tion.ro Web analytics

Președintele CJ Timiș, ultimatum pentru constructorul drumului Giarmata – autostradă: „Luăm în calcul rezilierea contractului”

De Oana Bocănici

Președintele CJ Timiș, ultimatum pentru constructorul drumului Giarmata – autostradă: „Luăm în calcul rezilierea contractului”

Șantierul de extindere la patru benzi Giarmata - A1 riscă să intre în blocaj din cauza slabei mobilizări a executantului. Președintele Consiliului Județean Timiș Alin Nica ia în calcul rezilierea contractului. Pe de altă parte există pericolul pierderii finanțării.
Scris de Oana Bocănici - Șantierul de extindere la patru benzi Giarmata - A1 riscă să intre în blocaj din cauza slabei mobilizări a executantului. Președintele Consiliului Județean Timiș Alin Nica ia în calcul rezilierea contractului. Pe de altă parte există pericolul pierderii finanțării.

Slabă mobilizare pe șantierul de extindere la patru benzi Giarmata – autostradă, un tronson din extinderea drumuiui Dumbrăvița – A1. Președintele CJ Timiș Alin Nica spune că e un „joc de-a șoarecele și pisica” cu executantul, iar șantierul este în blocaj. S-au dat și termene, iar șeful CJ Timiș ia în considerare și o posibilă reziliere a contractului. În pericol s-ar afla și finanțarea.

„Este o firmă care nu are capacitate financiară, contractul fost semnat în 2019. Noi încercam să mobilizăm firma, dar dacă reziliem contractul este posibil să pierdem finanțarea. Asta ar însemna jumătate de an de proceduri, punând în pericol finanțarea, sau continuăm acest joc de-a șoarecele și pisica cu firma. Am dat un ultimatum constructorului să văd mobilizare concretă până la sfârșitul lunii, în caz contrar luăm în calcul rezilierea contractului, cu toate consecințele de rigoare. (…) Poate să însemne și pierderea finanțării, pentru că noi avem termen până în 2023 să finalizăm proiectul. Nu se poate trece de acest termen. În consecință, dacă reziliem contractul și avem o licitație cu contestații, atunci am putea pierde finanțarea. (…)

Această lucrare este una dintre cele mai problematice pe care le avem la ora actuală. Procedura de licitație nu ne poate garanta că firma își va face treaba. Eu știu că firma are dificultăți, are și câteva procese”, a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Alin Nica a menționat că se va lua o decizie în săptămânile viitoare.

CJ Timiș a semnat încă din martie 2018 contractul pentru „Modernizare DJ 691: lărgirea la patru benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoara și Centura Timișoara – Autostrada A1 (km 12+975)”. Valoarea lucrărilor este de 80,34 milioane de lei, dintre care 66,48 de milioane de lei sunt bani europeni. Proiectul este desfășurat în parteneriat de Consiliul Județean Timiș, Primăria Timișoara și Primăria Dumbrăvița.

Șoseaua care leagă Timișoara de autostradă, prin Dumbrăvița și Giarmata, va avea în cele din urmă patru benzi de circulație. Lucrările ar trebui finalizate în octombrie 2022, dar nu prea se lucrează așa cum ar trebui. Șantierul a fost deschis în anul 2020, de societatea SC Tehnocer SRL.

Probleme au fost și pe tronsonul sens giratoriu – intrare în Dumbrăvița – centura Timișoarei, în vară, când CJ Timiș nu s-a înțeles cu Primăria Timișoara privind ordinul de scoatere de sub tensiune a rețelei de troleibuz.

editor Dan Oancia

31 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Daniel says:

  Cu ce a gresit neamul ROMANESC, sa plateasca prețul acesta?! Parca suntem blestemati, nimic nu se mai face in TARA asta. Toti se cearta, toti vor sa fure, opriti-va odata si faceti ceva constructiv. V-eti da socoteala înaintea lui Dumnezeu cat de curând. După fapta si RASPLATA.. asa sa va ajute bunul Dumnezeu!

 2. Ion says:

  Cam mult va trebuie sa realizati ca pe acest santier nu se lucreaza…In doua luni s-a lucrat o zi sau doua…si in alea au stricat si vechiul drum…Jalnica prestatie…Chiar nimeni de la CJ Timis nu supravegheaza lucrarile pe acest santier?Delasare totala…

 3. eu says:

  aha, deci acuma nu mai e de vina Primaria Timisoara ca nu se lucreaza? va dati seama ce frumos era daca se dadeau jos liniile de troleibuz doar ca sa mai bifeze unii puncte electorale ? si ramaneam si fara troleu si nici lucrari nu se faceau. sa faca lucrarea la Giarmata pentru traficul greu care merge pe centura ca mai putin cresc copaci unde ar trebui sa fie de mult asfalt

 4. Radu says:

  Se stia de la inceput ca firma are probleme si totusi s-a permis sa se faca praf drumul existent la iesirea din Dumbravita ? Drumul era bun , pe cele 2 benzi intre Socar si centura . Acum e un dezastru .. . ! Atatea capete luminate nu au fost in stare sa previna intrarea intr-o astfel de situatie ? Halal management…

  • Robu says:

   Macar de asfaltau cate o banda dus intors fara intreruperi sa fie ca inainte daca 2 benzi pe sens nu sunt in stare dar asa ne rupem rulmentii si telescoapele si toata directia la masina prin denivelarile alea

 5. Poli 21 says:

  Tehnocer – firma de casa a psd, ajunsa si a lui nica.

 6. Tim says:

  Nu vor rezilia decât cind e sigur ca pierd și banii. După aia evident primăria Timisoara e de vina, ca atita ii duce mintea pe ăștia de la ULS – ul reînviat. Șeful CJ nu știa ca nu se lucra nimic ?! Îngrijoratul dl Nica …. Citu de Timisoara….

 7. tibi says:

  banii sunt deja platiti, ba, retardatilor

 8. Nu înțeleg de ce se tolerează lipsa mobilizării says:

  Beneficiarul ar fi trebuit să monitorizeze avansul lucrărilor pe traseu. Să-l pună pe executant să aleagă ori lucrează ori reziliază contractul (cu penalizări dacă erau stipulate în contract). Pe acest șantier iarna nu se lucrează că-i frig iar vara nu se lucrează că-i cald. Trist.

 9. Garda says:

  Contract semnat in 2019, iar in 09.2021 realizam ca treaba nu merge ??? Halal competentă … oare chiar nu va e rusine ??? REZILIAȚI și relicitati, cu orice preț. Se pierde finanțarea ? Nicio prb. Sunt destui bani la buget, DAR FACEȚI ODATĂ CEVA pt cei care v-au votat și care va plătesc salariile !! Ne-am saturat de scuze și de motive !!!

 10. Pilips says:

  Se rupe contractul cu firma. Se reface licitația. Se așteaptă contestațiile și abia după vreo 2-3 ani, noua firma începe lucru.
  Deci in 4 ani se face drumul

 11. Reos says:

  Oricine trece pe acolo vede că nu este mișcare numai cine ar trebui să vadă nu vede oare ce să mai credem la o bătaie de joc pe față??

 12. Helmuth says:

  Campanie de prost gust făcută de omul cu pantofii maro, micul print din CJT..

 13. Idiocracy says:

  Cantarea cu contestații si pierderea finanțării ne arata cat de jalnic se incheie contractele. Trebuiau specificate etape intermediare (milestone) pe care dacă nu le-ai atins ai zburat si lasi locul unui alt constructor. Probabil ca este o combinatie intre furtisag politic, incompetenta si lipsa fondurilor initiale pentru întreaga lucrare. Așa constructorul poate sa o lalaie pana in 2023, intre timp se baga in insolventa si apare la următorul contract cu statul cu o altă firmă condusă de mătușa

 14. take says:

  ce se mai lauda bufonul de Dobra inaintea alegerilor inaugura niste lucrari care se opreau dupa o ora! Dar si primaria Dumbravita condusa de niste analfabeti care in mod intentionat au plasat stalpii de troleibuz la marginea drumului pentru a bloca extinderea la 4 benzi sperand sa determine o diminuare a traficului spre autostrada. Ghinion din Timisoara spre autostrada catre Sanandrei drumul este doar pe hartie! Astazi corporatistii de pe ulitele satului Dumbravita stau cu orele in trafic

 15. Timisorean says:

  Am simtit asa un tremurat in atmosfera. Cred ca tremura constructorul de frica ca reziliaza nica contractul. Fix in 14 tremura!
  La primaria timisoara opresc proiecte, la cjt la fel….. bine ati votat, bravos!
  Atatia smecheri in cjt ala, toti infatuati, nu au loc 2 pe un hol cat is ei de umflati in pene, nica, mos, proteasa, palalau, dar cand ii de urmarit si motivat un constructor toti se dezumfla. Din nou bravo cum ati votat!

 16. EuTm says:

  Ba NeICA nimeni, dar cine a atribuit contractul acestei firme?

 17. HHH says:

  4 benzi prin Dumbrăvița? Abea au mutat stâlpii spre centru ( direcție bună sens greșit!).
  Lucru în echipa, unul hăis, altul cea!

 18. Jimmy says:

  Poate daca se interesau mai mult de curtea lor si mai putin sa puna bete-n roata Primariei Timisoarei cu fiecare ocazie si semi-ocazie vedeau si distinsii penelisti ca firma lor de casa isi bate joc pe fata de santier si faceau ceva de acuma 6 luni…poate daca si faci si se va vedea ceva dupa.tine Nica ai sanse candva sa devii primarul Timisoarei, cu buletin saun fara de oras…pana acum esti i mare dezamagire

 19. John says:

  Un papagal si Nica asta, toata vara nu s-a lucrat si abia acuma s-a trezit primaru de Besenova sa se bage in seama. Lasa ca acuma isi primeste si el portia si o sa le ia apararea, ca vine vreme rea si nu se poate lucra.

 20. Anamaria says:

  Cejeteule esti un dobitoc ca si toti care v ati perindat vremelnic , cu interese pesonale sau de haita , pe acolo , Timisul e o rusine , de altfel ca si Timisoara , pentru popor si neam , fiecare dobitoc a contribuit pe ,masura trecerii anilor la degradarea si dezastrul pe care il traim zi de zi in aceasta parte a tarii , nici o viziune nimic zero , Aline mutate si tu in Giroc la alti donbitoci cu care te ai intovarasit mai nou , sa va ia DaNa pe toti .

 21. plex says:

  Trimiteti-l pe Mos spaima constructorilor de drumuri, rezolva un’ doi problema.Sau cel putin isi face un selfie sa-l posteze pe fb , sa vada lumea cat de feroce e. Mai ales daca merge cu motocicleta si imbracat in karatist.

 22. flavius says:

  Vai, Dar de ce se reziliaza? ar trebui dupea 4-5 ani . Mie imi place cum a crescut gazonul pe portiunile decopertate. Serios vorbind , daca nu era UE sa mai verifice investitiile pe Fonduri , eu cred ca ajungeam rapid sa circulam pe drumuri de piatra. Politicianul roman nu are limita la furat

 23. Per Adrian says:

  Incompetenta pe tozta linia !! catastrofa de conducere . Banii sunt .s au si dat .si firma n a facut decat o pacaleala.distrugand drumul vechi. Cum naiba se fac alte drumuri in cateva luni.cartiere de locuinte in tr un an .etc. ?? Alin Nica lasa gargara .ia dir.firmei .si du te pe santier.fa i program pana in dec sa fie gata lucrarea. ! daca nu .Da i drumul la ancheta .ce a facut cu banii ???

 24. Alexandru says:

  Să vină reporterii Romania TV !!!

 25. Sandu says:

  Când au început lucrările la acest drum am facut pariu cu tatăl meu ca vor merge oamenii pe Marte înainte sa circulam pe el. Din păcate cred ca o sa îl câștig 😂

  • Alexandru says:

   Nu doar că vor merge oamenii pe Marte , dar vor face și drumuri județene pe acolo înainte de a fi ăsta gata !
   Vorba lui “Papașa”:

   GHINION !

 26. Cele mai noi știri

  Eveniment

  Cinci tiruri pline cu gunoi din Italia, descărcate la Lugoj. Polițiștii au întocmit dosar penal

  Ştiri din Timiș

  Impozite mai mari la Timișoara, din 2022. Cu votul lui Raul Ambruș, renegat de PNL și „adoptat” de USR

  Eveniment

  Un câine flămând și înghețat, blocat în nămol pe malul Timișului, a fost salvat de pompieri

  Ştiri din Timiș

  Scumpirea gigacaloriei, în aer. Dominic Fritz a retras proiectul de hotărâre care stabilea noul preț, s-a cerut dezbatere publică

  Sănătate

  CJ Timiș dă bani pentru o centrală proprie la Spitalul Județean, după oprirea gazului. Pături și aer condiționat, soluții de moment

  Ştiri din Timiș

  Primăria Timișoara laudă un autobuz electric turcesc, altul decât cel pe care îl cumpără Ministerul Dezvoltării

  Ştiri din Timiș

  Deputatul Alfred Simonis: Dominic Fritz şi viceprimarul Lațcău s-au jucat cu termoficarea Timişoarei până au stricat-o de tot

  Ştiri din Timiș

  Zona Moșnița - Buziaș, fără contract de deszăpezire. Cum se pregătesc autoritățile de iarnă în județ

  Ştiri din Timiș

  Soluția pe care E.ON o propune spitalelor din Timișoara rămase fără căldură și apă caldă

  Sănătate

  VIDEO. Valeriu Gheorghiță: Dacă se menține actualul ritm de vaccinare, până la finalul anului ajungem la peste 70%

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici