tion.ro Web analytics

Răzvan și Delia Nedelcu, patronii firmei Îngerii Galbeni, condamnați pentru șantaj în scandalul parcărilor din Timișoara

Reactualizat la:

Răzvan și Delia Nedelcu, patronii firmei Îngerii Galbeni, condamnați pentru șantaj în scandalul parcărilor din Timișoara

<p>foto: arhiva</p>
Reactualizat la:
Sentință în primă instanță în dosarul de șantaj în care au fost judecați soții Nedelcu, patronii firmei de tractări Îngerii Galbeni din Timișoara. Răzvan Sorin Nedelcu, condamnat deja în alte două dosare, a primit o pedeapsă totală de 17 ani și două luni de închisoare cu executare, iar soția lui a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare.
Scris de Raoul Jurchela - Sentință în primă instanță în dosarul de șantaj în care au fost judecați soții Nedelcu, patronii firmei de tractări Îngerii Galbeni din Timișoara. Răzvan Sorin Nedelcu, condamnat deja în alte două dosare, a primit o pedeapsă totală de 17 ani și două luni de închisoare cu executare, iar soția lui a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare.

Răzvan și Delia Nedelcu au fost condamnați pentru participație improprie la șantaj în formă calificată, alături de persoanele juridice SC Ora Opt SRL, SC Îngerii Galbeni Asigurări SRL și SC Banat Tractări SRL.

În cazul lui Răzvan Sorin Nedelcu, administratorul SC Ora Opt SRL, SC Îngerii Galbeni Asigurări SRL şi SC Banat Tractări SRL, instanța a decis să îl condamne la 6 ani de închisoare pentru participație improprie la șantaj în formă calificată, dar și la 1 an de închisoare pentru loviri sau alte violențe.

Cum Nedelcu este deja încarcerat după ce a fost condamnat la un total de 12 ani de închisoare în alte două dosare, instanța a decis descontopirea pedepselor și aplicarea unei pedepse totale de 17 ani și două luni de închisoare cu executare.

Delia Florica Nedelcu a primit în schimb 3 ani de închisoare cu suspendare și un termen de încercare de patru ani, iar magistrații timișoreni o obligă să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Municipiului Timișoara sau al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Timiș.

Inculpații, printre care se află și cele trei societăți comerciale, vor trebui să plătească, în solidar sau în parte, un total de 221.036 RON reprezentând amenzi, daune materiale, returnare de taxe de ridicare și daune morale părților vătămate. Mai mult, fiecare dintre inculpați va trebui să achite câte 10.000 RON cheltuieli de judecată avansate către stat. La final, judecătorii timișoreni au decis să o oblige pe Delia Florica Nedelcu și societățile comerciale să publice hotărârea de condamnare în presa scrisă tipărită și online locală de patru ori timp de două luni. Sentința nu este însă definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Răzvan și Delia Nedelcu au fost judecați după ce, prin societățile comerciale administrate, ar fi blocat autoturisme în mai multe parcări de pe raza municipiului Timișoara. Celor cărora mașinile le erau blocate în parcări au fost nevoiți să plătească taxe de deblocare și, în unele cazuri, de tractare și depozitare a mașinilor blocate.

„Concret, infracțiunile de șantaj comise de către angajații inculpatelor persoane juridice SC Îngerii Galbeni Asigurări SRL şi SC Banat Tractări SRL, în numele acestora, ca urmare a participației improprii a inculpaților Nedelcu Răzvan Sorin şi Nedelcu Delia Florica, în apărarea unui drept iluzoriu de proprietate asupra locurilor de parcare închiriate pe str. Miresei nr.1 din Timișoara şi neînregistrate ca punct de lucru al societăților, au fost săvârșite prin blocarea fără temei legal a roților autovehiculelor persoanelor vătămate, urmată de invocarea încălcării de către acestea, în mod intenționat, a proprietății private a inculpatelor persoane juridice, și astfel, ca urmare a pierderii folosinței autoturismului de către persoanele vătămate, acestora le-a fost condiționată redobândirea posesiei asupra vehiculului de plata unor sume de bani”, susțineau procurorii timișoreni la momentul trimiterii în judecată.

Răzvan Nedelcu a mai fost cercetat și condamnat cu executare pentru loviri sau alte violențe după ce ar fi lovit cu mașina mai multe persoane adunate într-o parcare pentru a protesta împotriva metodelor neortodoxe folosite pentru blocarea mașinilor timișorenilor.

A fost însă numai începutul sentințelor cu executare date pe numele lui. El a mai fost cercetat și condamnat pentru o infracțiune de viol și două de corupere sexuală după ce, împreună cu amanta lui minoră la vremea comiterii faptelor, a abuzat sexual trei fete cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani.

Articole pe aceeași temă:

[related-post post_id=”1779592″]

[related-post post_id=”2127639″]

[related-post post_id=”1925876″]

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Mapamond

  Noua Zeelandă a vaccinat 2,5% din întreaga populație într-o singură zi

  România

  VIDEO. Boncănitul cerbilor, surprins de camerele de monitorizare din pădurile Parcului Național Piatra Craiului

  Mapamond

  Recompensă de la SUA pentru familiile a 10 afgani uciși din greșeală într-un atac cu drona

  Ştiri din Timiș

  A murit Coleta de Sabata, singura femeie rector al Universității Politehnica Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Peste 900 de locuri de muncă vacante prin AJOFM Timiș. Anunțurile din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Ana Munteanu, dată exemplu de RoVaccinare. Copilul ei de 8 săptămâni are anticorpi, s-a vaccinat când era însărcinată

  Economic

  La patru luni de la incendiul devastator, Frigoglass a reluat producția la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  O comisie tehnică a Primăriei Timișoara „va analiza holistic” viitoarele investiții din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Sanctuarul de la Parța devine punct muzeal până în 2022, cu peste 400.000 de euro

  Ştiri din Timiș

  Alfred Simonis, despre scandalul cu Dan Dinu: Oamenii de afaceri din Timișoara nu au un partener, ci un adversar în primarul orașului

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici