tion.ro Web analytics

Peste 280.000 de euro pentru a reface strada Pestalozzi

Peste 280.000 de euro pentru a reface strada Pestalozzi

<p>TION: Peste 280.000 de euro pentru a reface strada Pestalozzi</p>
Reactualizat la:
Un milion de lei fără TVA, peste 280.000 de euro cu TVA - atât a costat lucrarea de pe strada J.H. Pestalozzi din Timişoara, o stradă de 600 de metri lungime pe care autorităţile locale au decis să o refacă, deşi în opinia unora dintre cititorii noştri nu avea nevoie de mari reparaţii. S-a aşternut asfalt proaspăt, s-au schimbat borduri,s-au amenajat locuri de parcare, s-au refăcut parţial trotuarele şi s-au trasat piste pentru biciclişti – deocamdată pe o parte.
Scris de Alina Strugariu - Un milion de lei fără TVA, peste 280.000 de euro cu TVA - atât a costat lucrarea de pe strada J.H. Pestalozzi din Timişoara, o stradă de 600 de metri lungime pe care autorităţile locale au decis să o refacă, deşi în opinia unora dintre cititorii noştri nu avea nevoie de mari reparaţii. S-a aşternut asfalt proaspăt, s-au schimbat borduri,s-au amenajat locuri de parcare, s-au refăcut parţial trotuarele şi s-au trasat piste pentru biciclişti – deocamdată pe o parte.

Oficialii Primăriei Timişoara au prezentat joi lucrările realizate începând din vară pe strada J.H. Pestalozzi, de la fântână, dinspre bulevardul Corneliu Coposu, până la Fabrica de Bere, la strada Ştefan cel Mare.

„Marcăm o nouă lucrare foarte importantă pentru modernizarea, înfrumusețarea și mai buna funcționare a Timișoarei ca oraș, este vorba despre amenajarea străzii Pestalozzi. S-au schimbat bordurile, s-au făcut amenajările pe patru benzi, schimbându-se sau recondiționându-se accesul la canalizare, s-au amenajat un număr mare de locuri de parcare. Sunt 65 de locuri de parcare amenajate pe partea nordică a străzii Pestalozzi, pe partea stângă în sensul de mers de la Nistrului înspre Ștefan cel Mare, și s-au amenajat trotuarele care în partea aceasta erau total impracticabile. Continuăm în aceeași abordare și dincolo de strada Ștefan cel Mare, deja am început lucrările”, a anunţat, la faţa locului, primarul Nicolae Robu.

În ceea ce priveşte pistele pentru biciclişti, edilul a explicat că deocamdată au fost trasate doar pe o parte, pe trotuare, şi că urmează ca acelaşi lucru să se întâmple şi pe cealaltă parte, dar operaţiunea nu putea să aibă loc acum.

„Mai întârziem cu vopsirea pentru că altfel se impregnează vopseaua cu componenta neagră a bitumului”, a încercat să explice Robu.

Cât a costat întreaga lucrare de pe strada Pestalozzi? Peste 280.000 de euro în total, din cifrele prezentate de reprezentanţii municipalităţii.

„Toate lucrările sunt realizate printr-un contract subsecvent de reparații drumuri, respectiv reparații trotuare, executant la carosabil a fost SDM (Drumuri Municipale), iar la trotuare – SC Prosamac Construct SRL. Valoarea lucrării la carosabil este de circa 800.000 lei, fără TVA, iar la trotuare, de circa 200.000 lei, fără TVA. Strada are o lungime de circa 600 de metri și o lățime de circa 14 metri”, a afirmat primarul.

Cablurile au rămas în continuare agăţate pe stâlpi, ceea ce înseamnă că am putea să ne trezim cu trotuarele sau carosabilul sparte din nou atunci când operatorii acestor reţele vor decide să le ducă în subteran. Asta, deşi la Timişoara este în vigoare o hotărâre de consiliu local privind obligativitatea îngropării cablurilor aeriene, ba chiar asta trebuia să se întâmple până la sfârşitul anului 2012.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Ştirile judeţului Timiş

  Premieră pentru Timișoara - British International School of Timișoara a primit prestigioasa acreditare COBIS
  British International School of Timișoara, prima școală cu curriculum britanic din partea de vest a României, deschisă în septembrie 2019, a obținut acreditarea COBIS - Council of British International Schools. Școala devine prima instituție de învățământ din vestul țării acreditată de prestigioasa instituție britanică. În acest moment, 240 de copii cu vârstele cuprinse între 4 și 14 ani studiază la British International School of Timișoara , capacitatea urmând să crească începând din anul școlar următor.

  Ştirile judeţului Timiş

  Robu anunță un aer foarte bun în Timișoara, ministrul Mediului cere rapid un plan de reducere a poluării
  Timișoara are un aer foarte bun, se laudă primarul Nicolae Robu pe Facebook, în timp ce ministrul Mediului cere rapid un plan de reducere a poluării pentru capitala Banatului, dar și pentru alte nouă orașe din România. 4

  Ştirile judeţului Timiş

  Trei pacienți cu suspiciune de gripă au fost internați în spital, la Timișoara
  Trei pacienți, suspecți de gripă, se află internați, la începutul acestei săptămâni, în Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara. Printre aceștia se regăsește și un copil.

  Ştirile judeţului Timiş

  Razie în trafic, pe mai multe drumuri care leagă localități din Timiș. Sute de amenzi au fost acordate
  Razie pe drumurile care leagă mai multe localități din Timiș, duminică, efecutată de polițiști. Oamenii legii au acționat în Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta și Ciacova, în două etape. Într-o singură zi, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 120.000 de lei. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Polițiștii lansează spoturi video pentru promovarea noilor obligații și drepturi ale cetățenilor în relația cu ei
  Campanie de informare demarată de IGPR pentru promovarea noilor obligații și drepturi pe care cetățenii le au în relația cu polițiștii. Oamenii legii atrag atenția că a fost publicată legea care stabilește clar cum trebuie să răspundă și cum trebuie să se comporte cetățenii în cazul în care sunt somați de un polițist.

  Ştirile judeţului Timiş

  Se caută „părinți de profesie”. Cursuri gratuite la Timișoara
  Puteți fi „părinți de profesie” pentru copiii care vă vor fi încredințați în plasament, dacă doriți să deveniți asistent maternal profesionist. DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului) Timiș caută asistenți maternali profesioniști, care să aibă grijă de copiii care nu au cui să-i spună „mamă” și „tată”.

  Ştirile judeţului Timiş

  Timișoara murdară! Amenzi de 5.000 de euro pentru gunoaie, într-o săptămână
  Amenzi de 5000 de euro într-o săptămână pentru cei care au aruncat gunoaie pe stradă, la Timișoara. Polițiștii locali au sancționat șapte persoane surprinse de camerele de supraveghere în timp ce aruncau gunoiul în diferite locații din oraș. 5

  Ştirile judeţului Timiş

  Kia Motors realizează pentru prima dată vânzări de jumătate de milion de unități în Europa
  ADVERTORIAL. În 2019, au fost vândute 502.845 automobile Kia în Europa. Kia înregistrează 11 ani consecutivi de creștere și 3.2% cotă de piață, cea mai mare din istoria sa. Vânzările modelelor electrice aproape s-au dublat față de anul trecut. Creștere a vânzărilor de 46% pentru noua familie a modelului Ceed

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.