aici ca nu stii, sau ca voi sunteti ingerii cei buni!
     Minti si aici ca 99% sunt ortodoxi in Romania. Ti-a intuinecat al de sus gandirea ? Sa te cred ca esti cinstit? N-am de ce!
     Doamne miluieste, doamne miluieste…. numai asta stiti, Bagati frica in oamenii saraci cu duhul mai ales de pe la tara, mai mult ca aia cu metoda accidentul

     • ortodoxTM says:

      Bine atunci n-o sa mai cred Biserica care are 2000 de ani experienta de creștinism si milioane de martiri si o sa-l cred pe un oarecare comentator care considera ca are adevarul si stie care e credința adevarata :)).Apropo eu nu ma trag din maimuța..daca pe tine te mulțumește explicatia ca omul se trage din maimuta e chiar trist.N-o sa mai raspund aici..mai ai de invatat multe ..mai lasa din ura putin si succes la cautat in continuare Adevărul..si nu renunta.

     • cepefeu says:

      @ortodoxTM Poate ne sopui tu de ce are biserica (casa barbosului suprem si sfant cum ar veni ) paratraznet ?

     • Constatare says:

      Ortodoxule, mi-ai luat o piatra de pe inima. Din Adam si Eva, nu te tragi , ca stiintific si logic nu se poate, din maimuta nu te tragi, – bine ca nu te tragi, ca noi oamenii am evoluat si suntem destepti – deci din maimutza nu, atunci poate te tragi din alte lighioane, din capra poate, ca aveti barba ca un tap, sau mai stiu eu ce din ce. Din dinozauri? Nici din aia , ca aia sunt mai vechi decat “Facerea lumii”. Extraterestrii nu sunteti, deci cine stie. Dar voi cunoasteti Adevarul (cu A mare) si cum aveti 2000 de ani de fraierit lumea, veti mai rezista ceva anisori.

   • ortodoxTM says:

    si apropo la ultimul recensamant 98% din romani s-au declarat ca sunt Ortodocsi deci pentru si catedrala tot pentru folosul public e.

    • Doru says:

     86,45%, s-a declarat ca fiind de confesiune creștin ortodoxă. Nu mai aberati.

     • ortodoxTM says:

      Multumesc.Mi-ai demonstrat punctul de vedere chit ca am gresit eu datele.Conform datelor oficiale 0.2 % s-au declarat atei deci sa spui ca,Catedrala nu e de interes public e prostie,sincer.

    • gogu says:

     Vad ca pricepi greu, eu sunt ortodox, dar cred ca avem destule biserici. Nu o sa coboare Dumnezeu pe pamant si o sa zica: Ba ce caterdrala scumpa au costruit romanii, ii mantuiesc pe toti.
     Ori nu intelegi, ori te prefaci ca nu intelegi.

 41. Yycre cu Ceapa says:

  Tion, rog publicati lista cu dobitocii care au votat propunerea lui Titu Bojin (UNPR)!

 42. dr.Love says:

  Sa va pupe mamele voastre reci!!!

 43. @eu says:

  Oare cat va fii taxa de intrare la aceasta catedrala? La asa o grandomanie, sigur nu intri gratis.

 44. the beast says:

  ar fi superb intr-o noapte sa se prabuseasca casa aia a satanelor in sutana.

 45. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Crește din nou rata de infectare cu coronavirus la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Se fac angajări la Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Kia EV6 este încoronată „Mașina Premium a anului 2022 în Germania”

  Eveniment

  Indolență? ISU Banat nu a avertizat timișorenii despre pericolul folosirii mijloacelor improvizate de încălzire, în criza Colterm

  Ştiri din Timiș

  Reacția lui Dominic Fritz după ce un om a murit în plină criză Colterm, încercând să se încălzească de la aragaz

  Sănătate

  UPDATE. Coronavirus, 28 octombrie: peste 13.000 de noi infectări și 415 decese în țară

  Ştiri din Timiș

  Se închide circulația între str. Coriolan Brediceanu și bd. Republicii

  Ştiri din Timiș

  Drumul dintre Pustiniș și Otelec a fost reparat „in situ”

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Drumul Județean Timișoara - Peciu Nou, plin de gropi. Ar putea fi reciclat „in situ”

  Ştiri din Timiș

  Eugen Grigoroiu, noul membru în Consiliul Județean Timiș

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici