Organizatorii concursului ”Ora de reciclare” anunță câștigătorii: Educația ecologică „altfel” pentru tinerii elevi din Timișoara

De T. Ex.
Reactualizat la:

Organizatorii concursului ”Ora de reciclare” anunță câștigătorii: Educația ecologică „altfel” pentru tinerii elevi din Timișoara

Reactualizat la:
Între 29 Octombrie și 16 Noiembrie a avut loc concursul „Ora de Reciclare”, un concurs educativ, organizat de RETIM ECOLOGIC SERVICE SA şi Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș (ADID) împreună cu partenerul Zona de Dezvoltare Lions Dinamic Plus Timisoara. Concursul s-a bucurat de mulți participanți din partea școlilor primare, gimnaziale și liceale., având scopul de a marca importanța deșeurilor și colectarea separată a acestora.
Scris de T. Ex. - Între 29 Octombrie și 16 Noiembrie a avut loc concursul „Ora de Reciclare”, un concurs educativ, organizat de RETIM ECOLOGIC SERVICE SA şi Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș (ADID) împreună cu partenerul Zona de Dezvoltare Lions Dinamic Plus Timisoara. Concursul s-a bucurat de mulți participanți din partea școlilor primare, gimnaziale și liceale., având scopul de a marca importanța deșeurilor și colectarea separată a acestora.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, nu a fost posibilă organizarea ceremoniei de premiere cu prezența fizică a copiilor și a cadrelor didactice implicate, aceasta fiind organizată în cadru restrâns cu organizatorii concursului.

Concursul a avut un real succes în rândul elevilor, fiind înscriși peste 400 de elevi din zona 1 Timișoara. Lucrările au fost expuse pe panourile din Foaierul de lângă Sala Multifuncțională – Palatul Administrativ.

Obiectivul organizatorilor a fost să dezvolte o atitudine responsabilă a elevilor și profesorilor față de gestionarea deșeurilor, importanța colectării separate a acestora și protejarea mediului înconjurător.

Concursul a fost structurat pe trei secțiuni, astfel:

 • Secțiunea I – învățământ primar : elevii au realizat un desen sau o pictură în care să demonstreze că ştiu cum se realizează colectarea separată a deşeurilor reciclabile și să reflecteze acest lucru în desen.
 • Secțiunea II- învățământ gimnazial : elevii și-au expus talentul prin a scrie un eseu despre realizarea colectării separate a deşeurilor reciclabile, punându-le în valoare.
 • Secțiunea III – învățământ liceal: elevii au realizat un video sau o fotografie în care și-au exprimat părerea despre cum se face colectarea separată a deșeurilor reciclabile.

Premiile concursului au fost în valoare totală de 20.139,10 de lei, fiind structurate pe următoarele categorii de premii:

 • Premiul I – 15x tablete Huawei Media Pad T3
 • Premiul II – 20 x Multifunctionala imprimata, copiator, scanner HP Deksjet 2320 All in One
 • Premiul III – 30 x Casca audio Sony MDRZX
 • Premiile de participare – 90 pixuri, 150 bidoane de apă de 0,5 l, 90 şepcuţe, 90 de sacoşe din material reciclabil.

Începând cu săptămâna viitoare, câștigătorii vor intra în posesia premiilor, prin intermediul profesoriilor coordonatori, care le vor recepționa din partea organizatorilor .

Prezent la ceremonia restrânsă, Alin Nica, președinte Consiliul Județean Timiș a spus:Mă bucur de această inițiativă a organizatorilor RETIM și ADID, că au răspuns pozitiv așa mulți elevi inițiativei voastre. Am rămas plăcut impresionat de toate lucrările, am văzut dorință, deschidere din partea elevilor, profesorilor în direcția reciclării, colectări separate, a tuturor lucrurilor care ne fac responsabili în vederea obținerii unui mediu sănătos“.

Foarte multe lucrări frumoase, expresive. Prin aceste lucrări, elevii demonstrează că sunt conștienți de importanța colectării separate a deșeurilor și de protejarea mediului, ei sunt cei care schimbă viitorul și viața prin mesajele lor. Mulțumesc pentru participare elevilor, profesorilor coordonatori pentru implicare. Felicitări câștigătorilor!” a declarat Romeo Petru Ursu, director executiv ADID Timiș.

Toate lucrările au fost foarte bune, iar unele dintre ele ne dau de gândit.Copiii demonstrează că știu cum se colectează separat, au acumulat aceste demonstrații prin joacă, prin desen, printr-un act creat, iar pe măsură ce vor crește vor deveni cetățeni responsabili cu mediu, ceea ce pentru noi este un succes“, a punctat Sorin Kosz, responsabil comunicare Retim.

A fost un concurs reușit, cu multe lucrări sugestive înscrise, se vede că profesorii coordonatori s-au implicat în desfășurarea acestui concurs. Mulțumesc tuturor profesorilor, membrilor implicați, și mulțumesc Retim și ADID pentru posibilitatea de a contribui la dezvoltarea armonioasă a cunoștințelor de protecția mediului în rândul elevilor ” declară Ana Crăsneanu, președinte fondator Lions Club Timișoara Dinamic Plus .

Lista cu toți câștigătorii este disponibilă pe site-urile www.adidtimiș.ro și www.retim.ro.

0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Sănătate

  Puține doze de vaccin anti-Covid, puține centre de vaccinare în Timiș. Aproape 7.000 de oameni vor să se imunizeze până la sfârșitul lui ianuarie
  Aproape 7.000 de timișeni s-au înscris deocamdată în etapa a II-a a campaniei de vaccinare anti-Covid. La Timișoara se deschid doar două centre din cele 11 anunțate inițial, iar în restul județului vor mai fi șase, luni, în prima zi din etapa a II-a. În alte orașe mari din țară vor fi deschise mult mai multe centre, iar explicația e simplă. 3

  Sănătate

  Timișul are cea mai mare rată de infectare cu Covid-19 din țară
  Județul Timiș a depășit Ilfovul la rata de infectare cu coronavirus pe ultimele 14 zile. Are 4,52 la mia de locuitori. Crește în continuare rata și în localitățile aflate în carantină, mai puțin la Giroc, unde e la fel ca sâmbătă. Timișoara e la același nivel. 6

  Eveniment

  Rulotă de locuit mistuită de flăcări în Bălcescu. A explodat și o butelie
  Duminică, în jurul prânzului, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență pentru stingerea unui incendiu la o rulotă de locuit. 2

  Sănătate

  Alți patru timișeni cu Covid-19 au murit. 340 sunt internați în spitale. Cazurile pe localități
  În Timiș, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 159 de îmbolnăviri cu Covid-19, cele mai multe la Timișoara: 86. Bilanțul total al deceselor, de la începutul pandemiei, ajunge la 674.

  Sănătate

  Peste 2.000 de cazuri noi de Covid-19 în România din 11.000 de teste. 1076 de pacienți la ATI
  În România, în ultimele 24 de ore au fost confirmate peste 2000 de noi infectări cu coronavirus, în condițiile în care au fost procesate puțin peste 11.000 de teste. În Timiș au apărut 159 de îmbolnăviri. 1

  România

  Imaginea traumei: după 20 de ani în captivitate, o ursoaică se învârte în cerc, deși e liberă
  Ursoaica Ina, care acum s-ar putea bucura de libertate în Sanctuarul pentru Urși de la Zărnești, se învârte în cerc, rămânând captivă într-o cușcă imaginară, după 20 de ani petrecuți îngrădită.  14

  Ştirile judeţului Timiş

  UPDATE. Deszăpezirea în Timișoara, la prima ninsoare mai serioasă: șapte utilaje pe străzi, dar mai ies și altele
  Ninge fără oprire la Timișoara, iar autoritățile spun că utilajele de deszăpezire sunt la datorie încă de la primele ore ale dimineții. Șase împrăștie sare și unul clorură de calciu, iar în a doua parte a zilei de duminică vor mai ieși patru sau cinci mașini Brantner pe străzi. UPDATE. Brantner așteaptă sesizări la dispecerat, are 11 utilaje pe teren 22

  Ştirile judeţului Timiş

  Virgil Musta, la a doua doză de vaccin anti-Covid: Vaccinul reduce la zero riscul de boală severă și de mortalitate
  Cadrele medicale continuă să se imunizeze anti-Covid în județul Timiș. De la începutul etapei I au fost vaccinați aproape 10.000 de oameni în județ. La Spitalul „Victor Babeș” a început administrarea rapelului și au primit deja a doua doză atât medicul Virgil Musta, cât și alte cadre medicale. 16

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici