tion.ro Web analytics

„Theater Ability”, inițiativă pentru tinerii defavorizați, cu dizabilități sau proveniți din sistemul de plasament

De A.M.A

„Theater Ability”, inițiativă pentru tinerii defavorizați, cu dizabilități sau proveniți din sistemul de plasament

Implementat cu ajutorul Asociației Hoinart, proiectul „Theater Ability” își propune să facă teatrul accesibil tuturor. Este un proiect dedicat tinerilor defavorizați, cu dizabilități sau proveniți din sistemul de plasament.
Scris de A.M.A - Implementat cu ajutorul Asociației Hoinart, proiectul „Theater Ability” își propune să facă teatrul accesibil tuturor. Este un proiect dedicat tinerilor defavorizați, cu dizabilități sau proveniți din sistemul de plasament.

„Theater Ability”, un proiect inițiat de un grup de tineri Alina Fabri, Denisa Cocoroveanu, Denis Halasz, Ernest Slach și Otniel Floruț, membri ai Teatrului Portabil Timișoara, se adresează tinerilor defavorizați, cu dizabilități sau proveniți din sistemul de plasament și își dorește să facă teatrul accesibil tuturor, în special acestor categorii vulnerabile. Implementat cu ajutorul Asociației Hoinart, timp de șase luni, în jur de 30 de tineri vor beneficia de ateliere săptămânale, pe categoriile: teatru radiofonic, teatru de animație, teatru-dans/coregrafie, la finalul cărora vor realiza, în funcție de contextul pandemic, diverse momente artistice de tip performance, happening sau teatru invizibil. De asemenea, timp de două luni, beneficiarii proiectului vor deveni la rândul lor traineri pentru 50 de copii proveniți din sistemul de plasament, urmând o nouă etapă de reprezentații artistice.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin Corpul European de Solidaritate, iar partenerii anunțați sunt Asociația Ceva de spus, Fundația Pentru Voi și Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.

Asociația HOINART are ca scop principal promovarea, susținerea şi popularizarea artelor şi artiștilor autohtoni în rândul tinerilor și adulților atât din domeniul teatral cât şi din alte domenii culturale conexe şi nu numai. Asociația se adresează în special categoriilor defavorizate sau lipsite de accesul la cultură și de-o educație culturală.

[relatedArticles]

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Colterm repornește căldura. Dominic Fritz: Am reușit să găsim o soluție de avarie, pentru o săptămână

  Sănătate

  Centru de vaccinare anti-Covid într-un cămin din Complexul Studențesc, pentru studenți, cadre didactice și familiile lor

  Ştiri din Timiș

  Licitație Publică Deschisă pentru închirierea unui spațiu cu destinația “FLORĂRIE”, în Aeroportul Internațional Timișoara

  Eveniment

  Bolnav de Covid, oprit de polițiști înainte de a intra într-un magazin, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Lucrări de reciclare in situ de la Vălcani spre frontiera cu Serbia

  Sănătate

  Coronavirus, 27 octombrie: aproape 15.000 de noi infectări și 512 decese

  Economic

  România, pe locul doi în UE la creșterea prețurilor la combustibili, în septembrie

  Sănătate

  Prima noapte fără căldură și apă caldă în spitalele din Timișoara: pături suplimentare și saci de dormit pentru bolnavi

  Eveniment

  Cinci tiruri pline cu gunoi din Italia, descărcate la Lugoj. Polițiștii au întocmit dosar penal

  Ştiri din Timiș

  Impozite mai mari la Timișoara, din 2022. Cu votul lui Raul Ambruș, renegat de PNL și „adoptat” de USR

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici