tion.ro Web analytics

Plan de școlarizare 2020-2021, în Timiș. Scade numărul claselor de liceu

De Adrian Panduru
Reactualizat la:

Plan de școlarizare 2020-2021, în Timiș. Scade numărul claselor de liceu

Reactualizat la:
Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Timiș au aprobat proiectul planului de școlarizare pentru perioada 2020-2021. În anul școlar următor, în Timiș va crește numărul de clase, per total. Scade numărul claselor de liceu, învățământul de „zi”.
Scris de Adrian Panduru - Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Timiș au aprobat proiectul planului de școlarizare pentru perioada 2020-2021. În anul școlar următor, în Timiș va crește numărul de clase, per total. Scade numărul claselor de liceu, învățământul de „zi”.

Conform planului de școlarizare, în Timiș, în anul școlar 2020-2021 sunt propuse 3.965 de clase în învățământul de stat, cu un total al elevilor de 92.989. În anul școlar care se derulează acum, 2019-2020, există un număr total de 3.955 de clase, cu un număr total de elevi de 89.990.

Numărul de clase va crește la ciclul gimnazial (clasele V-VIII), unde, în anul școlar care se derulează până la vacanța de vară sunt 974 clase cu 21.149 elevi, iar în anul școlar viitor sunt propuse 991 de clase cu 21.901 elevi

Numărul claselor de a IX-a va scădea în anul școlar 2021-2022. cu 38 clase. Acest fapt se datorează faptului că elevii din pregătitoare, în anul în care se permitea opțiunea părinților pentru a face clasa I, fără pregătitoare, într-un număr mult mai mic, ajung în clasa a VIII-a în anul școlar care urmează.

„De remarcat la ciclul gimnazial este că generația de a VIII-a din acest an, ce fundamentează clasele de a IX-a în anul școlar 2020-2021: 5.462 elevi, conduce la formarea unui maxim de 195 clase a IX-a în anul școlar 2020-2021. Copiii care vor intra în clasa a VIII-a în 2020-2021, vor fundamenta clasele de a IX-a, în anul școlar 2021-2022. Numărul acestora este de 4400, ceea ce va conduce la constituirea, anul viitor, pentru 2021-2022, a unui număr de 157 clase de a IX-a”, transmite Aura Danielescu, inspector școlar general de Timiș.

[relatedArticles]

La liceu, la învățământul de „zi” există 610 clase cu 15.858 elevi în Timiș și sunt propuse în anul școlar 2020-2021, 592 clase cu 15.972 elevi.

La clasa a IX-a profesională au fost solicitate 49 clase de către unitățile de învățământ, din care 16 clase pe învățământ profesional dual. S-a diminuat, în urma unei hotărâri a Inspectoratului Școlar Județean Timiș, o clasă la Liceul Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara, rezultând, pentru anul școlar 2020-2021, un număr de 48 clase de a IX-a profesională, cu 16 clase de profesional dual. În acest an școlar sunt 53 de clase de învățământ profesional cu 1.411 elevi, din care 19 clase pe învățământ profesional dual.

La nivelul total al claselor de profesională (a IX-a, a X-a și a XI-a), în anul acesta școlar în Timiș există un total de 31 clase de profesională, învățământ dual, și 45 clase vor fi în 2020-2021, pe învățământ dual.

În ceea ce privește învățământul vocațional, în acest an școlar, în Timiș au fost 17 clase de a IX-a cu 459 elevi, pentru anul școlar 2020-2021, iar propunerea unităților de învățământ este de 18 clase cu 504 locuri. Clasa în plus a fost solicitată de Colegiul Național Pedagogic – o clasă de puericultori și una de învățător-educator, față de două cu specializarea învățător-educator solicitate de unitatea de învățământ.

La clasa pregătitoare, în Timiș sunt 276,25 clase în acest an școlar, iar ca propunere, în anul școlar viitor, vor fi 267,75 clase.

„Ca în fiecare an, în perioada de înscriere în clasa pregătitoare, pentru a asigura cuprinderea tuturor copiilor de vârstă școlară în clasa pregătitoare, se va majora numărul claselor, chiar dacă unitățile de învățământ au solicitat mai puține la această primă analiză”, a spus Aura Danielescu.

Unități de învățământ unde s-a modificat proiectul planului de școlarizare propus de unitate: Antim Ivireanu (nivel preșcolar- s-au diminuat 2 grupe), Nădrag (nivel preșcolar s-a diminuat o grupă din cele solicitate). Sânandrei (nivel preșcolar s-a diminuat o grupă din cele solicitate). Nu s-a mai dat cifră de școlarizare pentru localitatea Sărăzani, comuna Bârna. Cei 6 preșcolari, din care 4 vin și actualmente din altă localitate, vor merge la Gărdinița cu Program Normal (GPN) Bârna. La GPN Liebling s-a diminuat o grupă. La GPN Nițchidorf nu s-a aprobat grupa solicitată în plus, la GPN Știuca s-a diminuat o grupă în limba ucraineană, datorită numărului scăzut de preșcolari. La Grădinița cu Program Prelungit (PP) 5 Lugoj, din grupele solicitate, nu s-a aprobat o grupă. La PP Dudeștii Vechi, se diminuează o grupă de Program Normal (PN). La PN Periam se diminuează o grupă față de 2019-2020. La Pesac nu se acordă a 3-a grupă solicitată în plus față de 2019-2020. La PP Săcălaz, din cele 4 solicitate ( 2 în plus față de actual), se diminuează 2 grupe…cele solicitate în plus.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Eveniment

  Un bărbat amenință că se sinucide, în Calea Șagului din Timișoara. Un negociator discută cu el

  Ştiri din Timiș

  Platforma online de plăți și documente a Consiliului Județean Timiș, gata într-un an

  Ştiri din Timiș

  Cum să alegi cele mai bune servicii beauty. Aspecte esențiale de care să ții cont când alegi un centru de înfrumusețare

  Mapamond

  Rusia le interzice străinilor să mai folosească mamele sale surogat

  Mapamond

  Serbia va construi o conductă de gaze de aproape 13 kilometri până la granița cu România

  Ştiri din Timiș

  Tricouri de damă – simple sau imprimate?

  Ştiri din Timiș

  Procedură chirurgicală nouă la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara, pentru eliminarea tumorilor pulmonare

  Ştiri din Timiș

  Regulamentul TimPark, modificat de Consiliul Local Timișoara. Abonamentele online, disponibile în curând

  Ştiri din Timiș

  CJ Timiș caută proiectant pentru documentația intersecției de la Bechicherecu Mic cu Sânandrei

  Capitala Culturala

  „Merge și-așa”, film de animație românesc. Curând și în cinematografele din Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici