tion.ro Web analytics

Stadionul Stiinta se va schimba total. ASU Politehnica Timisoara nu va mai juca doi ani pe acest teren

Stadionul Stiinta se va schimba total. ASU Politehnica Timisoara nu va mai juca doi ani pe acest teren

<p>foto: UPT</p>
ASU Politehnica Timișoara, echipa de ligă secundă, va rămâne fără stadionul propriu timp de doi ani. Atât se estimează că vor dura lucrările de renovare a Stadionului „Știința”, care la final vor oferi fanilor și echipei o bază sportivă superbă.
Scris de Marcel Hoster - ASU Politehnica Timișoara, echipa de ligă secundă, va rămâne fără stadionul propriu timp de doi ani. Atât se estimează că vor dura lucrările de renovare a Stadionului „Știința”, care la final vor oferi fanilor și echipei o bază sportivă superbă.

Universitatea Politehnica Timișoara va băga o grămadă de bani, câteva milioane de euro, în schimbarea totală a Bazei 1, cunoscută publicului ca și Stadionul „Știința”. Terenul de fotbal cu tribune metalice se va schimba total, acolo va fi construit un stadion în adevăratul sens al cuvântului. Investiția realizată de UPT va însemna realizarea a 220 de noi locuri de parcare, dar și o tribună de 1.600 de locuri. Clădirea va avea vestiare pentru sportivi, centru de presă, spații anexe. Finanțarea se va realiza din sume proprii, dar și din alte surse, a anunțat Dan Daniel, prorector al UPT. S-a așteptat terminarea campionatului, iar acum va demara prima etapă a construcției, respectiv realizarea proiectului tehnic, fiind deja desemnată firma care se va ocupa de acesta. În vară va demara și construcția efectivă, iar lucrările se estimează că vor dura aproximativ doi ani, perioadă în care ASU Politehnica Timișoara va fi nevoită să joace în altă parte. Cel mai probabil, echipa va juca pe Stadionul Electrica, dar discuțiile sunt în curs și pentru alte baze sportive.

O altă veste bună dinspre Universitatea Politehnica este legată de sala polivalentă de sport, care se construiește lângă Baza 2. Rectorul Viorel Șerban a anunțat că a fost obținut avizul Ministerului Educației Naționale, iar acum urmează o Hotărâre de Guvern cu indicatorii financiari ai investiției.

„Noi a trebuit să întârziem proiectul, prima dată pentru că s-a modificat legislația pentru protecția la incendii și proiectul a fost modificat. După care am realizat contactul cu firma constructoare, care a intrat în faliment. Și în prezent avem 13 procese cu aceasta”, a declarat Șerban.

Este destul de posibil ca lucrările să fie reluate în curând, ceea ce mai este de construit nu este neapărat foarte mult. Construcția sălii a fost demarată de Unievrsitatea Politehnica Timișoara pe terenul de lângă Baza 2, proiectului s-a alăturat ulterior și Primăria Timișoara.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Sănătate

  Coronavirus, 2 decembrie: 1.149 de infectări și 66 de morți. Aproape 100 de cazuri și un deces în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid-19, aproape de 2,5 la mie în Timișoara. Situația în localități

  Eveniment

  Patru autotrenuri și o mașină, implicate într-un accident aproape de Lugoj. Mai multe persoane au fost rănite

  Sănătate

  Peste 300.000 de oameni sunt vaccinați cu schema completă în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Librăria „La Două Bufnițe” aniversează 5 ani de la deschidere. Cinci zile de evenimente online și offline

  Ştiri din Timiș

  Câte un fruct și un sandviș pentru elevii de la Liceul Ortodox „Sf. Antim Ivireanul”, de la Primăria Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Dăruiește bucurie de Crăciun. „Și anul acesta poți fi rază de speranță pentru un copil!”

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Înghesuială la Târgul de Crăciun de la Timișoara. Accesul se face cu certificat verde

  Ştiri din Timiș

  Echipa de la Spitalul Militar din Timișoara decorată cu Ordinul „Meritul Sanitar” de președintele României

  Ştiri din Timiș

  Expoziție de fotojurnalism la Parcul Crăciunului. „Deschiderea unor uși mentale către un alt fel de fotografie”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici