tion.ro Web analytics

Problema legarii Timisoarei de viitoarea autostrada spre Serbia ramane, in continuare, fara solutii

Unul dintre puţinele proiecte favorabile Timişului în noul Master Plan este cel referitor la realizarea unei autostrăzi care să lege Timişoara de Belgrad. Orizontul de timp în care aceasta ar urma să devină realitate este unul extrem de îndepărtat, din păcate. La fel, şi un drum de legătură care să lege A1 de această autostradă sau măcar de actualul drum naţional spre capitala Serbiei.
Scris de M. Hoster - Unul dintre puţinele proiecte favorabile Timişului în noul Master Plan este cel referitor la realizarea unei autostrăzi care să lege Timişoara de Belgrad. Orizontul de timp în care aceasta ar urma să devină realitate este unul extrem de îndepărtat, din păcate. La fel, şi un drum de legătură care să lege A1 de această autostradă sau măcar de actualul drum naţional spre capitala Serbiei.

Timişorenii visează de mulţi ani un drum rapid spre Serbia. O asemenea autostradă se ”coace” de ani buni de zile, chiar dacă mai marii de la Bucureşti habar nu aveau de existenţa unui asemenea proiect. Până la urmă ei au devenit ”conştienţi” şi au inclus proiectul în noul Master Plan. Orizontul de timp pentru realizare… încă nedefinit, dar sigur nu prioritar. Cel mai probabil sârbii ne-o vor lua înainte, ei fac proiecte, desenează hărţi, discută şi fac acorduri între oraşele şi comunele de pe viitorul traseu pentru a se face o autostradă de la Belgrad spre Vârşeţ.

La noi se discută despre drumuri de legătură cu viitoarea autostradă sau măcar cu DN 59, actualul drum naţional spre Serbia. La fel, nimeni nu ştie nimic despre acest drum. Sigur este doar că a fost promovat realizarea unui Studiu de Fezabilitate pe această temă, dar numai până la DN 69, adică drumul naţional dintre Timişoara şi Arad, adică celebrul drum de la intersecţia spre Sînandrei şi A1.

„Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A., prin Direcţia Tehnică a promovat realizarea Studiului de Fezabilitate pentru drumul de legătură A1 Arad – Timişoara şi drumul naţional DN 69. Ca urmare a elaborării proiectului, Prestatorul va da o soluţie de proiectare a noului drum”, se arată într-un răspuns oferit de CNADNR la o solicitare de informare lansată de utilizatorul unui important forum de discuţii pe teme de infrastructură.

Nici măcar despre acest proiect drumarii nu pot oferi un răspuns de realizare. Un drum de legătură cu DN 59, în afara oraşului, ar elimina probabil definitiv traficul greu din Timişoara.

Despre autostrada spre Belgrad, ca variantă de realizare s-a discutat foarte mult despre cea prin estul Timişoarei, mai precis autostrada să se lege la A1 undeva în zona Izvin – Remetea Mare, aceasta urmând să treacă peste Timiş, unde ar fi fost realizat un nou pod, prin zona Albina şi de acolo mai departe. În ultima perioadă se discută despre altă variantă, prin vestul oraşului.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Ziua Unirii Principatelor Române, marcată la Timișoara în fața sediului IPJ Timiș

  Ştiri din Timiș

  Cea mai crescută rată de infectare din Timiș, la Moșnița Nouă. Situația pe localități

  Sănătate

  Coronavirus, 24 ianuarie: 12.082 de cazuri în România. Peste 1.000 în Timiș

  Eveniment

  Șoferi cercetați penal în Dumbrăvița și Timișoara. Unul dintre ei conducea drogat, iar celălalt beat

  Eveniment

  Două case cuprinse de flăcări în numai câteva ore, în Timiș

  România

  George Simion, stropit cu cerneală la Iași, în Piața Unirii. Manifestanți cu pancarte „AUR și Șoșoacă nu reprezintă Iașiul”

  România

  Studiu: bullying-ul, accentuat de profesorii care îi ceartă pe elevi și părinții care își pedepsesc copiii

  Sănătate

  Peste 100.000 de oameni vaccinați anti-Covid cu trei doze, în Timiș

  România

  Arhiepiscopul Teodosie, amendat pentru că a oficiat o slujbă deși ar fi trebuit să se afle în carantină

  Ştiri din Timiș

  163 de ani de la Unirea Principatelor Române. „Cel dintâi pas important spre împlinirea năzuinței poporului nostru”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici