tion.ro Web analytics

S-a decis la Ministerul Energiei: nu se mai întrerupe gazul în Timiș, în zona Deta

S-a decis la Ministerul Energiei: nu se mai întrerupe gazul în Timiș, în zona Deta

<p>Tion: S-a decis la Ministerul Energiei: nu se mai întrerupe gazul în Timiș, în zona Deta</p>
Reactualizat la:
Timișul era să intre din nou în criza gazului. De la 1 martie, OMV Petrom a anunțat că gazul nu va mai fi furnizat prin conducta care duce la gospodăriile și instituțiile din Deta, Denta, Moravița, Banloc și Voiteg. Gazul nu s-a întrerupt la 1 martie și va fi furnizat în continuare, după cum s-a decis la o întâlnire care a avut loc la Ministerul Energiei.
Scris de Adrian Panduru - Timișul era să intre din nou în criza gazului. De la 1 martie, OMV Petrom a anunțat că gazul nu va mai fi furnizat prin conducta care duce la gospodăriile și instituțiile din Deta, Denta, Moravița, Banloc și Voiteg. Gazul nu s-a întrerupt la 1 martie și va fi furnizat în continuare, după cum s-a decis la o întâlnire care a avut loc la Ministerul Energiei.

În urmă cu puțin timp s-a încheiat ședința de la Ministerul Energiei unde s-a hotărât obligația OMV Petrom de a licenția conducta de gaz pentru ca mai apoi să o predea la TransGaz, toate demersurile urmând a fi desfășurate fără întreruperea livrării furnizării de gaze în zona Deta și în celelalte localități.

„Mă bucur că au fost luate în considerare toate adresele noastre oficiale și am fost ascultați atât formal cât și informal cu privire la riscurile uriașe care ar fi decurs din oprirea alimentării cu gaz a zonei Deta. Am făcut tot posibilul pentru orașul Deta, am participat la zeci de întâlniri, am explicat și am convins factorii de decizie. Iată că eforturile mele nu au fost inutile. Un mare mulțumesc domnului secretar de stat Doru Vișan care a dat dovadă de profesionalism și o atitudine impecabilă pe parcursul soluționării crizei gazului” a spus primarul localității Deta, Petru Roman, prezent la ședința de la Ministerul Energiei, alături de reprezentanții Instituției Prefectului Timiș, ai TransGaz, ai OMV Petrom, ai ANRE, ai Consiliului Județean Timiș și ai primăriilor din zona Deta.

După criza gazului din toamna anului trecut, când aceste localități au rămas fără alimentare cu gaze naturale, OMV Petrom a anunțat autoritățile zilele trecute că se va opri alimentarea cu gaz în Banloc, Denta, Deta, Moravița și Voiteg, din 1 martie… Nu s-a întâmplat acest lucru și nu se va întâmpla.

În prag de iarnă 2018, OMV și-a asumat sprijinul activității furnizorilor și distribuitorilor prin accesul la Sistemul Național de Transport Gaze până la data de 1 martie 2019. S-a hotărât ca până la 1 martie 2019, furnizorii Delgaz Grid și Premier Energy, împreună cu ANR și Transgaz să identifice soluția tehnică și legală pentru a asigura alimentarea cu gaze naturale a localităților care au fost afectate de criza gazului în Timiș. Concret? S-a pus problema preluării conductei de la unul dintre distribuitori, lucru care se pare că nu s-a întâmplat…

Locuitorii din Deta, Denta, Voiteg, Banloc și Moravița au rămas fără gaz în toamna anului trecut, în prag de iarnă. Cauza? Scăderea capacității sondei de la Partoș, care aparține de OMV Petrom. Practic, OMV Petrom (furnizor) le-a transmis distribuitorilor (Delgaz Grid și Premier Energy) că poate livra doar o anumită cotă de gaz (în cazul acesta 180-190 de metri cubi pe oră), cantitate insuficientă, în cazul în care numai o centrală de apartament consumă aproximativ 2,8 metri cubi de gaz pe oră. OMV Petrom a spus că nu poate furniza mai mult gaz pentru că atâta este capacitatea sondei de la Partoș și exista o soluție de preluare a conductei de la Foeni pentru a prelua gaze din Sistemul Național de Transport de către distribuitori, de la OMV Petrom. Distribuitorul, din ce declară primarii din localitățile afectate, nu dorește să preia această conductă deoarece este fisurată și necesită investiții.

Articole pe aceeași temă:

http://www.tion.ro/timisul-intra-din-nou-in-criza-gazului-peste-2-000-de-elevi-ar-putea-incepe-primavara-fara-incalzire-in-scoli/2205433

http://www.tion.ro/deta-ramane-fara-gaze-naturale-o-avarie-la-sistemul-de-extractie-a-oprit-furnizarea-combustibilului/2192871

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Eveniment

  FOTO. Paradă moto pentru remarcarea prezenței motocicliștilor în trafic, la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Timișoara, printre orașele cu cele mai multe oferte de angajare. Ultimele anunțuri cu locuri de muncă din campania Tion

  Mapamond

  VIDEO. Rămășițele celei mai mari rachete chinezești se vor prăbuși pe Pământ duminică dimineața

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Au început să fie montate semnalizări pe drumul dintre Margina și Holdea. Restricții din 10 mai

  Eveniment

  Cadavrele a doi bărbați, găsite plutind în Bega și Mureș. Identitatea unuia dintre ei, necunoscută

  Ştiri din Timiș

  Timiș: Cum vor merge copiii la ore, în a doua săptămână de școală, în funcție de rata de infectare din localități

  Sănătate

  Trei morți și peste 70 de cazuri noi de coronavirus în Timiș, de vineri până sâmbătă

  Sănătate

  Covid-19, România: 104 morți și peste 1300 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

  Ştiri din Timiș

  Oficial! Timișoara și alte zece localități din județ, în scenariul verde, de duminică. Se vor putea organiza concerte

  Turism

  Evadare în pandemie. Drumeție și cumpărături la înălțime, în satul Ineleț

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici