tion.ro Web analytics

Proiect al Guvernului pentru exproprierea a 270 imobile de pe traseul drumului de legătură între A1 și DN69, Timișoara-Arad

De Adrian Panduru
Reactualizat la:

Proiect al Guvernului pentru exproprierea a 270 imobile de pe traseul drumului de legătură între A1 și DN69, Timișoara-Arad

Reactualizat la:
Guvernul a făcut public un proiect de hotărâre privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate aflate pe traseul drumui de legătură Autostrada A1 Arad - Timișoara - DN 69. (Calea Aradului). Drumul urmează să facă legătura între șoseaua spre Arad și autostradă, urcarea de la Giarmata.
Scris de Adrian Panduru - Guvernul a făcut public un proiect de hotărâre privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate aflate pe traseul drumui de legătură Autostrada A1 Arad - Timișoara - DN 69. (Calea Aradului). Drumul urmează să facă legătura între șoseaua spre Arad și autostradă, urcarea de la Giarmata.

Proiectul de hotărâre prevede aprobarea sumei de 8.450.000 lei necesară despăgubirilor imobilelor proprietate privată care urmează a fi supuse procedurii de expropriere, respectiv pentru 270 de imobile, în suprafață totală de 1.562.582 metri pătrați. Proiectul de Hotărâre pentru declanșarea procedurilor de expropriere pentru lucrarea de utilitate publică de interes național “Drum de legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN 69” a fost pus în „transparenţă decizională”, pe site-ul Ministerului Transporturilor, iar data limită pentru primirea observațiilor este 18 august 2020. Toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ.

Proiectul îl găsiți pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Tronsonul de 10 kilometri începe de la intersecția cu Sânandrei, pe drumul spre Arad (DN 69) și „merge” spre Giarmata, unde este urcarea pe autostradă, trecând prin zona Becicherecului.

O singură ofertă a fost depusă pentru proiectarea și execuția acestui drum, până marți, 4 august 2020, când a fost termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului „Proiectare și execuție Drum de legătură autostrada A1 – DN 69”.

„A fost depusă o singură ofertă: Todini Costruzioni Generali SPA. (…) Comisia de Evaluare a CNAIR va analiza oferta în conformitate cu prevederile legislației în vigoare în domeniul achizițiilor publice”, transmit reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara.

Valoarea estimată a contractului este de aproximativ 200 milioane lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020. Lungimea traseului este de 10 kilometri. Durata contractului este de 24 de luni, din care proiectare – 6 luni, execuție – 18 luni.

Drumul are o lungime totală de 10 kilometri, va avea două poduri, patru pasaje, două pasaje inferioare și trei noduri rutiere.

Drumul de legătură începe cu circa 300 de metri înaintea intersecției existente dintre drumurile DJ 692 și E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier, și se dezvoltă pe direcția nord-est spre Autostrada A1. Traseul se racordează la Autostrada A1 cu realizarea unui nod rutier.

7 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Mesterul Manole says:

  Percep doua probleme in textul de mai sus.
  Am spus si cu alte ocazii ca se face un nod nou la 6 km nord fata de nodul Giarmata.
  Si a doua problema, eu nu stiu sa existe imobile pe traseul acestui drum. Exista doar teren, teren agricol in cea mai mare parte asa ca despre ce imobile se vorbeste in text?

  • Marius says:

   Prima chestie: una din variante era sa se racordeze la autostrada chiar din sensul pe unde se intra in Dumbravita. si pe langa Cerneyeaz si Cpvaci sa ajunga la intersectie drumului TM – Arad cu drumul spre Sanandrei. Sincer, nu mi se pare o idee rea.
   A doua chestie este ca, in limbajul de specialitate al celor de pe la Cartea Funciara, si terenurile sunt “imobile”. Nu se refera la cladiri.

 2. Marcel says:

  Va rog sa imi explicati cum va trece acest drum prin zona Becicherecului.

  • Marius says:

   Hi, hi, hi !
   Probabil ca judetul Timis este considerat zona Becicherecului !
   Nu toti cunosc nativ zona si Becicherecul este destul de aproape de Sinandrei (in partea cealalta). De aici confuzia.
   Am un prieten (mare amator de vin de Recas) care spune ca el locuieste in Timisoara – judetul Recas. Dar nu face rau la nimeni!

 3. ciprian says:

  eu nu inteleg, alt drum in camp deschis nu au gasit sa faca decat direct prin 270 de imobile asta i furt pe fata sa ma ierte dumnezeu, chiar suntem prosti toti in tara asta ca aceptam astfel de lucruri

 4. totorina says:

  un titlu sa ia ochii “exproprierea a 270 imobile” daca te uitzi in anexa … din cele 270
  2 sint in categoria curți construcții restul de 268 sint arabil fineata pasune padure

 5. Sănătate

  Zboruri pentru salvarea de vieți omenești. O fetiță de 1 an și 6 luni a fost transferată de la Timișoara la Roma
  Piloții militari de la Inspectoratul General de Aviație au zburat mii de kilometri, în aceste zile, pentru a salva viața celor aflați în dificultate. Au preluat și o fetiță de numai un an și șase luni, cu afecțiuni hepatice și digestive, de la Timișoara, pe care au transferat-o la Roma, dar și un pacient cu arsuri grave de la Arad, pe care l-au transportat la București.

  Ştirile judeţului Timiş

  Creații ale meșterilor populari și Piața Micilor Producători la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara
  La Muzeul Satului din Timișoara veți găsi, în acest weekend, produse de la micii producători, dar și creații ale meșterilor populari. Se desfășoară, în același timp, Târgul Meșterilor Populari și Piața Micilor Producători. Intrarea la eveniment este liberă, iar vizitatorii trebuie să poarte mască.

  Mapamond

  A murit Ruth Bader Ginsburg, renumita judecătoare la Curtea Supremă a Statelor Unite
  Renumita judecătoare Ruth Bader Ginsburg, apărătoare a drepturilor femeii, a murit la vârsta de 87 de ani. Aceasta suferea de cancer.

  Sănătate

  Crâmpeie de pe frontul Spitalului Militar Timișoara în lupta cu Covid-19. Scrisoarea lui Gabriel, 25 de ani, asistent medical
  Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale publică o nouă scrisoare din seria: „Crâmpeie de pe frontul Spitalului Militar Timișoara în lupta cu Covid-19”. Ne scrie Gabriel, 25 de ani, sergent, asistent medical.

  România

  Cursurile se vor desfășura online mai multe zile pentru a permite pregătirea secţiilor de votare și dezinfectarea lor
  Premierul Ludovic Orban a anunțat vineri seară că timp de mai multe zile cursurile se vor desfășura online, pentru a permite pregătirea secțiilor de votare și dezinfectarea ulterioară a claselor. Numărul zilelor urmează să fie stabilit. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  (P) Cred că Timișoara mai poate bifa o premieră istorică: prima femeie primar din istoria orașului
  ADVERTORIAL. Interviu cu RADU ȚOANCĂ, candidat PSD la funcția de consilier municipal Timișoara.

  România

  Opere de Newton și Galilei, valorând peste 2,5 mil. de lire, descoperite de polițiștii din Neamț în urma unor percheziții
  Polițiștii din Neamț au descoperit în urma unor percheziții opere aparținând lui Newton și Galilei, valorând mai mult de 2,5 milioane de lire sterline. Acestea ar fi fost sustrase din Londra în perioada 2017-2019.

  TION ITCom

  Aplicația TikTok va fi interzisă în Statele Unite ale Americii, începând de duminică
  Începând de duminică, aplicația TikTok nu va mai putea fi descărcată și utilizată pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, totul pentru ”a fi apărate interesele de securitate națională” ale țării, transmit reprezentanții Departamentului de Comerț al SUA. 1

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.