tion.ro Web analytics

Ședință extraordinară a consilierilor județeni. Dobra: Nicio primărie nu va avea buget mai mic decât anul trecut

Ședință extraordinară a consilierilor județeni. Dobra: Nicio primărie nu va avea buget mai mic decât anul trecut

<p>foto: tion.ro</p>
Reactualizat la:
„Concluzia este că nicio primărie nu va avea buget mai mic decât bugetul de anul trecut”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, la finalul ședinței extraordinare de vineri. Consilierii județeni din Timiș s-au reunit pentru a vota proiectul de hotărâre privind aprobarea repartizării sumelor din impozitul pe venit și a sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2019.
Scris de Adrian Panduru - „Concluzia este că nicio primărie nu va avea buget mai mic decât bugetul de anul trecut”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, la finalul ședinței extraordinare de vineri. Consilierii județeni din Timiș s-au reunit pentru a vota proiectul de hotărâre privind aprobarea repartizării sumelor din impozitul pe venit și a sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2019.

Consilierii județeni din Timiș au votat vineri, într-o ședință extraordinară, un proiect de hotărâre prin care au aprobat modul de calcul și bugetele alocate primăriilor (unităților administrativ-teritoriale), cotele din impozitul pe venit și din TVA, care se alocă pentru echilibrarea bugetelor locale și pentru funcționalitate.

„Aici discutăm de noul sistem de calcul și pentru prima oară la nivel național cota din impozitul pe venit rămâne la nivelul administrațiilor locale. 60 la sută rămâne la nivelul primăriei de pe raza căreia se colectează, 15% merge la consiliul județean. În privința unui procent de 17,5 la sută, reprezentanți consiliul județean cu specialiști de la direcția de Administrație Județeană a Finanțelor Publice decid distribuția spre primării pentru echilibrare. Un alt procent de 7,5 la sută este repartizat tot de de către consiliul județean, tot la primării, pentru proiectele de investiții”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Cât se va aloca fiecărei primării? Conform legii bugetului de stat, la nivelul comunelor este luat numărul populației la 1 ianuarie 2018 și se alocă 1.000 de lei pe cap de locuitor, dar nu mai puțin de 2 milioane de lei pe o unitate administrativ-teritorială. La nivelul orașelor se alocă minim 6 milioane, la nivelul municipiilor minim 12 milioane, iar la nivelul consiliului județean 450 de lei pe cap de locuitor, dar maxim 275 de milioane de lei. Dacă prin toate aceste cote și sume din TVA bugetul este mai mic decât bugetul din 2018, se alocă tot din Taxa pe Valoare Adăugată pentru a ajunge cel puțin la nivelul anului 2018.

„Concluzia este că nicio primărie nu va avea buget mai mic decât bugetul de anul trecut. Județul Timiș depășește plafonul de 275 de milioane de lei cu aproape 60 de milioane de lei, datorită faptului că avem un impozit pe venit cu o valoare destul de mare, dar echilibrăm necesitățile din sumele de TVA. Cei 60 de milioane de lei se redistribuie la nivelul județului”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Iranul amenință: vrea să se retragă din Tratatul de Neproliferare Nucleară
  Iranul a avertizat luni că s-ar putea retrage din Tratatul de Neproliferare a Armelor Nucleare în cazul în care disputa privind programul atomic ajunge la Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Un nou secretar de stat în Ministerul Transporturilor, de la PMP Timiș
  A fost numit un nou secretar de stat la Transporturi, din partea PMP Timiș. Este vorba despre Alexandru Mutruc, consilierul parlamentar al deputatului PMP Cornel Sămărtinean. Mutruc vine în locul lui Valeriu Lupu, care a demisionat din funcție, la începutul acestui an, după ce a fost implicat într-un incident rutier la Timișoara. 2

  Mapamond

  Microsoft vrea să elimine tot dioxidul de carbon pe care l-a emis vreodată. Compania investește de asemenea în tehnologia verde
  Una dintre cele mai importante companii tehnologice din lume, Microsoft, a anunțat că până în anul 2050 vrea să capteze din mediu tot dioxidul de carbon pe care l-a emis vreodată. De asemenea, reprezentanții Microsoft spun că fac investiții serioase în domeniul tehnologiei anti-poluare.

  România

  Mai multe tone de carne de pasăre provenită din zone restricționate din Ungaria au ajuns pe piața din România
  Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a luat măsuri urgente ca urmare a unei notificări primite din partea Comisiei Europene care avertiza că în mai multe state membre ale Uniunii au fost livrate produse din carne de pasăre, provenite din zone restricționate din Ungaria, dată fiind evoluția gripei aviare. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Reprezentanții Spitalului Județean Timișoara cumpără curent de pe bursă: Va scădea plata lunară cu 15 procente
  Reprezentanții Spitalului Județean Timișoara scad factura „la curent”. Recent instalatul manager al unității sanitare, Raul Pătrașcu, anunță că va achiziționa energie electrică de pe Bursa Română de Mărfuri, iar prețul facturii va scădea cu apzimativ 15 la sută. 2

  Ştirile judeţului Timiş

  Simulări la Evaluarea Națională și Bacalaureat în luna mai, cu subiecte la nivel județean, pentru a VII-a și a XI-a
  În Comisia de Dialog Social de la Ministerul Educației și Cercetării s-a decis ca simulările pentru clasa a VII-a și a XI-a să fie organizate la nivel județean, cu subiect unic. Până acum, simulările Evaluării Naționale și Bacalaureatului pentru clasa a VII-a și a VIII-a erau organizate în același timp cu simulările la clasa a VIII-a și a IX-a, cu subiecte unice, la nivel național.

  Mapamond

  Furtuna Gloria face ravagii în Spania. Printre morți se numără și o româncă
  Furtuna Gloria, care a afectat estul Spaniei, nu numai că a provocat nenumărate daune, ci a luat și vieți omenești. Printre victime se numără și o româncă în vârstă de numai 54 de ani.

  Mapamond

  Case la prețul de un euro? Da, acest lucru este posibil într-un oraș din sudul Italiei
  În încercarea de a repopula o frumoasă zonă rurală din sudul Italiei, orășelul Bisaccia a decis să scoată la vânzare zeci de case părăsite, la prețul de un euro.

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.