tion.ro Web analytics

Senatorul USR Nicu Fălcoi: “Legea votului electronic la distanță va fi una dintre prioritățile viitorului meu mandat” (P)

De T. Ex.
Reactualizat la:

Senatorul USR Nicu Fălcoi: “Legea votului electronic la distanță va fi una dintre prioritățile viitorului meu mandat” (P)

Reactualizat la:
ADVERTORIAL. Interviu cu Nicu Fălcoi, candidat USR-PLUS pentru Camera Deputaților.
Scris de T. Ex. - ADVERTORIAL. Interviu cu Nicu Fălcoi, candidat USR-PLUS pentru Camera Deputaților.

Domnule senator Nicu Fălcoi, la alegerile parlamentare din 6 decembrie candidați pentru un mandat la Camera Deputaților. Cu ce proiecte porniți la drum?

Candidez cu gândul la proiectele începute în actualul mandat și pe care vreau să le duc la bun sfârșit. Și am în vedere și alte proiecte, pentru care am început deja munca de elaborare.

V-ați stabilit o listă de priorități?

Am un proiect la care țin foarte mult: Legea votului electronic la distanță, a cărui elaborare am coordonat-o în departamentul de reformă electorală al USR. E un proiect pentru utilitatea căruia nu cred că trebuie să mai aduc argumente, mai ales în condițiile grele create de pandemie. Când am început munca, nici prin gând nu ne trecea cu ce situație urma să ne confruntăm. Ne gândeam la obiectivele noastre: reforma electorală și digitalizarea, care fac parte și din Programul de guvernare al USR PLUS. Și la români, inclusiv la cei din Diaspora, nevoiți la multe alegeri să stea la cozi interminabile, ca să-și poată exercita dreptul la vot, fundamentul oricărei democrații. Simplificarea legislației electorale e o altă prioritate. Susțin și necesitatea modificării Statutului funcționarilor publici, pentru că forma lui actuală permite multe aberații, cum e, de exemplu, perpetuarea interimatelor pe poziții de conducere pe termen nedefinit. Am în lucru, în fază avansată, o lege de combatere a ambroziei, pe care vreau s-o văd adoptată cât mai repede. Tot pe lista de priorități am și munca la o nouă lege a licitațiilor publice, eficientizarea cadrului legislativ care asigură depolitizarea funcțiilor de conducere din societățile comerciale cu capital majoritar de stat și operaționalizarea Legii Parteneriatului Public-Privat.

Și dacă ne uităm în urmă, la realizările primului mandat?

În condițiile celor 9% cât a avut USR în Parlament, fiecare proiect pe care echipa noastră a putut să-l împingă către adoptare a reprezentat o reușită. Legea pe care am inițiat-o, de facilitare a ridicării de pe domeniul public a mașinilor abandonate, a fost promulgată și e în vigoare de aproape 5 luni. Și am la Camera Deputaților, blocate în comisii de actuala majoritate politică, două proiecte de modificare și completare a Legii privind Statutul funcționarilor publici, o propunere de modificare a Legii pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat și o propunere de modificare şi completare a Legii privind finanţarea activităţii partidelor politice şi campaniilor electorale.

„Acest material a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale „Alianța USR PLUS”) și realizat de operatorul economic SC INFORM MEDIA PRESS SRL. Cod unic de identificare: 11200021”.

(321)

0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Eveniment

  Criminalii de la Gara de Nord sunt angajații unei firme de pază, iar victima hoț din magazin

  Ştiri din Timiș

  „Măsura de carantinare a Timișoarei recomandată de INSP poate fi evitată”. Avertismentul autorităților

  Ştiri din Timiș

  Când încep noile șantiere din Timișoara: Pasajul Solventul, Bogdăneștilor, Cetății și Stan Vidrighin

  Ştiri din Timiș

  Cum vor să aducă CJ Timiș și Caraș-Severin turiști pe o pârtie de schi de pe Semenic

  Ştiri din Timiș

  S-au strâns 50.000 de lei pentru copiii tratați la Spitalul „Louis Țurcanu” din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Peste 20 de persoane cu scleroză multiplă au beneficiat de ședințe de consiliere și de kinetoterapie

  Ştiri din Timiș

  Trei focare noi de pestă porcină în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Se caută voluntari pentru a ecologiza Dumbrăvița și Pădurea Verde

  Ştiri din Timiș

  Pulsoximetre și concentratoare, disponibile non-stop pentru bolnavii de Covid-19. Peste 200 de persoane, ajutate

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu coronavirus a depășit 7/1000 de locuitori în Timișoara. Opt localități, în carantină

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici