tion.ro Web analytics

Primăria Timișoara a fost amendată de Garda de Mediu cu 50.000 de lei pentru mizeria din oraș

Reactualizat la:

Primăria Timișoara a fost amendată de Garda de Mediu cu 50.000 de lei pentru mizeria din oraș

<p>Tion: Primăria Timișoara a fost amendată de Garda de Mediu cu 50.000 de lei pentru mizeria din oraș</p>
Reactualizat la:
Locuitorii Timișoarei se plâng de două luni de mizeria din oraș. Unii dintre aceștia au făcut reclamații și la Garda de Mediu Timiș, iar o comisie formată la nivelul Instituției Prefectului Timiș a plecat în control prin urbea de pe Bega. Componenții comisiei au constatat că în oraș sunt locuri insalubre și gunoaie abandonate. Amenda aplicată este de 50.000 de lei...
Scris de Adrian Panduru - Locuitorii Timișoarei se plâng de două luni de mizeria din oraș. Unii dintre aceștia au făcut reclamații și la Garda de Mediu Timiș, iar o comisie formată la nivelul Instituției Prefectului Timiș a plecat în control prin urbea de pe Bega. Componenții comisiei au constatat că în oraș sunt locuri insalubre și gunoaie abandonate. Amenda aplicată este de 50.000 de lei...

Gunoaiele au acaparat Timișoara de la 1 noiembrie, de când Horticultura a preluat serviciul de salubrizare stradală în locul Retim. Prefectul de Timiș, Eva Andreaș, a anunțat formarea unei comisii care a luat orașul „la pas”, în control. Comisia formată din reprezentanți ai Gărzii de Mediu Timiș, ai Direcției de Sănătate Publică și ai Inspectoratului Județean de Poliție a verificat salubrizarea stradală în Timișoara în perioada 28 noiembrie – 5 decembrie.

Componenții comisiei au constatat că sunt locuri pe teritoriul Timișoarei unde sunt gunoaie amestecate și nu este asigurată curățenia stradală, faptul că pe borduri, pe spațiul verde sunt acumulări de deșeuri și noroi, iar „zonele cu afluență publică sunt insalubre, constatându-se atât deșeuri în jurul coșurilor de gunoi amplasate pe domeniul public cât și deșeuri pe spațiile verzi” .

În urma acestui control, Primăria Timișoara a fost amendată cu 50.000 de lei de Garda de Mediu Timiș, pentru că „nu se asigură menținerea curățeniei stradale pe domeniul public”. Reprezentanții municipalității au termen până în 4 februarie 2019 să ia „măsuri urgente” pentru identificarea zonelor unde sunt abandonate deșeuri, să le salubrizeze și să adopte noi măsuri care să conducă la stoparea fenomenului de abandonare a deșeurilor.

UPDATE. Nicolae Robu: Garda de Mediu este o instituție PSD-izată

Primarul Timișoarei susține că Garda de Mediu este o instituție controlată de PSD și că nu vede ceea ce ar trebui în oraș. Inspectorii de mediu ar trebui să atenționeze ADID, nu primăria, susține edilul-șef.

„Instituția statului PSD-izată, numită Garda de Mediu, nu vede ce vedem noi toți, stimați timișoreni! Nu a făcut nici măcar o atenționare organizației responsabile de mizeria pe care o vedem în oraș, ADID, cum nu face nici celor ce ne poluează orașul cu nerușinare! Dimpotrivă, încearcă să învinovățească primăria”, a acuzat Robu.

Edilul-șef le explică din nou prietenilor virtuali că de ridicarea gunoiului menajer se ocupă ADID și spune că PSD are control total asupra asociației.

„După ce ridicarea gunoiului menajer s-a luat din jurisdicția primăriei și s-a dat la Asociația Județeană ADID, cu nerușinarea-i specifică, PSD, care are controlul total asupra acestei asociații ADID, duce o campanie de intoxicare informațională deșănțată la maxim, pentru a direcționa nemulțumirile legitime ale dvs., stimați timișoreni, către primărie! Tot ce înseamnă gunoi menajer – altfel spus: gunoi din pubele, containere, rampe clandestine, rampe sezoniere de primăvară și toamnă – NU MAI ARE LEGĂTURĂ CU PRIMĂRIA!”, a scris primarul pe rețeaua de socializare.

Robu mai spune că „primăria este responsabilă doar de ridicarea gunoiului din coșurile de pe domeniul public – trotuare, piețe, stații STPT, parcuri – și de măturatul și spălatul străzilor”.

„Suntem conștienți că și la acest capitol mai e mult până să ne putem declara mulțumiți, dar nu e drept să ni se pună în cârcă ceea ce nu e al nostru! P.S. Între timp, am fost informat asupra unei noi mostre de mizerabilitate a acestor oameni, grupați împotriva Timișoarei și, la scară națională, împotriva României, sub sigla PSD! Să acuzi Primarul Timișoarei de grămezile de gunoi menajer revărsate din pubele și/ sau depuse de niște primitivi în jurul pubelelor, când TU ești responsabil de existența lor, e dincolo de orice limite!”, a conchis Robu, după ce pe mai multe grămezi de gunoaie au apărut hârtii pe care scrie „Atenție! Robu e primar!”.

atentie robu e primar

Articole pe aceeași temă:

[related-post post_id=”2153371″]

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Descoperă urmele Timișoarei evreiești prin tururi organizate de Breasla Ghizilor

  Sănătate

  O nouă reacție adversă raportată la vaccinare, în Timiș. S-a manifestat prin pierderea cunoștinței

  Sănătate

  Vaccinul AstraZeneca, înlocuit cu Moderna în 6 fluxuri dintr-un centru din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Arheologii au intrat pe traseul drumului de legătură Timișoara-A1. În SF sunt 11 zone de interes

  Ştiri din Timiș

  VIDEO. Oamenii străzii cazați în containere primăriei amenajează o mini-grădină de legume și flori

  Ştiri din Timiș

  Piețe SA caută doi directori. Înlocuitorul lui Nasleu trebuie să mai fi condus regii sau societăți de stat

  Eveniment

  Dosar penal și amenzi în două zile consecutive, în weekend, la un camping din Diniaș

  Ştiri din Timiș

  Bugetul județului Timiș pe anul 2021 a fost aprobat. Consilierii PSD nu au votat

  Ştiri din Timiș

  Kunsthalle Bega prezintă instalația „Soft Objects” semnată Laurian Popa

  România

  Românii pot merge în vacanță în Grecia, din 16 aprilie. Care sunt condițiile

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici