tion.ro Web analytics

Se caută voluntari pentru a readuce la viață tradiția șezătorilor din Iosefin

De Erika Iszlai

Se caută voluntari pentru a readuce la viață tradiția șezătorilor din Iosefin

Dacă te pricepi la design, arhitectură, peisagistică sau tâmplărie poți da o mână de ajutor pentru a dinamiza viața cartierului Iosefin. Parcul multifuncțional din apropierea fostei platformei Solventul va fi locul unde voluntarii vor readuce la viață tradiția șezătorilor, toamna aceasta.
Scris de Erika Iszlai - Dacă te pricepi la design, arhitectură, peisagistică sau tâmplărie poți da o mână de ajutor pentru a dinamiza viața cartierului Iosefin. Parcul multifuncțional din apropierea fostei platformei Solventul va fi locul unde voluntarii vor readuce la viață tradiția șezătorilor, toamna aceasta.

Se caută 20 de voluntari pentru a dinamiza, începând din luna septembrie, viața cartierului Iosefin. Asociația LOGS – Grup de Inițiative Sociale dorește să reconecteze locuitorii cartierului prin diverse activități culturale, educaționale și recreaționale realizate în comun, sub forma unor șezători urbane. Prin proiectul „IoseFIM – Aducem comunitățile din Iosefin Împreună”, finanțat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități Timișoara, în parcul multifuncțional din apropierea fostei platforme Solventul va fi amplasat un mobilier urban realizat de voluntari.

Vor fi și concursuri despre Iosefin, ateliere de știință și ecologie, ateliere de prăjituri și mâncare interculturală, întâlniri de storytelling, dar și concerte de muzică, expoziții de fotografie și ateliere de pictură și artă. O parte din întâlniri vor fi realizate în parteneriat cu OilRight, o întreprindere socială din Timișoara care luptă pentru drepturilor persoanelor instituționalizate.

„Prin proiectul «IoseFIM – Aducem comunitățile din Iosefin Împreună» vrem să realizăm, cu ajutorul voluntarilor, o intervenție urbană în parcul de lângă Solventul, astfel încât acesta să devină un mediu proaspăt, surprinzător și inclusiv, și de asemenea să organizăm șase șezători urbane cu diverse tematici, care să ducă la o mai bună cunoaștere și conectare socială a oamenilor din cartierul Iosefin”, a spus Mălina Duță, de la Asociația LOGS.

Se dorește și schimbarea percepției privind modul de construire a parcurilor. Acestea pot fi și locuri care pot coagula comunitățile și chiar „promova incluziunea socială prin interacțiuni pozitive în aer liber”, nu doar zone de relaxare.

Noi dorim și schimbarea percepției autorităților privind modul de construire a parcurilor, văzute în prezent exclusiv ca zone de relaxare, activități de joacă pentru copii și/sau activități sportive. Parcurile ar trebui înțelese ca locuri de întâlnire a comunității, spații de adunare a grupurilor sociale diverse și relaționare intercomunitară. Zonele verzi pot fi mai mult decât simple parcuri, deoarece pot coagula comunitățile și chiar promova incluziunea socială prin interacțiuni pozitive în aer liber”, a mai spus Mălina Duță.

Se caută voluntari

Voluntarii care doresc să facă parte din echipa de concepere și amplasare a mobilierului urban în parcul de lângă platforma Solventul și de realizare a șezătorilor, pot trimite un video de două minute, cu informații despre experiența, interesele și competențele pe care le au. Acestea pot fi trimise pe WhatsApp, la +40 720 370 822, până pe 10 august.

„Se caută persoane care rezonează cu cuvintele «Comunitate, Energie și Creativtitate» de toate vârstele, culturi și naționalități și cu interese în design, arhitectură, peisagistică, construcții sau tâmplarie”, mai spun organizatorii.

Asociația LOGS – Grup de Inițiative Sociale promovează integrarea grupurilor vulnerabile, luptă împotriva traficului de persoane și folosește educația ca mijloc de depășire a vulnerabilități lor sociale.

editor Amalia Kui

Pe aceeași temă:

Stop risipa alimentară, NOI în Traian sau IoseFIM, printre proiectele finanțate de către Fundația Comunitară Timișoara

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. timisorean says:

  Apropos de ” sezatori ” : in ziua in care US siluia RO! (werner o sugea pa bani iar livache era cracanat cu podul de flori cu polonia – strategul lu peste prajit) ma duc la partid ca vine CATARAMA sa se prezinte. TULAY ca am asistat la discutie intre Robu si Ovi de am ramas cu gura cascata 🙂 Buey fratilor AM MUSCAT ASFALT o decada sa-mi fac cota & buy TIME :). Ase ceva may rar, ne intelwgem ca punem urbea inaintea noastra ! NU ? 🙂 Yoy de viata noastra 🙁 . EU prefer ALWAYS 🙂 MODELUL ” cluj ” circ la tv si lati in crama 🙂 ha ha !! O zi buna, tuturor CIMISORENILOR adievarati NU ” conjucturali ” si far away (JR tre sa fii acolo 🙂 o ora imi voi aloca orasului plus north 100 mln USD / anuelle 🙂
  Why ? Well THE M 🙂

 2. chitu calina says:

  Sint interesata.

 3. tibi says:

  voluntari? ba, prieteni “guvernanti”. voi ce plm meritati cand eu platesc taxe si voi cautati voluntari? bag sa va bag pl-n gat, idiotilor. va oferiti voluntari sa o primiti de bunavoie? ratatilor.

 4. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  „Poetica tăcerii și distanței”, expoziție de pictură la Muzeul Național al Banatului

  România

  Poșta Română permite accesul în oficiile poștale chiar și fără certificat verde

  Eveniment

  FOTO. Peste 40 de polițiști au donat sânge la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. Timișoara e la mila E.ON. Colterm încă primește gaz, nu se știe până când. Și tot n-a găsit furnizor

  Eveniment

  Polițiștii din Timișoara, Lugoj și Sânnicolau Mare au ieșit pe teren pentru a promova siguranța rutieră

  Ştiri din Timiș

  Licitații organizate de CCIAT

  Ştiri din Timiș

  Se așterne asfalt în straturi subțiri între Victor Vlad Delamarina și Lugoj. Restricții și trafic pe o bandă

  Eveniment

  Șase ore de razie în traficul din Timișoara, în care au fost aplicate aproape 100 de amenzi

  Ştiri din Timiș

  Se oprește apa caldă pe mai multe străzi din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Anunțul AUTOGLOBUS 2000 S.R.L. privind finalizarea proiectului „Grant AUTO CARDO” – în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici