tion.ro Web analytics

Parc nou de 4 hectare cu fântână și alei cu piste de biciclete în Dâmbovița, ultimul vis al lui Robu

Parc nou de 4 hectare cu fântână și alei cu piste de biciclete în Dâmbovița, ultimul vis al lui Robu

<p>Tion: Parc nou de 4 hectare cu fântână și alei cu piste de biciclete în Dâmbovița, ultimul vis al lui Robu</p>
Reactualizat la:
Timișoara Verde, cea mai nouă campanie a lui Robu, prinde contur... pe planșe. Ultima idee a primarului este un parc de patru hectare în zona Dâmbovița. Nu se știe cât costă, nu avem proiect, dar va fi un parc superb, ne asigură Robu, cu alei, pergole, fântână, terenuri de sport și piste de biciclete bidirecționale.
Scris de Roxana Deaconescu - Timișoara Verde, cea mai nouă campanie a lui Robu, prinde contur... pe planșe. Ultima idee a primarului este un parc de patru hectare în zona Dâmbovița. Nu se știe cât costă, nu avem proiect, dar va fi un parc superb, ne asigură Robu, cu alei, pergole, fântână, terenuri de sport și piste de biciclete bidirecționale.

Cea mai nouă campanie anunțată de primarul Nicolae Robu, Timișoara Verde, începe din zona Dâmbovița, unde edilul-șef vrea un parc de patru hectare, pe str. Nicolae Andreescu. Robu a ținut să povestească cât de minunat va arăta viitorul parc de pe terenul primăriei, care va fi gata în 2020, deși nu are nici proiect, nici costuri estimative, nici constructor.

„Putem face un parc pe 4 hectare în zona străzii Nicolae Andreescu, numerele 107-109, în vecinătatea directă imediată a domeniului STPT, unde e și depoul. Am fost la fața locului, vom interveni în curând pentru asanare și apoi vom face o amenajare foarte frumoasă. Nu am vorbit despre ce vrem să facem până nu am avut și schița amenajării respective”, a declarat Robu.

Primarul s-a prezentat în fața camerei de la iPhone-ul cu care face live-urile din conferințele de presă cu planșe colorate și s-a apucat să vorbească deschis despre ce va cuprinde viitorul parc.

„În colțul din stânga vedeți un complex sportiv. Un teren trivalent de minifotbal, handbal și baschet, apoi două terenuri de tenis, apoi vedeți un teren de joacă. Vedeți aici o fântână, da! Este o fântână, dar în vecinătatea ei, vedeți… de fapt nu, am greșit, aici este locul de joacă pentru copii, este aici lângă fântână, aici este locul de joacă pentru copii. Aici este o canisită, cu pistă în jurul ei, unde proprietarii de câini se pot plimba cu câinii fără să deranjeze pe nimeni, și fără să-i deranjeze nimeni”, a povestit primarul.

Surprinzător sau nu, parcul va avea alei de promenadă cu piste de biciclete bidirecționale și cu pergole pe care vor fi agățate plante. Va avea și aparate de fitness, dar și un labirint vegetal.

„Peste tot vom avea alei de promenadă și s-a mers pe alei pe traiectorii curbe, și peste tot, piste de biciclete. Piste de biciclete bidirecționale și aleile suficient de late, astfel încât cicliștii să se poată plimba în voie, în condiții bune și cu bicicleta, și pietonii să se poată plimba, inclusiv să meargă în familie, cu cărucior șamd. Așa-i gândit totul. Este și o zonă de fitness, cu echipamente pentru fitness în aer liber. Iar aici vedeți un labirint destul de complex, vegetal, evident”, a completat edilul-șef.

Nu va fi un parc cu flori, ne asigură el, ci va fi unul cu copaci și arbuști. Va fi gata prin 2020, deși nu avem încă proiect.

„În 2020 îl vom avea, anul acesta intrăm la asanare. Este foarte simplu de realizat, nu avem aranjamente florale, îl facem în cel mult două luni de muncă efectivă. Numai să putem interveni. Ăsta este startul pentru Timișoara Verde. Eu atunci când am spus că lansăm campania am menționat că în curând vom veni cu ilustrări. Am între prioritățile mele să adaug o mulțime de lucruri la ceea ce am moștenit de la înaintași. Și la mine vorba e faptă”, a mai spus Robu, care a ținut să precizeze că parcul va avea „o mulțime de pergole și sub ele bănci”.

În aceeași zonă, primăria se chinuie încă din 2014 să amenajeze un nou parc, în locul fostei bălți de pe str. Lacului. Balta a fost asanată de mulți ani, dar ceea ce ar fi trebuit să fie „primul parc din zona Ana Ipătescu din ultimii 20 de ani” s-a blocat în instanță. Acum, Robu spune că nu s-a renunțat nici la acea amenajare, rămasă în continuare un vis pentru locuitorii din zonă.

Articole pe aceeași temă:

Noul parc din zona Dambovita ramane inca un vis pentru timisoreni

44 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. mario14234e says:

  Vin alegerile, incep minciunile

 2. Costel says:

  Poate de data asta ii iese labirintul, nu ca in Parcul central….

 3. Corodel says:

  Uitati-va numai la mecla lui din poza… E dus rau …

 4. Emma says:

  doamne fereste ce e cu omul asta?

 5. Olteanu says:

  Radeti si batjocoriti voi oltenii dar parc ca si parcul romanescu din craiova nu o sa aveti niciodata nici macar ala central dupa milionul de euro nu arata a parc occidental

 6. ClujeancaFocoasa says:

  in tiganisoara azi se face un parc cu miliarde de euro, maine deja e plin de gunoaie si buruieni ca nu il intretine nimeni

 7. sbvsvwes says:

  mai bine s-ar ingriji de parcurile pe care le avem deja, ca sunt intr-o stare jalnica majoritatea

 8. Lache says:

  Ce fumeaza astia in primarie? Vreau si eu…

 9. AD007 says:

  Ziua si promisiunea.
  Mare proiect, mare! O ciorna pe care pot s-o faca copii de clasa a 6-a in 1…2 ore la ora de desen.
  Parcul Central = 9 hectare. Construit 1880. In 2017 arata decent, a fost inceputa o cosmetizare care nu a facut mare lucru, trebuia sa dureze 1 an, a durat 2 ani, facuta de firme de partid PNL, a costat 1,6 milioane €. Partea cu Skate-park-ul asteapta de aproape un deceniu, avem minunate promisiuni. Strandul Usoda e un Cernobil in miniatura, tot la stadiul de vise. Stalpii placati cu marmura la intrare mai au urme de gloante din 1989.
  Parcul Padurice, renovat, pusa placuta cu numele primarului, in prezent neintretinut, ca mai toate parcurile pentru care firmele PNL incaseaza milioane anual pentru intretinere.
  In ultimul an am auzit promisiuni de 4 parcari supraetajate in cartierele care plang dupa ele si una subterana la Hotel Central. Realizari zero, in schimb au disparut locurile de parcare de pe Martirilor (ziua) si parcarea Modex.

 10. C says:

  Se darama cladirile prin Centru.. si nu numai

 11. Ovi S says:

  Din păcate nu e ultimul vis al lui Robu, ci doar cel mai recent

 12. moto says:

  nici un parc din toate ce is modernizate nu is bune de nimic incepem cu parcul copilor si terminam cu cel central toate is varza si au costat de la 1.3 pana la 1.8 milioane de euro
  cum pot oamenii sa il voteze pe asfel de primari politicieni si etc

 13. realism says:

  Prostul crede cumva ca fluturand aceasta hartie fara valoare uitam de arborii taiati ilegal, parcul ras din Piata Libertatii sau spatiile verzi distruse si inlocuite cu asflat? Sa fim seriosi, tampitul asta a distrus complet orasul…numit candva Orasul Trandafirilor…astazi e chelit de copaci si “impodobit” cu flori ornamentale care au o durata scurta de viata pentru a asigura unei firme capusa o nesfarsita piata de desfacere pentru flori vandute la suprapret.

  O intrebare: unde sunt palmierii?

 14. Gogu says:

  Lae cel uituc nu mai vrea sa-si aminteasca de promisiunile din 2012 cu care a intrat in primarie! Cea mai importanta investitie care ar fi decongestionat traficul din zonele centrale, pasajul Solventul a cazut, deoarece mascariciul din Bocsig a primit doar un petec de teren de doar 700 mp din cele 2 hectare (20.000 mp) cu care se lauda! Acum vine cu proiecte bombastice desi in cartiere PRIORITATEA NR 1 ar fi parcarile etajate.
  Lae de cele 3 baze sportive, ce mai spui, s-a sters memoria?! Doar un nebun poate arunca banii pe fantani in detrimentul unui transport in comun eficient. Cat despre tramvaiele noi, cumparate de la turcaleti vom avea parte (poate) in … cincinalul urmator

 15. conta says:

  Labirintul va fi idem celui din parcul central, in care nici macar un pitic nu se poate ascunde, o lucrare precum caricatura de freza vopsitului. Tot ce s-a amenajat … pardon furat si sifonat in parcul Central se va repeta la infinit. Cand vopsitul va pleca din primarie va lasa celor care platesc impozite datorii de zeci de milioane de euro aruncate pe Colterm, borduri, fantani cu leduri si vaporase fara nici o utilitate in privinta transportului in comun

 16. Radu says:

  Sper să rămână la stadiu de vis, că dacă se apucă de spalat banii, o să avem pe lângă parcul Stalin și parcul Ceauşescu !

 17. Insider says:

  Atenție USR! Când va avertizam că Robu se va reseta după înfrângerea la Europarlamentare, că nu se va resemna, ci dimpotrivă va plusa in lupta electorală nenumărate proiecte de interes ptr timișoreni, îmi zimbeati plini de autosuficienta gloriei . Pariu că pina la final de an Robu va urca cel puțin cu 10-20% ?! Iar când vor intra și serviciile (ce îl susțin din umbră), in jocul de campanie, veți vedea surprize,surprize,și cum veți rata primăria; pe care o aveați în mână.
  Din prostia, aka naivitatea voastră politica, crezand ca PNL va ceda așa ușor capitala din vestul țării.
  Ați irosit toată vara, bazandu-va doar pe imaginea de la centru: prin sediu cu ședințe, sau postări sporadice pe fcb, mai mult invizibili! in loc sa ieșiți în stradă !
  Bravo amatorilor, Așa se pierde o șansă istorică !
  Pe Barna îl doare undeva de primăria TM, targetul sau e exclusiv Cotroceniul sau funcția de premier.
  Prost sa fii sa nu îți dai seama.
  Iar noi rămânem cu mafia liberală în primărie…

 18. Cec says:

  N-ar fi mai bine primar nou ?

 19. Putoare Conti says:

  Domnule, în timisoara pute! Pute de la continental!

 20. Cristi Brincovan Primar says:

  Zona oribila Dimbovita. Mizerie, olteni, ceaune la scarile blocului, cit vezi cu ochii coji de seminte aruncate. Bine facea Ceausescu daca arunca in aer Solventul. Scapam de multe lepre .

 21. Adrian says:

  Bine ati spus….Ultimul vis al lui Robulica,marioneta Timisoarei asa cum ai spune multa lume.

 22. Alex says:

  Mincinosule !!!

 23. ciocolata says:

  Robule lasa-l pe Dascalul Iulian sa faca ceva, nu de alta dar a facut bine la mol

 24. RaduD says:

  Cea mai tare e aia cu “piste bidirecționale” pentru bicicliști. Să-mi spună Lae unde în Timișoara bicicliștii chiar folosesc pistele bidirecționale (vezi zona ParculuiBotanic unde pe o parte e zonă “bidirecțională” iar biciliștii circulă voioși pe ambele părți inclusiv unde nu este pistă pentru biciclete! Să mă ierte bibicliștii serioși! 🙂

 25. Andrei says:

  Ce frumos visezi dar ghici ce? Raman vise

 26. Tudor says:

  Ce bine, o sa alerg prin parc, apoi ma duc sa fac baie in bazinul de inot pe care l-a promis acum doua campanii tot in zona Dambovita, apoi trec podul la Solventul tot promis de multi ani, si pe urma ma trezesc si totul e la fel de cum le-am lasat.

 27. alina says:

  O maternitate noua pe cand … contribuim la sanatate si cand trebuie sa ne tratam mergem la particular. DAR cum Premiere trimite cazurile complicate la spitalele de stat, in realitate doar maternitatiile de stat sunt capabile sa asigure asistenta medicala …

 28. Petru says:

  Nu sunteți în stare să întrețineți parcurile existente. Parcul copiilor arată jalnic, gradina botanică arată jalnic, gradina zoologică arată jalnic și voi mai vreți alte parcuri? Asta vrea nesimtitul, doar, doar va fi reales, ceea ce nu prea cred.

 29. Uwe Brossner says:

  Bocsig are spital de nebuni sau Mocrea ? Robu Lae cred ca a fugit de la nebuni.

 30. Spagaru says:

  Toata lumea se simte bine pe circuite de spagi verificate! Cica, daca am luat spaga pana acum si nu s-a intamplat nimic, de ce sa nu mai incercam…
  Asta cu parcurile este un circuit.
  Mai e unul cu iluminarea de Craciun.
  Mai e unul cu semaforizari si instalari de denivelari pe drumuri.
  Mai e unul custudii de fezabilitate pentru pasaje cu si fara rost, la preturi de cateva ori mai mari decat cel cu care a facut Iulius Mall.

 31. moromete says:

  au facut fantanile cu lumini c olorate , o bataie de joc . romanu in loc sa copie de la alti ,inventeaza cea ce alti au facut cu 40 de ani inapoi .
  in legatura cu trotuatrele ,alei si piste de biciclete si cele facute sunt facute doar pentru a exista pe hartie ,ca 80 % sunt impracticabile . Viitorul primar trebuie s a se gandeasca cum sa aeriseasca centrul Timisoarei sa largeasca trotuarele cu inca 2 metri si sa aplice conceptul de zona metropolitana( promovat de inaintasi) scotand proiectele importante in periferie .

 32. Zamolxes says:

  Robulica, eu am convingerea ca ma-ta intr-o viata anterioara a fost o vaca insetata care cauta tot timpul izvoare.
  In loc sa te fete vitel, a mai asteptat o reincarnare si te-a facut ce esti.
  Om intreg la minte nicidecum, doar un retardat de mana intai.
  Setea din pantecele ei insa ti-a ramas si ca atare tot ce intreprinzi trebuie sa fie legat de o fantana un izwor, in general de apa.
  Si ledurile sunt licuricii pe care ma-ta le-a intalnit in cale in timpul cautarilor nocturne.
  Asta este explicatia esoterica a posedarii tale cu fantanele

 33. Mariusica says:

  Traim cu gunoaie, tantari, ambrozie si noua ne trebuie parc. Unde mai pui nisipul de pe strazi, trotuare distruse si noua ne trebuie parc. De informatizarea serviciilor pentru cetateni ati auzit? Nu de parc. De parcari subterane, pasaje ati auzit?
  Vrei parc? Toate parcarile noi facute din soarelui trebuiau bagate la subsol si sus sa fie doar parculete intre blocuri! Imbinai utilul cu frumosul!

 34. Timisorean says:

  cumva gata parcul/baza sportiva din Lipovei??? Planuri, proiecte face orice, domn primar, dar nu sunt suficiente!!!! Nu mai abuzati de naivitatea cetatenilor! Spor la treaba si mai lasati iluzile!

 35. JoJo says:

  Sper ca ati pris smecheria? Vorba aici nu este de parc, piste de biciclete ci de…fântâna! Restul sunt doar un pretext pentru a construi fântâna. Desigur muzicala si cu LED-uri. Asta a facut o fixatie pe fântâni, nimeni nu i le mai scoate din cap.

 36. mile says:

  Domnule primar, coborati pe picioarele pe pamant si faceti lucruri utile si nu prostii…
  Locuitorii din aceasta zona au nevoie mare de trotuare pe Andreescu de la pasaj pana pana in Parcul Petofi Sandor pantru ca arata ca dupa bombardamente. Sa circuli cu caruciorul cu copil nici nu se pune problema pentru ca risti sa ajunga cu probleme mai tarziu.
  Aleile din parcul Petofi Sandor trebuie refacute pentru ca lasa de dorit. A fost o lucrare de mantuiala, si alei inguste, si prost facute!!!

  Tot in zona pomenita de d-voastra este nevoie de deschiderea strazii PAUL CONSTANTINESCU pana in strada Banatul – Andreescu. Aceasta deschidere ar ajuta foarte mult atat locatarii de pe Paul Constantinescu cat si pe cei aflati in tranzit…Dar si pe pietoni care ar scurta si cu un kilometru deplasarea pe anumite directii, fara sa ocoleasca BALTA AURORA…

  Iata prioritatile zonei si nu bazaconiile cu parc, cu piste bidirectionale si fantani de nu stiu care, si canise cu excremente, etc…

 37. mile says:

  Fiind o zona de case, majoritatea locuitorilor au cate “un parc” in propria curte, precum si o “canisa”…nu simt nevoia sa iasa din curte in parc insa simt nevoia unor trotuare functionale…atat ca latima cat si planeitate…

 38. mile says:

  Cand circuli cu masina pe Andreescu, habar n-ai ca trotuarele sunt VARZA!!!…Visezi la parcuri cu fantani!…

  In schimb pe Ardealul trotuarul se prezinta bine si functional, doar ca este cam ingust (cca 1 m)…El a fost refacut in 2007 (inclusiv si carosabilul) cu ocazia alegerilor parlamentare cand Grindeanu din pozitia de vice-primar candida pentru Camera Deputatilor si avea colegiul in Freidorf…Nici pe departe nu sunt fan psd insa lucrarea facuta atunci de un psd-ist este utila, iata, si dupa 7 ani…Noroc ca n-au venit cei cu tevile sau cu cablurile sa sparga trotuarul precum se intampla deobicei mai prin tot orasul…

 39. abac says:

  dupa ce ca a sifonat banii publici pe gaura neagra numita Colterm acum pletosu vrea si niste fantani dintr-un singur motiv, sa-si lipeasca placa cu numele sau pe ctitoria sa! Desenul cu pasajul Solventul a ajuns la arhive, strazile sunt fara trotuare, iluminatul public tinde spre starea din Epoca de aur iar despre curartenie sa nu mai vorbim. Nebunul continua sa viseze aberatii in timp ce toate parcurile sunt coafate precum freeza sa, fiind si plantatie de ambrozie

 40. Cele mai noi știri

  Sănătate

  Pacienții cu hepatită, rugați să nu-și neglijeze problemele în pandemie. Cum îi ajută autoritățile

  Ştiri din Timiș

  Cumperi o carte veche și oferi o masă caldă nevoiașilor din Timișoara

  Eveniment

  UPDATE. Ca-n filme. Aventura unui tânăr de 17 ani beat, lovit de mașină în timp ce fugea de polițiști, la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Scenariu schimbat la 134 de școli din Timiș. Cele din localitățile aflate în carantină, online

  Ştiri din Timiș

  FOTO/VIDEO. La plimbare prin centrul Timișoarei, în weekendul de dinainte de carantină

  Ştiri din Timiș

  Modelul declarației pentru deplasare în carantină, la Timișoara, Moșnița, Giroc, Dumbrăvița și Ghiroda

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. E oficial: Timișoara intră în carantină, cu alte comune periurbane. E nevoie de declarație

  Ştiri din Timiș

  Antreprenor din Timișoara, apel către Fritz să ajute mediul de afaceri: „La alegeri virusul nu se transmitea?”

  Sănătate

  A scăzut rata de infectare cu Covid-19 la Timișoara. Cea mai mare e la Moșnița

  Ştiri din Timiș

  Timiș, în topul infectărilor. DSP nu dă cazurile pe localități în ziua în care CJSU decide carantina sau nu

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici