tion.ro Web analytics

Sorin Dragoi este primul city-manager al Timisoarei

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat, miercuri, numele noului city-manager al oraşului. Aşa cum se vehicula încă de dinainte de organizarea concursului, postul va fi ocupat de omul de afaceri Sorin Drăgoi, unul dintre cei patru consilieri personali ai primarului. Deşi în cursă au intrat trei candidaţi, Drăgoi a terminat concursul... de unul singur.
Scris de A. Strugariu - Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat, miercuri, numele noului city-manager al oraşului. Aşa cum se vehicula încă de dinainte de organizarea concursului, postul va fi ocupat de omul de afaceri Sorin Drăgoi, unul dintre cei patru consilieri personali ai primarului. Deşi în cursă au intrat trei candidaţi, Drăgoi a terminat concursul... de unul singur.

Chiar dacă la concursul organizat de Primaria Timişoara pentru ocuparea postului de administrator public s-au înscris trei persoane, Sorin Drăgoi, Vasile Pop şi Samuel Muj, la final a rămas doar unul. Muj a fost descalificat pentru că nu îndeplinea condiţiile de participare la concurs potrivit oficialilor municipalităţii, iar Pop nu a mai ajuns la susţină ultima probă, desfăşurată miercuri, interviul şi prezentarea unui proiect de management, pentru că nu a luat o notă destul de mare la proba scrisă de marţi.

„Sorin Drăgoi este proaspătul câştigător al concursului organizat pentru ocuparea postului de city-manager. Iniţial s-au înscris trei candidaţi. La verificarea dosarelor s-a constat că unul dintre candidaţi nu îndeplinea toate condiţiile de participare, drept urmare a fost descalificat. Au rămas în concurs doi candidaţi. După proba scrisă, unul dintre cei doi candidaţi nu a obţinut o medie peste baremul impus de lege, nota 7, pentru participarea la proba a doua, drept urmare proba a doua s-a desfăşurat doar cu un singur candidat, Sorin Drăgoi. Domnul Sorin Drăgoi s-a prezentat foarte bine şi la această probă, drept urmare comisia l-a declarat câştigător. Va fi primul city-manager al Timişoarei, pentru că acest post nu a mai fost ocupat până la ora actuală”, a anunţat primarul Nicolae Robu.

Cât despre cei care ar putea spune că Drăgoi a fost favorizat la acest concurs venind din postura de consilier personal al primarului, Robu a afirmat: „Câinii latră, caravana trece (…) judecata aparţine celor mulţi dacă ceea ce fac este bine sau nu”.

Cert este că edilul nu a ştiut să spună, miercuri, cu ce medie s-a calificat consilierul său pentru postul de city-manager. Nici Drăgoi nu-şi ştia media finală atunci când a fost prezentat ca city-manager, la briefingul primarului de miercuri. Robu le-a cerut ulterior angajaţilor din subordine să-i afle nota, anunţând că Drăgoi a obţinut media 9,366.

În ceea ce priveşte activitatea noului city-manager, Robu a afirmat că Drăgoi îl va asista pe el, ca primar, „în exercitarea tuturor atribuţiilor ce ţin de administrarea, întreţinerea, modernizare, înfrumuseţarea şi dezvoltarea oraşului” şi că îi va delega şi „atribuţii executive, operative pe anumite segmente punctuale”.

Drăgoi a declarat că, în ciuda tuturor speculaţiilor, nu a fost un concurs uşor. În ceea ce priveşte principalele sale obiective, noul administrator public spune că se va concentra pe atragerea de fonduri pentru municipiu şi pe înfrumuseţarea oraşului, vorbind în acest context despre amenajarea de noi parcuri şi fântâni.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Sănătate

  Au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu tulpina Omicron în România

  Sănătate

  Aproape 2.000 de vaccinuri anti-Covid administrate în Timiș în ultimele 24 de ore

  Ştiri din Timiș

  Descoperă povestea Palatului Deschan, „locul primului Bazar din Timișoara”

  Eveniment

  VIDEO. Accident cu un mort și doi răniți pe Calea Șagului, trafic blocat

  Sănătate

  Medici din Timișoara, în bisericile catolice. Vor vorbi cu oamenii despre importanța vaccinării și riscurile infectării cu Covid

  Ştiri din Timiș

  Se caută voluntari cu experiență în business și IT pentru „remodelarea activității” Primăriei Timișoara

  Eveniment

  Certificate Digitale Verzi, la control! Amenzi date de polițiștii timișeni celor fără măști și certificate

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid-19 scade sub 2/1000 în Timiș. Situația pe localități

  Sănătate

  Coronavirus, 4 decembrie: aproape 1.500 de cazuri și 131 de decese în România. 78 de infectări în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Șoferii, campioni la amenzile împărțite de Poliția Locală. Sub jumătate dintre sancțiunile date în 2021 au fost plătite

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici