tion.ro Web analytics

Paranghelia din Piața Traian: romii, răsplătiți de primărie cu muzică lăutărească și dedicații. Pentru că fac treaba Poliției Locale

Reactualizat la:

Paranghelia din Piața Traian: romii, răsplătiți de primărie cu muzică lăutărească și dedicații. Pentru că fac treaba Poliției Locale

<p>foto: arhiva</p>
Reactualizat la:
Primarul Nicolae Robu a fost păcălit de subalterni cu o explicație incredibilă privind paranghelia din Piața Traian. Muzica lăutărească este o recompensă pentru cei care locuiesc în zonă și au fost puși să păzească „obiectivele” de acolo. Robu spune însă NU manelelor și fumului de mici!
Scris de Roxana Deaconescu - Primarul Nicolae Robu a fost păcălit de subalterni cu o explicație incredibilă privind paranghelia din Piața Traian. Muzica lăutărească este o recompensă pentru cei care locuiesc în zonă și au fost puși să păzească „obiectivele” de acolo. Robu spune însă NU manelelor și fumului de mici!

„Aici nu se fură, Tibi dragă!”. Romii din Piața Traian au fost răsplătiți, de fapt, de primărie și Societatea de Piețe, pentru că fac cumva treaba Poliției Locale, adică păzesc „obiectivele” din zonă, explică primarul Nicolae Robu. Mai precis, romii din zonă păzesc târgul de produse tradiționale, pentru ca „turiștii” pentru care se organizează să nu fie făcuți la buzunare.

Vă reamintim, pe rețelele de socializare au fost publicate mai multe filmulețe cu paranghelia din Traian, care se întâmplă cu girul societății de piețe a primăriei, a conducerii municipalității, dar și a consilierilor locali, care au aprobat evenimente organizate pe placul șefului Piețe S.A.. În unele dintre ele, lăutarii îi fac dedicații inclusiv primarului Timișoarei, căruia îi urează multă fericire.

Detalii, AICI!

„Nu vor mai fi niciun fel de manele cu dedicații”

TION a vrut să afle și părerea edilului-șef, gratulat de lăutarii din Traian. A venit cu o explicație oferită chiar de șeful de la Societatea de Piețe și promite că nu se va ajunge să se cânte manele acolo.

„Nu vor mai fi niciun fel de manele cu dedicații, o să-i sancționez pe toți cei care, în spații libere, vor face așa ceva în Timișoara. Acolo s-a făcut o greșeală, prin faptul că s-a vrut să se dea satisfacție unei anumite comunități, care a fost pusă la treabă în zonă. Să păzească obiectivele care sunt acolo. Ideea este foarte bună și atunci, la cererea acelei comunități, s-a aprobat să se cânte pe scenă muzică lăutărească specifică. De aici plecându-se, s-a degenerat și s-a ajuns la manele cu dedicații. Intenția a fost una bună, numai că ea nu trebuia să fie lăsată în free running, ar fi trebuit să fie răsplătiți oamenii într-un spațiu închis, sub asistența cuiva care să facă și educație cu această ocazie. Ceea ce se întâmplă în acest sens care ne nemulțumește are ca background lipsa de educație”, a precizat Nicolae Robu.

Edilul-șef a reamintit că în Piața Traian s-au întâmplat foarte multe hoții, astfel că Ionuț Nasleu, directorul societății de piețe, s-a gândit să-i pună pe cei ce locuiesc acolo să păzească târgul de produse tradiționale deschis în septembrie. Iar oamenii au cerut să se organizeze concerte de muzică lăutărească.

„Știm că în acea zonă s-au întâmplat foarte multe hoții comise, se zice, de locuitori din zonă. Nu introducem etnia în discuție. S-a gândit cineva că ar putea să-i educe, să nu mai facă așa ceva, conducerea societății de piețe, dându-le o satisfacție punându-i la treabă. Li s-a spus «uite, voi ați ajuns să fiți blamați de toată lumea prin faptele unora din comunitatea voastră. Haideți să arătați că sunteți și oameni serioși și ajutați-ne să nu se mai fure, să nu se mai producă stricăciuni, că uite ce frumos am făcut pentru voi». Aceștia au cerut atunci, dacă se poate, să aibă ca răsplată și ceva muzică specifică lor, s-a dat acordul pentru așa ceva, dar nimeni nu a supravegheat și atunci s-a ajuns la dedicații”, a mai explicat primarul Timișoarei.

Robu: Mi-a crescut adrenalina instantaneu

Robu nu a știut să spună dacă lăutarii au fost plătiți de primărie sau de Piețe S.A., dar spune că a văzut și el filmulețele de pe rețelele de socializare și a pus mâna instant pe telefon. I-a crescut adrenalina.

„Nu știu dacă sunt plătiți, atâta mi s-a spus mie, că în momentul în care am intrat pe Facebook, pe wall-ul general, tocmai mi-a apărut o scenă cu cineva care cânta genul ăsta de muzică și mi-a crescut adrenalina instantaneu, nici nu am putut să le spun colegilor unde s-a întâmplat lucrul acesta. Am și sunat imediat la directorul Piețe și mai departe las loc imaginației dumneavoastră privind ce s-a întâmplat”, a mai spus edilul.

Cât despre mirosul și fumul de mici, primarul spune că va merge personal să vadă cum se prezintă situația.

„Nu este normal să se producă un asemenea fum, o să mă duc personal să văd despre ce este vorba, nu mi s-a semnalat până acum că ar fi așa. Dacă se întâmplă așa, le voi interzice”, a conchis Robu.

Articole pe aceeași temă:

http://www.tion.ro/sa-vina-turistii-in-piata-traian-avem-lautari-fum-de-mici-si-dedicatii-pentru-primarul-robu/2362758


38 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Soros says:

  Ha-ha-ha 🙂 L-a sunat pe Nasleu si ce? S-au pupat si s-au felicitat reciproc si si-au urat multa sanatace si virtute…

  Haide dom`primar ca nu ne pacalesti chiar asa. Nu avem toti intelectul tinerilor liberali pe care i-a angajat madame Aurelian in primarie.

 2. bubahuba says:

  asta e ROMANIA NORMALA de care vorbea klausica de la sibiu?

 3. rasamatii says:

  il pufneste rasul pe prost, se amuza si el de ce abereaza ca sa se scoata. MARS MAH

 4. Timisoara2020 says:

  Eu sper ca glumeste acest om , in loc sa civilizeze aceasta zona care este istorica , el o da pe mana tiganiilor. Omule este ultimul mandat.

 5. mdaulescovici says:

  maine-poimaine o sa fim platiti la cu manele si mici si o sa trebuiasca sa zicem mersi.
  cum zice si filosoful spike : ” manele manele “

 6. Aghezmuitorul says:

  Trebuie sa iesim la vot si sa ne alegem un primar care apreciaza la justa valoare acest oras. Nu sa il dam pe mana unui megaloman iresponsabil si incompetent care crede ca orasul acesta e bunul lui personal cu care poate face ce vrea.

 7. George says:

  Așa e când aduci mahalaua în centrul orașului! Similar va fi și paranghelia de Crăciun, mai mult talcioc și chermeză cu mici, decât târg tradițional de inspirație germană (cum se dorește).

 8. Ghita says:

  Vin alegerile anu viitor, sa te tii la mici si manele, zici ca Robu a fost coleg de scoala cu Vanghelie. Bine ca macar nu aduce manelele in centru ci le tine acolo unde sunt apreciate.

 9. Batranul_CAP says:

  Iauzii mooo. O sa ne achitam impozitele la primarie cu dedicatie catre Lae mooo. Se stiie

 10. Cuget says:

  Ma pisc si nu-mi vine sa cred: Robu tocmai spune ca a pus ,,etnicii sa pazeasca obiectivele…adica a pus lupul paznic la oi? Mai aveti dubii cu privire la acest personaj demn de opera lui Caragiale? Timisoara merita ceva infinit mai bun decat gloata asta de parveniti, hoti, prosti si incopetenti.

 11. Tiganu says:

  Un primar care cred că e beat tot timpul. Promovează prin propria lui persoană cocalarismul, amatorismul și prostia…

 12. Tibi says:

  Tovarășu Robu, nu doar că aveți o atitudine comunistă și disprețuitoare față de cetățeni, dar vă semnalez că prin spatele dumneavoastră trece mizeria de manager de la conti cauciucuri, sau ciurucuri. E ăla pe care îl tot blamați că poluează de ne bagă în spital cu cancer. Stați de obicei la aceeași masă cu el nu? Dați și mâna de obicei? Păi nu sunteți un mincinos notoriu să ne spuneți că nu tolerați poluarea, dar defapt sunteți cel mai bun prieten cu principalii poluatori ai orașului? păi nu aveți un comportament duplicitar vânzând orașul și sănătatea timișorenilor la niște cârnățari?

 13. Neli says:

  Nu am nimic impotriva, daca o sa avem si femei de 7 stele :)))

 14. Lae says:

  D-le primar! Ca timișorean născut în cartierul Fabric, vă rugăm în numele comunității, ÎNCHIDEȚI. URGENT bîlciul din piață, numai probleme și un aer de talcioc, NU merita așa ceva Cartierul Fabric!

 15. jjjijjji says:

  Aaaauuuuu veatza meeea…..pai si gura noastra ce mai manca !!!

 16. ciocarde says:

  Aproape cala Viena,multumim Robule,de fapt co-etnicii tai te preamaresc.

 17. Piron says:

  Rromi pentru paza orașului și clanuri interlope pentru direcțiile din primărie. Nici Ciuhandu n-a reușit așa ceva. Bravo! La mai mare! Să vă trăiască famiglia!

 18. Attithehunn says:

  Acolo se incadreaza perfect in peisaj

 19. Emilut says:

  Asta e țigănia normală promovată de către PNL.
  Asta dovedește încă o dată că Cimișoara-i fruncea.
  Să vedeți când vine USR să ne explice că țiganii trebuie ajutați să se integreze!

 20. ciorameladerobu says:

  perfect, vreau sa vad țigani peste tot,sa fie respectați, idolatrizati,ca nu muncesc și se “descurca”! oltenii, moldovenii, etc sa plece de aici ca ăștia au venit la munca,cum își permit!?bravo ba robule, viniturile ai spus sa plece, promovezi cioramelele?

 21. Meme says:

  High life ! Director de directie (piete ) manga de beat ,dadea dedicatii si primea dedicatii de la ansamblul din subordinea Primariei (ei canta si pe bonuri de vacanta ) gen Brici …. mare cantaret … fum, dansuri ,hore domn director Piete incungea hore cu 2 doamne din zona …. de asta nu am votat cu Dancila ,dar nici cu Iohaniss…..

 22. Radu says:

  Se apropie alegerile locale ?

 23. Ionion says:

  Ia sa vezi ce o sa-i creasca Adrenalina dupa numararea voturilor din seara de 7 iunie 2020….. asa ceva.. incredibil…

 24. Colind says:

  Aoleo!rumaniada și partidul ,sfara și prajeAla,muzica si alauta,acordeonul și cu romul!
  Ia mai manati frați:hai hai

 25. Timisorean says:

  Nu inteleg care e problema! Aveti primarul vostru, guvernul vostru si presedintele vostru, asa cum v-ati dorit! Si acum va minunati?? Pai asa vor fi urmatorii 5 ani: o tiganeala completa!

 26. AD007 says:

  Arata ca nasii mafioti care-si impart cartierele unui oras in zone de influenta.

 27. GameofTraian says:

  Vin halegerile! Are Robu nevoie de orice vot.

 28. PARTZ says:

  ce turisiti au curaj sa mearga acolo,ca abia daca avem curaj noi localnicii,nici Militia nu se baga…………..

 29. banatanu says:

  Foarce ghinie! Tradițiile bănățane îs duse mai deparce!

 30. tontu says:

  Uica Robule ce ai cu manelistii frate? Mamicuta ta ti-o fi cantat cand ai fost mic numa rock si jazz? Ce faci mataluta se cheama discriminare. Romii au si ei voie sa se distreze asa cum le place, problema e ca locatia a fost prost aleasa. Bag sama ti s-a cam urcat la cap dupa alegerile prezidentiale, grija mare ca la locale s-ar putea sa-ti sara randul…

 31. mwessi says:

  bravo lae,cum la poarta alba veorica a luat100%,pe tine astia o sa te voteze;ce rusine de primar!

 32. Cele mai noi știri

  Mapamond

  Dreptul constituțional la avort, eliminat de Curtea Supremă a SUA

  Ştiri din Timiș

  S-a deschis circulația pe un sector nou al Inelului IV, care leagă Calea Sever Bocu de Muzeul Satului Bănățean

  Ştiri din Timiș

  Flight Cinema, târg de antichități și teatru de păpuși la Iulius Town, în acest weekend

  Ştiri din Timiș

  Weekend plin de activități la Buziaș: teatru, degustări de vin și preparate locale

  Ştiri din Timiș

  Andrei Meșter, exclus din USR, își pierde locul în Consiliul Local Timișoara. Va contesta decizia

  Eveniment

  Asistenții maternali care au violat și schingiuit trei frați, în Timiș, băgați la închisoare

  Utile

  VIDEO. Atenție, șoferi! Apare o girație provizorie pe bulevardul Cetății și se schimbă și sensul de circulație

  Ştiri din Timiș

  Studiu SAR: Timișoara excelează la capitolul transport public, dar nu stă la fel de bine cu gestionarea deșeurilor

  Eveniment

  Reținut pentru 24 de ore pentru că s-a apropiat prea tare de soție, încălcând ordinul de protecție, la Moșnița Nouă

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Asfaltarea unei străzi din Dumbrăvița, misiune imposibilă. Praful, o adevărată problemă pentru locuitori

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici