tion.ro Web analytics

UPDATE. PNL Timișoara are conducere interimară. Se așteaptă o decizie de la București

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:

UPDATE. PNL Timișoara are conducere interimară. Se așteaptă o decizie de la București

foto: arhivă
Reactualizat la:
A fost votat un birou interimar la PNL Timișoara, care este condus tot de Alin Nica. Ședința BPJ a PNL Timiș de marți seară nu s-a lăsat cu excluderi din partid, așa cum s-a anunțat de fapt. După circul de la alegerile de sâmbătă s-a decis doar schimbarea din funcție a lui Claudiu Chira de la PNL Dumbrăvița. UPDATE. Reacția oficială a PNL Timiș.
Scris de Roxana Deaconescu - A fost votat un birou interimar la PNL Timișoara, care este condus tot de Alin Nica. Ședința BPJ a PNL Timiș de marți seară nu s-a lăsat cu excluderi din partid, așa cum s-a anunțat de fapt. După circul de la alegerile de sâmbătă s-a decis doar schimbarea din funcție a lui Claudiu Chira de la PNL Dumbrăvița. UPDATE. Reacția oficială a PNL Timiș.

Liberalii se ceartă mai mult online decât fizic. Nu a fost mare scandal la ședința Biroului Politic Județean a PNL Timiș care a avut loc marți seară, deși președintele interimar al PNL Timiș anunța plângeri penale și chiar excluderi din partid. O propunere a venit de la fostul primar din Deta, Petru Roman, care a cerut demisiile lui Alin Nica și Dănuț Groza (secretar general al PNL Timiș – n.r.), dar nu s-a întâmplat nimic.

S-a votat însă, cu 31 de voturi, dizolvarea fostului birou interimar al organizației municipale, care oricum nu mai exista după alegerile de sâmbătă. A fost votat un alt birou interimar, care are 15 membri și este condus tot de Alin Nica.

BPJ a decis și schimbarea din funcție a președintelui interimar PNL Dumbrăvița, Claudiu Chira. Potrivit surselor PNL, validarea alegerilor cu scandal de sâmbătă este la mâna conducerii naționale a partidului. Biroul interimar nou ales al PNL Timișoara va trebui să organizeze un scrutin nou, dacă alegerile vor fi declarate nestatutare, iar noul birou politic local va fi dizolvat.

Vă reamintim, pentru funcția de președinte al PNL Timișoara au candidat viceprimarul Cosmin Tabără și consilierul local Raul Ambruș. A fost scandal chiar de la intrarea în Sala Capitol, locul unde s-au ținut alegerile. La intrare au stat agenți de pază, iar la un moment dat a fost chemată și poliția. Liderul interimar al liberalilor din Timiș, Alin Nica, a anunțat amânarea alegerilor și a părăsit sala, împreună cu candidatul pe care îl susținea, Cosmin Tabără. Au rămas la conferința municipală susținătorii lui Ambruș, care l-au ales președinte. Echipa Ambruș consideră alegerile statutare, iar tânărul consilier local spune că nu e nevoie, de fapt, de validare de la București.

UPDATE. Reacția oficială a PNL Timiș

Biroul Permanent Județean interimar al PNL Timiș a analizat și a decis că scandalul provocat de grupul coordonat de Raul Ambruș, Claudiu Chira, Liviu Cocean și Cătălin Iapă a fost unul premeditat, Raul Ambruș fiind informat asupra persoanelor care nu au drept de vot.

„Acesta a avut acces la convocator și i s-au adus la cunoștință motivele statutare pentru care persoanele în cauză nu își pot exprima opțiunea în mod legitim. Candidatul Raul Ambruș a fost reprezentat în Comisia de organizare și desfășurare a alegerilor de către Claudiu Chira și Liviu Cocean deci a avut acces atât la informații, cât și la deciziile luate. Dacă ar fi existat îndoieli legitime cu privire la convocator, persoanele în cauză ar fi trebuit să depună contestație, nu să instige la violență”, spun reprezentanții BPJ interimar al PNL Timiș.

Tot cei de la BPJ spun că persoane fără drept de vot au fost mobilizate de către grupul lui Raul Ambruș în vederea pătrunderii în sala unde începuse conferința de alegeri, au creat un climat conflictual și au insistat să voteze, fapt care a impus amânarea alegerilor.

Din punct de vedere tehnic, spun că alegerile au fost organizate corespunzător. Nu au fost identificate deficiențe sau greșeli ale Comisiei de organizare și desfășurare a alegerilor. Grădina de Vară a fost schimbată cu sala Filarmonicii deoarece condițiile meteo nu permiteau desfășurarea evenimentului în aer liber. Toate persoanele cu drept de vot au fost anunțate, iar pentru acestea, accesul în sală s-a făcut cu ușurință. În fața clădirii au fost însă persoane fără drept de vot care au venit instigate de grupul lui Raul Ambruș și cărora nu li se putea permite accesul în incintă.

„Presupusele alegeri de PNL Timișoara nu au existat din punct de vedere statutar, deci ele nu pot fi nici validate, nici invalidate. Comisia de arbitraj de la București nu are asupra a ce să se pronunțe deoarece alegerile nu au avut loc”, spun cei de la BPJi.

Marți, însă, Orban declara că dacă cineva consideră conferința de alegeri nestatutară, se poate adresa Curții de Onoare și Arbitraj.

„Să dizolvi un Birou municipal care a fost ales în urmă cu câteva zile mi se pare ceva de noaptea minţii. Există o cale, dacă o conferinţă de alegeri cineva consideră că este nestatutară, are posibilitatea să se adreseze Curţii de Onoare şi Arbitraj”, a declarat Ludovic Orban, liderul liberalilor din România.

Ședința CCL a fost închisă oficial de președintele BPL Timișoara, în baza deciziei CODA nr 3 din 3 iulie. Prin respectiva decizie s-au amânat alegerile și s-au anulat buletinele de vot tipărite.

„Tot ce s-a desfășurat după momentul anunțului președintelui BPL, care este și președinte BPJ, nu mai este considerat CCL, ci doar un grup de oameni adunați într-o sală. Tot ce s-a votat după momentul anunțului președintelui BPL nu este valid. Menționăm de asemenea că persoanele care au intrat cu forța în sală nu s-au legitimat, deci nu poate fi certificată nici măcar calitatea de membru PNL, cu atât mai puțin dreptul de vot”, mai spun reprezentanții BPJ i.

În cadrul BPJ interimar al PNL Timiș a fost votată dizolvarea Biroului Permanent Local Interimar al PNL Timișoara. S-a ales o nouă componență care include două personalități din mediul universitar: Octavian Crețu – rector al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara și Marilen Pirtea – rector al Universității de Vest Timișoara, dar și foști președinți ai PNL Timiș: Viorel Coifan și Ovidiu Drăgănescu, care a ocupat funcția de secretar general al PNL pe țară. Președinte interimar la Timișoara a rămas Alin Nica.

„Noul BPL interimar are ca principale atribuții organizarea alegerilor la municipiu și cercetarea și sancționarea faptelor acelor membri care au încălcat statutul și care, prin acțiunile lor, continuă să afecteze reputația PNL”, conchid reprezentanții BPJ interimar al PNL Timiș.

editor Dan Oancia

Pe aceeași temă:

Raul Ambruș nu se vede exclus din PNL, după circul de la alegeri. „Dacă se va decide, o să mă distrez”

Circul de la PNL Timișoara se lasă cu plângeri penale și excluderi din partid. Ambruș a ieșit cumva președinte

2 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. AlinUshOr says:

  Țigănie marca PNL. Ce-a ajuns si partidul bratienilor…

 2. Cele mai noi știri

  Azi în Timișoara

  Ce facem astăzi în Timișoara?

  România

  O carte de Mihai Eminescu, în ediție princeps, scoasă la licitație. 7.000 de euro, prețul de pornire

  România

  Regulament nou pentru roaming în țările membre ale UE, din 1 iulie

  România

  Trenurile CFR ar putea circula (și) mai încet dacă temperatura în șine va depăși 50 de grade

  Ştiri din Timiș

  Admitere la Universitatea de Vest din Timișoara: 11 facultăți și peste 160 de programe de studii

  Ştiri sportive

  Un polițist de penitenciare antrenează mici boxeri, la Lovrin. După patru luni au câștigat și primele meciuri

  România

  Tabără anti-bullying pentru tineri

  Ştiri din Timiș

  O singură ofertă primită de Primăria Timișoara pentru proiectarea Traseului Revoluției din 1989

  România

  Până la 15 ani de închisoare pentru cei care abuzează sexual minori

  Ştiri din Timiș

  Arad Open Air - cel mai mare festival de muzică electronică din vestul țării își deschide porțile în curând

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici