tion.ro Web analytics

Robu despre mafia retrocedarilor: Exista retele organizate ce au cuprins politisti, notari si functionari din primarie

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Primarul Nicolae Robu a vorbit, luni, despre existenţa unor reţele organizate ce au cuprins poliţişti, notari, judecători, procurori şi funcţionari de la Cartea Funciară şi Primăria Timişoara, care au acţionat în ultimii 24 de ani în domeniul imobilelor retrocedate, lăsând să se înţeleagă că o anchetă amplă este în desfăşurare în acest moment, care va scoate în vileag modul în care clanurile au pus mâna pe imobile istorice de mare valoare din centrul municipiului.
Scris de B.A.M - Primarul Nicolae Robu a vorbit, luni, despre existenţa unor reţele organizate ce au cuprins poliţişti, notari, judecători, procurori şi funcţionari de la Cartea Funciară şi Primăria Timişoara, care au acţionat în ultimii 24 de ani în domeniul imobilelor retrocedate, lăsând să se înţeleagă că o anchetă amplă este în desfăşurare în acest moment, care va scoate în vileag modul în care clanurile au pus mâna pe imobile istorice de mare valoare din centrul municipiului.

Vorbind despre nemulţumirea sa legată de viceprimarul Traian Stoia, care ar fi făcut publice mai multe informaţii sensibile din ancheta ce vizează mafia retrocedărilor din Timişoara, primarul Nicolae Robu a declarat că din aceste reţele organizate făceau parte nu numai funcţionari ai primăriei, ci şi notari, poliţişti, judecători şi procurori.

„Anchetele nu le face primarul, nu le face viceprimarul. Într-un stat de drept anchetele sunt făcute de Procuratură, Poliţie… Şi există alte instituţii mai specializate care se ocupă de anchete. Aici nu suntem în faţa unor cazuri simple în care nu ştiu cine ce neregulă a făcut în primărie şi pun eu Corpul de Control să facă lumină. Aici e vorba despre reţele organizate care au operat timp de 24 de ani, cât s-au scurs de la Revoluţie, care au cuprins într-o cârdăşie beneficiarii finali, au cuprins poliţişti, au cuprins notari, au cuprins judecători, au cuprins, poate, şi anumiţi procurori care nu au instrumentat cum trebuie cazul, au cuprins oameni de la Cartea Funciară şi au cuprins, evident, şi oameni din primărie. Or, identificarea vinovăţiilor în astfel de reţele nu este un lucru simplu. Şi de aceea trebuie lăsate anchetele să se desfăşoare aşa cum trebuie să se desfăşoare o anchetă în mod obişnuit”, a afirmat Robu.

El a ţinut să precizeze că în timpul mandatului său nu s-a mai făcut nicio retrocedare.
„Oamenii trebuie să ştie că în timpul mandatului de primar al lui Nicolae Robu nu s-a retrocedat nicio clădire, niciunui clan, nici ţigănesc, nici de altă culoare”, a mai spus Robu.
El a explicat că, pe lângă faptul că divulga informaţii dintr-o anchetă în curs, viceprimarul Stoia nu dorea să lucreze cu „comisii legal constituite”, ci cu oameni pe care îi alegea el, într-o „manieră legionară”.

„Eu nu pot colabora cu un om (…) care nu înţelege că într-un stat de drept se organizează în baza legii. Şi nu într-o manieră legionară sau din perioada dictaturii proletariatului, când un grup de cetăţeni se erijează în purtători ai adevărului absolut şi în oameni ai dreptăţii şi se duc ei pe teren şi fac dreptate. I-am spus domnului viceprimar că trebuie să lucreze cu comisii constituite în baza legii. Şi m-a sfidat tot timpul şi mi-a spus că <<îmi fac comisiile cu cine vreau eu, am eu alţi oameni>>. Nu-i normal aşa ceva”, a concluzionat Robu.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Ziua Unirii Principatelor Române, marcată la Timișoara în fața sediului IPJ Timiș

  Ştiri din Timiș

  Cea mai crescută rată de infectare din Timiș, la Moșnița Nouă. Situația pe localități

  Sănătate

  Coronavirus, 24 ianuarie: 12.082 de cazuri în România. Peste 1.000 în Timiș

  Eveniment

  Șoferi cercetați penal în Dumbrăvița și Timișoara. Unul dintre ei conducea drogat, iar celălalt beat

  Eveniment

  Două case cuprinse de flăcări în numai câteva ore, în Timiș

  România

  George Simion, stropit cu cerneală la Iași, în Piața Unirii. Manifestanți cu pancarte „AUR și Șoșoacă nu reprezintă Iașiul”

  România

  Studiu: bullying-ul, accentuat de profesorii care îi ceartă pe elevi și părinții care își pedepsesc copiii

  Sănătate

  Peste 100.000 de oameni vaccinați anti-Covid cu trei doze, în Timiș

  România

  Arhiepiscopul Teodosie, amendat pentru că a oficiat o slujbă deși ar fi trebuit să se afle în carantină

  Ştiri din Timiș

  163 de ani de la Unirea Principatelor Române. „Cel dintâi pas important spre împlinirea năzuinței poporului nostru”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici