tion.ro Web analytics

Primaria Timisoara vrea sa dea 85 de milioane de euro pentru iluminatul public in urmatorii 10 ani!

Reactualizat la:
Reactualizat la:
La Timişoara se pregăteşte concesionarea serviciului de iluminat public pe 10 ani. Aleşii vor avea pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de consiliu un proiect de hotărâre în acest sens, pentru că urmează să expire contractele cu actualii operatori. Valoarea noilor contracte este estimată la nu mai puţin de 85 de milioane de euro, potrivit studiului de fezabilitate! Asta înseamnă 8,5 milioane de euro pe an.
Scris de A. Strugariu - La Timişoara se pregăteşte concesionarea serviciului de iluminat public pe 10 ani. Aleşii vor avea pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de consiliu un proiect de hotărâre în acest sens, pentru că urmează să expire contractele cu actualii operatori. Valoarea noilor contracte este estimată la nu mai puţin de 85 de milioane de euro, potrivit studiului de fezabilitate! Asta înseamnă 8,5 milioane de euro pe an.

Serviciul de iluminat public din Timişoara a fost concesionat în 2005, prin licitaţie publică deschisă, către doi operatori: AEM – pentru zona de sud a oraşului faţă de canalul Bega şi Elba – pentru partea de nord a urbei.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara spun că aceste contracte urmează să expire, aşa că aleşilor li se propune, printr-un nou proiect de hotărâre, să aprobe un studiu de fezabilitate privind concesionarea serviciului de iluminat public din municipiu.

A fost organizată o selecţie de oferte pentru întocmirea studiului, care a fost realizat de către Luxten Lighting Company.

Direcţia Tehnică, prin Compartimentul Iluminat Public, are cuprins în programul de investiţii pe anul 2015 obiectivul “Studiu de oportunitate, de fundamentare, a delegării gestiunii prin concesionare a serviciului de iluminat public, studiu de fezabilitate şi caiet de sarcini privind concesionarea serviciului de iluminat public , contract nr. 339/30.12.2014”. Contractele actuale de concesiune a serviciului de iluminat public din municipiul Timişoara încheiate cu operatori privați expiră în scurt timp. Ca urmare, este necesară organizarea unei proceduri de atribuire a noilor contracte”, spun reprezentanţii municipalităţii.

Proiectul de hotărâre urmează să intre în atenţia consilierilor locali. La cât sunt estimate noile contracte? Aproximativ 85 de milioane de euro pe 10 ani! Doar pentru iluminatul festiv de sărbători ar urma să se aloce peste 1,2 milioane de euro.

Valoarea totală a investiţiei (TVA inclus) = 377.617,05 mii lei (83.914,90 mii euro, curs: 4,5 lei/euro) din care C+M = 316.409,41 mii lei (TVA inclus) (70.313,20 mii euro, curs: 4,5 lei/euro). Valoarea totala pentru întreţinere-menţinere (TVA inclus) = 13.989,68 mii lei (3.108,68 mii euro, curs: 4,5 lei/euro). Valoarea totală pentru iluminat festiv (TVA inclus) = 5.580,00 mii lei (1.240,00 mii euro, curs: 4,5 lei/euro)”, se arată în referatul care însoţeşte proiectul de hotărâre.

Găsiţi anexată lista investiţiilor prevăzute a se realiza la capitolul iluminat public în următorii 10 ani.

Consilierii locali vor avea ultimul cuvânt de spus cu privire la delegarea gestiunii serviciului de iluminat public.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Descoperă urmele Timișoarei evreiești prin tururi organizate de Breasla Ghizilor

  Sănătate

  O nouă reacție adversă raportată la vaccinare, în Timiș. S-a manifestat prin pierderea cunoștinței

  Sănătate

  Vaccinul AstraZeneca, înlocuit cu Moderna în 6 fluxuri dintr-un centru din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Arheologii au intrat pe traseul drumului de legătură Timișoara-A1. În SF sunt 11 zone de interes

  Ştiri din Timiș

  VIDEO. Oamenii străzii cazați în containere primăriei amenajează o mini-grădină de legume și flori

  Ştiri din Timiș

  Piețe SA caută doi directori. Înlocuitorul lui Nasleu trebuie să mai fi condus regii sau societăți de stat

  Eveniment

  Dosar penal și amenzi în două zile consecutive, în weekend, la un camping din Diniaș

  Ştiri din Timiș

  Bugetul județului Timiș pe anul 2021 a fost aprobat. Consilierii PSD nu au votat

  Ştiri din Timiș

  Kunsthalle Bega prezintă instalația „Soft Objects” semnată Laurian Popa

  România

  Românii pot merge în vacanță în Grecia, din 16 aprilie. Care sunt condițiile

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici