tion.ro Web analytics

Razboiul cu ciorile din centrul Timisoarei s-a incheiat fara anticonceptionale si artificii

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Războiul dus de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, împotriva ciorilor pare să fi luat sfârşit. După ce s-a vorbit despre chemarea vânătorilor sau doar simularea împuşcăturilor, anticoncepţionale pentru ciori, aparate cu ultrasunete sau care imită păsările de pradă şi chiar focuri de artificii pentru alungarea lor din centrul oraşului, reprezentanţii municipalităţii au raportat „victoria”: „Nu mai avem niciun fel de cioară în parcul din spatele Catedralei”, a anunţat viceprimarul Dan Diaconu!
Scris de A.S. - Războiul dus de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, împotriva ciorilor pare să fi luat sfârşit. După ce s-a vorbit despre chemarea vânătorilor sau doar simularea împuşcăturilor, anticoncepţionale pentru ciori, aparate cu ultrasunete sau care imită păsările de pradă şi chiar focuri de artificii pentru alungarea lor din centrul oraşului, reprezentanţii municipalităţii au raportat „victoria”: „Nu mai avem niciun fel de cioară în parcul din spatele Catedralei”, a anunţat viceprimarul Dan Diaconu!

Îndepărtarea ciorilor din centrul oraşului, din parcul Catedralei Mitropolitane, a fost una dintre preocupările conducerii Primăriei Timişoara în această toamnă.

Viceprimarul Traian Stoia a propus, întâi, organizarea de partide de vânătoare pentru a rări numărul ciorilor, pentru că fac mizerie şi gălăgie.

Primarul Nicolae Robu a venit apoi cu o altă idee: să se producă sunete care simulează împuşcarea pentru alungarea lor. Edilul a prezentat public şi o sugestie pe care a primit-o, de a cumpăra… anticoncepţionale pentru ciori, care să fie puse în hrană. După ce s-a chinuit câteva zile să explice că n-a fost ideea lui, Robu a expus o altă posibilă „soluţie”: izgonirea înaripatelor prin organizarea de focuri de artificii la o înălţime mică. Asta, după ce înainte s-au încercat, fără un efect mulţumitor, din spusele sale, şi dispozitivele cu ultrasunete şi care imită sunetele produse de păsările de pradă.

„Sigur că ne distrăm că e de râs că a trebuit să ajungem să ducem un război cu ciorile, dar asta-i Timişoara de astăzi. Nu avem decât două alternative: să convieţuim cu ele şi să le lăsăm să ne agreseze în continuare, să ne mai ia şi alte zone ale oraşului (…) sau să pornim acest război cu ciorile, oricât ar fi de ridicol. Trebuie să încercăm toate posibilităţile pe care ni le permite legea”, declara Robu la sfârşitul lunii octombrie.

Ei bine, în cele din urmă, reprezentanţii municipalităţii spun că au dat rezultate acţiunile de distrugere a cuiburilor şi simulatorul de păsări de pradă, iar ciorile au părăsit centrul Timişoarei.
„Nu mai avem niciun fel de cioară, în momentul de faţă, în parcul din spatele Catedralei. Puteţi să stabiliţi dacă mergeţi într-o seară prin parc. Există un dispozitiv care pe de o parte imită zgomotul păsărilor de pradă, pe de altă parte are o componentă de ultrasunete. În plus, am desfiinţat toate cuiburile din pomii din jurul Catedralei. Ca atare, această problemă nu mai există în momentul de faţă. Nu a fost nevoie de ultrasunete, zgomotul care imită păsări de pradă a rezolvat această problemă”, a anunţat, la începutul acestei săptămâni, viceprimarul Dan Diaconu.

UPDATE. Primarul Nicolae Robu îl contrazice pe viceprimar. Nu este convins că au dispărut într-adevăr ciorile din centrul urbei. „Am avut senzaţia că, din nou, pluteau nişte cârduri de ciori prin zonă. Vom verifica… Nu am informaţii că, din nou, s-au instalat acolo, dar prin spaţiul de deasupra parcului le-am văzut zburând”, a declarat, marţi, edilul-şef.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Ştirile judeţului Timiş

  Sirieni și călăuzele lor prinși de polițiștii de frontieră timișeni, în zona Vămii Moravița
  Acțiune a polițiștilor de frontieră timișeni pentru combaterea migrației ilegale, în zona Sectorului Poliției de Frontieră Moravița. Oamenii legii au depistat 16 sirieni care numai ce trecuseră ilegal granița din Serbia în România. Migranții erau împărțiți în două grupuri, fiecare cu câte o călăuză.

  Ştirile judeţului Timiş

  Nici Bruce Lee nu ar fi putut fi polițist local în Timișoara. Consilierii au schimbat criteriul de înălțime la admitere
  Nici marii maeștri ai artelor marțiale de pe marele ecran, precum Bruce Lee, Jackie Chan sau Jet Li nu ar fi trecut condițiile draconice impuse la examenul de admitere în rândul polițiștilor locali din Timișoara. ANFP a cerut Poliției Locale să schimbe criteriul de înălțime cu unul mai permisiv, iar acum cei care vor să fie polițiști locali vor trebui să aibă detentă.

  România

  CCR: vânzarea cartelelor prepay numai în baza buletinului este neconstituțională
  Curtea Constituțională Română a decis, în unanimitate de voturi, că Ordonanța de Urgență privind vânzarea cartelelor telefonice de tip prepay numai în baza buletinului este neconstituțională.

  Ştirile judeţului Timiş

  Un secol de la înființarea Universității Politehnica din Timișoara. „Nu zidurile fac o școală, ci spiritul care domnește într-însa”
  „Nu zidurile fac o școală, ci spiritul care domnește într-însa”, au fost cuvintele rostite de Ferdinand I, cel care a semnat decretul de înființare a Școlii Politehnice din Timișoara și care, mai apoi, au devenit motto-ul acestei instituții, care, marți, a serbat un secol de activitate și inovare.

  Ştirile judeţului Timiş

  Harababura Vintage Fair 2020 invită timișorenii la trei zile de design românesc și modă vintage
  Puteți vedea piese vestimentare specifice anilor ’70, ’80 și ’90, colecții de muzică pe vinil și CD, dar și produse de design la Harababura Vintage Fair.

  TION Cele mai tari party-uri

  Back to the Roots: motto-ul ediției din acest an a festivalului Embargo Fest
  Kal (SRB), ROA, Pero Defformero (SRB), Hiroko Yamamura (SUA), Sokol Orchestra (PL), Țapinarii, Drvo Truo (SRB) sunt printre artiștii ce vor urca pe cele 5 scene Embargo Fest 2020.

  Ştirile judeţului Timiş

  Fonduri europene de milioane de lei pentru zece firme din Timiș. Au fost semnate contractele
  La Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest au fost semnate marți primele contracte din țară pentru finanțarea microîntreprinderilor, în cadrul apelului 2 de proiecte prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Valoarea totală a celor zece proiecte finanțate din bani europeni este de 11,88 milioane lei, bani pentru noi utilaje și echipamente moderne și crearea de noi locuri de muncă.

  Ştirile judeţului Timiş

  Camion răsturnat în intersecție, la Timișoara
  Circulație dată peste cap, marți, la intersecția străzilor Avroam Imbroane și Gheorghe Adam din Timișoara. Totul după ce un camion plin cu fier vechi s-a răsturnat. 2

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.