tion.ro Web analytics

Se joaca cu polivalenta si cu stadionul! Ce spune Ministerul Dezvoltarii, intr-un raspuns oficial catre doi parlamentari

Reactualizat la:

Se joaca cu polivalenta si cu stadionul! Ce spune Ministerul Dezvoltarii, intr-un raspuns oficial catre doi parlamentari

<p>Tion: Se joaca cu polivalenta si cu stadionul! </p>
Reactualizat la:
Deși conducerea Companiei Naționale de Investiții a vizitat recent capitala Banatului pentru a vedea terenurile puse la dispoziție de autoritățile locale și județene pentru ridicarea viitoarei săli polivalente de 16.000 de locuri a orașului, se pare că mai-marii CNI ar fi luat deja o decizie cu privire la locul unde se va construi această sală. Sau cel puțin așa se arată într-un răspuns dat către doi parlamentari de Timiș chiar de Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
Scris de Roxana Deaconescu - Deși conducerea Companiei Naționale de Investiții a vizitat recent capitala Banatului pentru a vedea terenurile puse la dispoziție de autoritățile locale și județene pentru ridicarea viitoarei săli polivalente de 16.000 de locuri a orașului, se pare că mai-marii CNI ar fi luat deja o decizie cu privire la locul unde se va construi această sală. Sau cel puțin așa se arată într-un răspuns dat către doi parlamentari de Timiș chiar de Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Miercuri, comisia condusă chiar de directorul Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrăşcoiu, a vizitat atât terenul din Giroc propus de Consiliul Județean Timiș, cât și terenul de lângă Stadionul „Dan Păltinișanu”, propus de Primăria Timișoara. Liderul CJT, Călin Dobra, ne spunea că dosarul trimis de CJ Timiș este complet, dar mai erau nevoie de ceva clarificări din partea primăriei pentru terenul din Timișoara.

Deputatul PNL de Timiș, Pavel Popescu, spune că nu înțelege de ce a mai fost nevoie de o vizită a unei comisii CNI în Timiș, dacă decizia ar fi fost luată deja. El a prezentat un răspuns dat de mai-marii de la București cu privire la viitoarea sală polivalentă a Timișoarei.

„Ne spune că s-au depus cele două proiecte și că «în urma analizei depuse de cele două entități a reieșit faptul că documentația depusă de CJ Timiș întrunește condițiile legate de realizare de investiției. În ceea ce privește amplasamentele propuse de unitatea administrativ-teritorială Timișoara, acestea prezentau mai multe probleme privind dreptul de proprietate (fiind obiectul unor acțiuni intermediare de clarificare și soluționare. La această dată, a fost transmis PUZ-ul din partea CJ Timiș și urmează promovarea indicatorilor tehnico-economici». Ni se spune și că a fost transmis PUZ din partea CJ și că urmează întocmirea documentației pentru studiu de prefezabilitate și pentru studiu de fezabilitate”, a explicat Pavel Popescu.

Deputatul PNL de Timiș susține că a fost surprins că a mai venit o comisie din partea CNI la Timișoara și că, în viziunea lui, sala polivalentă ar trebui ridicată în Timișoara, nu la Giroc.

„Am constatat cu surprindere că în aceste zile doamna director a fost în Timiș, la negocieri, am înțeles că primăria cu CJ negociază și nu îmi explic, în acest context, acest răspuns. După părerea mea, este o prostie că sala polivalentă nu va fi construită în Timișoara. Mă întreb de ce încă se poartă negocieri”, a completat Popescu, care s-a declarat dezamăgit de faptul că după doi ani de guvernare PSD nu există nici măcar o certitudine a unui studiu de prefezabilitate sau de fezabilitate.

Stadionul, abia după 2020

Același răspuns l-a primit și senatorul USR de Timiș Nicu Fălcoi, care a vrut să afle și el în ce stadiu se află proiectele CNI pentru Timișoara. I s-a răspuns că atât proiectul pentru sala polivalentă de 16.000 de locuri, cât și cel pentru construirea unui stadion se află pe lista sinteză din cadrul subprogramului „Săli de sport”, respectiv „Complexuri sportive” din cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social.

În adresa semnată de ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice se spune că la nivelul CNI au fost înregistrate două solicitări de la autoritățile locale și județene: de la CJT în 9 ianuarie 2015, pentru o sală de sport și pentru un stadion de 42.000 de locuri, și de la primărie în 16 iulie 2017, pentru o sală de sport.

Răspunsul este identic cu cel dat lui Pavel Popescu și se spune inclusiv faptul că CJ Timiș a transmis PUZ și că urmează promovarea indicatorilor tehnico-economici la faza studiului de fezabilitate.

În 2017, mai-marii din CJ Timiș au mai transmis o solicitare pentru construirea unui stadion, de 30.000 de locuri, pe actualul amplasament al Stadionului „Dan Păltinișanu”, stadion de categoria IV UEFA. Până în prezent a fost parcursă doar prima etapă, aceea de introducere a obiectivului pe „Lista sinteză”.

„În prezent urmează să finalizăm, potrivit angajamentelor asumate de România pentru organizarea la București în 2020, a patru partide din cadrul celei de-a 16-a ediții a Campionatului European de Fotbal, obiectivele de investiții aferente acestui eveniment. Ulterior se vor demara procedurile pentru promovarea unor noi obiective de investiții, similare, din cadrul subprogramului Complexuri Sportive”, se mai arată în adresa semnată de ministrul Paul Stănescu.

În consecință, mai-marii de la București se joacă atât cu viitoarea sală polivalentă a Timișoarei, cât și cu viitorul stadion promis de CNI, despre care aparent se poate vorbi abia după 2020.

Se discută de mulți ani despre investiția Companiei Naționale de Investiții privind ridicarea unei săli polivalente cu 16.000 de locuri la Timișoara. Primarul Timișoarei și președintele CJ Timiș au ajuns să se contrazică în privința locului unde să fie construită această sală. Dacă CNI ar fi ales un teren mai repede, atunci Timișoara avea toate șansele ca în anul în care este Capitală Culturală Europeană, în 2021, să aibă o sală polivalentă pentru evenimente de mare amploare.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Ştirile judeţului Timiş

  Trei persoane, la spital din cauza unei șoferițe care nu a acordat prioritate de dreapta, în Calea Lipovei din Timișoara
  Accident de circulație, luni seară, la intersecția Căii Sever Bocu cu strada Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Trei șoferi au ajuns la spital și trei mașini au fost avariate după ce o șoferiță a pătruns în intersecție fără să acorde prioritate de dreapta.

  Ştirile judeţului Timiş

  Proiecție de film: Matthias et Maxime, de Xavier Dolan
  Cinefilii timișoreni sunt invitați la proiecția celui mai nou film a lui Xavier Dolan, intitulat „Matthias et Maxime”.

  Ştirile judeţului Timiş

  Luna Amară va concerta la Timișoara
  Luna Amară, una dintre cele mai tari și îndrăgite trupe de rock alternativ din România, vine la Timișoara, ca parte din turneul aniversar de la lansarea primului album „Asfalt”.

  Ştirile judeţului Timiş

  Puteți alerga și dona pentru realizarea rețelei de oxigen medicinal din noua aripă a Centrului OncoHelp Timișoara
  Asociația OncoHelp din Timișoara s-a înscris în cursa Timotion 2020. Reprezentanții asociației vor să adune banii necesari pentru proiectarea și montarea rețelei de oxigen medicinal în noua aripă a Centrului de Oncologie OncoHelp, la ambulatoriul de radioterapie. Puteți dona și alerga pentru acest proiect.

  Ştirile judeţului Timiş

  Reguli noi pentru cei care fac lucrări pe domeniul public, la Timișoara. Nu mai trebuie autorizație de construire
  Proceduri mai simple pentru cei care au de făcut lucrări pe domeniul public în Timișoara. Până nu demult, firmele sau persoanele fizice care aveau de executat lucrări pe domeniul public, inclusiv branșamente, aveau nevoie mai întâi de autorizație de construire de la Direcția de Urbanism, iar apoi de permis de spargere. 2

  Ştirile judeţului Timiş

  Bărbați prinși la furat de lemn, cu căruța. Au fost amendați de jandarmii timișoreni
  Acțiune a jandarmilor timișoreni, în Timiș și Caraș-Severin, în weekend. Oamenii legii au desfășurat mai multe controale pentru depistarea celor care taie sau transportă ilegal material lemnos. Au prins patru indivizi care transportau, cu căruța, lemn fără acte. 2

  Ştirile judeţului Timiş

  „Pădurea Mea”: elevi și profesori din Timiș – îndemnați să planteze pomi
  Au început înscrierile pentru Programul Național „Pădurea Mea", ediția 2020. EcoStuff România dă startul proiectului „Pădurea mea” prin care dorește să implice în principal copiii în acțiuni de protecție a mediului prin plantări de copaci. Se fac înscrieri. 1

  România

  Suspiciune de coronavirus, în România. Un tânăr a ajuns la spital
  Alertă la nivel național, în România, pentru o posibilă infectare cu coronavirus. Un tânăr care a venit recent din China, acolo unde a apărut virusul mortal, s-a prezentat cu simptome specifice coronavirsului la Secția de Urgențe a Spitalului din Bacău.

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.