tion.ro Web analytics

Reacția lui Robu, după ce s-a anunțat că sala polivalentă de 16.000 de locuri se face la Timișoara

Reacția lui Robu, după ce s-a anunțat că sala polivalentă de 16.000 de locuri se face la Timișoara

<p>foto: Nicolae Robu</p>
Reactualizat la:
Primarul Nicolae Robu debordează de fericire, după ce s-a decis ca viitoarea sală polivalentă a orașului să se construiască la Timișoara, nu la Giroc, așa cum își dorea președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra. Anunțul a fost făcut vineri, la Timișoara, de către premierul Viorica Dăncilă și ministrul Dezvoltării.
Scris de Roxana Deaconescu - Primarul Nicolae Robu debordează de fericire, după ce s-a decis ca viitoarea sală polivalentă a orașului să se construiască la Timișoara, nu la Giroc, așa cum își dorea președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra. Anunțul a fost făcut vineri, la Timișoara, de către premierul Viorica Dăncilă și ministrul Dezvoltării.

S-a întâmplat firescul, a prevalat rațiunea și eu nu pot fi decât fericit, fericit pentru Timișoara, pe care eu chiar o iubesc cu toată ființa”, a scris Robu pe Facebook. Edilul-șef nu a spus dacă a bătut palma cu PSD, dar susține că astfel de obiective trebuie rupte de jocurile politice și susținute de toți cei implicați.

Premierul Viorica Dăncilă și vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării, l-au făcut fericit vineri pe primarul Nicolae Robu, după ani buni de discuții și contradicții pe marginea locului unde să se construiască sala polivalentă de către Compania Națională de Investiții.

„Știu că a existat o dispută referitoare la acest obiectiv. Am avut o discuție și cred că locația pentru sala polivalentă trebuie să fie în Timișoara – este reședință de județ – așa este normal și așa se va întâmpla”, a spus Dăncilă, vineri, la Timișoara. Locația era disputată de primarul Timișoarei și președintele CJ Timiș.

„Am analizat din punct de vedere tehnic și ambele locații corespund (Timișoara și Giroc). În schimb, după o discuție am decis că e mai important, având în vedere și contextul – Timișoara – capitală a tineretului, capitală culturală, având în vedere că discutăm și de construcția unui nou stadion, am decis ca pe acea locație să fie un complex modern. Credem că aceasta este decizia înțeleaptă. Așteptăm de la Primăria Timișoara să ne trimită studiul geo”, a spus Daniel Suciu, vicepremier și ministrul Dezvoltării, prezent vineri la Timișoara.

Detalii, AICI!

Edilul-șef spune că nu vrea sub nicio formă să politizeze această temă, pentru că este o chestiune de interes major.

„Astfel de teme nu trebuie politizate. Noi trebuie să le abordăm practic, rațional, numai și numai cu subordonare față de interesul public. (…) Trebuie să punem în față interesul public întotdeauna când e vorba de teme de mare impact, iar astfel de subiecte, precum o sală polivalentă de mare capacitate sau un stadion, sunt de extrem de mare interes public. Putem cu toții observa cât de benefice sunt astfel de obiective pentru orașele care le dețin. Putem vedea beneficitatea pentru Cluj, prin excelență, dar mai există și Craiova. Cred că nimeni nu are dubii în privința acestei beneficități extraordinare. Și atunci noi trebuie punem toți, indiferent pe ce poziție politică ne situăm, mai ales că aceasta nu e pentru totdeauna de putere sau de opoziție, ci este schimbătoare, și să cooperăm pentru a realiza astfel de obiective cât mai multe în țara noastră”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul spune că el chiar iubește Timișoara și că este convins că CNI va începe construcția sălii polivalente de 16.000 de locuri în 2020.

„Nu vreau să mai lungesc vorba, sunt foarte bucuros pentru Timișoara. Eu chiar iubesc Timișoara și mă dedic pentru a face cât mai multe lucruri pentru a lăsa în urma mandatelor mele de primar cât mai multe lucruri în orașul pe care îl iubesc și pentru care am optat să fie locul în care trăiesc. (…) Eu zic că trebuie să ne bucurăm cu toții, timișorenii, și noi, românii, că într-un oraș al țării noastre se va face cea mai mare sală polivalentă din istoria noastră. Într-o bună zi presupun că vor fi și altele. Deocamdată, aici se va face cea mai mare sală polivalentă a României. Cu certitudine, construcția va putea începe și nu văd niciun motiv să nu înceapă în 2020. Eu sunt convins”, a conchis Robu.

Articole pe aceeași temă:

Viorica Dăncilă – întâmpinată de câțiva protestatari la Timișoara

36 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. buric says:

  viermele pesedist voia la Giroc,interese banditesti !cum draq sa faci sala polivalenta de 16K intr-o comuna,Timisoara ce are pentru pesedeu,are latei ?

 2. PCFLO says:

  SA MA CHIS PE EA SALA CAND POLUAREA IN ORAS E IMENSA. HAI SA AMENAJAM UN PARC ACOLO, SA PLANTAM POMI SA MAI RETINA PRAFUL!!!

 3. Rahan says:

  Aaa, scuze, inainte sa ne agitam aiurea – se face dupa sau inainte sa fie terminata aia care e deja in constructie de cand eram eu tanar?

 4. gringo says:

  Orasul e supraglomerat de cladiri si constuctii, si noi in loc a costruim noi amplasamente mai la perifetie, inghesuim totul cat se poate de mult in centru

 5. Sorin says:

  Cand incepe constructia? :))

  Tare am impresia ca se bucura Robu ca fraierul.

 6. remus says:

  Propun Polivalenta + METROU in Giroc . Este suprapopulat. Ati inebunit? DOBRA nu e toate facultatile mintale. Apropo praful din aer nu este . Deoarece miroase a neopren ( Neoprenul C4H5Cl = cauciuc ) . Chimistii stiu de ce. Nu?

 7. nicolae says:

  Mai bine ar scoate Continentalul in afara orasului, am fi mai cistigati….

 8. Anonymous says:

  Profesorul Nicolae Robu rămâne de departe cea mai mare reușită la nivel de țară a proiectului politic USL, e omul care creează punți și cu alte partide pt interesul orașului.

  Se vede că există oameni care-l simpatizează și din rândul celor cu viziuni social democrate și care vor vota cu el pt primărie, de aceea a avut procente peste ce a obținut lista PNL în Consiliul Local, la celelalte două rânduri de alegeri locale.

  E necesară refacerea unui USL constructiv pe proiecte locale, mă gândesc tot mai serios să votez PSD la CJ și echipa Robu la PMT, un fel de fifty-fifty pt vremurile bune în care USL încerca să ne scape de sălbăticia PD-L, pe care acum o văd la unii din USR.

  Nu voi vota Alin Popoviciu la CJ, un ex pedelist care înainte de fuziune striga în campanie după Robu lucruri negative pe stradă, care l-a umilit pe Robu când i-a pus pe pdl-iștii de la tineret să stea demonstrativ ”la umbră” sub palmieri.

  Țara era la un alt nivel de trai, dacă USL-ul ar fi realizat consens pe dezvoltare.

 9. juhyt65 says:

  Indiferent ca e Giroc sau Timisoara oricum nu se va construi

 10. tinel says:

  Sala Polivalenta,e bine venita cu amplasament intre Casa de Cultura a Tineretului si Stadion. Macheta arata foarte bine. Amintim primarului Robu ca ar fi cazul sa termine Sala Polivalenta pe care a inceput-o acum12 ani , pe cand era mare rectur la Poli!

 11. pion says:

  Hahalera Robu sa o termine pe cea care a inceput-o el acum 12ani .

 12. TMMMMMMMMMMMMMMMM says:

  SE FACE CA SI CENTURA SUD DE 1 AN SE ASTEAPTA O FOAIE DE LA BUCURESTI !

 13. Sali says:

  Mai batem un record… dupa trei teatre… vom avea trei sali :)))

  Jude, poli si cea noua

 14. Gheo says:

  Ba voi sunteti batuti in cap? Credeti ce zice un premier demis? Bine ca nu-l intrebati pe Ciorbea

 15. Alf says:

  Ce si-a luato pacaliciul de Dobra.

 16. kalul says:

  Daca se face ca si centura sud e clar m am saturat de vrajeala ieftina psd ista !

 17. Viorel says:

  Tre sa fi prost de tot sa te bucuri de promisiunile unui prim ministru care mai are 3 zile.

 18. Cristi says:

  Daca le-au trebuit ani de discutii doar ptr a stabili locatia, sa mai intreb oare cat va dura constructia??? E de râsu -plânsu .

 19. România

  S-a decis! Fără carantină dacă veniți din Spania!
  Deși Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a publicat astăzi o listă de 41 de țări cu risc epidemiologic crescut în contextul pandemiei de Covid-19 (călătorii care vin din aceste state trebuie să intre în carantină 14 zile), printre care era și Spania, o Hotărâre care a fost emisă luni seara scoate acest stat de pe lista respectivă. Prin urmare, călătorii care vin din Spania, fie ei români sau străini, nu trebuie să stea în carantină.

  Ştirile judeţului Timiş

  Planul lui Nica pentru bicicliști: autostradă de biciclete în jurul Timișoarei, pistă până la Szeged și pistă prin podgoriile din Timiș
  Candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, și-a prezentat, luni, la Sânmihaiu Român, planul pentru bicicliști. El dorește ca viitorul consiliu să preia pista existentă pe malul Begăi, dar și să construiască alte piste noi prin județ, cum ar fi autostrada de biciclete în jurul Timișoarei, o pistă care să lege Timișoara de Szeged și o pistă care să unească podgoriile din județ.

  Ştirile judeţului Timiş

  Alegeri locale 2020. Biroul Electoral Județean Timiș a fost constituit
  A fost constituit Biroul Electoral Județean (BEJ), în Timiș. Au fost învestiți președintele și locțiitorul, dar și componenții BEJ care vor organiza și superviza alegerile din 27 septembrie.

  Ştirile judeţului Timiş

  Stadion de 23 de milioane de euro în Calea Buziașului. Consilierii chemați de urgență să aprobe SF-ul
  Consilierii locali sunt chemați de urgență din vacanță, marți, la o ședință extraordinară „de îndată”, pentru a aproba un unic proiect de hotărâre: „aprobare a documentației tehnico-economice, a indicatorilor tehnico-economici - faza S.F. şi a anexei privind descrierea sumară a investiţiei pentru obiectivul «Amenajare terenuri de sport - Construire stadion pe structură metalică»”. Este vorba despre un stadion de peste 15.000 de locuri, ce va fi situat în Calea Buziașului și a cărui valoare estimată este de 23,5 milioane de euro. 7

  Sănătate

  Zeci de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus, în Timiș
  Continuă controalele autorităților în zonele aglomerate, societăți comerciale și mijloace de transport în comun. Polițiștii, jandarmii și pompierii au controlat peste 200 de societăți comerciale numai în ultimele 24 de ore pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile de prevenire a noului tip de coronavirus. Au aplicat zeci de amenzi.

  Sănătate

  Opt focare active de Covid-19 în Timiș. Încă două cazuri la Făget, după ce zona a ieșit din carantină
  Sunt opt focare active de Covid-19 în Timiș, conform Direcției de Sănătate Publică (DSP). Au mai apărut două cazuri, în ultimele 24 de ore, la Făget, zonă care a ieșit din carantină sâmbătă, 8 august, la ora 19. 2

  Ştirile judeţului Timiş

  Au început lucrările de lărgire la patru benzi a drumului care leagă Timișoara de Moșnița Nouă
  Lucrările de lărgire la patru benzi a drumului care leagă Timișoara de Moșnița Nouă au început, iar președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra a fost acolo, la startul șantierului. 9

  Sănătate

  Peste 200 de pacienți cu Covid-19 sunt internați în spitalele din Timiș. 14 sunt la Terapie Intensivă
  La începutul acestei săptămâni, Timișul a trecut de 200 de pacienți cu SARS-Cov2 internați în spitale. Dintre aceștia, 14 sunt pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă.

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.