tion.ro Web analytics

Sectie noua pentru copiii si medicii evacuati de clanul Carpaci... fara intrare

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Secţia de Pneumologie şi TBC a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timişoara s-a mutat forţat din clădirea pe care o ocupa. Clanul Cârpaci a evacuat secţia din clădirea unde era de ani buni şi acum copiii şi medicii au fost nevoiţi să se mute într-o nouă locaţie – o clădire a spitalului de copii. O secţie renovată, cu 25 de paturi, modernă şi... fără intrare.
Scris de Valentin Rusu - Secţia de Pneumologie şi TBC a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timişoara s-a mutat forţat din clădirea pe care o ocupa. Clanul Cârpaci a evacuat secţia din clădirea unde era de ani buni şi acum copiii şi medicii au fost nevoiţi să se mute într-o nouă locaţie – o clădire a spitalului de copii. O secţie renovată, cu 25 de paturi, modernă şi... fără intrare.

Secţia cea nouă şi renovată nu are deocamdată intrare în curte pentru că, practic, intrarea ar urma să se facă prin curtea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Timiş. Conducerea acestei direcţii nu este de acord, însă, ca micuţii bolnavi de TBC împreună cu aparţinătorii lor să le tranziteze curtea până la secţie, fiind îngrijoraţi că angajaţii lor ar putea contracta bacteria care provoacă TBC-ul.

Asta deşi, în timpul negocierilor, managerul Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, Ovidiu Adam, i-a asigurat pe cei de la direcţie că nu există niciun pericol. Mai mult, le-a promis că va monta şi un interfon video, pentru a monitoriza permanent traseul pacienţilor şi aparţinătorilor, ca aceştia să nu se abată de la drum. Deocamdată se negociază să fie şi un acces spre această nouă secţie.

„Am pierdut o clădire. Un lucru pe care-l ştiam de 7 ani, de cînd s-a retrocedat clădirea. La 1 noiembrie clădirea a fost evacuată şi a fost predată proprietarului. Eu, de doi ani şi jumătate, am lansat campania „Dă un leu pentru copilul tău”. Mai este o clădire pe care o vom pierde şi urmează să construim o nouă clădire. Condiţiile din noua secţie de penumologie sunt mult mai bune”, spune managerul spitalului.

La noua secţie este şi o parcare nouă, de peste 40 de maşini, este vestiar, tot ce trebuie. Laboratorul spitalului s-a mutat şi el.

„Noi nu am stat cu mâinile în sân să aşteptăm momentul evacuării. Copiii au fost mutaţi într-o secţie mai bună. Când stai într-o clădire care nu îţi aparţine şi din care ştii că trebuie să pleci nu-ţi poţi permite să investeşti în acea clădire. Cheltuind nişte bani am reuşit să asigurăm condiţii bune pentru copii. Suntem într-un deficit de spaţiu şi vrem să curmăm acest deficit. Asta nu se poate întâmpla decât prin realizarea acelui nou corp de clădire pentru care noi am lansat licitaţia, investiţie de circa 18 milioane de euro”, spune Nicolae Robu.

„Vom mai avea probleme patrimoniale, cu siguranţă vom încerca să le rezolvăm la fel de prompt, cu creşterea în calitate a condiţiilor actului medical”, a spus viceprimarul Timişoarei Dan Diaconu. Amenajarea a costat 400.000 de lei.

UPDATE: DGASPC transmite că pacienţii au drum liber prin curtea direcţiei

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş infirmă afirmaţiile directorului de la Spitalul de Copii şi spune că nu a înaintat un refuz categoric de tranzitare a curţii pentru secţia de Pneumologie. Directorul spunea că se află încă în negocieri pentru tranzitarea curţii de către pacienţi şi că reprezentanţii direcţiei l-au întrebat dacă bolnavii sunt contagioşi. De altfel, chiar şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a întrebat la deschiderea uşii unui salon din respectiva secţie dacă pacienţii sunt contagioşi, primind asigurări că nu sunt.

Cei de la DGASPC spun că în momentul de faţă accesul prin curtea direcţiei este liber spre Secţia de Pneumologie, la fel ca şi pentru alte secţii care coumunică cu exteriorul prin curtea DGASPC. „Ne surprinde neplăcut informaţia conform căreia limităm accesul pacienţilor la respectiva secţie, cu atât mai mult cu cât s-a permis inclusiv tranzitarea, prin curtea DGASPC Timiş a maşinilor şi a muncitorilor care s-au ocupat de reabilitarea secţiei, inclusiv depozitarea materialelor de construcţie în curtea direcţiei”, transmite Serviciul Comunicare, Registratură, Relaţii cu Publicul al DGASPC.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Eveniment

  FOTO. Paradă moto pentru remarcarea prezenței motocicliștilor în trafic, la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Timișoara, printre orașele cu cele mai multe oferte de angajare. Ultimele anunțuri cu locuri de muncă din campania Tion

  Mapamond

  VIDEO. Rămășițele celei mai mari rachete chinezești se vor prăbuși pe Pământ duminică dimineața

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Au început să fie montate semnalizări pe drumul dintre Margina și Holdea. Restricții din 10 mai

  Eveniment

  Cadavrele a doi bărbați, găsite plutind în Bega și Mureș. Identitatea unuia dintre ei, necunoscută

  Ştiri din Timiș

  Timiș: Cum vor merge copiii la ore, în a doua săptămână de școală, în funcție de rata de infectare din localități

  Sănătate

  Trei morți și peste 70 de cazuri noi de coronavirus în Timiș, de vineri până sâmbătă

  Sănătate

  Covid-19, România: 104 morți și peste 1300 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

  Ştiri din Timiș

  Oficial! Timișoara și alte zece localități din județ, în scenariul verde, de duminică. Se vor putea organiza concerte

  Turism

  Evadare în pandemie. Drumeție și cumpărături la înălțime, în satul Ineleț

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici