tion.ro Web analytics

O singură ofertă pentru SF-ul pistelor de biciclete de la podurile Dacilor și Șaguna. De la firma care nu le-a prevăzut la Podul Eroilor

De Roxana Deaconescu

O singură ofertă pentru SF-ul pistelor de biciclete de la podurile Dacilor și Șaguna. De la firma care nu le-a prevăzut la Podul Eroilor

Primăria Timișoara a găsit, abia la a doua licitație, o firmă interesată să proiecteze pistele de biciclete pe sub podurile Dacilor și Șaguna. A fost depusă o singură ofertă pentru SF-ul de 20.000 de euro, de la firma care uitase să gândească astfel de piste pe sub Podul Eroilor: Pod-Proiect din Iași.
Scris de Roxana Deaconescu - Primăria Timișoara a găsit, abia la a doua licitație, o firmă interesată să proiecteze pistele de biciclete pe sub podurile Dacilor și Șaguna. A fost depusă o singură ofertă pentru SF-ul de 20.000 de euro, de la firma care uitase să gândească astfel de piste pe sub Podul Eroilor: Pod-Proiect din Iași.

Reprezentanții PMT plănuiesc să amenajeze trasee pentru bicicliști și pietoni pe sub două poduri din oraș. Încearcă încă din luna iulie să găsească o firmă care să întocmească studiul de fezabilitate pentru „amenajare piste de biciclete pe sub Podul Dacilor și Podul Șaguna”, estimat la 99.000 de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 20.000 de euro, în contract fiind incluse și expertize tehnice pentru cele două treceri peste Bega.

„Traseul pe care se vor amenaja pistele de biciclete se desfășoară în partea de est a municipiului, de la Podul Dacilor – situat între strada Dacilor, respectiv Piaţa Badea Cârţan – până la Podul Şaguna – situat între Calea Dorobanţilor și strada Andrei Şaguna și este destinat circulaţiei cu biciclete și circulației pietonale”, transmiteau, luna trecută, reprezentanții PMT.

Prima licitație a fost anulată din lipsă de oferte, iar municipalitatea a mai încercat o dată să găsească un proiectant, la sfârșitul lunii august. Aproape că l-a găsit, astfel că până la data limită de depunere a ofertelor, 18 octombrie, a fost înregistrată una singură, de la Pod-Proiect din Iași.

Societatea a mai avut contracte cu Primăria Timișoara, inclusiv pentru Podul Eroilor, la care anul acesta a fost deschis un nou șantier pentru amenajarea de treceri pentru pietoni și bicicliști pe malul Begăi, deși podul fusese reabilitat și lărgit în urmă cu doi ani. Proiectantul a uitat însă să treacă în proiect și pistele de biciclete.

Oferta Pod-Proiect este în evaluare. Dacă va câștiga contractul, firma din Iași va trebui să predea studiul de fezabilitate primăriei în termen de 60 de zile de la semnarea ordinului de începere.

editor Dan Oancia

Pe aceeași temă:

Pistele de biciclete pe sub podurile Dacilor și Șaguna mai așteaptă. Încă o licitație anulată din lipsă de ofertanți la PMT

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Gabi says:

  Pentru ce trebuie SF cand este clar ca la orice constructie noua sau reamenajare este obligatorie constructia pistelor pentru biciclete. Alta sifonare a banului public, culmea cu o firma de doi bani din Iasi care a ”uitat” si la podurile de langa gara sa prevada subtraversarile pentru continuitatea pistelor de biciclete. Acesti analfabeti sunt platiti cu 20.000 euro vor veni cu un rahat de studiu de fezabilitate urmat de un proiect in care deseneaza niste piste cu rampe de acces care nu respecta cele mai elementare norme de constructie

 2. cet says:

  Expertiza tehnica la 2 poduri plus traseu de cca.1km in 60 de zile?

  desigur o lucrare de mantuiala pe bani multi!

 3. Cele mai noi știri

  Sănătate

  Coronavirus, 2 decembrie: 1.149 de infectări și 66 de morți. Aproape 100 de cazuri și un deces în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid-19, aproape de 2,5 la mie în Timișoara. Situația în localități

  Eveniment

  Patru autotrenuri și o mașină, implicate într-un accident aproape de Lugoj. Mai multe persoane au fost rănite

  Sănătate

  Peste 300.000 de oameni sunt vaccinați cu schema completă în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Librăria „La Două Bufnițe” aniversează 5 ani de la deschidere. Cinci zile de evenimente online și offline

  Ştiri din Timiș

  Câte un fruct și un sandviș pentru elevii de la Liceul Ortodox „Sf. Antim Ivireanul”, de la Primăria Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Dăruiește bucurie de Crăciun. „Și anul acesta poți fi rază de speranță pentru un copil!”

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Înghesuială la Târgul de Crăciun de la Timișoara. Accesul se face cu certificat verde

  Ştiri din Timiș

  Echipa de la Spitalul Militar din Timișoara decorată cu Ordinul „Meritul Sanitar” de președintele României

  Ştiri din Timiș

  Expoziție de fotojurnalism la Parcul Crăciunului. „Deschiderea unor uși mentale către un alt fel de fotografie”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici