tion.ro Web analytics

Panoul pro-referendum din centrul Timisoarei a fost dat jos, dupa rugamintile lui Robu la asociatia de proprietari, desi era ilegal. Unde era Politia Locala?

Panoul pro-referendum din centrul Timisoarei a fost dat jos, dupa rugamintile lui Robu la asociatia de proprietari, desi era ilegal. Unde era Politia Locala?

<p>foto: Tion</p>
Reactualizat la:
A tronat câteva zile bune vizavi de Catedrala Mitropolitană, sub ochii Poliției Locale. Panoul publicitar care spunea că, dacă nu votezi la referendum, doi bărbați vor putea adopta copilul tău, a fost dat jos. S-a întâmplat după rugămințile făcute de primar la asociația de proprietari. Aceasta deși legea interzice publicitatea care include discriminări bazate pe sex. Unde era Poliția Locală? Nimeni nu știe!
Scris de Roxana Deaconescu - A tronat câteva zile bune vizavi de Catedrala Mitropolitană, sub ochii Poliției Locale. Panoul publicitar care spunea că, dacă nu votezi la referendum, doi bărbați vor putea adopta copilul tău, a fost dat jos. S-a întâmplat după rugămințile făcute de primar la asociația de proprietari. Aceasta deși legea interzice publicitatea care include discriminări bazate pe sex. Unde era Poliția Locală? Nimeni nu știe!

Panoul care a iscat stupoare pe rețelele sociale a fost amplasat în Piața Victoriei, chiar vizavi de catedrală, loc în care polițiștii locali patrulează non-stop. Oamenii legii nu s-au simțit însă lezați de mesajul transmis de pe panou.

Pe el stă scris „Vino la referendum! Votează «Da» pentru căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Apără familia și copiii României! Dacă nu vii la vot, doi bărbați vor putea adopta copilul tău!”.

Mesajul transmis i-a determinat pe timișoreni să lase comentarii negative pe rețelele sociale, inclusiv primarul Nicolae Robu considerându-l cam ofensator. Edilul-șef a făcut duminică apel la toleranță și a anunțat că a trimis Poliția Locală să ia măsuri.

„Apel la toleranță și respect reciproc! Nu pot fi de acord cu atitudinile jignitoare, calomnioase, implicit și cu atât mai mult explicit instigatoare la tensiuni, la conflicte între noi, membrii aceleiași specii, la care unii se dedau! Am fost informat că au apărut în oraș materiale de îndemn la prezență la referendum, conținând și un text menit să trezească teamă, îngrijorare și, pe cale de consecință, reacții de ostilitate la adresa comunității LGBT. Detest așa ceva și nu voi tolera! Am și cerut Poliției Locale să intervină în litera și spiritul legii!”, anunța primarul Timișoarei.

Poliția Locală doarme în papuci, legea interzice publicitatea cu discriminări bazate pe sex

Tion.ro a încercat să ia legătura încă de luni la prânz cu Poliția Locală Timișoara. Ni s-a comunicat doar că se formulează un răspuns. Oamenii legii nu și-au mai făcut apoi timp să le răspundă timișorenilor ofensați de mesajul transmis de la înălțime din centrul urbei.

Panoul publicitar a fost pus cu girul asociației de proprietari, sub ochii polițiștii locali. Culmea, legea interzice publicitatea care include discriminări bazate pe sex, printre altele.

Conform Legii 148/2000, se interzice publicitatea care „este înșelătoare, subliminală, prejudiciază aspectul pentru demnitatea umană și morala publică, include discriminări bazate pe rasă, sex, limbă, origine, origine socială, identitate etnică sau naționalitate, care atentează la convingerile religioase sau politice, care aduce prejudicii imaginii, onoarei, demnității și vieții particulare a persoanelor, care exploatează superstițiile, credulitatea sau frica persoanelor, care prejudiciază securitatea persoanelor sau incită la violență, care încurajează un comportament care prejudiciază mediul înconjurător sau care favorizează comercializarea unor bunuri sau servicii care sunt produse ori distribuite contrar prevederilor legale”.

Așadar, la art. 6, litera d) scrie foarte clar că nu se poate face publicitate care include discriminări bazate pe sex, dar polițiștii locali nu au văzut pe acest mesaj nicio discriminare bazată pe sex.

„Încălcarea prevederilor art. 6 se sancționează cu amendă de la 1.500 la 4.000 de lei”, mai scrie în lege! Nu și din punctul de vedere al Poliției Locale Timișoara, aparent.

Robu: Am intervenit pe lângă asociația de proprietari

Panoul a fost dat jos în cele din urmă, abia luni după-amiază. A tronat câteva zile bune sub ochii polițiștilor locali și a fost nevoie de intervenția primarului Timișoarei să fie dat jos.

„Deși textele de campanie sunt asumări pe proprie răspundere ale celor ce le aduc în spațiul public, am intervenit pe lângă asociația de proprietari implicată cu rugămintea ca acel mesaj potențial generator de tensiuni să fie înlăturat. Le mulțumesc că au înțeles, el nu făcea cinste Timișoarei”, ne-a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai ținut să precizeze că „dreptul de a pleda pentru prezența la referendum și pentru vot pozitiv nu trebuie extins la ostracizarea celor cu altă orientare, la generarea de mesaje potențial generatoare de tensiuni”, menționând că va vota „Da” la referendum, dar nu va spune nimic jignitor la adresa celor cu altă orientare sau alte opinii.

În 6 și 7 octombrie, românii sunt chemați la referendum pentru redefinirea familiei, după ce senatorii au adoptat propunerea pentru modificarea Constituției. Curtea Constituțională a României a dat recent ultimul aviz necesar pentru organizarea referendumului pe care se cheltuie 163 de milioane de lei.

Oamenii vor trebui să răspundă la întrebarea „Sunteți de acord cu Legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?”. Textul din lege spune că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Ca să fie validat, la urne trebuie să fie prezenți 30% din cetățenii români cu drept de vot, adică peste 5 milioane de oameni.

Articole pe aceeași temă:

[related-post post_id=”2114791″]

[related-post post_id=”2109723″]

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  TION Cele mai tari party-uri

  Modular jam session cu Maatus Pealler și Gate
  Timișorenii sunt invitați la live modular jam session, un eveniment deosebit, care pleacă de la ideea împletirii mai multor surse electroacustice cu discursul muzical generat de un sintetizator modular Eurorack.

  TION Cele mai tari party-uri

  Îndrăgita trupă Blazzaj lansează un nou single, intitulat „Spre Stele”
  În caz că vă era dor să vedeți live cunoscuta trupă Blazzaj, sunteți așteptați la concertul de lansare a celui mai nou single.

  TION ITCom

  Nokia Timișoara pol de dezvoltare al tehnologiei 5G
  ADVERTORIAL. Ultimele decenii au arătat o continuă evoluție a sistemelor de comunicații mobile. Numărul de utilizatori, numărul de dispozitive, traficul de date și aplicațiile au crescut într-un mod exploziv în ultimii ani. 5G (Fifth Generation) este următoarea generație de sistem de comunicații mobile și se așteaptă să revoluționeze societatea noastră, viețile noastre și economia.

  Ştirile judeţului Timiş

  Premieră pentru Timișoara - British International School of Timișoara a primit prestigioasa acreditare COBIS
  British International School of Timișoara, prima școală cu curriculum britanic din partea de vest a României, deschisă în septembrie 2019, a obținut acreditarea COBIS - Council of British International Schools. Școala devine prima instituție de învățământ din vestul țării acreditată de prestigioasa instituție britanică. În acest moment, 240 de copii cu vârstele cuprinse între 4 și 14 ani studiază la British International School of Timișoara , capacitatea urmând să crească începând din anul școlar următor.

  Ştirile judeţului Timiş

  Robu anunță un aer foarte bun în Timișoara, ministrul Mediului cere rapid un plan de reducere a poluării
  Timișoara are un aer foarte bun, se laudă primarul Nicolae Robu pe Facebook, în timp ce ministrul Mediului cere rapid un plan de reducere a poluării pentru capitala Banatului, dar și pentru alte nouă orașe din România. 4

  Ştirile judeţului Timiş

  Trei pacienți cu suspiciune de gripă au fost internați în spital, la Timișoara
  Trei pacienți, suspecți de gripă, se află internați, la începutul acestei săptămâni, în Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara. Printre aceștia se regăsește și un copil.

  Ştirile judeţului Timiş

  Razie în trafic, pe mai multe drumuri care leagă localități din Timiș. Sute de amenzi au fost acordate
  Razie pe drumurile care leagă mai multe localități din Timiș, duminică, efecutată de polițiști. Oamenii legii au acționat în Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta și Ciacova, în două etape. Într-o singură zi, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 120.000 de lei. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Polițiștii lansează spoturi video pentru promovarea noilor obligații și drepturi ale cetățenilor în relația cu ei
  Campanie de informare demarată de IGPR pentru promovarea noilor obligații și drepturi pe care cetățenii le au în relația cu polițiștii. Oamenii legii atrag atenția că a fost publicată legea care stabilește clar cum trebuie să răspundă și cum trebuie să se comporte cetățenii în cazul în care sunt somați de un polițist.

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.