tion.ro Web analytics

Societatea de Piețe a ajuns la pierderi de peste 180.000 de euro, cu șeful Ionuț Nasleu

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:

Societatea de Piețe a ajuns la pierderi de peste 180.000 de euro, cu șeful Ionuț Nasleu

foto: arhivă
Reactualizat la:
Dacă în urmă cu doi ani a avut profit de aproape 45.000 de euro, în 2019 Societatea de Piețe declară pierderi de peste... 180.000 de euro. Ce s-a schimbat acolo? Directorul! Din aprilie 2019, Piețe SA este condusă de liberalul Ionuț Nasleu, care a investit 70.000 de euro în târgul din Piața Traian. Promisiunea pe 2020: tot reabilitarea Pieței Badea Cârțan.
Scris de Roxana Deaconescu - Dacă în urmă cu doi ani a avut profit de aproape 45.000 de euro, în 2019 Societatea de Piețe declară pierderi de peste... 180.000 de euro. Ce s-a schimbat acolo? Directorul! Din aprilie 2019, Piețe SA este condusă de liberalul Ionuț Nasleu, care a investit 70.000 de euro în târgul din Piața Traian. Promisiunea pe 2020: tot reabilitarea Pieței Badea Cârțan.

Societatea Piețe SA, cu acționar unic Consiliul Local Timișoara, îl are ca șef din aprilie 2019 pe Ionuț Nasleu, un liberal apropiat primarului Timișoarei, fost consilier personal al acestuia. Nasleu a fost pus întâi ca director interimar, iar din luna iunie a aceluiași an a ajuns să fie director „plin” după un concurs organizat pe repede-înainte și la care a fost unicul candidat.

12 piețe are în administrare Piețe SA, fiecare cu câte un șef de piață și un ajutor de șef de piață. Cu un număr total de 35 de angajați și sub conducerea lui Ionuț Nasleu, începând din aprilie 2019, Societatea Piețe SA notează o singură investiție serioasă pe anul trecut, cea din Piața Traian, unde a fost deschis, cu 338.625 de lei, echivalentul a aproape 70.000 de euro, un târg de produse tradiționale.

Pierderi de peste 180.000 de euro

Sub noua conducere, societatea primăriei declară pierderi uriașe, de peste 180.000 de euro. Potrivit raportului de activitate, Piețe SA a avut venituri de 8,37 milioane de lei și cheltuieli de 9,25 milioane de lei. Adică pierderi de 886.480 de lei, echivalentul a peste 183.000 de euro.

Ca o paralelă, sub conducerea lui Victor Ștefan, Piețe SA a încheiat anul 2018 cu un profit de 216.567 lei, adică de aproape 45.000 de euro. Mai exact, a avut venituri de 8,4 milioane de lei și cheltuieli de 8,26 milioane de lei.

Revenind la anul 2019, ne-am întrebat și noi cum a reușit noua conducere să transforme piețele Timișoarei, așa cum promitea încă de la instalare că vrea „piețe europene”.

„Piețele nu sunt pe placul meu, cum arată, sunt multe care nu au un statut clar juridic, eu vreau să facem investiții, să fie ca piețele europene. Vreau să fie curățenie, ca oamenii să se plimbe, să poată cumpăra produse proaspete, într-un cadru frumos și legal”, spunea Ionuț Nasleu pentru TION în luna aprilie a anului trecut.

Târgul cu paranghelii, marea realizare pe 2019

Ce a reușit în aproape un an să schimbe în piețele din Timișoara conducerea liberală? În raport sunt notate trei „realizări”: amenajarea unui spațiu modern pentru colectarea gunoiului în Piața 700, reamenajarea pieței volante din Soarelui și un târg de produse tradiționale în Piața Traian.

Menționăm că în Soarelui „s-a confecționat o copertină pe structură metalică existentă, sistem de supraveghere video, sistem de iluminare, marcarea locurilor de desfacere a produselor”.

La târgul din Piața Traian, unde în noiembrie se dădeau paranghelii la cererea directorului, s-au investit 338.625 de lei, adică aproape 70.000 de euro.

„Au fost construite zece căsuțe din lemn de câte 10 sau 15 mp, o scenă pentru spectacole și o cabină pentru pază”, scrie în raport. Aceasta este, de altfel, singura investiție la care sunt trecute costurile.

Conducerea Piețe SA se mai laudă și cu reparații curente în toate piețele. De exemplu, la îmbrăcămintea asfaltică, canalizare, tinichigerie, la acoperișuri, platforme pentru gunoi.

Planurile pe 2020

Pentru anul 2020, planul Societății de Piețe este să modernizeze Piața Badea Cârțan. De altfel, Piețe SA încearcă de mai mulți ani să reabiliteze acea piață. Șantierul a și început, în septembrie 2017, dar s-a închis brusc în toamna aceluiași an, după ce două grinzi din noua structură s-au prăbușit. La a doua licitație contractul a fost câștigat de SC Building SRL, la valoarea de 1,05 milioane de lei cu TVA. Constructorul s-a plâns însă de un proiect plin de erori, iar primăria a anunțat că va da în judecată atât constructorul, cât și proiectantul.

Ar fi nevoie de 889.000 de lei pentru modernizarea din Badea Cârțan, bani pe care Nasleu vrea să-i ia din fondurile societății. Se are în plan și modernizarea Pieței Giroc și realizarea unei platforme betonate în Piața Mehala II.

Un alt plan pentru 2020 se referă la parcarea din Piața Iosefin, dar doar „în cazul în care Consiliul Local Timișoara ar putea răscumpăra terenul din vecinătatea pieței”. Numai atunci Piețe SA ar putea face o parcare acolo, pe aproape 2.500 de mp. Se discută despre o astfel de investiție de mulți ani.

Avem așadar 12 piețe în administrarea Societății de Piețe: Iosefin, Timișoara 700, Badea Cârțan, Giroc, Dacia, Doina, Bălcescu, Lipovei, Soarelui, Piața de Gros, Piața de Producători Mehala și Piața Volantă. Două piețe sunt volante, iar acolo vând doar producători.

Putem numi oricare din această piață una „europeană”, așa cum anunța Ionuț Nasleu în aprilie 2019?

„Ca director la piețe a făcut, și orice timișorean poate remarca, lucruri pe care nu le-au făcut cei dinaintea lui. Deci, societatea merge clar mai bine”, spunea, într-un interviu online, în urmă cu câteva zile, primarul Timișoarei.

18 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Robot says:

  E mafie curata ! Huuuoooooo !

 2. seth says:

  lasa ca minoritarii care vand tigari in piata iosefin prospera…

 3. 9 says:

  coruptia ucide

 4. Agarici says:

  Cum arata pietele in Timisoara se pune intrebarea:
  Pentru ce s-au cheltuit peste 8 milioane de lei ???

  Se vedeti cum vor fi “pietele europene” in anul Timisoara capitala culturala europeana.

 5. tibi says:

  dar niste suturi in fund nu vor sa-si dea mai bine intre ei acesti doi hopamitica, robulache si nasoleu?

 6. Anonim says:

  Victor Stefan fostul sef de la piete este un profesionist cu multa experienta . Nasleu este un incompetent maxim ca marea majoritate a lingailor din prima linie a lui Robu . Inca o dovada ca PNL si Robu este chiar mai toxic ca PSD .

 7. Pablo says:

  Au avut un șef Grozav care o dus la paguba!

 8. AlexCostel says:

  DNA Timisoara ar avea de lucru pentru 5 ani doar daca ar lua la puricat astfel de personaje, dar aici nu o avem pe LCK… aici avem angajati DNA cu neamuri prin Primarie care beneficaza de locuinte 🙂

 9. Ion Ion says:

  Am o intrebare, daca Robu este inconjurat de jeguri, el ce este de fapt?

 10. Cetățean says:

  Bun, a justificat 70.000 euro, dar restul de 155.000 euro pe ce s-au dus?

  • Misto says:

   Pe salarii!
   Iti dai seama
   1 director general
   12 sefi de piete
   12 ajutor sef piata!

   Pai trebuie si gura lor sa manance ceva! Au si ei puradei acsa, mancati-aa banii!

 11. Interlopu says:

  Ca sa vezi, interlopii nu se mai pricep la afaceri

 12. Agentul 007 says:

  Piață ilegală pe str Remus Tășală, fostă Frasinului, lângă școala 19 și dispensarul de medicină a familiei!

 13. Tinu says:

  De fapt nu sunt pierderi, decat ca profitul s-a mutat in alte buzunare, pentru ca se apropie alegerile si nu se stie cine ramane. Oricum Robu stie joaca romaneasca, sta la bloc si se vaita de bani ca salarul e mic, in timp ce vamuieste toate contractele din primarie prin interlopi ca Nasleu. Sa-l vedeti dupa ce nu o mai fi primar, cand lumea il va pierde din vedere, unde o sa stea si ce concedii va face.

 14. Ionuț says:

  Pur și simplu, mă îngrozesc cum poate Robu să susțină un asemenea individ.
  Asta arată clar ce slab și neputincios este. Până unde poate ajunge ???!!!
  Măcar se vor duce împreună, de mână, când vine timpul curățeniei.

  Mi-e silă de Robu, de pnl Timiș (care permite oricui să fie membru reprezentativ ).

  Succes la manele, domnule primar.

  PS.
  Oare cum te liniștește fostul tău consilier… sau, cu ce te are la mână??

 15. Gusti says:

  Promovarea incompetentei, a prostiei, a nepotismului, relatii de tip mafiot – asta este brandul ROBU – si toata gasca aia de lingai pe care a promovat-o in primarie. Pentru Robu nu conteaza capacitatea si competenta unui om ci faptul ca el sa aibe curul umed.

  Tic-tac-tic-tac
  Vine ea ziua…

 16. pieton says:

  Ce de belleitati …1

 17. Sănătate

  Toți pentru unul, unul pentru toți și împreună pentru pacienți: 16 persoane cu COVID-19, vindecate la Spitalul Militar de Campanie Timișoara
  16 pacienți cu Covid-19 au fost externați după ce au fost tratați și s-au vindecat la Spitalul Militar de Campanie Timișoara, amplasat pe Stadionul CFR.

  Sănătate

  Timișul – în top 10 al infectărilor zilnice cu Covid-19. DSP: „Este un moment de cumpănă”
  Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș transmit că evoluția infectărilor plasează cel mai vestic județ al țării în primele județe la nivel național ca număr de noi cazuri, în ultimele 24 de ore.

  Sănătate

  Noi doze de Remdesivir, medicamentul pentru pacienții cu Covid-19 aflați în stare critică, vor ajunge în România
  România va beneficia de o cantitate de 25.157 de flacoane Veklury (Remdesivir), în trei tranșe, pentru tratarea pacienților cu COVID -19, transmite Ministerul Sănătății.

  Ştirile judeţului Timiş

  Zece firme vor să construiască Pasajul Solventul, pe 24 de milioane de euro
  O singură ofertă pentru construirea Pasajului Solventul: o asociere formată din zece firme. Niciuna nu este din Timișoara: liderul e din Italia, iar restul vin din Arad, Iași, Bacău, Galați și București. Licitația nu este gata încă, dar pasajul va fi ridicat în doi ani. 4

  Ştirile judeţului Timiş

  Timișoara nu primește prea curând autobuze electrice. Licitația începută în 2019 a fost anulată
  Vestea bună s-a transformat în veste rea! Pe străzile Timișoarei nu vor circula prea curând autobuze electrice, pentru că licitația lansată în urmă cu un an și jumătate de Ministerul Dezvoltării a fost anulată. Secretarul de stat Cătălin Iapă ne asigura încă din iunie că partea grea a trecut. 7

  Ştirile judeţului Timiş

  Apelul lui Simonis către cei din Pro România: O susținere a candidaților PSD ar genera mai multe șanse pentru toată lumea
  Președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, face apel la cei din Pro România să retragă candidații la Primăria Timișoara și președinția Consiliului Județean Timiș și să meargă pe mâna celor aleși de social-democrați. 7

  Eveniment

  Zeci de amenzi date de jandarmi celor care pescuiau ilegal pe malurile râurilor din județul Timiș
  Acțiune a jandarmilor timișoreni de la Gruparea Mobilă, în acest weekend, în județul Timiș. Oamenii legii au verificat dacă cei ieșiți la pescuit respectă legislația în vigoare. Au sancționat zeci de persoane care pescuiau ilegal. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Aveți proprietăți pe traseul centurii Timișoara Sud? Sunteți chemați la ședințele comisiilor de expropriere
  Se întrunesc comisiile de expropriere pentru cei care dețin proprietăți pe traseul centurii Timișoara Sud. Ședințele acestor comisii vor începe peste două săptămâni și se vor desfășura în primăriile din localitățile unde cetățenii au teren pe traseul centurii. Proprietarii sunt invitați să participe la aceste ședințe, unde comisiile vor emite procesele-verbale și hotărârile de stabilire a despăgubirilor. 1

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.