tion.ro Web analytics

Investitie majora pe strada Lidia si la sensul AEM, de 16 milioane de euro: sunt prevazute si pasaje pietonale

Reactualizat la:

Investitie majora pe strada Lidia si la sensul AEM, de 16 milioane de euro: sunt prevazute si pasaje pietonale

Reactualizat la:
Strada Mareșal Constantin Prezan, fosta Lidia, va avea patru benzi de circulație. Ar trebui să intre în șantier chiar de anul acesta, dacă totul merge cum trebuie. Planul este să fie amenajate două noi sensuri giratorii, iar sensul de la AEM să fie lărgit cu încă două benzi de circulație. Sunt mai multe variante, iar în una dintre ele sunt prevăzute și pasaje pietonale. Municipalitatea a primit studiul de fezabilitate, care spune că lucrările sunt estimate la 16 milioane de euro. 
Scris de Roxana Deaconescu - Strada Mareșal Constantin Prezan, fosta Lidia, va avea patru benzi de circulație. Ar trebui să intre în șantier chiar de anul acesta, dacă totul merge cum trebuie. Planul este să fie amenajate două noi sensuri giratorii, iar sensul de la AEM să fie lărgit cu încă două benzi de circulație. Sunt mai multe variante, iar în una dintre ele sunt prevăzute și pasaje pietonale. Municipalitatea a primit studiul de fezabilitate, care spune că lucrările sunt estimate la 16 milioane de euro. 

Potrivit primarului Timișoarei, lucrările ar urma să înceapă chiar în acest an, însă intervențiile serioase se vor face anul viitor, cel mai probabil. Totul depinde  de cum decurge licitația pentru găsirea firmei constructoare.

Strada Mareșal Constantin Prezan va avea patru benzi de circulație, dar doar două vor fi folosite. Celelalte două vor fi folosite pentru parcări, cel puțin deocamdată.

„Am primit studiul de fezabilitate pentru modernizarea străzii Mareșal Constantin Prezan, de la intersecția cu Calea Martirilor și până în sensul giratoriu de la AEM. Vor fi lucrări spectaculoase, această stradă va ajunge în sfârșit să arate așa cum ar fi trebuit ea să arate de multă vreme. Este strada pe care locuiesc și eu și trotuare mai proaste ca cele din fața blocului meu și a blocurilor vecinilor nu există în oraș. Acest proiect va defini totul. Strada va fi amenajată la un ecart corespunzător a patru benzi de trafic, dar nu va funcționa cu 4 benzi, pentru că traficul nu necesită asta, ci va fi amenajată astfel încât pe o parte și pe alta să fie locuri de parcare civilizate, să nu mai fie nevoie să urce nimeni cu mașina pe trotuare, așa cum se întâmplă. Se vor crea două sensuri giratorii noi și se va lărgi sensul giratoriu de la AEM, acel sens mare și foarte complex, extrem de important pentru traficul din Timișoara, cu două benzi. Cele două benzi noi vor fi folosite pentru a se putea trece rapid pe intersecție, fără a mai circula sub vigilența regulilor sensurilor giratorii. Deci cine intră în sens cu gândul să iasă în prima stradă merge prin una din aceste benzi și are cursivitate, cine se rotește merge pe benzile interioare”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Potrivit edilului-șef, în SF sunt prevăzute două sensuri giratorii noi: unul în zona fântânei de apă dinspre Urseni, iar altul la intersecția cu Bd. Sudului, care este mai mult decât necesar. Vor fi amenajate și mai multe locuri de parcare.

„În zona ramificației spre fântâna de apă de la Urseni, zona Saguaro, este primul campus al firmei acolo, se va face sens giratoriu nou și se va mai face un sens giratoriu la intersecția cu Bd. Sudului, acolo unde era acea casă pe care noi am preluat-o dintr-un schimb de proprietăți și am demolat-o. La intersecția Mareșal Prezan cu Versului, la frontiera dinspre Pădurice a Cartierului Calea Martirilor, acolo unde este prima fântână Fântânel, acolo se va mai amenaja un număr de locuri de parcare”, a mai povestit Robu.

Studiul de fezabilitate ar urma să intre în atenția consilierilor locali, iar apoi se va trece la elaborarea proiectului tehnic, după care se va face licitația pentru execuție.

„Îl vom supune aprobării CLT chiar astăzi, dacă reușim. Trebuie să aprobăm SF și apoi trecem la etapa următoare, de elaborare a PT, care nu mai ia foarte mult timp, pentru că avem un SF destul de detaliat. Sunt șanse în varianta optimistă, fără probleme la licitații, să le începem anul acesta. Mare lucru nu se va putea face, dar sunt șanse. Lucrul serios, substanțial, se va putea face abia din 2018. În 2018 vom face tot posibilul să se și finalizeze”, a conchis edilul-șef.

Potrivit studiului de fezabilitate, sunt mai multe variante pentru modernizarea străzii Lidia și a sensului de la AEM, iar una dintre ele cuprinde și pasaje pietonale la AEM. Primarul Nicolae Robu nu a spus niciun cuvânt despre eventualele pasaje și dacă varianta cu ele va fi cea potrivită pentru modernizarea străzii Mareșal Constantin Prezan. Per total, spun cei de la Direcția Edilitară din primărie, lucrările sunt estimate să coste 16 milioane de euro. Funcționarii municipalității nu ne-au precizat dacă această valoare cuprinde toate variantele sau doar cea cu trecerile subterane pentru pietoni. Probabil lucrurile vor fi lămurite abia când vom avea proiectul tehnic.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Muzică pentru toate gusturile la Zilele comunei Lovrin

  Sănătate

  Coronavirus, ultimele șapte zile în Timiș: peste 212 de infectări, dublu față de acum o săptămână

  Eveniment

  FOTO. Polițiști locali în vizită la copii de la o grădiniță din Calea Girocului din Timișoara

  Sănătate

  Urmează zile caniculare în județ. Recomandările DSP Timiș

  Eveniment

  Zeci de șoferi rămași pietoni după ce au fost opriți în trafic, în weekend, în Timiș

  Utile

  Controale Aquatim în județ pentru depistarea branșamentelor ilegale

  Ştiri din Timiș

  Anunţ finalizare proiect „Consolidarea, modernizarea şi extinderea şcolii cu clasele I-IV din localitatea Obad, oraşul Ciacova, judeţul Timiş"

  Eveniment

  Se caută polițiști locali pentru Serviciul Pază Obiective. Trei posturi disponibile

  Eveniment

  Dosare penale pentru posesie de droguri, la DubCamp. Nu au fost înregistrate incidente grave

  Ştiri din Timiș

  Se caută deținători de cai pentru schimbul de gardă de la Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici