tion.ro Web analytics

S-a aprobat finantarea pentru studiul de fezabilitate al autostrazii Timisoara – Pancevo

Reactualizat la:

S-a aprobat finantarea pentru studiul de fezabilitate al autostrazii Timisoara – Pancevo

Reactualizat la:
O sumă de 9,3 milioane de euro a fost aprobată pentru realizarea studiului de fezabilitate al autostrăzii care va lega Timişoara de Pancevo, în Serbia. De asemenea, suma de 11,7 milioane de euro va fi folosită pentru realizarea de lucrări de consolidare şi reamenajare a malurilor Begăi. Ambele proiecte vor fi derulate prin Programul Interreg IPA.
Scris de Marcel Hoster - O sumă de 9,3 milioane de euro a fost aprobată pentru realizarea studiului de fezabilitate al autostrăzii care va lega Timişoara de Pancevo, în Serbia. De asemenea, suma de 11,7 milioane de euro va fi folosită pentru realizarea de lucrări de consolidare şi reamenajare a malurilor Begăi. Ambele proiecte vor fi derulate prin Programul Interreg IPA.

La Timişoara s-a desfășurat cea de-a doua reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare al Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia. Cu această ocazie, au fost aprobate 2 proiecte strategice, în valoare de 21 de milioane de euro, propuse spre finanțare din cadrul primului apel pentru propuneri de proiecte strategice.

Primul proiect vizează lucrări de consolidare și reamenajare a infrastructurii navigabile a Canalului Bega, are o valoare de 11.796.289,30 de euro (fonduri europene) şi o durată de execuţie de 48 de luni.

Cel de-al doilea proiect are în vedere proiectarea și realizarea unui studiu de fezabilitate pentru o autostradă care va lega Timișoara de Pančevo (Republica Serbia). Valoarea proiectului este de 9.306.206,39 de euro (fonduri europene), durata de implementare fiind de 42 de luni.

Programul Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia a fost aprobat de către Comisia Europeană în data de 6 august 2015, iar primul apel de proiecte a fost lansat în data de 15 septembrie 2015 şi are un buget de 50 de milioane de euro, din care 21 de milioane au fost alocate proiectelor strategice.
Programul continuă finanțarea cooperării transfrontaliere în zona de graniță româno-sârbă, prin intermediul Instrumentului de Asistență pentru Preaderare (IPA II), cu sprijinul Uniunii Europene și al guvernelor celor două state.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Ziua Unirii Principatelor Române, marcată la Timișoara în fața sediului IPJ Timiș

  Ştiri din Timiș

  Cea mai crescută rată de infectare din Timiș, la Moșnița Nouă. Situația pe localități

  Sănătate

  Coronavirus, 24 ianuarie: 12.082 de cazuri în România. Peste 1.000 în Timiș

  Eveniment

  Șoferi cercetați penal în Dumbrăvița și Timișoara. Unul dintre ei conducea drogat, iar celălalt beat

  Eveniment

  Două case cuprinse de flăcări în numai câteva ore, în Timiș

  România

  George Simion, stropit cu cerneală la Iași, în Piața Unirii. Manifestanți cu pancarte „AUR și Șoșoacă nu reprezintă Iașiul”

  România

  Studiu: bullying-ul, accentuat de profesorii care îi ceartă pe elevi și părinții care își pedepsesc copiii

  Sănătate

  Peste 100.000 de oameni vaccinați anti-Covid cu trei doze, în Timiș

  România

  Arhiepiscopul Teodosie, amendat pentru că a oficiat o slujbă deși ar fi trebuit să se afle în carantină

  Ştiri din Timiș

  163 de ani de la Unirea Principatelor Române. „Cel dintâi pas important spre împlinirea năzuinței poporului nostru”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici