tion.ro Web analytics

Pasaj subteran si un nou pod peste Bega in zona Solventul

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Una dintre priorităţile actualei administraţii a Timişoarei este realizarea unui pasaj subteran pe sub linia de cale ferată şi a unui nou pod peste Bega în zona Solventul, au explicat, marţi, primarul Nicolae Robu şi viceprimarul Sorin Grindeanu. În zona inelului IV de circulaţie se intenţionează şi realizarea unui nou pod pe strada Bobâlna.
Scris de Alina Strugariu - Una dintre priorităţile actualei administraţii a Timişoarei este realizarea unui pasaj subteran pe sub linia de cale ferată şi a unui nou pod peste Bega în zona Solventul, au explicat, marţi, primarul Nicolae Robu şi viceprimarul Sorin Grindeanu. În zona inelului IV de circulaţie se intenţionează şi realizarea unui nou pod pe strada Bobâlna.

„În zona Solventul vorbim despre două lucruri. În primul rând o subtraversare la calea ferată în continuarea Căii Bogdăneştilor pentru că dacă veniţi pe Calea Bogdăneştilor vedeţi că la un moment dat este întreruptă de liniile de cale ferată. Vorbim de o subtraversare care în mod normal trebuie să se continue cu un pod peste Bega, pe partea cealaltă având Bulevardul Dâmboviţa. Sunt două lucrări: pasajul subteran şi podul peste Bega. Avem nevoie pentru a închide inelul patru, pe partea de vest a oraşului, de acest pod care să lege Calea Bogdăneştilor de Bulevardul Dâmboviţa astfel încât să nu avem circulaţie întreruptă, iar pe partea de est de un pod pe strada Bobâlna, care să lege partea de sud cu partea de est”, a afirmat viceprimarul Sorin Grindeanu.

Deocamdată nu există bani pentru aceste investiţii, dar edilii sunt optimişti. Robu vorbeşte despre atragerea de fonduri europene şi guvernamentale şi despre reducerea cheltuielilor la primărie şi valorificarea proprietăţilor municipalităţii pentru creşterea veniturilor proprii, în timp ce Grindeanu speră să găsească înţelegere la Ministerul Transporturilor. 

„Eu cred că vom găsi bani nu doar de la bugetul local, am convingerea că vom găsi fonduri şi la Ministerul Transporturilor pentru aceste două proiecte pe care noi le considerăm extrem de importante pentru circulaţia în oraş, alături de lărgirea pasajelor Jiul şi Popa Şapcă”, a adăugat Grindeanu.

Primarul a afirmat că au fost demarate procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru subpasajul şi podul din zona Solventul. 

„Săptămâna trecută am făcut o vizită, împreună cu domnii viceprimari, într-o bună parte a oraşului, pentru a vedea pe teren cum se prezintă oraşul şi ce priorităţi trebuie să ne fixăm. Am hotărât ca în zona Soleventul să facem un subpasaj pe ideea pe care am enunţat-o şi în campania electorală şi chiar am prezentat-o într-o animaţie pe calculator. Exista o altă idee mai veche, a fostei administraţii, de a se face acolo un suprapasaj uriaş care să asigure trecerea şi peste calea ferată şi peste bega. (…) S-a ajuns la concluzia că este foarte costisitor un proiect pe ideea veche şi foarte greu de realizat şi prin urmare că e potrivit să trecem la treabă pe ideea subpasajului. Este în derulare SF-ul, lucrarea se poate face pe etape”, a declarat Robu.

Totodată, primarul a mai anunţat că s-a decis să fie inclusă în proiectul de buget pe 2013 şi realizarea unei porţiuni din inelul IV de circulaţie în zona UMT – Continental.

Pasajul subteran de la Michelangelo – s-a pus piatra de temelie, dar lucrarile incep in… 2013

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Eveniment

  FOTO. Paradă moto pentru remarcarea prezenței motocicliștilor în trafic, la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Timișoara, printre orașele cu cele mai multe oferte de angajare. Ultimele anunțuri cu locuri de muncă din campania Tion

  Mapamond

  VIDEO. Rămășițele celei mai mari rachete chinezești se vor prăbuși pe Pământ duminică dimineața

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Au început să fie montate semnalizări pe drumul dintre Margina și Holdea. Restricții din 10 mai

  Eveniment

  Cadavrele a doi bărbați, găsite plutind în Bega și Mureș. Identitatea unuia dintre ei, necunoscută

  Ştiri din Timiș

  Timiș: Cum vor merge copiii la ore, în a doua săptămână de școală, în funcție de rata de infectare din localități

  Sănătate

  Trei morți și peste 70 de cazuri noi de coronavirus în Timiș, de vineri până sâmbătă

  Sănătate

  Covid-19, România: 104 morți și peste 1300 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

  Ştiri din Timiș

  Oficial! Timișoara și alte zece localități din județ, în scenariul verde, de duminică. Se vor putea organiza concerte

  Turism

  Evadare în pandemie. Drumeție și cumpărături la înălțime, în satul Ineleț

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici