tion.ro Web analytics

REGINA MARIA continuă investițiile în telemedicină și deschide un hub medical

De T. Ex.

REGINA MARIA continuă investițiile în telemedicină și deschide un hub medical

După lansarea platformei de telemedicină Clinica Virtuală, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA inaugurează un hub medical dedicat consultațiilor online. Această decizie vine în contextul creșterii cu 32% a numărului de programări pentru consultații la distanță, în ultimul an. Hubul medical este situat în incinta Iulius Mall din Timișoara și oferă un spațiu modern pentru 75 de medici care acordă consultații medicale online pacienților din întreaga țară.
Scris de T. Ex. - După lansarea platformei de telemedicină Clinica Virtuală, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA inaugurează un hub medical dedicat consultațiilor online. Această decizie vine în contextul creșterii cu 32% a numărului de programări pentru consultații la distanță, în ultimul an. Hubul medical este situat în incinta Iulius Mall din Timișoara și oferă un spațiu modern pentru 75 de medici care acordă consultații medicale online pacienților din întreaga țară.

”Reglementarea telemedicinei este cea mai importantă schimbare adusă de pandemie pentru pacienții români. Este o direcție pe care o susținem din toate punctele de vedere și care sperăm să ne apropie și mai mult de modul în care se practică medicina în țările vestice. Încă de la lansare, Clinica Virtuală – platforma noastră de telemedicină, a fost foarte bine primită atât de pacienți, cât și de medici și de companiile abonate, iar numărul de programări a crescut continuu. De aceea, am decis să lansăm acest hub medical în Timișoara, pentru ca medicii care acordă consultații online să beneficieze de tot confortul necesar pentru un act medical similar celui din clinică. În acest moment, suntem cel mai digitalizat furnizor medical din România și vom continua să investim semnificativ în dezvoltarea serviciilor digitale și de telemedicină”, afirmă Fady Chreih, CEO al Rețelei REGINA MARIA.

În Clinica Virtuală s-au înregistrat aproape 337,000 de programări, creșterea fiind de 32% în iunie 2021 comparativ cu aceeași lună a anului trecut. Clinica a fost lansată cu doar 100 de medici, dar în mai puțin de o lună, numărul lor a crescut la 500 și s-a menținut constant pe parcursul ultimului an. Prin intermediul acestei platforme de telemedicină, pacienții au acces la 40 de specialități medicale.

Avansul înregistrat de consultațiile online este generat de mai mulți factori, printre care: accesibilitatea serviciilor medicale online și ușurința în utilizare, crearea cadrului legislativ pentru serviciile de telemedicină, dar și lansarea unor produse dedicate românilor care locuiesc în afara țării – precum abonamentul DOR, care include consultații în Clinica Virtuală. În acest context, REGINA MARIA a decis să investească și într-un spațiu fizic dedicat, care să susțină și mai mult dezvoltarea telemedicinei.

Printre cele mai accesate specialități medicale online se numără medicina muncii, medicina generală, dermatologie, medicină internă, endocrinologie, pediatrie, obstetrică-ginecologie, psihologie.

Clinica Virtuală a fost lansată la finalul lunii martie 2020, în timpul stării de urgență, fiind dezvoltată în doar 10 zile și reprezentând cea mai complexă soluție de telemedicină de pe piață, care integrează toate sistemele medicale, operaționale și financiare. Rezultatele consultațiilor și recomandările de tratament sunt salvate în dosarul medical electronic al pacientului, iar întregul flux – de la programare până la plata consultației, se poate realiza 100% online.

Platforma de telemedicină rămâne o alternativă viabilă pentru pacienții care au nevoie de o consultație din confortul propriei locuințe, pentru interpretarea de analize și second opinion, precum și pentru efectuarea consultațiilor obligatorii de medicina muncii pentru abonații corporate. Totodată, serviciul este util și pentru cei aflați în carantină sau izolare, pentru cei nedeplasabili sau care se află în zone fără acces facil la servicii medicale, dar și pentru românii care sunt în vacanță sau locuiesc în afara țării. În plus, cu ajutorul Clinicii Virtuale, pacienții cu diverse boli cronice sau autoimune pot fi foarte ușor monitorizați de la distanță.

Modalitatea de programare în Clinica Virtuală este foarte simplă, oferindu-le pacienților avantajul de a-și alege singuri medicul și intervalul orar pentru consultație. Programările se pot realiza prin intermediul aplicației mobile „Contul meu”, pe site-ul reginamaria.ro, dar și offline, prin call center.

Consultația este confirmată printr-un e-mail cu o invitație de întâlnire pe aplicația Microsoft Teams, ce se poate descărca gratuit pe desktop sau pe telefon înaintea consultației.

Despre Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele 13 acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.

Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu 25 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 665.000 de abonamente. În plus, în ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit peste 130 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.

REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 30 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în 20 de județe și acoperire națională prin intermediul celor peste 310 clinici partenere. Compania reunește aproape 7.000 de angajați și colaboratori și oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 4.5 milioane de pacienți.

În timpul pandemiei COVID-19, REGINA MARIA a implicat în testare 9 laboratoare de biologie moleculară din Rețea, atingând o capacitate de prelucrare de peste 4000 teste RT-PCR/zi.

(980)

0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Eveniment

  Șapte incendii de vegetație în 14 ore, în Timiș. La Dudeștii Noi au ars 20 de hectare

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Spitalul Militar are fațade noi. După un șantier de trei ani și peste 2 milioane de euro

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Centura Timișoara Sud: stadiul lucrărilor a trecut de 30% după aproape un an și jumătate de șantier

  Mapamond

  Avertisment emis de ECDC: Nu călătoriți în Santorini, Mykonos, Rhodos și alte 10 insule din Grecia

  Angajari TION

  ANGAJĂM OPERATORI PRODUCŢIE

  Ştiri din Timiș

  Depozitul de cereale din Giera, cu un pas mai aproape de a fi pus în siguranță de voluntari

  Angajari TION

  Leman Industrie SRL, societate franceza din industria automotive, angajeaza personal

  Angajari TION

  Compania ZF Group angajează! Alătură-te echipei noastre!

  Ştiri din Timiș

  Călător printre rânduri către plajele unei veri de neuitat. Cărți despre soare, mare și valuri

  Ştiri din Timiș

  Prețurile apartamentelor s-au majorat în Timișoara, ca urmare a scumpirii materialelor de construcție

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici