tion.ro Web analytics

UPDATE. Reacțiile autorităților locale după ce Raed Arafat a prelungit carantina în Timișoara. E bine la USR, rău la PNL

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:

UPDATE. Reacțiile autorităților locale după ce Raed Arafat a prelungit carantina în Timișoara. E bine la USR, rău la PNL

foto: facebook/ Alin Nica
Reactualizat la:
Autoritățile din Timișoara reacționează la scurt timp de când Raed Arafat a trecut peste decizia CJSU și a prelungit, pentru trei zile, măsura de carantină în Timișoara și localitățile periurbane. Viceprimarul PNL critică ordinul dat de șeful DSU și cere mai multe vaccinuri, vicepreședintele CJ USRPLUS susține decizia, la fel ca prefectul, în timp ce șeful CJT, liberalul Alin Nica a fost cel mai vehement. UPDATE. Fritz salută hotărârea luată la București, Simonis spune că Timișoara se face de râs
Scris de Roxana Deaconescu - Autoritățile din Timișoara reacționează la scurt timp de când Raed Arafat a trecut peste decizia CJSU și a prelungit, pentru trei zile, măsura de carantină în Timișoara și localitățile periurbane. Viceprimarul PNL critică ordinul dat de șeful DSU și cere mai multe vaccinuri, vicepreședintele CJ USRPLUS susține decizia, la fel ca prefectul, în timp ce șeful CJT, liberalul Alin Nica a fost cel mai vehement. UPDATE. Fritz salută hotărârea luată la București, Simonis spune că Timișoara se face de râs

Vă reamintim, Timișoara, Dumbrăvița, Giroc, Moșnița Nouă și Ghiroda rămân încă trei zile în carantină, după cum a decis șeful DSU Raed Arafat, printr-un ordin. Cele cinci localități ar fi trebuit să iasă din carantină duminică noaptea, după ce CJSU nu a prelungit măsura. Au fost doar 20 de voturi pentru, nouă împotrivă și nouă abțineri și ar mai fi fost nevoie de cinci voturi pentru ca măsura să fie adoptată.

„Cred că e momentul să fim lăsați să decidem singuri! Mereu încearcă alții să decidă pentru noi. Dacă Bucureștiul vrea să ne ajute, să finanțeze cu bani pentru paturi ATI, să distribuie mult mai mult vaccinuri pentru această zonă profund afectată, să finanțeze spitalele în raport cu contribuția financiară a județului nostru. Ajunge să ne decideți mereu soarta de la București”, a transmis viceprimarul PNL Cosmin Tabără.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, nu a avut nicio reacție până la ora transmiterii acestei știri, dar vicepreședintele CJ, coleg de partid cu edilul, a transmis că susține decizia. Fritz spunea, după ședința CJSU de sâmbătă seară, că s-a abținut de la vot, acuzând DSP Timiș că a făcut o analiză pe criterii politice.

„Susțin această decizie și totodată fac apel la toți liderii politici să aibă o poziție responsabilă. În aceste clipe focusul principal trebuie să fie acela de ajuta sistemul local de sănătate. A pierde sub control situația epidemiologică se poate transforma într-un adevărat coșmar, prin care nu cred că vrea nimeni să treacă. Doar solidari putem să depășim această perioadă. Da, mai trebuie să #stamacasa”, a punctat Cristian Moș, vicepreședintele USRPLUS al Consiliului Județean Timiș.

Alin Nica vorbește despre un „joc pueril de imagine”

Cel mai virulent a fost șeful CJ Timiș, liberalul Alin Nica, care cere oprirea „carantinei formale”.

„Prelungirea carantinei de către secretarul Raed Arafat este o bătaie de joc la adresa timișorenilor, o sfidare a unei structuri județene și o intervenție politică grosolană. Raed Arafat împreună cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu au pus presiune repetată pe cei care au dreptul să hotărască soarta municipiului Timișoara și a zonei periurbane. Le-am atras atenția de mai multe ori asupra inutilității carantinei. Carantina este de formă, rata de infectare crește, oamenii continuă să se îmbolnăvească, ATI este în aceeași situație.

Este o ipocrizie afirmația că această carantină salvează vieți omenești. Nu o face, dar distruge multe altele. Dacă există o problemă medicală, haideți să reparăm medical, ne mobilizăm cu toții și unde nu mai poate Bucureștiul, putem noi, autorități locale, companii și cetățeni. E absurd să încerci să oprești un rău provocând un rău mai mare. Am cerut explicații și am propus soluții. Răspunsul lor final a fost ignorarea deciziei democratice, prin vot, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și instaurarea unei carantine nedrepte, din pix, fără nicio susținere reală”, a scris Nica, duminică seară, pe Facebook.

Liderul CJ Timiș cataloghează decizia autorităților de la nivel central drept un „joc pueril de imagine” și vorbește despre un „orgoliu stupid”. El îl acuză pe Raed Arafat că a cumpărat tiruri mobile de ATI pe care le-a abandonat în spitalele din țară, pentru că nu a reușit să „le încălzească”.

„Cer încetarea carantinei formale și aplicarea de urgență a măsurilor suplimentare de reducere a ratei de infectare. Raed Arafat, secretarul de stat care hotărăște pentru timișoreni împotriva voinței lor, este cel care a achiziționat și apoi a abandonat patru unități mobile ATI prin diferite curți din țară, una chiar în Timișoara, la Spitalul Municipal. În timp ce noi suplimentăm paturile ATI cu eforturi financiare uriașe, Raed Arafat nu găsește o soluție să încălzească unitățile mobile.

Îmi este mie rușine și îmi cer scuze populației pentru modul abuziv și ineficient în care Raed Arafat și Vlad Voiculescu au ales nu doar să ignore suferința timișorenilor, ci să le-o sporească.

Domnilor, poate de la București nu se vede, dar oamenii aici sunt disperați. Părinții sunt nevoiți să își lase copiii singuri acasă, fără supraveghere și fără educație, ca să nu își piardă locul de muncă. Ați distrus economia locală, ați călcat în picioare industria de servicii și operatori economici care plătesc bani mulți la bugetul de stat. Îngenunchiați cetățenii care finanțează sistemul medical. Toate acestea dintr-un orgoliu stupid și un joc pueril de imagine.

[relatedArticles]

Dacă vreți să ajutați Timișoara, încetați presiunea asupra CJSU Timiș. Ce urmăriți? Desființarea lui dacă nu votează ce doriți? Trimiteți mai multe vaccinuri în centrele de vaccinare, printre care primul centru de vaccinare non-stop de la Spitalul Județean. Încurajați populația, nu o mai pedepsiți, căci vă asigur că singura cale de luptă împotriva virusului este alături de timisoreni, împreună cu ei, nu împotriva lor”, a conchis liberalul Alin Nica.

Prefectul Zoltan Nemeth a fost moderat și a transmis ordinul DSU. El a anunțat oricum că a votat pentru prelungirea carantinei în ședința de sâmbătă a CJSU, în care nu s-au adunat însă suficiente voturi pentru prelungirea măsurii.

„Lipsa unei decizii de prelungire a carantinei înainte de manifestarea efectelor pozitive de reducere a incidenței poate duce la o creștere necontrolată a cazurilor pe termen scurt, și astfel, poate duce la crearea unui blocaj al autorităților locale în asigurarea răspunsului la situația generată de riscul epidemiologic. Având în vedere situația deosebit de gravă prin care trece acum sistemul local de sănătate, facem apel la populație să respecte cu strictețe noile măsuri impuse, astfel încât, în cel mai scurt timp, rata persoanelor infectate să înceapă să scadă”, a scris și prefectul Zoltan Nemeth, duminică seară, pe Facebook.

UPDATE. Dominic Fritz salută hotărârea luată la București

Primarul Timișoarei a postat și el, în cele din urmă pe Facebook, opinia lui după decizia luată la nivel central, prin ordin al șefului DSP, după o consultare cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. El spune că îi pare rău de incertitudinea prin care au trecut timișorenii și că este necesară carantina.

„Îmi pare rău de incertitudinea prin care timișorenii au trecut în acest weekend și am un respect uriaș pentru eforturile până la limită pe care mulți le fac pentru a răzbi în aceste vremuri. Carantinarea zonei metropolitane Timișoara este necesară pentru a preveni un colaps, altfel iminent, al sistemului sanitar. Alte variante de a opri creșterea rapidă a ratei de infectare din păcate nu există. Propunerea DSP de ieri (sâmbătă – n.r.) de a continua carantinarea doar pentru o parte din zona metropolitană era ilogică și de neexplicat. Politizarea carantinării aici, la Timișoara, a dus la blocajul din CJSU și de aceea decizia a fost luată de către Guvernul României, prin ordinul secretarului de stat Raed Arafat. Salut hotărârea de a continua carantina în forma în care CJSU a argumentat-o și decis-o acum două săptămâni, pentru Timișoara și toate cele 4 comune periurbane”, a punctat Fritz.

El spune că îl susține pe ministrul Vlad Voiculescu în inițiativa de modificare a algoritmului de carantinare. Potrivit edilului, e nevoie de o campanie puternică de vaccinare, dar și de un program național de susținere pentru afacerile afectate de restricțiile impuse.

„Am atras atenția ieri că modul în care se iau deciziile privind carantinare este viciat și lipsit de asumare. Îl susțin pe ministrul Vlad Voiculescu în inițiativa lui de modificare a algoritmului de carantinare: măsurile luate trebuie să fie clare, logice și predictibile. Acum este nevoie să ne concentrăm toate forțele pe o campanie puternică de vaccinare. De poimâine, în Timișoara vor funcționa toate centrele de vaccinare și cu dozele noi vom deschide 20 fluxuri în plus față de cele existente. Tot marți voi prezenta două proiecte pilot, împreună cu Ministerul Sănătății, care ne vor permite să accelerăm și mai mult viteza de vaccinare și testare.

În același timp, avem nevoie urgent de un program național de susținere pentru afacerile afectate de măsurile de carantinare. În curând vor fi și alte localități în aceeași situație și suntem datori să susținem economia cu măsuri care ajută rapid. Dezbinarea pe care o vedem în acestă pandemie este dureroasă, dar nu am nici un dubiu că, după ce se va termina, și se va termina, ne vom regăsi unii pe ceilalți în proiecte care ne duc înainte”, a conchis primarul Timișoarei.

Simonis (PSD): A ajuns să ne conducă Bucureștiul

De cealaltă parte, președintele PSD Timiș, deputatul Alfred Simonis, îi trimite acasă atât pe Alin Nica, cât și pe Dominic Fritz și Zoltan Nemeth.

„Oamenii de stat au capacitatea de a lua decizii impopulare când situația o impune, cu riscul de a pierde puncte electorale. În urmă cu două săptămâni, am apreciat curajul lui Dominic Fritz de a-și asuma susținerea carantinării Timişoarei, pentru că specialiștii așa au recomandat, deși era evident că va pierde mediatic. De asemenea, am condamnat ferm populismul lui Alin Nica, care s-a urcat pe un val fără să se gândească la consecințe, la lipsa de locuri de la Terapie Intensivă. Iar ieri, membrii tripletei Nica-Fritz-Nemeth au votat împotrivă sau s-au abținut când s-a pus problema prelungirii carantinei.

Fie acum două săptămâni, fie acum, oamenii au fost prostiți. Industria Horeca e la capătul puterilor, iar Timișoara se face din nou de râs. Domnilor Nica-Fritz-Nemeth, plecați acasă și lăsați-i pe alții! A ajuns să ne conducă Bucureștiul, e evident că nu înțelegeți și nu sunteți în stare de nimic!”, a transmis deputatul PSD de Timiș.

Articole pe aceeași temă:

Timișoara rămâne în carantină. Decizia vine de la București, deocamdată pentru trei zile

111 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. tinel says:

  Mogly nimeNica vehement? Neputinta nepricepere necolaborare in” mostruoasa coalitie”, Va dura cat sta apa-n ciur.

  • Gheorge says:

   A Nica este interimar la PNL Timis si de 6 luni este numai in campanie electorala… minte si promite orice numai sa ajunga presedintele filialei PNL Timis!
   Datorita comportamentului lui nu se poate face nimic si sunt numai neitelegeri.
   Cat a durat pana la numirea vicepimarilor la Timisoara??? … tot datorita lui A Nica.
   Este clar ca este depasit de situatie, nu are controlul filialei si este incapabil sa coopereze la proiecte in folosul celor din Timis.

 2. Covid says:

  Sunteți O RUSINE cu toții !!! Ati merita sa fiți judecați și condamnați PENTRU OMOR DIN CULPA, pentru toți morții de Covid din Timișoara ! Din Ianuarie 2021 NU ATI FĂCUT NIMIC PENTRU A EVITA ACEASTA SITUAȚIE, adunătura de incompetenți ce sunteți ! SUNTEȚI O RUSINE pentru Timișoara !!!

  • kmmn says:

   In noiembrie 2020 au murit cu 15 000 de oameni mai multi decat in nov. 2019, din care doar 3 000 de covid. De ce nu e nimeni condamnat pentru uciderea a 12 000 de oameni? Deci am incercat sa salvam un om si au fost ucisi inca patru nevinovati. Voi panicarzii sunteti mai
   periculosi decat orice virus.

 3. tibi says:

  arahat, eu nu cred ca rezisti la gloante, indiferent de cat de cretin, musulman sau homosexual esti.

 4. Andrei says:

  Bravoo Nica !!!

  • Andrei says:

   Gunoaie !!

  • 94Pyt says:

   Dominic Spritz încă din prima zi de mandat a cerut carantinarea Timișoarei …. acum cică este decizie politica, adevarul este ca a primit ordin de la centru, USR de la 15% a scăzut la 6% și este in continua scădere , sambata prefectul Zoltan a mobilizat jandarmii aduși din Oltenia pentru a opri protestul pentru ca unul din motivele protestului era strângerea de semnături pentru Demiterea lui DoNimic Spritz și a întregii găști USR-iste. Arahat & USR = PCR.

  • Timisoara says:

   Domnul Alin Nica trebuie urgent sa inițieze Referendumul pentru Demiterea lui DoNimic Spritz și a întregii hoarde USR-iste din Primărie și Consiliul Local. USR = PCR

 5. nasis says:

  De ce exista alegeri locale daca hotararile ne sunt impuse de numiti politici de la Bucuresti, precum secretarul Raed Arafat si ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

  • ReviTM says:

   Autonomie – Singuara soluție, alianță Banat-Ardeal, cum sa decidă gunoiul de Raed Arafat și gunoiul de Vlad voiculescu carantinarea Timișoarei !!!!!! Iar slugile Dominic Fritz și Zoltan Nemeth aplauda !!!!! Referendum -Demiterea gunoaielor din primărie – aleasa o noua conducere care sa pună pe primul plan interesele timișorenilor. Respect Alin Nica pentru atitudinea luată, Timișoara te susține.

 6. Serrgiu says:

  Nica nu mai minti lumea. Esti un politician minor, care doreste sa se afirme calcand pe cadavre. Ce este mai important pentru tine? Viata oamenilor? Sau afacerea unor birturi? Singur ca este pacat pentru ei ca nu pot functtiona in aceasta periaoda, dar este singura solutie viabila. Viata este mult mai importanta decat o afacere. .Iar daca negi asta, ceea ce si faci esti un nimic. Cred ca stim toti ce gandesti. Esti penibil. Ne ai pus pe toti in pericol prin cea ce faci, au trebuit sa repare altii prostia ta. Demisia. Zi multumesc ca au reparat altii porcaria facuta de tine ca altfel puscaria te manca.

 7. doru says:

  faptul ca unul ca nica a ajuns in asa functie , e o rusine pe obrazul timisoarei. oare pnl nu are pe nimeni capabil sa il opreasca pe acest idiot sa duca orasul in haos? de decontat va deconta pnl.

 8. Vasilescu says:

  Îmi pare RAU că am ales un primar las fără coloana vertebrala și fără perspective pentru binele orașului Timișoara.
  Regret mult că Orașul permite unor

 9. tibi says:

  condoleante celor care aproba comentariile. si moarte guvernantilor

 10. Sorin says:

  Iată pe cine am votat , am eliminat prin vot PNL și am adus USR la guvernarea locală ,nu este târziu să ne reparam greșală prin referendum local demiterea primarului pt incompetenta .Trebuie sa ne adunam zilnic până ce vom aboli noua dictatura locala

  • Ahtum says:

   USR e doar o unealta. Nu a fost un vot liber ci unul manipulat in vreo 3 ani

  • Serigiu says:

   vai de steaua ta, de Nica vorbesti? Ala nu a facut nimic de cand a venit la CJT, numa da din gura legat de Dominic! Halal! Primar de comuna, ajuns sef peste tot judetul, inclusiv Timisoara. Vai de noi!

 11. antiprosti says:

  doNimice zici ca te-ai abtinut si acum exulti, mmatii de prefacut

  • Serigiu says:

   Vai de Steaua ta cu Nica asta! Halal! Primar de comuna, ajuns sef peste tot judetul, inclusiv Timisoara. Vai de noi!

 12. gabriela borcsi says:

  Fritz alt mandat nu mai pupi, nici daca te dai peste cap, cam asta ti-a fost sfarsitul

 13. Harap Alb says:

  Sirianul trombonist de la Colectiv, cu o pronuntie precara in limba romana, conduce Romania crestin ortodoxa.

  Acest om trebuia de foarte mult timp sa plece de pe scena politica. Mai sunt si altii.

  Cu turci si turciti din astia a fost condusa Romania de fiecare data de capete straine.

  Ar trebui probabil sa ne unim cu Budapesta sau cu Belgrad si sa ne specializam in Timisoara pe evaziune fiscala.

  Sa nu uitam si de accidentul de la Romatsa.

  Sirianul Nemuritor considera ca romanii sunt un neam de cacao, ca orice sirian care se respecta in Romania. Si noi nu facem decat sa ii confirmam acestui fanariot ideile.

 14. Sictir says:

  Noh, asa da.
  Are careva popcorn pentru a savura tot haosul asta?

 15. cornel says:

  Tocmai ce am rupt adeverinta de la servici. Nu-mi fac alta. Terminati cu tampeniile de genul carantina si masca pe strada. Este o prostie. Si nu o zice un simpatizant Sosoaca (Doamne fereste!). Lumea NU MAI SUPORTA! Cine vrea sa se pazeasca bine, cine nu, face boala si moare sau face anticorpi, Cine vrea se poate vaccina. Eu m-am vaccinat de exemplu inclusiv cu doza 2. Va spun: Intindeti coarda!

  • timisoreanu says:

   A, deci te-ai vaccinat deja si acuma o faci pe cocoselul, dai “sfaturi” despre cum sa vada lumea virusul cu ochi de Superman si sa se protejeze individual la perfectie, fara masuri colective. Bravo, eroule, ce sa zic.

  • jet says:

   esti GMO fraiere! GENETIC MODIFIED ORGANISM. BAGA-TE INTR-O CUTIE CA NE DAI SI NOUA CE TI-AI BAGAT TU IN VENA RETARDATULE! SI MARS CU VAICAREALA TA CU TOT.

 16. Vlad says:

  Este legal ordinul DSU. sau nu ? pt că decizia trebuie sa o ia CJSU Timiș ,dacă nu este legal atunci Raed Arafat săvârșește un abuz

 17. Voicu says:

  Alin Nica, ne dovedești ca ești un mare populist, un mic pui de pesedist cu alegeri populiste, totul pentru a câștiga voturile maselor, oilor,behaitoarelor.

  Jenant, ești jenant.

 18. Bla-Parah says:

  In loc sa amendezi un cetatean cu munca pe care o presteaza pentru o luna calendaristica, pentru ca a gresit cateva minute sau a scris ceva gresit intr-o declaratie, e evident ca daca nu dorea sa iasa pe strada nu avea declaratie. Ce rost are declaratie daca oricum o scrii singur. Iesi deci pe strada si nu mai faci declaratie ca e mai simplu asa, poti sa faci declaratie verbala.

  Si pe de alta parte neamurile bizantine mai colorate, pentru care exista un nume in dictionar din 1492, de prin Moldova, cu traducere in limba germana, umbla mereu fara masca fara distantare si se intalnesc prin zone publice pentru chefuri pline de saliva.

  Ati vrut sa dati drumul la scoli pentru ca e greu sa va rabdati propriile progenituri pe-acasa si preferati sa le trimiteti la altii in grija pe care mereu ii huliti si ii desconsiderati, ii numiti bugetari si considerati ca voi efectiv ii platiti pentru munca de o viata. Acum sa suferim toti pentru lipsa voastra de viziune pe termen mai lung de 2 saptamani? Mergeti sa va faca pastorul cateva rugaciuni la casa de adunare, fara sa interiorizati nimica, fara sa stiti macar ce e diavolul, apoi vreti sa suferim toti pentru nesimtirea si amagirea voastra.

  Daca nu merge treaba cu carantinarea nu merge. Nu ne dam libertatea in schimb pentru cateva idei medievale. Pana la urma mai bine liber si viu decat dezumanizat de sirieni.

  Nu e pentru protectia noastra, e pentru protectia lor. E pentru Garcea la datorie si pentru mentinerea status-quo-ului indiferent cat de inechitabil e acesta. E pentru mamele jandarmilor lasi, slugarnici, fricosi si obedienti. Pentru oltenii din spatele mastilor.

  Un singur lucru bun facut de jandarmi de prin 89 pana astazi? Batai si inechitati.
  Un singur lucru bun facut de militieni de prin 89 pana astazi? Amenzi si inechitati.

  Daca iti fura cineva bicicleta e bun furat, cu toate camerele de luat vederi.
  Daca iti sparge cineva apartamentul e bun spart, cu toate relatiile si ghiorlaielile pe care le au cu clanurile locale sau internationale.

  Este o lege pentru romani, facuta de alti romani, asasini economici (vedeti cartea). Si este o lege pentru toti ceilalti. Asa au stapanit mereu minoritatile in Ardealul nins de Dumnezeu.

  Educatie duhovniceasca, drag de carte, minte lucrata si meserie facuta cu seriozitate si mandrie. Simt de raspundere si demnitate. Normal ca daca aceste lucruri sunt sabotate, atat din interior cat si din exterior, nu mai ai cu cine sa sari la lupta.

  Eu nu sunt anti-vaccin. M-am programat sa ma vaccinez. E si un simt de raspundere, o datorie etica fata de ceilalti si fata de mine. Dar e optiunea mea. Si masca nu e botnita, medicii in sala de operatie poarta masca sau poarta botnita? Dar daca trec 6-9 luni si nu ajungem la 70% pentru ca sa nu suparam UE ca fratii unguri cu Sputnik si Sinofarm, o sa o tinem tot asa, virusul va muta, si totusi deja exista si tratamente…

 19. Dan says:

  Prin aceasta decizie USR a vrut sa demonstreze PNL că este mai puternic.

 20. Timisorean says:

  Ciocu mic si joc de glezne bai pnlistilor ca nu a facut partidul vostru in toate guvernarile la un loc nici negru sub unghie fata de cat a facut arafat pentru tara asta! Pe voi daca va punem toti cap la cap nu sunteti in stare sa conduceti sistemul isu, dar mai sa il faceti de la 0 ca si arafat.
  Nica ai grija ca s-a pus basescu, de 1 mil de ori mai smecher ca tine cu arafat si si-a luat-o in freza. Tu mergi puternic si mult mai rapid pe urma lui robu. Tu lasa medicina ca nu e de tine, de fapt nu e nimic de tine, stii doar sa te umplii de terenuri!

  • timisoreanu says:

   Exact asa. Behaitoarele sovine care-l tot spurca pe Arafat n-ar fi in stare sa faca nici 1/100 din ce-a facut el pentru tara asta. Dar ma tem ca s-au si inmultit behaitoarele si ca azi n-am mai reusi ceilalti sa-l sustinem pe Arafat in strada ca in 2012.

 21. Farfuridi says:

  Asta e o lovitura cu rigla peste mainile banatenilor, in eventualitatea ca au uitat de stapanul Mitic… penibil

 22. Luciano says:

  Fritz a fost genial la faza asta. S-a abtinut ieri ca sa vedeti cine ia de fapt deciziile si in Timisoara: Arahat! Deci ciocu mic aia cu “mai bine nu te votam, bla, bla”. La culcare!

 23. Anonim says:

  Nu sunt activist insa cred ca pot spune ca imi este rusine de situatia in care ne aflam, sute de mii de oameni neinformati, decizii luate cu 3 ore inainte de aplicarea masurilor, haos. Cu asta defilam din pacate, carantina ineficienta si lipsa de masuri.. au trecut 2 saptamani si stim foarte bine ca ne-am deplasat dupa bunul plac prin oras unde nu era nici urma de politie.

 24. tibi says:

  hop si simonis, alt retardat, cu parerea lui retardata. NU TE-A INTREBAT NIMENI, SOBOLANULE

 25. Radu says:

  Metodologia prin care se decide e aberanta .Practic s-a luat decizia ridicarii carantinei pt ca au votat 9 desi 20 au votat impotriva ridicarii ei. Astfel daca s-ar fi pus intrebarea cine e pentru ridicarea carantinei, aceasta nu ar fi obtinut nici ea voturile necesare. .Dar s-a intrebat cine e pentru prelungire. Cu 20 la 9 , procedura nu a permis prelungirea dand , culmea, castig de cauza celor 9 in fata celor 20. E anecdotic !

 26. TMEUTM says:

  Penibil! Cu carantina cu tot, oamenii sunt tot fara masti(mai bine zis, se fac ca o poarta) prin supermarketuri. Doar a avea motiv legal pt a tine oamenii in casa, ca in rest nu se vede o schimbare nici la oameni, nici la autoritati, pt asta folositi carantina. Fritz, cu insistenta ta, ai reusit sa prelungesti carantina. Parca vad ca zilele astea se duc lupte si negocieri locale pt alte 2 saptamani. Fritz, lasa carantina pt DSP si altii si vezi-ti de ale tale ca nu esti nici medic, nici epidemiolog, nici purtator de cuvant la MS sau DSP. Nu salvezi tu vieti, doar ingreunezi viata oamenilor cinstiti si corecti.

 27. fotbal1 says:

  Lasand la oparte faptul ca ne-am facut de ris anuland carantina. Si de faptul ca cei contra carantinei au fost pro in nenumarate momente anterioare. Si faptul ca Nica din PNL striga contra propriului guvern (mai bine zis oameni pusi de propriul guvern). Si a faptului ca pentru bani face orice, duoa ce sa vacinat si el si familia clar nu-l mai intereseaza de altii oameni. Daca nu credea in carantina inseamna ca nu credea nici in COVID, deci dl Nica de ce v-ati vacinat. Lasand toate astea imi place ce zic unii de la PSD. ” A ajuns sa ne conduca Bucurestiul” Pe bune chiar PSD zice asta. Pai nu la Bucuresti sunt Guvernul, Parlamentul, Presedentia si Curtea Constitutionala.
  A sa nu uit si conducerea PSD e tot acolo. Deci 🙂 !!

 28. numa zic says:

  Art. 162. – Încetarea mandatului în urma referendumului
  (1) Mandatul primarului încetează ca urmare a rezultatului unui referendum local având ca obiect demiterea acestuia, conform procedurii prevăzute la art.145 care se aplică în mod corespunzător.
  (2) Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de locuitorii comunei, oraşului sau municipiului, ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivităţii locale sau a neexercitării atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului.
  (3) Cererea cuprinde motivele ce au stat la baza acesteia, numele şi prenumele, data şi locul naşterii, seria şi numărul buletinului sau ale cărţii de
  identitate şi semnătură olografă ale cetăţenilor care au solicitat organizarea referendumului.
  (4) Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puţin 25% dintre locuitorii cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral cu domiciliul sau reşedinţa în unitatea administrativ-teritorială. Acest procent trebuie să fie realizat în fiecare dintre localităţile componente ale comunei,
  oraşului sau municipiului.

 29. Itu says:

  trebuie infiintat partidul transilvania-banat.

 30. Paul says:

  Lumea a luat-o razna de tot. Eu unul nu cred ca Arafat mai are voie sa decida ceva, poate unii nu vad dar omul pare ca are oarece probleme la mansarda. Acum de Fritz numai de bine, of course. Sa ziceti mersi ca nu va gazeaza.

 31. amdn says:

  pai whey talambilor, daca ati votat sa iesim din carantina la 9 la mie nivel de infectare, la ce ati mai votat sa intram in ea la 6 la mie?…asa de retardati sinteti?

 32. Eu says:

  Sa va fie rusine gunoaie ordinare, toti sunteti niste jeguri, nici unul dintre voi nu are coaie sa se ridice si sa zica, Gata…Autonomie, ne-am saturat de bucale si de altii…regiunea Banat se gospodareste singura si se descurca singura.gata cu pacaliciu si lingau de primar, asta e bataie de joc.trebuie conducere puternica, oameni gospodari,harnici, apolitici pentru oras si pentru timisoreni, doar asa se poate face ceva.

 33. mateo says:

  sa se duca dracului cu tot cu capitala atata timp cat politicul ajunge sa dicteze ce sa facem noi aici si sa ne dea bani cu portia neavand si necunoscand cu situatia de la noi nu ai cum sa mergi mai departe.

 34. Dan says:

  Nica si Fritz sunteti niste aplaudaci de doi lei, daca plecat capul la miticarie.

 35. Raul says:

  Nu-i problema ca peste 4 ani vin iar alegerile. Am fost la meeting-urile anti-PSD din 2017, dar daca PSD imi promite ca il da jos pe Arafat ma duc si i votez. Japca de Fritz si USR oricum nu mai prind nici 10% la Timisoara.

  PSD, daca vreti sa aratati ca va pasa de Romania acum e momentul, iesiti si spuneti lucrurilor pe nume, iesiti si faceti opozitie fatza de ARESTAREA LA DOMICILIU A POPULATIEI !

 36. ITist says:

  Fritz si USR sunteti cea mai mare mizerie politica ce a existat vreodata in Romania. V-ati batut joc de asteptarile noastre si pentru asta veti plati. Daca voi intalni vreun USR-ist o sa ma asigur ca ii voi comunica in termeni foarte stricti parerea mea despre ce reprezinta ei. Sa nu mai aud vreodata de acesti impostori, infractori si incompetenti de genul Fritz, Latcau, Voiculescu, Drula, Arafat etc…

 37. CRISTIAN says:

  Daca fritz saluta decizia, ce nu a votat pentru ea?:)))) ce coloana vertebrala are acest primar!!!!

  • anonimus says:

   Alt analfabet functional care stie sa citeasca, dar nu intelege nimic. Pentru ce sa voteze? Stii ce s-a votat? S-a votat ramanerea in carantina doar pentru Timisoara, Dumbravita si Giroc. Restul comunelor cu primari PNL sa iasa din carantina, inclusiv Mosnita Noua care are rata de 11/1000. Iar Fritz s-a abtinut pentru ca el era de acord cu carantina, dar nu in forma propusa de Nica.

 38. dan says:

  sunteti multumiti cu frit? bravo

 39. Un punct de vedere says:

  Nu am auzit prostie mai marec a cea rostita de Tabara, viceprimarul PNL. “Carantina nu e necesara, dar daca vrea caramtina, Bucurestiul sa ne dea paturi la ATI!!” Pai cum mai nene? Sa murim liberi, ar vrea individul, Carantina, a fost o gluma proasta. la comanda politica, Politia, a mimat actiuni de control. Orice raspuns dadeai era valabil sa intri sau sa iesi din oras. Iar in oras, nici nu s-a simtit carantina. Nu a facut nimic sa tina sub control oamenii infectati. Multi, stiu ca au rezultat pozitiv dar ies la market, in oras, etc. Pentru ca nu ii verifica nimeni sau e superficial. PNL nu vrea sa supere pe nimeni. Doar mortii de Covid si bolnavii de la ATI or fi un pic suparati dar oricum, siunt in minoritte.
  Traim viata ca in filmele alea americane in care unul spune ca a vazut un monstru, mor oameni in jur, dar nimeni nu il crede decat atunci cand e prea tarziu si lupta impotriva lui e colosala incat e nevoie de un Superman pentru asta.

 40. Baze says:

  Aline canta la alta masa. Atata timp cat patronii sustinuti de tine fenteaza legea cu mascarada de asa zisele terase care sunt tot spatii inchise pe toate laturile, se impune carantina cel putin până ajungem la sub 6 la mie! Toate birturile au transformat terasele in spatii inchise si incalzite dar autotitatile se fac ca nu vad datorita incompetentei sau a spagii incasate.

 41. RATM says:

  Asa cum ma asteptam… Netul plin de viteji, dar samabata ati stat la frecat menta… Am infruntat gloantele in 89, si pt cine??? Pt voi??? Rusine!!!

 42. Schiorul says:

  Este o greseala sa crezi ca daca autoritatile (politia si politia locala) nu au fost in stare sa opreasca chefurile inainte de a carantina, cand se baga “carantina” o sa le opreasca pe acestea si o sa mai si verifice oamenii ce se deplaseaza. Carantina e pur formala: chefurile nu s-au oprit, se iese din oras pentru a se merge la ski, de exemplu (vezi cazul cu turistii din “Timis” inzapeziti in drum spre Sureanu – https://www.hotnews.ro/stiri-ultima_ora-24679900-alba-turisti-ramasi-inzapeziti-drum-inchis-iarna-dupa-urmat-indicatiile-gps-ului.htm ), iar firmele (si chiar primaria) baga sub pres focarele de infectie.
  Nu ai cum sa lupti cu pandemia, daca nu cunosti realitatea, si iei decizii pe genunchi, fara nicio acoperire, doar ca sa te faci ca faci. Iar primarul, prefectul si Arafat fie sunt intr-o lume paralela, fie au alte interese.

 43. Costi says:

  Avand in vedere ca nu Romania a inventat apa calda cred ca ar trebui sa vedem cum rezolva problema tarile din vest, oare suntem noi mai destepti decat ei, doar prin masurile dure pe care le_au luat au reusit sa reduca numarul de imbolnaviri,noi o lalaim cu o pseudocarantina de ochii lumii in care masurile sunt luate doar pe hartie. Cu sau fara carantina numarul de imbolnaviri sau de decese e tot acelasi, Arafat sau nici un al om nu poate schimba aceasta statistica trista.

 44. lord says:

  Asa ne trebuie cand ne conduce un Arab si altul ii tine isonul

 45. Traian says:

  Ei…… Am trăit sa o vad și pe asta! Din păcate deja, este prea mult. Ne-au demonstrat ca fac chiar ce vor ei. Rai sau buni.. Indiferent de culoarea politica. Sunt ai noștri și din Primărie sau Consiliu Județean. Acest Domn Stimabili pe nume Arafat. Ne demonstrează ca face ce vrea el. Înainte să-mi săriți în cap…… Din păcate cu…. Vaccin, carantină, măști și alte măgarii toți vom lua aceasta mizerie de virus. Da…. Au să mai moara oameni! Ptr ca sunt depășiți total de amploare și neputință. Ce nu știe Stimabilul Arafat…… Nu zgandarii omul., care și asa este destul de apăsat de cea ce este în ziua de astăzi. Sper sa avem mândrie și sa spunem odată Stop. Cu aceasta bătaie de joc la adresa întregului Banat!

 46. Rumburak says:

  Poate arahat sa carantineze Timișoara ani de zile că useristii o sa fie singurii care o sa stea îngroziți în case privind deprimați la timpenii pe netflix.

 47. Erik says:

  Susțin tot ceea ce zic autoritățile. I-ati VOTAT, de ce nu vă folositi creierul? Toate partidele politice sunt la fel ..NU MAI MERGETI LA VOT CA NU AVETI PE CINE VOTA. PASTELE ÎL V-ETI FACE INCHISI IN CASA. SPECIALISTILOR..ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU, PRECUM A-TI DEPUS JURAMANTUL. NATIE DE OAMENI PROSTI CE SUNTEM.

 48. Attila says:

  DEMISIA FRITZI……!!!!!

 49. cornel says:

  Aveti ce ati votat, stimati timisoreni! Asta ati votat si la nivel local si national. Partide bune pe facebook si varza in realitate. La un an de la inceputul pandemiei nu exista un plan clar, a scazut in mod incredibil nr de paturi de la ATI. Afacerile guvernantilor duduie, Sunt toti conectati la contacte atribuite direct si fara licitatie cu statul. E interesul lor sa tina cat mai mult starea asta

 50. Andreea says:

  “Vremurile grele creează bărbați puternici.
  Bărbații puternici creează vremuri bune.
  Vremurile bune creează bărbați slabi.
  Și bărbații slabi creează vremuri grele.”
  – G. Michael Hopf

  Am trait prea mult timp vremuri bune (pe care le credeam rele) si era cazul sa intre generatia snowflake hashtag sa darame tot

 51. gigi says:

  O porcarie de guvern. Ministrul sanatatii nu stia aseara ce o sa faca Arafat, nu stia ce se va intampla cu copii care au examene.. Un om neimplicat, un schior ca si presedintele…

 52. Alin says:

  Cate intrebari sa ma lamuresc si eu ce se intampla:
  1. Romania este condusa acum de un musulman? Arafat asta care a vopsit o salvare in rosu si a zis ca asa a creat Smurd e dictator pe viata cum?
  2. Iohannis e la ski in Austria sau pe o plaja exotica? ca ne promitea la alergeri ca nu vom mai avea lockdown, ne-a mintit ca Dragnea?
  3. USR PLUS e partid extremist? Fritz e intradevar spion strain?
  4. Vlad Voiculescu a innebunit? ca asa se comporta la interviuri, rade necontrolat la orice intrebare.
  5. Doctorul Musta de la Timisoara mai face afaceri pe spatele statului la cabinetul privat? Ca lua acolo probe de la pacienti pentru teste Covid, apoi le procesa la Victor Babes pe aparatul PCR al statului.
  6. Noi platim Cass ca sa ne inchida in case? nu ar fi mai bine sa se creasca nr de patuiri de la ATI in loc sa le reduca cum au facut?
  7. peste 4 ani votam iar PSD? ca doar nu o sa votam cu extremistii/spionii USR PLUS si cu PNL care e in deriva se pare.
  8. Bucurestiul chiar se p1$4 non-stop pe Timisoara, nu se va opri niciodata? a zis-o chiar Alin Nica azi-dimineata la tv: “cand i-a pasat Bucurestiului de Timisoara?”

 53. Gelu says:

  Caricaturi, toti…PNL, USSRi…incoerenti si inepti totali. Da’ cum justifica alde astia USSRi-stii cand secratara Fritzake o data se abtine dupa care sprijina. sau cum justifica ei monumentele democratiei interventia totalitara a satrapului Arahat,…. si apropos PNL-istiilor pardon PDL-istilor voi il tineti in finctie pe satrapu Arahat…ati schibat mai pana si pa ai competenti din strcturi da pe asta care nu are nici o comptenta in medicina sa nu spunem infectionism, epidemiologie…cum de nu il schimbati… si pai aia care-s orice altceva numai medici nu de la structura care in sprijina pe satrapul Arahat cum de nu-i schimbati?!

 54. Virgil says:

  Eu zic sa-i dam bataie, la modul serios.
  Face cineva un grup pe facebook/whatsapp sau cum ne organizam?
  serios, oameni buni, Timisoara o sa fie capitala culturala in 2023, ne facem de ras. Fritz nu stie altceva decat sa inchida, asta nu o sa faca nimic pana in 2023.

 55. Gelu says:

  Apropos …daca era pe bune toata tarasennia cu Plandemia….incompetentilor si gansterilor din PNL, USSRi …ne-ati ingropat in vo 30 miliarde de datorie Publica ce nu o sa putem plati in 10 generatii…cum de nu ati umplut Romanica si Timis-u cu Timisoara cu tot cu vo 60mii de locuri la ATI. De un an jumate de cand plandemia am ramas cu 1500 de locuri la ATI?! iar rebutul germat Klaun Sparangel Iohanus vorbea de 3500 de locuri la ATI?, unde-s spitalele mobile? BA JIGORDIILOR ati spart 30 MILIARDE intr-un an…ceva ne mai intalnit in istorie si am ramas tot cu 1500 de paturi la ATI?

 56. Dani says:

  “Fritz salută hotărârea luată la București” Domnule primar mai stiu pe unul care spunea ca nu-l intereseaza daca pierde 2-3 votanti si era sigur pe el ca va iesi din nou primar!! Din pacate se pare ca ai inceput prea devreme sa pierzi din alegatori.

 57. Inpoi in comunism says:

  Se mai sta 3 zile si se baga toata tara in carantina pentru 1 luna cel putin ca e la moda valul 3. In valul 5 incepe foamea. Sa nu spuneti ca nu ati stiut.
  Strangeti din toate si rezistati!
  Totul a fost facut cu cap si cu un singur scop: acela de a va ucide incet in 3-4 ani cu ajutorul vaccinului salvator. Vaccinul salveaza planeta cu un mic sacrificiu a catorva miliarde de oameni – o salveaza de suprapopularea fictiva.
  Pandemia incepe DUPA vaccinare. De ce nu ni se spune cati dintre infectatii noi sunt vaccinati si cati – ATENTIE AICI – sunt din familiile celor vaccinati care au devenit acum vectori de distrugere in masa?
  Eu si familia mea nu ne vaccinam. Daca rezistam prigoanei de 3-4 ani vom trai, daca nu, murim de la vaccinul care este posibil sa devina obligatoriu.
  Dumnezeu Creatorul ramane suveran si IIsus va invinge.

 58. Art. 162. – Încetarea mandatului în urma referendumului says:

  Mandatul lui Fritz poate inceta in baza legii deoarece nu asigura binele sin nu urmareste interesele orasului.
  Sau, daca s-a vaccinat cu ce trebuie si nu ser fiziologic, putem sa mai asteptam inca putin pana votam din nou. Pariu ca la vot numai exista niciun virus.

 59. Adi says:

  Acum mi-am dat abia seama cat sunt de corupti si oportunisti cei din PNL. De frica electoratului, de frica opririi robinetului cu bani (unul din ele), au avut grija ca Politia si Jandarmeria sa nu isi faca aparitia aceste 2 saptamani.
  Au avut grija ca petrecerile private din oras sa continue nestanjenit; lumea sa se plimbe fara rost pe oriunde, intr-o sfidare nemarginita, cu motive puerile, cu gaselnite care pun in dificultate Politia.
  Nici o consecventa, nici o structura, nici un tel.
  Cat timp nu mor ei insisi, nu le pasa, sa mearga treaba ca inainte fara restrictii, cica sa marim numarul de paturi.

  Da, numarul de paturi ar fi trebuit marit de mult, spatii amenajate, samd. Daca atitudinea este: “Ce aprobare imi mai trebuie, in ce lege mai poate fi vreo piedica, ca sa nu fac nimica?” atunci intr-adevar nu se face nimica, Timisoara e plina de exemple de la coordonarea proiectelor la scoli si gradinite subdezvoltate.

  Legea trebuie sa fie clara: peste X% e carantina, ceea ce inseamna ca nimeni nu misca decat la alimentara si inapoi, eventual la lucru.
  Cei oropsiti de soarta, care nu pot lucra de acasa sau chiar trebuie trimisi in somaj, sa fie ajutati direct, pe anagajat cu locul de munca pastrat. Nu firma sa fie ajutata, ca acolo dl. avocat si dna contabila vor gasi repede metode sa sifoneze banii.

  Horeca vor sa aibe deschis? La primul miting, trimis DSPul si inchisi toti care nu respecta igiena elementara. Ne vom grozavi de ce se gaseste la ei.

  Magazinele sa poata vinde doar alimente, nu si haine, drujbe, etc. Poate din online, daca au.

  Asa se face ordine si se mentine nr de bolnavi relativ scazut, nu cu suplimentarea nr de paturi.

  Doamne, cat de corupti puteti fi!

  P.S. PSDul tace malc, isi da seama ca orice ar spune ar fi o prostie, tara merge din rau in mai rau si fara ajutorul lor. Si la cum isi da PNLul in stangul si in dreptul, cum se balbaie, cate dovezi de prostie si coruptie si indecizie dau, mai bine tac malc (PSDul) ca ceilalti lucra in favoarea lor!

 60. eu says:

  Nica plateste personal reclame pe facebook ca sa il atace pe Arafat. Care e membru in guvern condus de colegul de partid al lui Nica. ce sa mai zici …

 61. Alina says:

  Din cauza celor care nu respectă reguli nu o să mai ieșim niciodată din carantină. “Ne facem declarații” și mergem unde vrem ignorând pe toată lumea și “facem pipi pe legi” la asta se pricepe romanul cel mai bine. Să nu ne mai plângem că ne merităm soarta

 62. Alx says:

  Chiar nu exista nimeni care sa tina cu acest judet?sa nu fim condusi si asupriti de cei de la Bucuresti.Alte judete au stiut sa ascunda aceste cifre ce sunt doar pe hartie ca sa nu fie inchise si distrusa economia iar oamenii obligati sa faca declaratii false ca niste infractori ca sa poata si ei duce o viata cat-decat normala fara a fi nevoiti sa vada 4 pereti de beton cu lunile inchisi in casa.

 63. nelu says:

  Mai d-le Nica nu ai pic de rusine sunt ai tai cei de la Bucuresti,vi sa ne aburesti ce mult iti pasa de timisoreni ce FARISEU!!!

 64. uie_fritz says:

  daca bucuresti hotareste pentru timisoara, atunci FRITZZ de ce e acolo? 55% totusi

  • Agentul432 says:

   Bai stiftule, tu stii ce atributii are primaria? care e diferenta dintre primarie si prefectura? Intelegi ca orasul tau se afla intr-o tara, nu e asa haotic de capul lui in univers precum aia doi neuroni din capul tau?
   Pentru tine si toti oligofrenii ca tine, primarul e o figura abstracta care e la conducere, si deci e responsabil de absolut tot ce se intampla. Astea sunt traumele comunismului, ca a distrus complet cultura civica si sunt o gramada de tantalai care vocifereaza fara sa inteleaga macar cum functioneaza lumea pe care se afla.

 65. Dani says:

  Domnule Alfred Simonis stai linistit ca nici PSD-ul nu-i mai breaz ca formatiune politica,toti sunteti “o apa si un pamant”.Nu stiu ce ar trebui sa facem ca sa scapam de voi toti deoarece ati nenorocit aceasta tara!!

 66. Bogdan says:

  Trebuia sa intervina cineva in cearta pacalicilor Nica si Fritz,care se cearta pe doua voturi si distrug credibilitatea institutiilor pe care le conduc. Cum draq sa decizi carantinare la incidenta 7 si ridicarea ei la incidenta 8. Om fi si noi nebuni dupa un an de pandemie dar 7 e mai mare ca 8.Si mai ales cu sa carantinezi o localitate in functie de ce partid are primaria? Bai sunteti nebuni,daca luati decizii dupa ureche sau preferinte personale e normal sa intervina Bucurestiul sa va arate ca ati fost alesi nu ati primit mostenire primaria si consiliul judetean sa faceti ce vreti voi acolo.

 67. ignoletz says:

  Cum dracu puteti sa va certati pentru niste nenorociti care isi bat joc de noi toti????

 68. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Senatorul Raoul Trifan: USL trăiește! PSD, PNL și UDMR și-au dat mâna pentru a forța trecerea unui raport pe „Anghel Saligny”

  Ştiri din Timiș

  CJSU: Masca obligatorie până la 25 de metri în jurul piețelor, târgurilor, spitalelor și spațiilor comerciale

  Sănătate

  Coronavirus, 22 septembrie: peste 7.000 de cazuri noi în țară. 376 de infectări din Timiș

  Ştiri din Timiș

  Oficial: Carantină de noapte în weekend în Timișoara, Dumbrăvița, Giroc și totală în două localități din Timiș

  Ştiri din Timiș

  Focar de coronavirus la o creșă din Timișoara. Alte 120 de clase din Timiș, în sistem online

  Ştiri din Timiș

  Posibilă carantină de noapte în weekend, la Timișoara, Giroc, Dumbrăvița și Ghiroda

  Eveniment

  Avertizarea meteorologică de vreme rece în toată țara

  Ştiri din Timiș

  Dezbatere publică pentru noul serviciu de parcare al primăriei. S-ar putea discuta și reforma Timpark

  Eveniment

  Migranți fără acte, descoperiți la o pensiune din Timișoara

  Eveniment

  Un șofer drogat și unul fără permis prinși de polițiști în trafic, în Timișoara și Cenei

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici