tion.ro Web analytics

Prefectura Timiș tranșează scandalul domiciliului lui Dominic Fritz. Cere revocarea hotărârilor care-i obligă pe cei din PMT să publice diplomele de studii și dovada domiciliului

De Oana Bocănici
Reactualizat la:

Prefectura Timiș tranșează scandalul domiciliului lui Dominic Fritz. Cere revocarea hotărârilor care-i obligă pe cei din PMT să publice diplomele de studii și dovada domiciliului

Reactualizat la:
Cele două hotărâri de consiliul local care-i obligă pe cei din conducerea primăriei și pe aleșii locali să-și facă publice diplomele de studii și dovada domiciliului nu sunt necesare, spune Prefectura Timiș. Reprezentantul guvernului în teritoriu cere revocarea lor, printr-un recurs grațios. În cazul în care CLT refuză și după un punct de vedere de la autoritatea care se ocupă de prelucrarea datelor personale, prefectul va decide dacă se merge în instanță.
Scris de Oana Bocănici - Cele două hotărâri de consiliul local care-i obligă pe cei din conducerea primăriei și pe aleșii locali să-și facă publice diplomele de studii și dovada domiciliului nu sunt necesare, spune Prefectura Timiș. Reprezentantul guvernului în teritoriu cere revocarea lor, printr-un recurs grațios. În cazul în care CLT refuză și după un punct de vedere de la autoritatea care se ocupă de prelucrarea datelor personale, prefectul va decide dacă se merge în instanță.

Nu a ținut de competența lor și era necesar un „act normativ ierarhic superior”, sunt doar două dintre concluziile Prefecturii Timiș în ceea ce privește verificarea celor două hotărâri de consiliu local care cer publicarea actelor de studii și a dovezii de domiciliu a aleșilor locali, inclusiv a angajaților care dețin funcții de conducere.

Conform analizei instituției, „măsurile au fost adoptate cu depășirea competenței materiale a consiliului local prevăzută expres și limitativ de art. 129 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ”.

„Măsurile adoptate tind să legifereze într-un domeniu reglementat printr-un act normativ ierarhic superior, respectiv Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, contrar prevederilor Legii nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative. Măsurile adoptate prin HCL nr. 268/13.07.2021 în privința funcționarilor publici nominalizați în HCL contravin prevederilor HG nr. 432/2004 privind dosarul profesional al funcționarilor publici. Prin reglementarea obligației de publicare a diplomei de bacalaureat sau a diplomei de licență la aleșii locali (primar, viceprimar, consilieri locali) și la consilierii personali, fără excepție, indiferent dacă acestea există sau nu, se încalcă prevederile Legii nr. 115/2015 privind alegerea administrației publice locale”, anunță Prefectura Timiș.

Instituția care reprezintă guvernul în teritoriu susține că hotărârile încalcă unele prevederi legale, cum ar fi un articol din Legea nr.115/2015 privind alegerea administrației publice locale. Cele două hotărâri solicită „documente suplimentare față de cele solicitate pentru ocuparea poziției prin depunerea candidaturii”.

„Prin reglementarea obligației de a publica diplomele de studii de către aleșii locali, se încalcă prevederile art. 4 din Legea nr. 115/2015, solicitându-se aleșilor locali documente suplimentare față de cele solicitate pentru ocuparea poziției prin depunerea candidaturii. Prin reglementarea obligației de a publica diplomele de studii de către consilierii personali, se încalcă prevederile Codului administrativ, deoarece pentru aceștia legea nu solicită condiții minime de studii.

Măsurile adoptate contravin dispozițiilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public în măsura în care vizează date cu caracter personal, iar art. 12 alin. 1 lit. d) din Legea nr. 544/2001 prevede că se exceptează de la accesul liber al cetățenilor informațiile cu privire la datele personale. Conform art. 14 alin. 1 din Legea nr. 544/2001: (1) Informaţiile cu privire la datele personale ale cetățeanului pot deveni informații de interes public NUMAI în măsura în care afectează capacitatea de exercitare a unei funcții publice”, mai transmite Prefectura Timiș.

Instituția Prefectului mai spune că cele două hotărâri prevăd publicarea unor date suplimentare față de cele expres prevăzute de art. 5 alin. 1 lit. c) din Legea nr. 554/2001. Astfel, s-a cerut „opinia Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, respectiv dacă cele 2 hotărâri ale Consiliului Local al Mun. Timișoara respectă reglementările legale privind protecția persoanelor fizice vizate de aceste două hotărâri în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și în ceea ce privește libera circulație a acestor date”.

Atac în instanță dacă hotărârile nu sunt revocate

În cazul în care consilierii locali nu vor revoca cele două hotărâri, Prefectura Timiș ia în considerare o acțiune în instanță.

„Adresa transmisă va fi prezentată în ședința consiliul local. În situația în care consiliul local nu va revoca hotărârile în cauză, după primirea punctului de vedere al consiliului local cu privire la aspectele sesizate și respectiv după primirea punctului de vedere al ANSPDCP, se va analiza dacă se impune introducerea unei acțiuni la instanța competentă pentru anularea acestora”, este concluzia Prefecturii Timiș.

Subiectul domiciliului primarului Dominic Fritz a mai fost contestat la Instituția Prefectului Județului Timiș, atunci când un cetățean a reclamat că primarul nu are domiciliu legal în Timișoara și a cerut încetarea mandatului. Concluzia instituției a fost că biroul electoral stabilește dacă un cetățean străin poate candida la alegeri în România, iar Fritz nu se află în afara legii, pentru că „nu a existat o schimbare a locuinței avută în vedere la validarea candidaturii și a mandatului”.

Inclusiv primarul Timișoarei a răbufnit față de cele două hotărâri, motivând, la adoptarea lor, că sunt „jocuri politice” ale aleșilor locali din celelalte partide politice.

Vă reamintim, cele două proiecte de hotărâre adoptate de Consiliul Local Timișoara care cer publicarea diplomelor de studii și actelor de domiciliu ale aleșilor locali au fost adoptate cu 14 voturi pentru și 12 împotrivă, în 13 iulie.

editor Dan Oancia

Pe aceeași temă:

Dominic Fritz a răbufnit în consiliul local. Au trecut proiectele care-l obligă să-și publice dovada domiciliului și diplomele de studii

Răspunsul Prefecturii la sesizarea unui liberal care a cerut încetarea mandatului primarului Fritz, pe motiv de domiciliu

 

58 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Misto says:

  Asa cand “alesii” locali sunt cioflingari care cred ca acuma pot sa faca ce vor.
  Actiunile de genul asta sunt ceva de genul “muscaturi la c_r” ale lacheilor lui unul sau altu.

  Primarul a fost ales ca persoana de incredere si nu ca ar avea ceva diplome pe pereti.
  Credeti ca daca un primar care este profesor universitar este mai bun ca un primar care este “numai” inginer? Sau daca un primar are mai multe diplome ca altul este mai bun ala cu diplome? Diplome de la Spirala Haret sunt valabile sau nu? Sunt cumva astea mai valoroase decat o diploma de la renumita universitate europeana,?
  Voi cand va vine meseriasul sa va schimbe robinetul la bucatarie il intrebati daca are dploma de maistru instalator?

  Daca ne ghidam dupa aceste principii, atunci e mai valoroasa o Sosoanca decat un Bil Geitz, ca aia are diploma mai mare decat Bili, care precis ca nu a avut diploma de IT-ist cand a inventat computerul.

  Asa , ca mai lasati muscaturile , at5acurile la dosul izmenelor si fiecare sa.si vada de treeaba lui si alesii poporului sa isi vada de problemele orasului si nu de izmenele (folosite) ale unuia sau altuia.

  • cezar says:

   Inginer nu te face o diploma pe perete, asa cum chiar tu sustii. Unde a lucrat Friț ca inginer? Vezi ca esti prost?

   • Misto says:

    Prost estu, tarane!
    Eu nu am scris niciunde ca actualul Primar ar fi hinjiner. Asta iti inchipui tu. Si am scris ca nu o diploma te face om capabil sau nu! Tu degeaba citesti, ca tot nu intelegi decat ceea ce vrei tu, sau intelegi aiurea.
    Crezi ca o diploma de prof la Politehnica ar face primarii mai capabili? Am avut un incompetent ce preda la Poli si a facut rahatul praf .
    Dupa “nick-ul” tau as crede ca esti Robu in persoana. Cezar , nume bombastic. Noroc ca multi catei de ii tii in poala se cheama Cezar. Si mancare de catei este Cezar. Cam asa ceva esti tu, Cezarule. La acest nivel ai ajuns, de mancare de animale de companie.
    Asa ca mai usor cu pianul pe scari, ca bubui de “desteptaciune” !

    • cezar says:

     Din primele cercetari rezulta ca esti prost, dar si din cele ulterioare mai aprofundate. Stiu ca primarul nu e inginer, daca stii si tu, pentru ce ai folosit exemplul cu pricina? Poate sa scoti in evidenta ca primarul nu are nicio alta calificare. Este primar ca a fost ales de o multime indusa in eroare, el nefiind de meserie NIMIC. Nu interpretez nimic, cacat cu ochi, doar scot in evidenta prosti ca tine care fac analogii de cacat ca de exemplu analogiile din comentariul de mai sus. La fel de oropsiti au ramas studentii de la poli in capacitatea de comprehenta. Vezi poate ai de instalat un windows si te retin.

  • RATM says:

   Hai sa-ti spun ceva de idolul tau bg… Nu a inventat computerul… Iar MASA, era membru in consiliu IBM, si uite cum a ajuns sa vanda la IBM pe miliarde… Dar nu t eprinzi… si ca sa-ti traduc, in grai mioritic, masa era membra in psd si i-a dat contractul marelui fiu iubit… Asa poate intelegi cum stau trebuirile, ca tot vreti o tara ca afara… 🙂

   • Misto says:

    Hai sa-ti spun pe un limbaj care se foloseste afara (adica in lume)
    Nu stiu daca ma’sa era la IBM sau nu, si precis ca nu stii nici tu exact, numai din ce ai auzit la scara blocului , Dar! Dar Bil Geitz (scriu asa sa stii cine este) e destept si daca a reusit ce a reusit, nu a fost ca ma’sa e la IBM ci fiindca ii merge bibilica.
    Tu, gandesti ca un mioritic, de preferinta pesedist, cine are pe ma’sa, tac’su sau pe nashu undeva, manca cu polonicul, si o diploma e inlocuitor la orice, inclusiv la neuronii lipsa (ca la tine).

    Ceea ce am vrut sa scriu in prima mea postare este ca lingaii din CLT n-au de ce sa-si faca griji de studiile lu Primaru sau unde doarme el noaptea. Ei au fost alesi acolo ca sa faca treaba pentru timisoara si nu sa muste izmenele primarului. Ca sunt lingai, se vede, nu au nevoie de lingai cu diploma.
    Incercati voi din tara sa nu mai lingeti in dos pe cineva pentru 10 lei sau pentru o “atentie” de la shefu! Mai capabili nu deveniti prin asta. Valabil si pentru Cezaru, pentru tine sau alti lingatori si lachei.

    • sandu says:

     Cariotipul clasic de absolvent de poli, somer, cu timp berechet sa debiteze ineptii pe internet. Vezi ca s-a cacat maica ta pe ea si asteapta sa o stergi.

  • Riario says:

   Dar ce se intampla cand tu esti inginer si intamplator sef de filiala municipala si te faci secretara in primarie?

  • M-am saturat de Fritz dar și de PNL/PSD care NU SE OCUPĂ DE PROBLEMELE REALE ale orașului! says:

   ati mai auzit sa vina consilierii cu vreo inițiativa cu vreun proiect de HCL la SESIZĂRILE numeroase ale Cetățenilor privind VACARMUL de la bolizii țiganilor cu NR.neamț Germania sau motocicletele tunate a derbedeilor romani ce gonesc asurzitor și fara oprelisti pina în zorii zilei? De nu poți tine un geam deschis ca înnebunești de cap! Păi ar putea înțelepții edili da numaidecât o DECIZIE DE CONFISCARE a NUMERELOR de ÎNMATRICULARE, la toți care FAC VACARM pe străzile orașului. Deoarece Primarul și Consiliul Local sunt SUVERANE, avind votul direct al cetățenilor POT DECIDE APROAPE ORICE MĂSURĂ, (atita vreme cit nu pun integritatea teritoriala în primejdie). Deci pot decide:
   1-amenzi uriașe de cite o mie de euro, cu sechestrarea VEHICOLULUI pina la plata amenzii.
   2-interdicție de circulație Parțială (între anumite ore sau zone ale orașului) sau chiar TOTALĂ ptr mașini sport, ATVuri, motociclete ce depășesc anumiți decibeli. Chiar CONFISCAREA VEHICOLULUI, urmind ca proprietarul sa se adreseze justiției dacă considera abuzivă. (Dar durează niște luni bune judecata…😉)
   Insă înainte de toate TREBUIE SĂ-ȚI PESE CA EDIL, cind se aduna reclamațiile cetățenilor, NU SA STAI NEPĂSĂTOR, chiar CU NESIMȚIRE, după ce ai promis înainte de alegeri ca vei fii numa ochi și urechi la sesizările cetatenilor

   • Nagy_Zoltan says:

    Confiscarea nu se poate face, contravine principiului suveranitatii proprietatii. Practic singurul mod in care iti poate lua legal masina e daca nu platesti ceva taxe si e scoasa la licitatie. Sub nici o forma nu ca ai mers cu viteza sau mai stiu eu ce.

  • Timisorean says:

   Da, corect, asa ganditi voi romani get beget de pe dambovita! Ca de aia tara asta e unde e ca tot timpul am vreun pe unu care nu conteaza diplomele, care conteaza sa fie cu partidu, sa dea limbile unde trebuie, sa stie sa dea parandaratul!
   Fereasca-ne sa punem in functii dupa competente! Cum sa faci asa ceva in romanica??
   Exceptii exista peste tot! Ca exista 1 bill gates si inca cateva sute sau mii pe planeta care au reusit fara diplome, ca au fost autodidacti sunt exceptii, sunt genii! Aia nu inseamna ca oricare de la coada vacii fara diplome e extraordinar. Bineinteles ca si invers exista exceptii: robu! Cu diplome, grade si e un dus cu pluta!
   Dar ce prosti is oamenii ca au facut scoli de mii de ani cand uite aici pe romanica noua nu ne trebuie diplome!

 2. ionel says:

  De unde se vede si la ce folosesc legile si normele, atat de imbacsite, neclare, vagi si in genere, facute incat sa incurajeze mersul pe alaturea cu legalitatea – servesc pentru ca sa poata valsa cu ele, dupa cum bate vantul, cei din randurile functionarimii, protejatii lor, oricine care are spate si transforma in avantaj propriu reguli care teoretic se aplica la nivelul intregii societati. Cand e vorba sa beneficieze ei, folosesc toate nuantele si virgulele din textul legii. Cand e vorba de cetateanul oarecare, nu au nicio jena sa se bage cu picioarele pestetextul legii, ba chiar sa falsifice date, inscrisuri, sa minta in declaratii… jenant. Dramatic sau chiar tragic pentru cei care pica in rolul victimei in acest duel inegal, insa – jenant si penibil la nivel social. Cu referire la articol – se intelege ca asupra unui functionar/bugetar/politician ales nu se pot aduce interpelari cu privire la date care il privesc, odata ce a fost ales?! Deci se exclude atat posibilitatea unor erori sau a verificarii lor, cat si o forma de transparenta (limitata desigur la protejarea unor detalii personale si precise, care ar putea prezenta o intruziune sau expunere, daca s-ar face publice).
  Am mai zis pe tema asta – si aici nu mai discut corectitudinea – ca odata trecut de validarea cheie, candidatul ramane inatacabil – el dand socoteala celor care i-au dat ok-ul, nu echipei adverse sau publicului. Raportat la aceasta constatare, nu stiu de ce se mai agita apele cu articole de presa etc… o fatada obositoare.

 3. Ionica says:

  Dar ce au de ascuns?Faptul ca BEC nu si-a facut treaba sau ca mai mult de jumatate dintre cei noi alesi nu au studiile pe care spun ca le au?

 4. demisia says:

  demisia fritz. demisia nemeth. usr e un grup organizat de mincinoși care se apara intre ei

 5. uie_fritz says:

  cum era cu transparenta promisa?

  daca e totul in regula, publica odata si le inchizi gura, ce atata…sau nu e in regula??????

 6. cet says:

  Papagalii politruci din CLT au rezolvat toate problemele Timisoaraei!

  Doar domiciliul si diploma lui Fritz nu, ca de aia nu mai pot locuitorii orasului!

  De altfel studiile universitare pot fi aflate de oricine pe site-ul UNIVERSITAET KONSTANZ!

  • ioana says:

   Puneti aici link-ul cu pagina studiilor lui fritz ca sa stim. Eu am cautat si n-am gasit nimic despre el pe site-ul acelei universitati.

  • zet says:

   “Papagalii politruci din CLT”cum le spui tu consilierilor indiferent de partidul pe care il reprezinta sunt alesii timisorenilor si reprezinta in mod democratic interesele lor.
   Poti intelege asta ?

 7. Oare cum ar fi says:

  Dece santeti asa de rai!!!Si un om cu domiciliu sub podul Decebal tot Timisorean este!!Si asta cu studile daca un ministru al justitiei a facut facultatea la Balti vezi cazul Iordache poate fi foarte competent cazul legilor justitiei date de sus numitul.Atunci dece MAESTRUL FRITZ nu poate sa fie un primar competent???Uitativa numai ce masuri “BUNE”a luat pentru Timisoreni in cei 11 luni de mandat.A dicitalizat primaria,a angajat aproape toti membri USR in primarie,a investit mai multi bani decat Robu dar pe ce este secret.

  • Anubis says:

   Problema nu sunt studiile si domiciliul lui Dominic ci ale echipei de consilieri locali. Acestia au in palmares facultati pe la Ioan Slavici si Dragan.

 8. Anonim says:

  Dupa atata incrancenare pe diplome si domiciliu tind sa cred ca Fritz are 0 scoala si are o problema CLARA cu domiciliul ceva ilegalitati sunt . Altfel nu vad ce mare SECRETOMANIE pe niste chestiuni marunte . Ma tem ca inca 4 ani vom bate pasul pe loc cu asa primar .

  • ioana says:

   Bineinteles. E clar ca are de ascuns ceva. Iar cand se indoaie legea ca sa se potriveasca dupa chipul si asemenarea infractorului, e evident ca e infractor si ca ar trebui sa demisioneze daca are onoare. Dar nu are! E un pui de bolsevic de rit nou, cu tupeu gros si apucaturi de vechil pe mosia proprie. Gunoi!!!

 9. Nelu says:

  Transparenta :)))

  • Oare cum ar fi says:

   Si tu acuma si ochelari se mai aburesc!Atunci dece onorata primarie sa nu ne abureasca?

  • antiVrajeala says:

   “Nu e negociabila”. adica nici nu se pune in discutie. adica atata cata vor ei. adica ghinion. csf, ncsf, ca nu e negociabila. Cine credea ca e mai mult decat un slogan, si a luat o mega tzeapa. Asta e democratia pe baza de emotzii, cu “aia sunt aia rai, noi suntem aia buni”, ba invers, ba sa fie bine sa nu fie rau. Cine a votat fara sa se uite pe ce se promite cu atentie si cata baza au promisiunile atat ca fezabilitate cat si ca prioritate relativ la totalul chestiilor unei administratii, poate tura urmatoare va face altfel; dar ma indoiesc teribil ca dupa PATRU mandate ciuhandu si DOUA robu, culminand cu Fritz donimic, cineva va vota altfel decat emotional. Macar daca s-ar interesa votantii despre 5 candidati si propunerile lor, dar nu, batman, aici se induce perceptia ca batalia e doar intre doi, si doar din ei ai de ales, restul is asa, sa fie. Daca rezultatul nu e bun, cred ca ar trebui schimbata metoda. Adica o alegere rationala si informata, nu una emotionala si manipulata. Insa de unde ratiune dupa decenii de emotii?

 10. Stefan says:

  Prefectul nu este ALES Prefectul este NUMIT Implucarea as este prosteasca si nedemocratica profound si va raspunde in fata Justitiei pwntru OBSTRUCTIONAREA LEGII

  • George says:

   Nu doare, prostia? Vezi ca ce au votat “alesii” este INFERIOR LEGII. Nu poti vota o HCL care incalca o lege sau o HG, care sunt, ierarhic superioare. O HCL trebuie sa respecte Constitutia, apoi LEGILE, apoi HG sau OUG. Asta e ordinea ierarhica de legiferare. Dar se pare ca cei care stim legislatia suntem mai putini decat postacii de partid, poate chiar mai putini decat consilerii locali PSD+PNL+AUR+PPD, care au votat intr-o veselie vecina cu prostia aceste HCL-uri.

   • Bati cimpii! Primarul și CL sunt SUVERANE! says:

    Deoarece au votul direct al populației! Ei POR EMITE ORICE HOTARIRE DE Consiliu atita vreme cit nu afecteaza i tegritatea teritoriala a țării ori încălcări FUNDAMENTALE ale cetățeanului. I rest pot decide CONFISCAREA mașinii, chiar casei dacă deranjezi urbea prin actiunile tale. N-ai decit apoi sa te adresezi instantei, insa ptr moment decizia e VALABILĂ! DECI NU MAI DEZINFORMA.

 11. Desoto says:

  Concluie logica: NU este cetatean roman, NU domiciliaza in Timisoara, NU are nici un fel de studii, este un oportunist sprijinit de niste lingai vinduti la straini si este pe deasupra membru al celei mai discriminate minoritati din tara. Cinste lui.

 12. k999 says:

  USR ati vrut… placuta suedeza ati primit!

 13. gabriela borcsi says:

  Demisia Fritz, esti o mizerie !!!!!!!!!

 14. Alin says:

  Dacă nu facem o revoluție să ne adunăm și să dăm buluc peste ei în Primărie și Prefectură nu rezolvăm nimic, dar nimic.

 15. Adrian Biro says:

  Usr…de la “fara penali in functii publice” la “penibili in toate functiile”
  Daca in titlul articolului era alt nume… orice alt nume, toti useristii ar fi cerut “dreptate, justitie, demnitate, si alte cacaturi pe care nu le are nimeni, doar Usr le are…

 16. Laurean says:

  Cu sau fără diplomă de studii, timpul oricum se scurge în defavoarea lui și a lui Nica.

  Parcul Civic încă nu e gata, pe Bogdăneștilor trec în inspecție zilnic nici țipenie de muncitor, pe Cetății au scos liniile și în rest au lăsat totul baltă.

  De cealaltă parte, eterna ciorbă reîncălzită cu Stadion și Sală Polivalentă, care niciodată nu încep să se construiască efectiv. Aquapark și parc de aventură la Buziaș doar la nivel de intenție.

  USR va fi înlocuit la următoarele alegeri și va rămâne în memoria colectivă ca cel mai irelevantă formațiune politică din istoria orașului.

 17. vetuta says:

  Aoleu, si vai de mine si de noi!
  Nu stiu unde are domiciliul Fritzu! #
  Pai nu va ganditi si voi, noi babele astea proaste si cicalitoare, ce sa discutam la scara blocuui, la bancutza aia,. Nu stim nici daca a facut ceva scoala, daca a mers la gradinitza. Nu stim nimica. Pai la PSD stiam tot , ce studii are Coana aia blonda , cum o chema, de fu si primministra, aia, servitoatrea lu Dragnea!, Deci la aia stiam ce studii a facut, ce a srtudiat unde si cat.
  Si Robulache si-a pus toate dilomele de pe perete pe pajina lui, sa ne rupem falcile la discutii, ca ce destept e omul . No, apai arata el cam dus , sadar stiam ce studii are si unde le-a facut.
  Si acuma uite asta, nu ne da nimica ca sa rumegam si noi la scara blocului. Probabil nici nu a fi fost la scoala. Poate a facut scoala de corectie. Ca nu se stie nici de ce presedintelöe Jermanikai l-a avut ca consilier. Ca noi babele astea de la bloc, ramanem fara obiectul muncii daca nu stim si noi o tzâra!

  Si cu treansparenta asta promisa. Pai eu nu vad nimica, nici o schimbare. Eram si eu curioasa sa vad primarul cu izmenele transparente, sa vad si eu ce are acolo de ascuns. Poate mai sughitam si eu, mai vedeam si eu ceva, ca la al meu….. e jale. Nici o sansa.

  Cu drag, manca-v-as . A voastra Coana Veta, aia cu gura mare de le stie pe toate.

 18. corina says:

  Tara arde si babele din CLT (primarie ) se piaptana ! Nu mai aveau altceva de discutat despre Timisoara decat domiciliul si studiile primarului…Mi-e scarba de cei care stau la barfa in loc sa se ocupe de treburile pentru care au fost alesi !

  • Cei mai PUTUROȘI CONSILIERI are TM says:

   TRINTORI ĂȘTIA de consilieri alta grija n-au?! ORASUL e într-un VACARM TOTAL de la motociclete, peste care au mai apărut și bolizii sport a țiganilor infractori veniți din Germania sa mai ocupe niște case prin TM.
   Iar CONSILIERII își văd DOAR DE MENDRELE LOR…
   Piste de biciclete cu borduri inalte de îți rupe bitza, dar pe NICIUNUL nu-l vezi pedalind vreodată. Decit cu fitze de politruc corupt în mașini poleite ca interlopii

 19. Supapa says:

  Hahaha ! Ce mare teapa si-au luat usereii…bine noi toti trebuie sa suferim dar asta e.
  Astia au promis transparenta dar isi ascund trecutul. Va e rusine de el baieti? Ca sunt doar repetenti printre voi sau studenti care au terminat (sau nu) te miri ce facultate anonima?

  • Daniel says:

   Dar dumneavoastra de ce nu va faceti publice diploma de studii respectiv adresa de domiciliu? Am dorii toti sa o vedem pe Tion…. Btw, tu esti Robu?

 20. Geo says:

  Pentru mine așteptările de reformă și revoluție administrativă asumate s-au năruit din clipa în care tanti Clotilde a băgat mâna în sacii ăia de voturi. Sau nenea Colliban a pretins finalizate niște studii inexistente. Mă așteptam și mă aștept la orice, nimic nu mă mai ia prin surprindere.

 21. Marcel Anton says:

  MI se pare normal ca diplomele de studii superioare si de master ale functionarilor publici din fuctii de conducere sa fie publice.
  Ca sa vedem cine are liceul industrial: si diploma de la Dragan 9sau alta facult particulara) luata prin corespondenta.????.
  Prefectura nu vrea pt ca poate are interes obscur ca sa nu se afle cine a luar concursurile.
  Eu nu am vazut in comisia de examinare la primaria Timisoara nici un reprezentat al ANFP sau al prefecturii, asa cum cere legea.

  • CORECT! says:

   Că Nu te obligă nimeni sa devii edil… Prima condiție e TRANSPARENȚĂ TOTALĂ dacă vrei săi conduci pe ceilalți semeni. Dacă nu, stai drak acasă, nu fă pe marele implicat…

 22. Tion o suge sa faca valva says:

  Legea 115 din 19 Mai 2015:

  ART. 5
  (1) Cetăţenii Uniunii Europene care au domiciliul sau reşedinţa în România au dreptul de a alege şi de a fi aleşi în aceleaşi condiţii ca şi cetăţenii români, cu îndeplinirea prevederilor prezentei legi.
  (2) Cetăţenii Uniunii Europene au dreptul de a fi aleşi în funcţia de primar, consilier local şi consilier judeţean.
  (3) În sensul prezentei legi, prin cetăţenii Uniunii Europene se înţelege cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, altele decât România.

  Putina terminologie pentru taranul comunist emancipat:

  reședință sf [At: ASACHI, S. L. II, 85 / V: (înv) rese~, (reg) reșiden~ / Pl: ~țe, (rar) ~nți / E: fr résidence, lat residentia după ședință] 1 Sediu al unei autorități sau al unei persoane oficiale Si: rezidență (1). 2 Localitate sau casă în care o persoană particulară își are domiciliul stabil Si: rezidență (2).

  REZIDÉNȚĂ s.f. (Jur.) 1. Reședință. 2. Dreptul și starea unei persoane care se stabilește într-o țară străină în calitate de rezident. [Cf. engl. residence, fr. résidence, germ. Residenz, lat. residentia].

  sursa: DN (1986)

  adăugată de LauraGellner

  Legea Romaniei (aliniata la standarde UE) :

  https://europa.eu/youreurope/citizens/residence/documents-formalities/eu-nationals-permanent-residence/index_ro.htm

  Special pt. Robu (ce-l roade) :

  ART. 6 (1) Nu pot alege: a) debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie;

 23. Robert says:

  Ce porcarie! Nici nu ma interesează unde are ala domiciliul, dar putea sa îl publice sa termine bâlciul. Asa se face vinovat de tot circul asta.

  • AA_Alex says:

   Aici nu mai e vb de el, ci de studiile consilierilor. Asa ar vedea cetatenii ca sunt niste terchea-berchea cu facultati pe Slavici, Tibiscus sau Dragan… sau in cel mai BUN scenariu avem si caateva mediocritati de la Poli/Vest.

 24. Tion o suge la rece says:

  Legea 115 din 19 Mai 2015:

  ART. 5
  (1) Cetăţenii Uniunii Europene care au domiciliul sau reşedinţa în România au dreptul de a alege şi de a fi aleşi în aceleaşi condiţii ca şi cetăţenii români, cu îndeplinirea prevederilor prezentei legi.
  (2) Cetăţenii Uniunii Europene au dreptul de a fi aleşi în funcţia de primar, consilier local şi consilier judeţean.
  (3) În sensul prezentei legi, prin cetăţenii Uniunii Europene se înţelege cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, altele decât România.

  Putina terminologie pentru taranul comunist emancipat:

  reședință sf [At: ASACHI, S. L. II, 85 / V: (înv) rese~, (reg) reșiden~ / Pl: ~țe, (rar) ~nți / E: fr résidence, lat residentia după ședință] 1 Sediu al unei autorități sau al unei persoane oficiale Si: rezidență (1). 2 Localitate sau casă în care o persoană particulară își are domiciliul stabil Si: rezidență (2).

  REZIDÉNȚĂ s.f. (Jur.) 1. Reședință. 2. Dreptul și starea unei persoane care se stabilește într-o țară străină în calitate de rezident. [Cf. engl. residence, fr. résidence, germ. Residenz, lat. residentia].

  sursa: DN (1986)

  adăugată de LauraGellner

  Legea Romaniei (aliniata la standarde UE) :

  https://europa.eu/youreurope/citizens/residence/documents-formalities/eu-nationals-permanent-residence/index_ro.htm

  Special pt. Robu (ce-l roade) :

  ART. 6 (1) Nu pot alege: a) debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie;

 25. ax says:

  pai daca a fost avocatul primeului donimic, nu trebuia sa se abtina. in codul administrativ este reglemetata aceasta institutie juridica exact pt situatii de genul asta. dar ma rog, se pare ca pt usr legea capata alte valori

 26. cezar says:

  Din primele cercetari rezulta ca esti prost, dar si din cele ulterioare mai aprofundate. Stiu ca primarul nu e inginer, daca stii si tu, pentru ce ai folosit exemplul cu pricina? Poate sa scoti in evidenta ca primarul nu are nicio alta calificare. Este primar ca a fost ales de o multime indusa in eroare, el nefiind de meserie NIMIC. Nu interpretez nimic, cacat cu ochi, doar scot in evidenta prosti ca tine care fac analogii de cacat ca de exemplu analogiile din comentariul de mai sus. La fel de oropsiti au ramas studentii de la poli in capacitatea de comprehenta. Vezi poate ai de instalat un windows si te retin.

 27. Timisorean says:

  Primar usr, prefect usr, imediat sar sa se acopere! Dar nu s-ar alia sa faca ceva pentru oras, doar sa se acopere stiu!

 28. Diana Ciobanescu says:

  De când analfabetismul funcțional își merită laurii majorității învingătoare, nu-i de mirare că mancurtii și vuvuzelele de partid au ifose academice…
  Buletinul și actele de studii ale “alesului” și camarilei sale au ajuns prilej de “lecții” gratuite de știința Dreptului…Ar merita analize, la literă și la cuvânt, spre hazul tuturor, inepțiile susținute!😀
  În locul ridiculizarii absurdului, mizăm pe bunul-simț juridic elementar, la dispoziția alegătorilor. Tot ceea ce legea nu interzice, nu este ilegal! Per a contrario, este posibil și legal. Dispoziția legală nu epuizează ci indică nivelul de competență, materială, teritorială…
  Actele de executare a legii și de organizare a executării legii- cum e cazul ‘hotărârilor CL’, structura deliberativă a Executivului local- circumstantiaza, particularizeaza, adaptează la o situație dată, dispoziția cu caracter general a legii! Ceea ce nu înseamnă nici că adaugă, nici că încalcă legea!!!
  Ca pentru idioți, un ex…când îți spune în regulamentul general al unui club, de pildă, că trebuie să fii îmbrăcat corespunzător, diferențele, prin personalizare, între un club nautic și unul de alpinism, nu înseamnă încălcarea legii și nici depășirea cadrului legal!😉
  În fine, trebuie să fii încolțit, ca avocatul fără argumente în fața clientului căruia îi ești îndatorat, ca să invoci o lege SPECIALĂ care reglementează alegerile, ca să critici opțiunea unui organ executiv cu competență GENERALĂ!😉
  Pe înțelesul “tutulor”, nu poți invoca o lege electorală față de o lege care reglementează Administrația, Codul Administrativ!!!
  Consiliul Local poate face orice (hotărâre) ceea ce legea nu interzice!
  Iar performanța absolută a incapacității de gândire logică rezultă motivarea cu referire la “datele cu caracter personal”!
  Citez din motivare: “Informaţiile cu privire la datele personale ale cetățeanului pot deveni informații de interes public NUMAI în măsura în care afectează capacitatea de exercitare a unei funcții publice”, mai transmite Prefectura Timiș.
  Or, CL a înțeles diferența dintre NUMAI și TOCMAI!!! Că “exceptionalul” a devenit TOCMAI OBLIGATORIU, este impus de realitate ca regulă! TOCMAI cel ce exercită funcția publică este EXCEPTAT de la protecția datelor cu caracter personal!!😉🙂
  Ăsta-i prețul când demnitățile publice sunt “onorariu de succes” pentru avocați de trei parale!
  Așa se afundă în mocirla intereselor personale și electorale “statul de drept”! Instituția Prefectului, paznici de far a legalității!

 29. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  3 avantaje ale unui logo profesional pentru dezvoltarea afacerii tale

  Ştiri din Timiș

  3 servicii de copywrite care îți vor duce afacerea la următorul nivel

  Ştiri din Timiș

  Timișoara, în frig. Primăria dă peste 20.000 de euro pe servicii de consultanță în eficiență energetică

  Ştiri din Timiș

  În Timișoara, rata de infectare cu Covid a trecut de 21. Situația în Timiș

  România

  Coronavirus, 27 ianuarie: Peste 31.000 de infectări în România și 71 de decese. În Timiș sunt 2.381 de cazuri

  Eveniment

  UPDATE. Cabluri de fibră optică abandonate pe pista de biciclete și pe șosea, la Moșnița Nouă

  Sănătate

  Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara crește numărul de paturi destinate copiilor cu Covid-19

  Eveniment

  Zeci de percheziții într-un dosar pentru vaccinări false. Polițiștii au descins și în Timiș

  Mapamond

  Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

  Ştiri din Timiș

  Puțini profesori interesați de posturile de directori, în Timiș. Inspectorul general: „Avem o problemă în mediul rural”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici