tion.ro Web analytics

S-a găsit constructor pentru extinderea Școlii Generale 30. Firma a contestat licitația Primăriei Timișoara

De Roxana Deaconescu

S-a găsit constructor pentru extinderea Școlii Generale 30. Firma a contestat licitația Primăriei Timișoara

Încă o licitație grea pentru Primăria Timișoara, pentru extinderea Școlii Generale 30 din cartierul Soarelui. Municipalitatea a fost obligată să continue procedura, deși a anunțat că niciuna dintre ofertele depuse nu a fost bună. După o contestație la CNSC s-a găsit și constructor, o firmă cu care PMT a mai avut contracte.
Scris de Roxana Deaconescu - Încă o licitație grea pentru Primăria Timișoara, pentru extinderea Școlii Generale 30 din cartierul Soarelui. Municipalitatea a fost obligată să continue procedura, deși a anunțat că niciuna dintre ofertele depuse nu a fost bună. După o contestație la CNSC s-a găsit și constructor, o firmă cu care PMT a mai avut contracte.

Licitația pentru „modernizare terase circulabile existente, montare termosistem pe fațade și extindere Școala Generală nr. 30 din Timișoara, corp A, B şi C cu 2 corpuri D și E în regim D+P+2E” a fost pornită în luna aprilie, la o valoare estimată de 22,3 milioane de lei cu tot cu TVA.

Trei asocieri de firme și-au depus ofertele: Manelli Impresa – AVI Compact – SC Austing Com – Gea Gasinstal, Scotta Timiș – Scotta și T.T. & Co Solaria Grup – Wattvisor – Betavolt Alpine –Samino Tehnic. După o serie de clarificări, primăria a anunțat, la sfârșitul verii, că nicio ofertă nu este admisibilă.

Contestația câștigătoare

Una dintre societățile interesate a depus însă contestație. Este vorba despre T.T. & Co Solaria Grup, care a cerut Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor „obligarea autorității contractante la reevaluarea ofertei subscrisei cu consecința declarării acesteia ca fiind admisibilă”. Reprezentanții firmei au transmis CNSC că au răspuns concludent la solicitarea de clarificări și că „în mod vădit nelegal, a fost declarată oferta subscrisei inacceptabilă”.

CNSC a admis contestația și a obligat primăria să le plătească despăgubiri celor de la T.T. & Co Solaria Grup.

„Admite contestația (…) obligă autoritatea contractantă la reluarea procedurii de atribuire în cauză și reevaluarea ofertei contestatoarei (…) obligă autoritatea contractantă la plata către contestatoare a sumei de 2.500 de lei, reprezentând cheltuieli efectuate pentru soluționarea contestației”, este răspunsul Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor.

Primăria Timișoara a trebuit să reia licitația de unde a rămas. Potrivit reprezentanților instituției de pe C.D. Loga, firma care a depus contestație a și câștigat, așa că în perioada următoare ar urma să fie semnat contractul cu T.T. & Co Solaria Grup și firmele asociate.

Lucrare pe bani europeni

Societatea care este lider de asociere are și alte contracte semnate cu primăria. Lucrează la reamenajarea Camerei 30 din clădirea PMT și la reabilitarea Cinema Dacia. De asemenea, firma s-a ocupat de curățenia și igienizarea fostelor cinematografe preluate anii trecuți de primărie de la RADEF. Tot T.T. & Co Solaria Grup construiește și noul sediu al Centrului de reabilitare Speranța pentru Consiliul Județean Timiș.

Despre extinderea și modernizarea Școlii Generale 30 se vorbește de foarte mulți ani. Primăria a reușit să obțină fonduri europene, iar contractul de finanțare a fost semnat încă din octombrie 2020: 23,8 milioane de lei din totalul de 24,3 milioane vin de la Uniunea Europeană.

Unitatea de învățământ ar trebui să fie transformată complet până în 31 mai 2023. Practic, vor fi extinse, modernizate și echipate spațiile educaționale din unitatea de învățământ. Vor fi construite două corpuri noi de clădire, în regim D+P+2 etaje pe lângă cele trei deja existente. Terasele circulabile vor fi modernizate, iar clădirile actuale vor fi izolate termic. Din 2023, la școala din Soarelui vor învăța cu 291 de elevi mai mult decât în prezent. Ar trebui să rezulte 16 săli de clasă în plus.

Școala 30 din Soarelui este prima din Timișoara în curtea căreia au fost montate celebrele containere, construcții modulare amenajate ca săli de clasă.

editor Amalia Kui

Pe aceeași temă:

Trei oferte pentru extinderea Școlii Generale 30, lucrare de 4,5 milioane de euro de la UE

6 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. aCID says:

  Și ce se întîmplă cu terenul de sport, dispare definitiv?

 2. Ovidiu says:

  Fara extindere pe spatiul verde-iarba si copaci- iarba si copacii trebuie sa aiba prioritata avand in vedere ca a plouat cu nisip din Sahara, vara trecuta.

 3. Liubas says:

  Sunteti intr-o regretabila eroare.
  Extinderea probabil va permite ca odata finalizata investitia SCOALA 30 sa intre in legalitate cu normele sanitare ale spatiilor de invatamint.
  Momentan scoala e SUPRAAGLOMERATA, autorzarea si agrementarea fiind ilegal emise, avand acord tacit al : PMT ISU SDP ARACIP etc

 4. gabriela borcsi says:

  chiar sunteti cretini? trebuie neaparat sa vina copii din tot judetul timis la scoala asta? ce aveti de gand ? aveti idee ce trafic este cand se aduc copii si cand pleaca? in loc sa o extindeti nu mai bine ii trimiteti pe copii in zona la ei la scoala de unde sunt ? lasati-o mai moale cu extiderea si anulati, face-ti alte scoli daca este nevoie , o transformati in bloc cu 10 etaje si desfintati terenurile de sport…bravo ..creier de maimuta

 5. Timisorean says:

  Cand vad asocierile astea de firme deja simt smenurile. Vine fiecare cu 3 dorei, ca sa aiba mai multi dorei si sa pape banul mai repede. Un sistem care toata lumea stie de zeci de ani ca e facut pentru hotie din ban public si nici un guvern din toate partidele politice care au fost la guvernare nu face nimic sa schimbe acest sistem.
  Pe langa sistemul pagubos se mai adauga si incompetenta primariei. Sa ai tu finantarea asigurata de mai bine de 1 an si lucrarile sa nu fie incepute…… Trebuiau sa fie aproape gata acuma! In anul asta sunt sigur ca fiecare dezvoltator mai mare a construit deja cate un P+10 si primaria se cearta pe parandaratul de la care firma sa vina!

 6. Cele mai noi știri

  Azi în Timișoara

  Ce facem astăzi în Timișoara?

  România

  O carte de Mihai Eminescu, în ediție princeps, scoasă la licitație. 7.000 de euro, prețul de pornire

  România

  Regulament nou pentru roaming în țările membre ale UE, din 1 iulie

  România

  Trenurile CFR ar putea circula (și) mai încet dacă temperatura în șine va depăși 50 de grade

  Ştiri din Timiș

  Admitere la Universitatea de Vest din Timișoara: 11 facultăți și peste 160 de programe de studii

  Ştiri sportive

  Un polițist de penitenciare antrenează mici boxeri, la Lovrin. După patru luni au câștigat și primele meciuri

  România

  Tabără anti-bullying pentru tineri

  Ştiri din Timiș

  O singură ofertă primită de Primăria Timișoara pentru proiectarea Traseului Revoluției din 1989

  România

  Până la 15 ani de închisoare pentru cei care abuzează sexual minori

  Ştiri din Timiș

  Arad Open Air - cel mai mare festival de muzică electronică din vestul țării își deschide porțile în curând

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici