tion.ro Web analytics

S-au strâns 18.000 de euro pentru salvarea Băilor Neptun din Herculane. Tinerii arhitecți au nevoie de 100.000 de euro

S-au strâns 18.000 de euro pentru salvarea Băilor Neptun din Herculane. Tinerii arhitecți au nevoie de 100.000 de euro

<p>foto: Danu Alex</p>
Reactualizat la:
Tinerii arhitecți de la Asociația Locus, cei care derulează „Herculane Project”, prin care vor să salveze Băile Neptun din Herculane, au reușit să strângă deja din donații 18.000 de euro, până la 1 mai. Suma va fi dublată de un antreprenor.
Scris de Adrian Panduru - Tinerii arhitecți de la Asociația Locus, cei care derulează „Herculane Project”, prin care vor să salveze Băile Neptun din Herculane, au reușit să strângă deja din donații 18.000 de euro, până la 1 mai. Suma va fi dublată de un antreprenor.

Tinerii arhitecți au nevoie de 100.000 de euro pentru a pune în siguranță clădirea Băilor Neptun din Herculane. Ținta pentru 1 mai, momentul în care un antreprenor a spus că va dubla suma strânsă până atunci, a fost atinsă.

„Am avut ca țintă 15.000 de Euro până în data de 1 mai. Acum avem 18.000 de Euro, sumă ce va fi dublată de un antreprenor român a cărui identitate o vom dezvălui în zilele ce urmează. Această sumă ne va permite să începem lucrările de punere în siguranță în zonele cele mai afectate. Nu avem cuvinte… Vă mulțumim mult pentru sprijinul dumneavoastră fără de care nu am fi ajuns aici. Avem în continuare nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru a atinge ținta de 100.000 de Euro necesari pentru întreaga intervenție. Nu ne oprim! Puterea de regenerare comunitară a patrimoniului este impresionantă, de aceea donațiile continuă!”, transmit cei de la Asociația Locus, care derulează Herculane Project.

Puteți dona AICI.

Cont Asociația LOCUS:

RO17BTRLRONCRT0421032701, CUI 38615380

Cei de la Asociația LOCUS au dezvoltat un proiect tehnic pentru salvarea acestor băi, au cercetat în cel mai mic detaliu toate cele 62 de încăperi de tratament, au scanat fațada principală și accesul principal cu ajutorul a două firme, au mapat degradări, având un cumul de 265 de planșe de degradări, au documentat detaliile și ornamentele. O parte din casă s-a prăbușit în februarie…

Asociația Locus, ce are sub tutelă inițiativa Herculane Project, a fost înființată de un grup de tineri arhitecți în anul 2017, având ca scop salvarea și promovarea patrimoniului României.

„Proprietarul clădirii este Primăria Băile Herculane, însă terenul aparține de doi proprietari privați care nu și-au dat acordul pentru ca lucrările să înceapă. Singura intervenție ce legea ne-o permite să o realizăm este punerea în siguranță a clădirii monument de cea mai înaltă clasă în România, clasa A. Menționăm faptul că proiectul tehnic a fost elaborat în baza unui protocol de colaborare cu Primăria Băile Herculane, care are la dispoziție un buget de 80.000 lei pentru această lucrare, sumă insuficientă și încă nealocată în bugetul pe anul 2019. Proiectul tehnic a fost trimis de către administrația locală spre avizare către DJC Caraș-Severin, care susține demersurile pentru salvarea clădirii, și care a dat un aviz pozitiv proiectului”, transmit cei de la Asociația Locus.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Descoperă urmele Timișoarei evreiești prin tururi organizate de Breasla Ghizilor

  Sănătate

  O nouă reacție adversă raportată la vaccinare, în Timiș. S-a manifestat prin pierderea cunoștinței

  Sănătate

  Vaccinul AstraZeneca, înlocuit cu Moderna în 6 fluxuri dintr-un centru din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Arheologii au intrat pe traseul drumului de legătură Timișoara-A1. În SF sunt 11 zone de interes

  Ştiri din Timiș

  VIDEO. Oamenii străzii cazați în containere primăriei amenajează o mini-grădină de legume și flori

  Ştiri din Timiș

  Piețe SA caută doi directori. Înlocuitorul lui Nasleu trebuie să mai fi condus regii sau societăți de stat

  Eveniment

  Dosar penal și amenzi în două zile consecutive, în weekend, la un camping din Diniaș

  Ştiri din Timiș

  Bugetul județului Timiș pe anul 2021 a fost aprobat. Consilierii PSD nu au votat

  Ştiri din Timiș

  Kunsthalle Bega prezintă instalația „Soft Objects” semnată Laurian Popa

  România

  Românii pot merge în vacanță în Grecia, din 16 aprilie. Care sunt condițiile

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici