tion.ro Web analytics

Plătim 6 mil. € pentru deșeurile vegetale, dar timișorenii de la case trebuie să le ducă la centrele de colectare sau să cumpere saci

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:

Plătim 6 mil. € pentru deșeurile vegetale, dar timișorenii de la case trebuie să le ducă la centrele de colectare sau să cumpere saci

foto: arhivă
Reactualizat la:
Primăria Timișoara plătește aproape 6 mil. de euro unei firme care să scape orașul de rampele clandestine și să adune deșeurile vegetale. Este al treilea operator de salubritate al orașului, care a început deja treaba. Cei care stau la bloc trebuie să se programeze la primărie ca să scape de crengile și frunzele uscate, iar cei care stau la case sunt puși să cumpere saci sau să le ducă la centrele Retim. UPDATE. Drept la replică!
Scris de Roxana Deaconescu - Primăria Timișoara plătește aproape 6 mil. de euro unei firme care să scape orașul de rampele clandestine și să adune deșeurile vegetale. Este al treilea operator de salubritate al orașului, care a început deja treaba. Cei care stau la bloc trebuie să se programeze la primărie ca să scape de crengile și frunzele uscate, iar cei care stau la case sunt puși să cumpere saci sau să le ducă la centrele Retim. UPDATE. Drept la replică!

La aproape o lună de când a semnat contractul cu Transclean, al treilea operator de salubritate al orașului, primarul Nicolae Robu anunță cu mândrie că societatea și-a început treaba. Transclean trebuie să adune deșeurile vegetale de la timișoreni, dar și deșeurile din construcții. Mai precis, să curețe orașul de rampele clandestine apărute ca ciupercile după ploaie după ce Timișoara a renunțat la campaniile de curățenie de primăvară și de toamnă.

Primăria plătește 5,8 milioane de euro, timp de patru ani, firmei Transclean. Mai exact, 27,6 milioane de lei cu tot cu TVA, pentru ca societatea să colecteze, să transporte și să depoziteze 40.560 de tone de deșeuri vegetale și 36.000 de tone de deșeuri din construcții.

Cei care stau la bloc pot scăpa ușor de deșeurile vegetale

Cu un contract semnat de aproape o lună și cu promisiuni pentru un program bine pus la punct, primarul Nicolae Robu anunță acum că timișorenii trebuie să sune la primărie să scape de deșeurile vegetale, să cumpere saci pentru ele de la Transclean sau să le ducă la centrele Retim.

Atenție! Deocamdată, Transclean colectează deșeuri vegetale doar de la timișorenii care stau la bloc. Probabil după ce aceștia curăță plantele din casă de frunzele uscate. Sau după ce tund peticele mici de iarbă din fața blocului, acolo unde acestea mai există.

„Cetățenii care locuiesc la bloc vor putea lăsa deșeurile vegetale pentru a fi colectate de operator, doar cu contactarea prealabilă a Biroului Salubrizare (0256-408.335), prin care se anunță data și locul unde vor fi amplasate deșeurile vegetale”, ne anunță reprezentanții primăriei.

Primarul Nicolae Robu a vorbit și el despre activitatea Transclean, dar și el pare confuz.

„Când se depistează deșeuri abandonate, operatorul va face o fotografie înainte și după colectare. Va conține data și locul colectării, va trimite zilnic un tabel. Recepțiile se vor face pe baza bonului de cântar”, explică Robu, care le transmite timișorenilor ce locuiesc la bloc să „nu lase oriunde și oricând, ci să dea un telefon și să stabilească cu funcționarii din primărie”.

Timișorenii de la case, trimiși la centrele Retim

Cei care locuiesc la case, adică cei mai interesați de acest serviciu, sunt trimiși să ducă deșeurile vegetale la centrele Retim deschise în patru puncte ale orașului. Sau să cumpere saci de la Transclean, dar aceștia nu sunt încă disponibili. Reiterăm: la o lună de la semnarea contractului.

„În situația cetățenilor care locuiesc la case și au deșeuri vegetale provenite din gospodăriile proprii, aceștia le pot duce la oricare din cele 4 centre de colectare sau vor avea opțiunea de a achiziționa un sac preplătit de la operator, pe care îl vor putea amplasa în fața casei, cu anunțarea prealabilă a operatorului”, mai transmit cei din Primăria Timișoara.

Numai că saci nu se pot cumpăra încă, serviciul fiind deocamdată indisponibil.

„Detalii privind costurile și locațiile de unde se pot achiziționa sacii preplătiți vor fi anunțate de îndată ce operatorul va pune în operare acest serviciu”, se mai arată într-un anunț publicat pe site-ul primăriei.

Vă reamintim cele patru centre de colectare ale Retim, unde timișorenii pot lăsa gratuit deșeuri voluminoase: Calea Torontalului 94, str. Torac nr. 2-4 și str. Avram Imbroane nr. 70 și Pod Calea Șagului, cu program de luni până vineri între orele 9-19 și sâmbăta de la 8 la 16.

City managerul gestionează tot

Să recapitulăm: primăria plătește, din bugetul local, aproape 6 milioane de euro celui de-al treilea operator de salubritate al orașului, după ce în contractul pentru salubritatea stradală nu a inclus și deșeurile vegetale. Transclean adună gunoaiele din rampele clandestine și deșeurile vegetale de la timișoreni. Cei care stau la bloc trebuie să se programeze la primărie, iar cei care locuiesc la case sunt puși să le ducă la centrele Retim, de unde vor fi colectate gratuit, sau să cumpere saci maro de la Transclean. Deocamdată nu pot cumpăra saci.

Responsabil din primărie să pună totul la punct este city managerul Robert Kristof, cel care are în subordine Biroul de Salubrizare al PMT.

Potrivit celor din primărie, Timișoara a devenit primul oraș din țară cu trei operatori de salubritate, aceasta din urmă alăturându-se Retim (care se ocupă de ridicarea gunoiului menajer) și Brantner (care se ocupă de salubrizarea stradală).

UPDATE. Drept la replică semnat de Robert Kristof: Se colectează toate rampele clandestine

Administratorul public al Timișoarei a simțit nevoia să ofere un drept la replică redacției TION, după ce am scris că timișorenii care locuiesc în zona de case sunt trimiși să ducă deșeurile vegetale la centrele Retim sau să cumpere saci pentru ele de la Transclean, acest din urmă serviciu nefiind încă disponibil.

Publicăm în întregime mesajul lui Robert Kristof, exact cum ne-a fost transmis:

„Întrucât m-ați menționat în articol vă solicit să publicați următorul drept la replică și să publicați imaginile atașate:
«Contractul aceste este pentru servicii de colectare de deșeuri abandonate pe domeniul public, adică rampe clandestine, în limbaj popular! Se colectează TOATE rampele clandestine de deșeuri vegetale și deșeuri din construcții de pe raza Municipiului Timișoara, inclusiv dacă sunt în zonele de case! Legea interzice cetățenilor să abandoneze deșeuri pe domeniul public!
Nu e o certitudine că se vor plăti aprox. 6 milioane de euro! Primăria plătește exact cantitatea care se colectează. Adică dacă numărul de locații unde se abandonează deșeuri vegetale și deșeuri din construcții scade, e posibil să nu fie plătit nici măcar 1 milon de euro în cei 4 ani de contract.
Atașat aveți dovezi de colectare a multor deșeuri vegetale din zonele de case, unele colectate chiar ieri»”, ne-a scris city managerul orașului.

Reamintim că, în anunțul publicat de Primăria Timișoara pe site-ul instituției, oficialii PMT explică CLAR ce trebuie să facă cei ce locuiesc la bloc și ce trebuie să facă cei ce locuiesc la case în ceea ce privește deșeurile vegetale. De altfel, contractul semnat se referă la „colectare, transport, depozitare/valorificare a deșeurilor vegetale și a deșeurilor din construcții abandonate pe domeniul public al Municipiului Timișoara”.

Menționăm că am pus accentul pe deșeurile vegetale, nu pe rampele clandestine, tocmai pentru a nu încuraja cititorii noștri să încalce legea și să arunce deșeurile vegetale în zonele în care se formează rampe clandestine! Cu alte cuvinte, nu scrie niciunde că Transclean nu colectează rampele clandestine din zonele de case.

În această captură de ecran puteți vedea și cantitățile minime și maxime prevăzute în contractul semnat de primărie cu societatea Transclean:

Articole pe aceeași temă:

Timișoara are trei firme de curățenie. Oamenii vor primi saci maro pentru crengi și frunze

27 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Wasile says:

  Nu e normal !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Aurel says:

   Pentru cei de la blocuri:
   Daca verificati la cartea funciara cladirii blocului terenul pe care este construit si inca aproximativ 8-10 metri de la cladire sant intabulati impreuna cu cladirea blocului.
   Restul de spatii verzi, parcuri de joaca, alei si cai de acces si GARAJELE sant pe terenul Primariei Timisoara. Astfel a justificat primaria dreptul de a demola garajele de pe terenul PUBLIC.
   Deci primaria este RESPONSABILA sa adune resturile vegetale dintre blocuri deoarece sant resturi vegetale rezultate de pe domeniul public in responsabilitatea primariei.

 2. Larkin says:

  Stiind ca la romani e valabila zicala “gramada cere varf” degeaba suni sa le spui cand si unde lasi sacii…cred ca trebuie specificat si cati saci sunt…pentru ca tu procedezi corect,anunti si vin alti smecheri si pun si ei pe langa sacii tai ,sacii lor sau alte deseuri.Si pe urma esti taxat tu ca asociatie ca ai mintit.Din pacate in Romania daca esti cinstit sau ai spirit civic ,ai mai mult de pierdut decat de castigat.Deci faza cu sunatul in prealabil ar functiona intr-o societate civilizata…dar nu la noi.La noi singura solutie este sa “patruleze” firma respectiva pe strazi .

  • Arthur says:

   Daca anunti cati saci pui, vine firma si ia fix cat ai anuntat iar restul ii lasa acolo. Apoi cheama locala sa te amendeze (trebuie bani la buget sa aiba ce toca). Tot pe tine, desi te-ai conformat si ai respectat intocmai. Tu trebuie sa faci curat, tu trebuie sa pazesti sa nu vina derbedeii sa caute prin saci sa imprastie gunoiul sau sa puna varf la gramada.

   Iar in timpul acesta marele city manager sparge leafa luata pe taiat frunze la caini si solutii de toata jena.
   Cum spune cineva mai jos, avem trei firme care toaca o gramada de bani dar orasul e mai mizerabil decat pe vremea RETIM-ului.
   Asta da management performat!

 3. Tiberiu Dragu says:

  acest oameni nusunt normali….

 4. Tiberiu Dragu says:

  pare mai simplu sa trimiti un om pe Luna decat sa scapi de niste deseuri

 5. crengila says:

  Cit o fi salariul domnului administrator al orasului. Poate doneaza ceva din el celor mai in nevoie in aceste zile. Ca oricum se pare ca nu-si prea face treaba. Nu sunt prevazute sanctiuni pentru nerespectarea intocmai si la timp a sarcinilor din contract? Sau o sa curatam pomii prin iulie…
  Am inteles ca nu sunt saci maro (sic), dar cind o sa vina? Si ce fecem cu ei dupa ce ii umplem cu deseuri vegetale ? Vine cineva sa ii colecteze si cind? Sau astea sunt detalii…neimportante
  Administartie de tot rahatul.

 6. craul says:

  Nu va exista niciodata serviciul cu sacii maro. Firma asta de apartament cu 14 angati si 3 masini cat are, face si rampele si comenzile de la blocuri, o sa gestioneze cateva mii de comenzi punctuale pe luna de la timisoreni? In TImisoara sunt probabil peste 25.000 case! Pai numai sa preiei comenzile, sa le programezi, sa faci un grafic de ridicat sacii astia, iti trebuie o armata de angajati, despre ce vorbim
  Praf in ochii prostilor, ca sa voteze. Astia o sa ia de pe te miri unde, cetatenii o sa faca si mai multe rampe clandestine, pentru ca acum “se ocupa cineva” din 6 milioane se fac 10 si tot asa.
  Asa se fura banii

 7. Alin says:

  1.5 milioane de EURO intr-un an ? In conditiile date, in care mai sunt doi operatori….
  Incredibil. Hoție pe fata.
  Cand vom
  Cat mai trebuie sa suportăm jaful din acest oras?
  Ma gandesc ca ar trebui un al patrulea care sa faca curățenie in administratia locala. Pentru ei, contracte fără limită.
  Unde esti tu Țepeș, Doamne?

 8. Vasilescu says:

  ,,Primarul Nicolae Robu a vorbit și el despre activitatea Transclean, dar și el pare confuz,,.El e confuz in gandire in primul rand , sa avem 3 firme de colectat gunoiul si toate 3 sa nu faca ce facea inainte doar una, Retimul.E vorba de sifonare de bani , si e culmea nesimtirii ce poate face acest om unui oras cu sute de mii de locuitori.Am ajuns sa platim aceste firme si sa facem noi treaba lor,ele doar sa factureze si sa incaseze.Sortam gunoiul in pubele separate, ducem sticlele in clopotele din cartier, acum vom cara si frunzele si crengile in alte puncte de colectare, molozul idem , deci ne petrecem o buna parte din viata carand gunoiul. Acum mai are si noroc, se amana alegerile din acest an si mai suntem nevoiti sa il suportam un timp suplimentar desi marea majoritate din noi abia asteptam sa alegem un nou primar.Care sa nu fie el in mod cert.

 9. acidutzu says:

  O mare TICALOSENIE problema deseurilor vegetale rezultate din gradinile celor care locuiesc la case.
  Stau si ma intreb cat poti sa fi de ticalos sa te gandesti ca o persoana singura si in varsta ( sau o familie de oameni in in varsta) care lucreaza gradina, smulg buruienile, cosesc iarba se apuca de fiecare data sa cumpere sacii lui ,,Pesteprajit‘‘ si se apuca sa-i traga dupa ei prin oras ca sa ajunga la marele containr marca ROBU.
  Mai oameni nebuni , care stati in birouri pe multi bani si va doare–n basca de cei care platesc niste servicii de care nu beneficiaza. Voi ganditi?! Ati fost in zona de case in cartierele Timisoarei sa coborati cu picioarele pe pamant?
  Sant doua perioade din an in care se curata pomii si se face toaletarea coroanei, respectiv primavara si toamna.
  Crengile rezultate se scoteau frumos in fata casei si venea remorca o data pe saptamana pe fiecare strada si lua tot.La fel si cu iarba si buruienile din gradina si curte( cei care tund gazonul)
  NU SE FORMAU rampe clandestine si NU era nici mizerie in oras pentru ca erau puse la POARTA si se ridicau.Pentru acest serviciu cetateanul plateste bani.
  In slujba firmelor platite cu multi bani sau a cetateanului votant santeti voi?!
  Trece CORONA si vin alegerile si o sa primiti voturile pe masura bataii de joc la adresa noastra.

  • acidutzu says:

   PS voi avea de grija cand incepe campania pentru alegerile locale sa merg din parta–n poarta sa sa vorbesc cu concetatenii din cartierele cu case sa le explic ,, binefacerile‘‘ de care beneficiaza sub iluminata gandire a ilustrului PRIM ,, gospodar‘‘ al urbei .

 10. Wasile says:

  ATENTIE ! Transclean e platit de primarie, si pe deasupra incaseaza bani pe saci, de la cetateni ! Oare e legal asa ceva ? Sper ca urmatorul primar sa procedeze altfel !

 11. www says:

  Astazi am dus in saci de rafie la centrul colectare de sub pod C Sagului,materiale constructii rezultate din demolarea unei incaperi,lemn,polistiren,zidarie.Am fost refuzat pe motiv ca nu se primeste decat moloz sau mobilier.

 12. WEST says:

  VA DATI SEAMA CE MEGA TUN E AICI CINE CREDETI CA STA SA NUMERE CITE TONE DE RESTURI AU ADUNAT HAI SA FIM SERIOSI ASTA E CA LA PANSELUTE !! MAI TINETI MINTE CUM CIRCULAU MASINILE DE DAZAPEZIRE PE SOARE CU PLIGUL RIDOCAT !!?CE BINE E SA FACI AFACERI CU STATUL IN TARA ASTA CARE GEME DE HOTI !

 13. Valentina says:

  Din toata povestea asta eu am inteles ca:
  1) Firma Transclean are un contract cu PMT care prevede ca va colecta deseuri vegetale, plata facindu-se in functie de cantitatea in tone pe care reuseste sa o adune (cine cintareste? ca ei trebuie doar sa faca poze inainte si dupa curatenie!)
  2) Pe moment, activitatea acesteia se limiteaza la desfintarea rampelor clandestine, mai ales din zonele cu case unde in aceasta perioada se curata si se lucreaza gradinile, se face curatenie;
  3) Din cele relatate reiese ca forma autorizata pt. cetateni de a preda deseurile vegetale sunt niste saci de plastic care nu exista pe moment deci e clar ca nu ti se da alta alternativa decit sa le aranjezi in gramezi la strada (nu toti dispun de mijloace de transport sa predea la adresele enumerate).
  E bine ca cetatenii sa stie ca taxa de colectare pt. deseurile menajere le garanteaza doar golirea bidonului si predarea sticlelor goale, tot restul are tarife separate.

 14. Alin says:

  va rog daca se poate sa ne informati mai exact cum e treaba cu aceste centre de colectare.fiecare dintre ele e specializat pe o anumita categorie de deseu sau se pot lasa toate categoriile de deseuri ? De exemplu daca am vopsea veche unde o pot lasa ?Am sunat la aceste centre pentru ca trebuia sa las niste materiale de constructii mai vechi si am.fost refuzat de toate ,pe motiv ca ei accepta doar moloz….O alta problema ce am intampinat e faptul ca nimeni nu accepta cartoane dau ambalaje….

 15. Timisorean says:

  Acuma vorbim despre deseuri?? Asta trebuia rezolvat de 2 ani!! Cred ca 2 ani sunt de cand s-a terminat contractul cu retimul. Cum a reusit retim o droaie de ani sa adune tot? Gunoi, rampe, vegetale, tot, tot si acum trebuie firma dupa firma si tot e plin de praf si gunoi??
  Dar acum trebuia rezolvat cu DEZINFECTIA si cu DISPENSERELE in blocuri.
  Conform presei in bucuresti sectorul 1, 2, 3, 5 si 6 au achizitionat deja dispensere si o parte sunt montate. Iar sector 4 nu ia dispensere, dar da la FIECARE locatar sticlute cu dezinfectant, urmand ulterior sa furnizeze si pentru scara.
  Si noi in timisoara ne uitam la crengi si taiem frunze la caini!
  Dar, hey, aia sunt niste prosti ca au primari psdisti, ciuma rosie, bla bla si noi suntem smecheri ca suntem de dreapta!

 16. Claudia says:

  Cei care locuiesc la case, sa puna beton.
  Oxigenul timisorei vine de la corcodusii de pe marginea drumului si de la tufele din jurul blocurilor.
  La toamna bagam drujbele si rezolvam povestea.

 17. skippy says:

  deci nu voi putea sa inteleg de ce un serviciu care functiona bine, RETIM a trebuit inlocuit cu alte citeva firme care nu resusesc sa gestioneze problema deseurilor din Timisoara

 18. VremSchimbare says:

  Phahahahaha…
  “Robert Kristof: Se colectează toate rampele clandestine”

  Sunt sesizari depuse de peste UN AN DE ZILE nerezolvate!
  Dar la ce sa ne asteptam de la acelasi individ care “gestioneaza” la fel de bine invazia anuala de ambrozie? Situatiile sunt atat de similare, incat nici nu mai e nevoie de comentarii!
  Singura diferenta este ca in cazul spatiilor verzi, suma care se plateste este de 25 de milioane de €, nu de 6 milioane. Anul trecut de exemplu, nu au tuns nici macar O DATA in cartierul meu. Dar e bine ca tund in Soarelui, langa Robu, minim o data pe luna…

 19. Snack says:

  Pfff… Primarul ăsta cum arată la chip asa și e la caracter. Seamănă cu un italian mafiot..

 20. Mihai says:

  Adică îmi pun crengile în spinare și plec cu ele la rampă??? Robule, ești idiot ? De fapt cine se mai îndoiește de asta !

 21. Nume? says:

  Ieri s-au adunat deseurile vegetale de pe strada mea, inclusiv din fata casei mele – desigur, n-am nici cea mai vaga idee cine o fi pus deseurile alea acolo, ca eu nu am vazut pe nimeni. Nu stiu cine le-a luat, RETIM-ul sau altii, dar s-a rezolvat.

 22. Alex says:

  Azi singura metoda practica de-a scapa de crengi este sa LE ARUNCI IN STRADA, fara nici un program, in ideea in care o sa dispara la un moment dat. Strategia asta tampita a aparut din cauza desfiintarii curateniei de primavara. PrimariaTM, chiar sunteti idioti?!

  Unii stam cu crengile in curte asteptand saci platiti.
  Altii arunca de toate pe strazi si scapa de ele lejer.

 23. Ştirile judeţului Timiş

  Circulație închisă pe DN 59A, la Jimbolia, pentru înlocuirea șinei de cale ferată
  Circulația va fi închisă pe DN 59A, la Jimbolia, în data de 3 decembrie, în intervalul 7-17. Vor fi executate lucrări de înlocuire a șinei de cale ferată uzate, pe linia Timișoara-Jimbolia.

  Eveniment

  Controale ale poliției și ISCTR la transportatorii de persoane. Amenzi de zeci de mii de lei pentru cei care nu au purtat mască
  Acțiunile autorităților continuă în județul Timiș pentru depistarea celor care nu respectă normele de protecție sanitară. Polițiștii vor acționa zilnic împreună cu cei de la ISCTR și pentru verificarea transportatorilor de persoane. Numai miercuri polițiștii și jandarmii au amendat sute de persoane care nu au purtat mască sau nu au respectat restricțiile de deplasare. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Zeci de elevi cu deficiențe de vedere participă la un concurs național online, organizat de Liceul IRIS Timișoara
  Organizat de la Timișoara, dar cu desfășurare online, are loc, în aceste zile, concursul național de TIC (Tehnologia Informației și Comunicațiilor), Lumea virtuală prin IRIS. La concurs participă 40 de elevi, dintre care 11 sunt complet nevăzători, iar ceilalți au deficiențe vizuale grave sau medii de vedere.

  Ştirile judeţului Timiş

  Fără defilare de Ziua României, la Timișoara, în pandemia de Covid-19. Vor fi depuse coroane la monumentul din Parcul Central și va cânta fanfara militară
  De Ziua Națională a României, la Timișoara va avea loc un ceremonial militar și religios în Parcul Central „Anton Scudier”. Vor fi alocuțiuni ale oficialităților, depuneri de coroane la Monumentul Ostașului Necunoscut și un moment artistic susținut de fanfara militară. Nu va fi defilare. Vor participa cel mult 100 de persoane. 1

  Sănătate

  A scăzut, din nou, rata de infectare cu Covid-19 la Timișoara și Lugoj
  Scade, în continuare, rata de infectare cu Covid-19 la Timișoara și Lugoj, oraș aflat în carantină. La Timișoara a ajuns la 6,84 la mia de locuitori, iar la Lugoj a coborât sub 5,5, conform Instituției Prefectului Timiș. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Propunere de proiecte comune Timiș – Caraș-Severin: drum expres Berzovia – A1 și „train-tram” Reșița – Aeroportul Timișoara
  Reprezentanții județelor Timiș și Caraș-Severin, alături de cei ai municipiilor reședință de județ, Reșița și Timișoara, au decis să intre într-un parteneriat pentru a dezvolta cinci proiecte de infrastructură care să conecteze cele două județe vecine. Printre ele se numără proiectul unui „train-tram” (o rețea cu mijloace de transport care circulă atât pe liniile urbane cât și pe șinele de tren din afara localităților) de la Reșița la Timișoara, realizarea unui drum expres între Berzovia și autostrada A1 și patru benzi între Moșnița și Berzovia. 4

  Eveniment

  Un șofer beat s-a răsturnat cu tirul în afara șoselei, între Coșava și Margina
  Accident de circulație, miercuri seară, pe drumul ce leagă localitățile timișene Coșava și Margina. Un șofer beat s-a răsturnat cu tirul în afara șoselei. Bărbatul avea o alcoolemie de aproape 1 la mie. 2

  Ştiri sportive

  A murit Diego Maradona. Legenda fotbalului avea 60 de ani
  Fotbalistul Diego Armando Maradona a murit miercuri, 25 noiembrie, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiorespirator. 6

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici