tion.ro Web analytics

Pasajul Solventul, lărgirea Bd. Sudului și Podul Jiul, împotmolite în avizul de mediu. Robu: E o atitudine de boicot

Pasajul Solventul, lărgirea Bd. Sudului și Podul Jiul, împotmolite în avizul de mediu. Robu: E o atitudine de boicot

<p>Tion: Pasajul Solventul, lărgirea Bd. Sudului și Podul Jiul, împotmolite în avizul de mediu</p>
Primarul Timișoarei spune că marile proiecte de infrastructură ale municipalității sunt pur și simplu boicotate de către inspectorii Agenției de Mediu, care nu dau avizele necesare pentru începerea șantierelor. Este cazul Pasajului Solventul, Podului Jiul și Bulevardului Sudului, proiecte care nu pot avansa din lipsă de avize.
Scris de Roxana Deaconescu - Primarul Timișoarei spune că marile proiecte de infrastructură ale municipalității sunt pur și simplu boicotate de către inspectorii Agenției de Mediu, care nu dau avizele necesare pentru începerea șantierelor. Este cazul Pasajului Solventul, Podului Jiul și Bulevardului Sudului, proiecte care nu pot avansa din lipsă de avize.

Bulevardul Sudului ar trebui lărgit la patru benzi, între Bd. Liviu Rebreanu și str. Mareșal Constantin Prezan, contractul pentru proiectare și execuție fiind atribuit încă din luna aprilie. De șantier se ocupă Porr Construct, cu subcontractanții Path’s Rout SRL, Tubular Tehno Sistem Industrial SRL, Cons Electrificarea Instal SRL și Vimato SRL, iar valoarea estimată a lucrărilor este de 10,82 milioane de lei cu TVA. Porr Construct are la dispoziție două luni pentru proiectare și zece pentru execuție. Suntem în noiembrie și nici urmă de muncitori pe Bd. Sudului. Primarul Nicolae Robu spunea luna trecută că proiectul nici măcar nu e gata, dar ne asigura că șantierul începe totuși în 2019. Problema este că primăria nu a reușit nici până acum să obțină avizul de mediu. Iar Bd. Sudului nu este singurul proiect afectat de relația dintre primărie și Agenția de Mediu. În aceeași situație se află și Pasajul Solventul, dar și Podul Jiul.

„Am sunat din nou la Agenția de Mediu, este inadmisibilă din nou conduita acestei instituții. A nu știu câta oară ni se transmit tot felul de solicitări care, de fapt, reprezintă aproape același lucru. Pur și simplu, când te uiți ce atitudine au oamenii de acolo, deduci că este una de boicot. Vrem să dăm drumul la Bd. Sudului la lucrări, nu primim avizul. La Solventul la fel, la Podul Jiul la fel… la toate proiectele mari ne trebuie ani de zile pentru niște avize. Dacă cineva poate înțelege lucrul acesta ca fiind normal… Domnul director se arată de fiecare dată plin de bunăvoință, numai că nu știu ce se întâmplă acolo, ori nu are autoritate asupra inspectorilor, ori e un teatru”, ne-a explicat primarul Nicolae Robu.

Edilul-șef spune că pentru fiecare aviz se stă „un timp inadmisibil de mare”, timp în care lucrările ar putea fi finalizate.

„În acest timp se pot face lucrările. Nu se poate să stai tot atâta timp după avize cât îți trebuie să realizezi lucrările efective”, a completat Robu.

Șeful Direcției Generale de Drumuri din primărie spune că pentru Pasajul Solventul se stă de mai bine de un an după aviz, iar pentru Bd. Sudului de vreo șapte-opt luni.

Articole pe aceeași temă:

Pasajul Solventul, în ritm de melc spre execuție. Ultima performanță a PMT

Bd. Sudului intră în șantier până în iarnă, crede Robu. Dar nu știe stadiul proiectului

Podul Jiul are aviz de mediu, se pregătește licitația pentru execuție. Probleme la cel de la Isho

32 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Anonim says:

  Agentia de Mediu este o cale de a primi spaga a politicienilor! Daca nu le dai te amana pana cand vor ei, chiar daca au un termen bine stabilit de rezolvare a cererilor bucurandu-se de faptul ca nu poti fara ei!

 2. Adrian says:

  evident ca gunoaiele pun piedici dezvoltarii orasului,doar de dragul antiRobu,mooystii pesedisti asta au facut 30 de ani !

 3. Andrei says:

  Daca doucumentatiile pentru aceste proiecte au fost intocmite de catre “specialistii” agramati din primarie angajate pe criterii politice atunci este clar de ce sunt respinse.
  La fel se intampla si cu proiectele cu fonduri europeene unde primaria Timisoara este codasa. Nici acestea nu s-au aprobat tot din vina angajatiilor primariei care nu le-au intocmit corect si au depesit de multe ori termenul de depunere.

  Acum primarul trebuie sa verifice cine din primarie nu si-a facut reada si sa-i penalizele deoarece si din cauza incompetentei si indolentei acestor angajati din primarie el nu va mai fi ales anul viitor la legarile locale.

 4. bubahuba says:

  spune-i lu orban sa-i dea afara

 5. Paul says:

  Iar tu te boicotezi în propriile minciuni! Sunteți la guvernare acum și tot vezi boicoturi și acțiuni conțopistice? Mereu cauți scuze și justificări: furtuni solare pentru căderea curentului pe străzi, Mercur retrograd că plombezi trotuarele în loc să le falezei. Nu mai vine odată o furtună solară să îți prăjească creierul ăla și părul vopsit.

 6. Werner says:

  Și cartierul tinerilor ar fi fost gata.. Toate casele finalizate… Doar ca primăria sabotează tinerii de ani de zile! Și nu aplica legea 15/2003 nu demarează proiectul inițiat tot de Robu și Primăria Timisoara!!!

 7. ardelean says:

  Este rezultatul angajarilor pe criterii politice,pana si directorul unei gradinite este pus politic;nici dupa 8 luni de la depunerea actelor nu am obtinut avizul de mediu la firma-lipsa de personal zic ei,eu zic ca este incompetenta.
  Dragnea a umplut institutiile de pile,nici Orban nu va face altfel.
  Robu a pus o gramada de PNL-isti la regiile controlate de primarie;ce vorbiti de criterii de performanta?

 8. ionionescu says:

  miroase a prostie Robule. Mai ai cateva luni. TIC TAC TIC TAC ! BYE BYE ! Incompetenta la tine se numeste boicot, ca doar nu esti prost sa zici ca nu poti, e mai simplu sa zici ca altul e de vina !

 9. dilibau says:

  Robule,
  o sa ai guvern PNL si prezident PNL!
  Sa nu te mai aud cu scuze ca te scuip!
  Faceti centura si pasajul ca iasa urat…si nu in 10 ani…maxim 2 va dau si daca nu se intampla, o sa explodeze mamaliga in capul vostru. Intra cetatenii peste voi si America Latina va fi pistol cu apa pe langa voi!

 10. VomaPeSistem says:

  Pai ba robule, fa publica documentatia sa vedem daca ii facuta ca la carte, atunci sa ii luam noi de urechi pe cei de la Garda de Mediu. Dar la calitatea proiectelor concepute de primarie, dau dreptate Garzii de Mediu.

 11. tinel says:

  Astazi l-am auzit pe noul ministru al Mediului.intervievat in cazul ursului lovit si aflat in agonie pe marginea unei sosele se pare din judet Vaslui. Penibil,cum a incercat sa se eschiveze,in loc sa rezolve imediat si transant situatia. Incompetenta crasa, dovedita in direct. Vorba ceea :vindea coada ursului nu din padure ci prabusit la marginea soselei.Evident,avizele motivate de Robu,vor primi imediat aprobare.Pasajul Solventul si podul peste Bega spre Bdul Dambovita sunt probleme stringente pentru orasul Timisoara,si NU podul Jiul.

 12. dode says:

  Lae, hai sa vorbim fara vrajeala.
  Daca tu esti sigur ca proiectele primariei sunt facute 100% corect, de oameni 100% profesionisti, si respectand 100% legea, atunci … pune mana si da-i in judecata pe cei de la Agentia de Mediu!
  Si dupa ce castigi 3-4 procese cu ei, dupa ce ai demonstrat ca ai dreptate, atunci sa faci cate talente vrei tu. Dupa ce ai demonstrat, in instanta, fara nici un dubiu, ca aia de la Mediu sunt niste sabotori, ticalosi si corupti, platiti sa iti puna bete in roate, atunci da …. cheama lumea ,cu furci si topoare sa mergem peste ei ! Atunci promit ca vin si eu cu tine, pornim o revolutie daca vrei, facem curatenie !
  Dar pana atunci, pana nu ai demonstrat nimic… lasa gargara si fa-ti treaba. Corect, profesionist, si legal !

 13. Jiul says:

  robu arunca vina asupra altora desi in majoritatea cazurilor proietele depuse de cizmarii din primarie sunt cu greseli grave! La pasajul Solventul mincinosul Lae ascunde faptul ca a primit pomana de la privat doar 700 mp cand tot el sa lauda ca primaria va prelua 2 hectare. Aceasta este cauuza pur tehnica pentru care pasajul nu poate fi constuit, nu exista spatiul pentru rampele de acces la tunel! La podul de la Jiul doar un cretin cu mintea tractoristului poate amplasa si racorda un pod cu 4 benzi la o strada cu o singura banda dintr-o zona istorica, care nu poate prelua un asemenea trafic

 14. Putin says:

  Ok, si reactia Agentiei de Mediu este…..altfel tot ce inteleg din acest articol, e ca facem reclama la cat de oropsit este Lae de catre cei de la “institutii” si atunci nu putem sa nu fim de acord cu dorinta marelui lider de a schimba sefii acestor institutii , adica “pleaca ai nostrii, vin ai nostri , noi ramanem tot ca prostii”

 15. WEST says:

  AM IMRESIA CA AIA DE LA ASA ZISUL MEDIU SUNT GICA CONTRA IN ORAS !!

 16. Andrei says:

  Dupa capul lui ar trebui schibati toti de la prefect pana la portar si femeia de serviciu si simpla intrare in institutiile statului sa fie permisa numai pe baza carnetului de partid, dinaanteles cel al al partidului aflat la putere.

  Toti ceilalti ceilalti sa stea la coada afara si vor intra numai cate unul cu catuse si insotiti de bodyguard!

  Ce caracter si comportament gaunos si bolnav are, a uitat ca si el a fost ales in 2012 pe listele USL. ( PSD si PNL)
  Individul acesta cerde ca el va fi in functie acolo pe viata !

 17. AD007 says:

  “Doamne ce noroc cu Garda de Mediu, altfel nu stiam ce sa mai inventez ca sa nu fac Pasajul Solventul” zise Lae in sinea lui, si puse mana pe telefon: “auzi ba, copii vostri n-au ceva firme de curatat sandale sau macar de confectionat bretele, ca sa le bag ceva studii de fezabilitate pentru un mic aeroport in spate la Catedrala, asa, 40-50 de mii de euroi?”

 18. Roboboc says:

  Mai bine deloc sa stam am-pulea cu santier ca la AEM DE 4 LUNI. ROBU-LE IESI PE FACEBOOK SI FA-TI POZE CU SANTIERUL DE LA AEM sa vada toata Timisoara cat esti de tare

 19. sg433 says:

  Cam are dreptate, aia de la medu sunt niste inutili plimbatori de hartii pusi de PSD sa bage contre. Si asa tin blocat un oras intreg.
  M… agentia de mediu!

 20. Valentin says:

  Și în primăria ta de căcat se sta la fel.

 21. Demis says:

  Bla bla bla, păi nea Robule prima dată prelungește B-dul.Sudului PÎNĂ la Str.Muzicescu si apoi continuă cu lărgirea .
  Ciorba cu Solventul las-o PÎNĂ după alegeri .

 22. gevisto says:

  Podul Jiul inutil, podul Solventul foarte util.

 23. Timisorean says:

  Mi-e scarba ca pot exista oameni in orasul asta care sa il creada pe pleata vopsit asta si sa il si voteze!
  Cum de la Oradea cu un primar pnlist se pot face de toate, centuri, aquaparkuri, renovarea centrului, acum 2 pasaje subterane, etc si la Timisoara institutiile pun bete in roate?? Ce minciuna gogomana e asta?? Iti pune capul tau piedici robule, nimeni altcineva. Capul tau si capul incompetentiilor alora de i-ai angajat politic si pe pile in primarie si sunt niste zerouri barate!

 24. Petru. says:

  Nesimtitul naibii. Să de-a Dumnezeu asa să primiți avize cum mi-ați dat și voi mie. Pentru o copertină auto fără fundație cereți studiu geo și o căruță de alte avize inutile. Gunoaielor.

 25. alizee says:

  Robu a pierdut finantarea europeana pentru multe proiecte datorita incompetentei agaricilor de partid promovati /adusi in primaria sau a depasirii termenelor de depunere! Model pentru academia prostilor este cazul troleibuzelor unde primarul da vina pe un angajat ca nu stia ca trebuie semnate toate paginile. Apoi Lae se da de gol recunoscand ca el nu este fan troleibuze datorita celor 2 fire a catenarei care ii tulbura lui neuronii!

 26. Alex says:

  Aha, acuma vede si el cum e sa stai dupa o hartie, ca in primarie am patit la fel

 27. DREACU says:

  AI INCURCAT TOT ORASUL BOULE

 28. Cristi says:

  La Iulius Town cum au făcut și au primit avize!

 29. zaro says:

  La toate proiectele robuliene esuate datorita documentatiei cu greseli, incomplete sau depuse prea tarziu sunt vinovati altii dar nu el, marele carmaci intelept. Oare pentru fantanile muzicale, borduri sau vaporase cum de a primit toate avizele, acolo nu il saboteaza nimeni?! La podul Dragalina unde proiectul a fost gresit, tot agentia de mediu este vinovata? Pentru sifonarea a 2 milioane de euro pentru parcul Central, cu aleile sunt pline de crapaturi, cu iluminatul montat de Ceausescu la reabilitarea din 1984, Robu doar revopsind stalpii, cine iti baga bete in roate bai mincinosule

 30. Obidit says:

  Pentru foarte multe șantiere nu are aviz de mediu, și l-a durut in cot, a dat skip și a mers înainte, vezi mutilarea spațiilor verzi, vezi benzile noi de circulație in locul spațiilor verzi, in locul parcărilor … numai cârpeli, nu tu o parcare generoasa bine deservita de măcar doua bulevarde, nu tu rute alternative, a trecut peste reguli pt a avea o banda in plus de ochii șoferilor, lăudabil de-altfel, dar nu cu orice preț. Prin urmare, pt Solventul nu are mălai căci altfel ar fi mers înainte ca și pana acum ignorând societatea publica și cetățenii acestui oraș.

 31. Cele mai noi știri

  Sănătate

  Infecția cu clostridium la nivelul intestinului subțire, cea mai frecventă din spitale. Cauze și manifestări

  Ştiri din Timiș

  FOTO. BiciMoto – de la vis la realitate

  Eveniment

  Accident cu opt victime la ieșire din Periam spre județul Arad. Răniții sunt străini și nu au documente asupra lor

  Azi în Timișoara

  Ce facem astăzi în Timișoara?

  Utile

  Aquatim anunță întreruperea apei și presiune scăzută pentru unii abonați

  Ştiri din Timiș

  Se împart pachete cu produse alimentare pentru persoane defavorizate, în Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Se strâng alimente pentru zece familii cu venituri minime din Calacea și Vinga

  România

  Încă trei cazuri de variola maimuței în România

  Ştiri din Timiș

  Zece medalii obținute de rutierii CSUVT la Campionatele Naționale de Ciclism și Paraciclism 2022

  Ştiri din Timiș

  Lucrările abandonate la rețeaua de apă-canal din Plopi Sud, reluate de Primăria Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici